Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal

Datum27 december 2019
OmschrijvingDe vorige edities van het Zwols Jeugdkampioenschap waren een groot succes met ruim 600 deelnemende jongeren! Verwacht wordt dan ook dat er dit jaar weer veel deelnemers en toeschouwers zijn. Koen Tip van SportService Zwolle had het volgende te zeggen over het kampioenschap: “Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden, ook dit jaar is er weer veel animo voor het kampioenschap. Het enthousiasme waarmee Zwolle het Jeugdkampioenschap heeft omarmt is ongekend, en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat het ook komende editie weer een groot succes wordt”.

“De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. De jongeren zijn vrij van voetbal en school en hebben altijd wel zin om lekker een balletje te trappen met een groep vrienden of vriendinnen. Aangezien we volop in het winterseizoen zitten, is voetballen in de zaal, naast dat het heel erg leuk is, ook wel zo prettig”.

Op vrijdag 27 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 8 – 9 jaar en 16 – 18 jaar tegen elkaar. Op maandag 30 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 10 – 12 jaar en 13 – 15 jaar. Van elke leeftijdscategorie kunnen er maximaal twintig teams meedoen, dus jongeren die het leuk vinden om te komen zaalvoetballen moeten snel zijn met inschrijven. De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen, inclusief keeper. De teams bestaan maximaal uit acht spelers, zodat er een aantal wisselspelers zijn.

Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV zaalvoetbalvereniging kijkt uit naar het toernooi: “Het toernooi zal wederom gespeeld worden in de huidige WRZV-hallen. De WRZV-hallen beschikken over twee prachtige sportzalen en is daarom de ideale plek voor een zaalvoetbaltoernooi. Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden gezien het aantal teams wat doordeweeks uit komt in onze competitie. Daarom heeft WRZV nu een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving”.

Wil jij ook meedoen aan het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal? Stel dan snel een team samen en schrijf je in via de link op de website van SportService Zwolle.