Kerstvieringen Sionskerk

Datum15 december 2019 om 16:30
OmschrijvingDe Sionskerk in de Zwolse wijk Aa-landen presenteert diverse kerstevenementen, voor jong en oud, met als hoogtepunt de Kerstavondviering op 24 december. Maar al op zondagmiddag 15 december is er een speciaal kinderkerstfeest voor kinderen in de basisschoolleeftijd, aanvang 16.30 uur. Uiteraard zijn ook ouders en grootouders welkom. In de oppasruimte is er gelijktijdig een Baby- en peuterkerstviering. De finale wordt beleefd door alle kinderen uit beide vieringen.

Op zondagmorgen 22 december begint om tien uur een dienst boordevol 'Carols and Lessons', bekende Engelse kerstliederen. Ze worden vertolkt door het kleinkoor Glorify; ook is er samenzang.

Dinsdagavond 24 december is het Kerstavond en in de Sionskerk begint dan om 20.30 uur de drukst bezochte opendeurdienst van het jaar. Ook dit jaar worden de bezoekers op het kerkplein verwelkomd door een gelegenheidskoor, met zang, chocomel en gluhwein. In deze kerstavondviering zelf gaat dominee Ruilof van Putten voor en verleent het koor Zingend Getuigen onder leiding van Herman Kamp muzikale medewerking. Organist is Gerwin van der Plaats.

Op eerste kerstdag, woensdag 25 december, begint om tien uur 's morgens de kerstviering, met muzikale medewerking van trompettisten. Voorganger is dan dominee Hélène Evers.