Lezing Our City? | Stadscafé

Datum12 november 2019 om 20:30
OmschrijvingClub Cele | Lezing Our City? | Stadscafé | 12 november 20.30 UUR | ODEON - Rabo Foyer |

GRATIS TOEGANG Op 12 november kun je tijdens het Stadscafé geintpireerd raken door door Minouche Besters. De lezing Our City? past precies in het overkoepelende thema van dit seizoen, namelijk: De Inclusieve Stad Zwolle. In een inclusieve stad voelt iedereen - of je nu oud of jong, rijk of arm, studerend of werkend, autochtoon of allochtoon bent - zich thuis. Maar is de publieke ruimte nog wel een plek waar iedereen zich fijn voelt - zijn deze plekken nog wel van de inwoners?

Minouche is partner bij STIPO, team voor stedelijke ontwikkeling, en houdt zich bezig met inclusieve steden. Ze is chief editor van Our City? Countering Exclusion in Public Space. In dit boek staat de publieke ruimte in de stedelijke omgeving centraal. Voelen inwoners van de stad zich er eigenlijk wel thuis? Zijn openbare plekken wel van de mensen?En hoe maken we die plekken dan weer van 'ons'? Dat lees je allemaal in Our City? - van gentrification tot toerisme tot een andere kijk op ontwerpen.

In de lezing Our City? vertelt Minouche hoe we steden inclusief kunnen ontwerpen. We praten over Zwolle als inclusieve stad. Onze stad zal de komende tijd een grote groei doormaken. Zaken als touristification, polarisatie en gentrification spelen steeds meer op. Hoe stellen we ons daar op in - zonder de menselijke maat te verliezen?

Na de lezing van Minouche gaan we met een panel in gesprek over de steden in onze regio, en dan met name Zwolle. Eén van onze panelleden is bijvoorbeeld Guido Muller, strateeg Ruimte & Bereikbaarheid bij Provincie Overijssel - en betrokken bij de Stadsbeweging.

Lezing Our City? | Stadscafé vindt plaats op dinsdag 12 november om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.