Nieuwe act van de Hardstyle Pianist en FJ Helix: SYMPHONICZ

Datum 6 december 2019 om 21:45
OmschrijvingWat gebeurt er als je een klassieke muziek en dance-beats samenvoegt? Dat onderzochten de klassiek geschoolde pianist Jisk Lieftink, beter bekend als de Hardstyle Pianist, en hardstyle DJ/producer Paul Posthuma; DJ Helix. Het resultaat is de nieuwe act, SYMPHONICZ, die op 6 december aanstaande wordt gelanceerd tijdens het Hardstyle Pianist In Concert evenement in HEDON Zwolle.

Voor de fans van de Hardstyle Pianist en DJ Helix was het misschien al opgevallen: de twee artiesten doken steeds vaker samen de studio in om aan tracks te werken. Dit resulteerde tot nu toe in de single “Liberty”, die onder andere werd gebruikt voor de eindshow van Dance4Libertarion in 2019 en vrij recent werd de single “Next Stage” uitgebracht.

Jisk en Paul over de nieuwe act: “We hadden meteen een goede klik zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak en zagen in de scene ruimte voor de soort muziek die wij samen maken.”  De nieuwe act is een combinatie van live gespeelde pianopartijen en DJ-technieken, daarnaast wordt soms samengewerkt met vocalisten en solisten zoals bijvoorbeeld Elyn, Diandra Faye en violiste POSHA (Judith van der Klip). De beide heren, die inmiddels hun sporen hebben verdiend tijdens optredens op grote harddance festivals zoals bijvoorbeeld  Defqon.1, hebben de ambitie om met SYMPHONICZ de komende jaren vele optredens te verzorgen in binnen- en buitenland.