Nacht en Ontijtocht

Datum 5 november 2019 om 19:45
OmschrijvingOp veler verzoek herhaalt het Zwolse St. Michaëlsgilde voor het 4e jaar op rij op dinsdagavond 5 november a.s. ‘bij Nacht en Ontij’; de avontuurlijke en verrassende ontdekkingstocht door de donkere steegjes en straatjes van de Zwolse stadskern.

Vertrouw uzelf toe aan onze wachtmeester en kundige gids; hij zal u meenemen op een beklemmende tocht door de sloppen en stegen van Zwolle’s oude binnenstad.

U ziet het oude Swoll dit keer bij het flakkerende licht van de meegenomen lantaarns. Maar pas op!! Onderweg kunnen we zomaar een aantal onverwachte en huiveringwekkende ontmoetingen hebben met enkele sinistere en illustere Zwolse figuren uit een lang vervlogen verleden.

Verbleek bij het verhaal over de verschrikkelijke St. Lucienacht en zie de schrik in de ogen van de wilde meid van de Kranenburg.

Er wordt verteld over gebeurtenissen die je in geschiedenisboekjes niet tegenkomt. En wat het daglicht niet altijd kan verdragen, komt op deze sloppen- en stegentocht uit diepe schaduwen alsnog aan het licht.

Aan het eind van de tocht kunt u onder het genot van een “Blauw Handje” even van alle spektakel bekomen in een eeuwenoude taveerne aan het oude havenfront.

De “Nacht en Ontijtocht” begint om 19.45 uur en deelname is uitsluitend mogelijk op aanvraag en na inschrijving

Start: Grote Kerkplein, bij de fontein.
Verzamelen: 19.45 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: 15.00 Euro pp.
Info en boeking: g.terhaar@kpnmail.nl Of tel: 06 55 76 16 29