Duurzaamheidsbijeenkomst voor de Binnenstad

Datum
start 7 november 2019 om 19:30
eind 7 november 2019 om 20:30
OmschrijvingBewoners in de Binnenstad die interesse hebben om hun huis (verder) te isoleren, zijn op donderdag 7 november om 20.00 uur van harte welkom in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A. Een aantal buren is aan de slag gegaan met het nadenken over het energievraagstuk, de wenselijkheid van isoleren en hoe als buurt gezamenlijk hierin op te trekken. Ze vertellen hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger, makkelijker en leuker.

Verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft in de Zwolse Binnenstad. Een groep enthousiaste bewoners heeft daarom de krachten gebundeld in de Werkgroep Binnenstad Duurzaam. Ze gaat voor de buurt aan de slag met een goed aanbod voor isolatie. Wat te doen met vloeren, daken, muren, ramen en kieren in combinatie met energie-installaties en leidingen. Wat zijn kwalitatief goede leveranciers? En hoe komen we tot een goede prijs? En weten we zeker dat het wordt uitgevoerd?
De actie richt zich in eerste instantie op twee buurten in de Binnenstad, te weten Waterstraat en omgeving en Bloemendalstraat en omgeving, maar inwoners uit de rest van de Binnenstad zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Tijdens de te houden informatie-avond zal over isolatie in meest brede zin worden gesproken. De werkgroep heeft daartoe een bouwkundig energie-adviseur in de arm genomen. Alle vormen van dak-, vloer-, raam-, muur- en kierisolatie komen aan bod. Er worden materialen getoond en de voor- en nadelen worden uitgebreid besproken. Ook wordt een eerste vloerisolatie-actie gepresenteerd.
Bewoners die belangstelling hebben voor deze gemeenschappelijke aanpak, kunnen zich tijdens de bijeenkomst inschrijven als belangstellende voor een of meer isolatievormen. Er zullen vervolgens verschillende offertes van leveranciers uit de regio worden opgevraagd en vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs.

Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Donderdag 7 november aanstaande wordt de bijeenkomst gehouden in de grote zaal van de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De toegang is gratis. Aanmelding is gewenst.
Bewoners die interesse hebben in de isolatie-actie kunnen zich aanmelden via de buurkracht-app. Deze is gratis te downloaden in de App (IOS) of Play (Android) store en zoek op buurkracht. Meld je aan en zoek vervolgens op de actie Isolatie Binnenstad Duurzaam. Belangstellenden kunnen ook email sturen of bellen: binnenstad.duurzaam@gmail.com 06 20of 60 53 58.
Het initiatief van de Werkgroep Binnenstad Duurzaam wordt ondersteund door wijkplatform Binnenstad, wijkvereniging bbZ, Stadkamer, buurkracht en gemeente Zwolle.