Jump ’n Jive Plays A Tribute To Cab Calloway

Datum
start20 november 2019 om 20:00
eind20 november 2019 om 23:59
OmschrijvingDe legendarische Cab Calloway komt tot leven tijdens theaterconcert in Hedon. Op woensdag 20 november dompelen de bezoekers zich onder in de jaren ’30 in  waarbij de muziek van Cab Calloway in Hedon samen met twee tapdansers een spectaculair avondvullend programma vormt. Tijdens de Jump ’n Jive Plays A Tribute To Cab Calloway wordt de grote meeste meester van de Jive talk geerd. Tot op de dag vanndaag wordt Cab Calloway beschouwd als één van de eerste zwarte supersterren waarmee de  vocalist een wegbereider was voor velen generaties muzikanten na hem.

Met zijn flamboyante kleding en zijn bourgondische levensstijl was Cab Calloway een voorbeeld voor vele jonge Afro-Amerikanen in de jaren ’30 en ‘40. In 1948 was de droom voorbij. De glorieuze big bands legden de een naar de ander het loodje en ook Cab kromp zijn orkest in tot een sextet. Vijftig jaar later, na zijn come-back in de film 'The Blues Brothers', trok hij nog steeds de wereld rond als de laatste overlevende ster van het Swing-tijdperk. Calloway's kwaliteiten als bandleider, zowel menselijk als muzikaal, zijn onomstreden. Hij gaf zijn arrangeurs en solisten in de instrumentale nummers volop de ruimte. Op platen uit 1939-'40 zoals Paradiddle en Pluckin' the Bass zijn al voorbodes van de bebop te horen. Cab Calloway bereikte iedereen.

----------------------------------------------------------------------------------------CAB CALLOWAY ( JUMP ’N JIVES PLAYS) A TRIBUTE TO CAB CALLOWAY by RAY STEPIEN TRIO

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : woensdag 20 november 2019
Open                           : 19:00
Aanvang                     : 20:00 uur
Entree                         : €17,00