Uurtje Cultuurtje

Datum
start10 november 2019 om 12:00
eind10 november 2019 om 17:00
OmschrijvingUurtje Cultuurtje met Esther van Hees, Jeroen van Vliet en Miguel Boelens: Nederlandstalige klassiekers

In de Cultuurschip Thor concertserie ‘Uurtje Cultuurtje’ vinden er op zondag 10 november twee concerten plaats. Nederlandstalige kleinkunstklassiekers in een jazzy benadering met een zachte G. Een nieuw project van de Vlaamse zangeres Esther van Hees, de lyrische jazzpianist Jeroen van Vliet (winnaar Buma Boy Edgarprijs 2014) en de sublieme saxofonist Miguel Boelens.

Voor de Vlaamse zangeres Esther Van Hees staat de emotie en het overbrengen hiervan centraal. Haar master jazz zang behaalde ze in Amsterdam, ze is een persoonlijkheid met een betoverende stem, een eigen originele stijl en niet zomaar in een hokje te vangen. Met haar nieuwste project kiest ze voor repertoire wat haar na aan het hart ligt: Nederlandstalige klassiekers, meestal van voor haar tijd, maar in haar geheugen gegrift omdat ze thuis grijs werden gedraaid. Nummers zoals ‘Rozane’ van Wim de Craene, ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, ‘Gelukkig zijn’ van Raymond van het Groenewoud… en nog veel meer van deze pareltjes uit haar vaders platencollectie komen aan bod. De drie muzikanten zoeken samen de vrijheid van de jazz op in deze songs, met nieuwe arrangementen zonder de essentie van het origineel te verliezen.

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 10 november met Esther Van Hees, Jeroen van Vliet en Miguel Boelens begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,50 Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.