Gebouwbezoek Grote kerk Zwolle

Datum
start19 november 2019 om 19:00
eind19 november 2019 om 21:30
OmschrijvingDe Sint Michaëls kerk heeft tijdens de renovatie voor veel uitdagingen gestaan. Aan de ene kant worden er nog kerkdiensten gehouden voor de stad, aan de andere kant heeft het als Academiehuis duidelijk nieuwe functies gekregen. Daarnaast is dit gebouw het grootste rijksmonument van Zwolle. Met al deze verschillende niveaus moest rekening gehouden worden.

Bart Schouten (bestuurslid van het Academiehuis en sinds 2011 betrokken bij alle plannen) zal ons vertellen over de obstakels tijdens het ontwerp- en renovatieproces. Ook de uitdagingen waar het academiehuis nu voor staat komen langs.

Na de inleiding zullen we door de Sint-Michaëlskerk lopen. Bart Schouten heeft als bestuurslid gespard met architect en kunstenaar over de vormgeving. Ter plaatse kan hij laten zien welke keuzes er gemaakt zijn.

Programma
19.00 tot 19.15 uur:  Inloop in de consistorie (Ingang bij de fontein).
19.15 uur :  Start van de lezing
20.00 uur :  Rondwandeling door de kerk, waarbij Bart Schouten zal aangeven welke keuzes er telkens gemaakt zijn.
21.00 tot 21.30 uur:   Consistorie voor een sapje en napraten.

Praktische zaken:
Om 19.15 uur gaat de deur op slot. Dit is nodig omdat de organisatie wil weten wie er binnen is. Vandaar: Graag op tijd aanwezig zijn om teleurstelling te voorkomen.

In de kerk is het ’s avonds koud. Zorg voor een warme jas en/of sjaal.

Het sapje/drankje aan het eind van de avond is voor eigen rekening. Er is geen pin-mogelijkheid. Met uw contante betaling draagt u bij aan het werk van het Academiehuis.

Aanmelden voor deze avond gaat via deze link. Er zijn geen kosten verbonden aan de lezing en het bezoek.
Er is voor maximaal 50 mensen plek. Als u bij deze eerste aanmeldingen hoort, dan krijgt u een bevestigingsmail. Neemt u die mail mee naar de avond?