Ontdek de gekste mythen en weetjes over eten en drinken

Datum20 oktober 2019 om 14:00
OmschrijvingBuistbelevingsprojecten organiseert  op zondagmiddag 20 oktober een culinaire rondleiding door de Jumbo aan de Veemarkt 20 in Zwolle.

Bij deze rondleiding staan gekke mythen en weetjes over eten en drinken centraal.Deze activiteit is een onderdeel van de World Food Week.

Foodfacts, fabeltjes, mythen en weetjes over eten. Je ziet en hoort ze vaak dagelijks om je heen. Toch schuilt er vaak een leuk verhaal of een kern van waarheid achter de weetjes over eten, hoe gek ze soms ook zijn. Want wist jij bijvoorbeeld  dat de naam van de overheerlijke avocado is afgeleid van de mannelijke testikel?

Van hamburgers tot hagelslag, van kaas tot ketchup, van patat tot pizza: alle gerechten, dranken en ingrediënten ,die de Jumbo verkoopt hebben hun eigen verhaal. Zo komt de Hamburger niet uit het Wilde Westen, maar uit het Verre Oosten, was Cola ooit een medicijn tegen hoofdpijn. En kauwden  ze op boomschors toen kauwgum nog niet bestond.

Tijdens de culinaire rondleiding komen al dit soort etenswaardigheden, en nog veel meer aan bod. Over de vork, die ooit verboden was, over chips, die door een blunder zijn ontstaan, over vreemde diëten , over exotische gerechten. En over die rare graaf , naar wie wij onze sandwich hebben genoemd.

De culinaire rondleiding wordt geleid door de historicus en verhalenverteller Girbe Buist uit Zwolle.

Na afloop kunt je jouw opgedane kennis van mythen en weetjes over eten en drinken testen via een quiz.

De culinaire rondleiding met quiz start om 14.00 en kost vijf euro (inclusief koffie en thee). Aanmelding van te voren is verplicht en kan via buistg@ziggo.nl of 06-51085948.