‘Familiegeschiedenis in de buurt’

Datum19 oktober 2019
OmschrijvingHet CBG-evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ is op zaterdag 19 oktober in Zwolle!

‘Familiegeschiedenis in de buurt’ is een evenement van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. Met dit evenement trekt het CBG een paar keer per jaar het land in en organiseert met een regionaal archief een dag vol genealogische sensaties.

In de Maand van de Geschiedenis zijn zij in het Historisch Centrum Overijssel.

Of je nu Vriend van het CBG of een startende onderzoeker bent, het CBG helpt je graag op weg in je eigen familieonderzoek. Tijdens het evenement is ruimte voor contact met mede-onderzoekers, vragen aan experts, naast inspirerende lezingen, workshops en een rondleiding in het depot. Bijzondere activiteit in deze Overijsselse editie is de lancering van de nieuwe CBG themapagina ‘Ziekte en Gezondheid’ en 'Rootszoeken live' waarin we in de familiegeschiedenis van de muzikant Hendrik Jan Bökkers duiken. Komen zijn voorouders van over de IJssel? Auteur en redacteur van het Gen. Magazine vertelt hoe zij onderzoeksmateriaal verwerkte in haar boek 'Ik kreeg mijn vader niet dood'. Kortom, een boeiende middag!

Woon je in de regio Zwolle en wil je deze editie van ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ bijwonen, meld je dan per mail aan via communicatie@cbg.nl. Reserveren is noodzakelijk in verband met het beperkt aantal plaatsen.