Start nieuwe leesclub in Zwolle

Datum27 januari 2020 om 11:00
OmschrijvingIn de Week van de Leesclub, van 25 t/m 31 januari 2020, vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats om nieuwe leesclubs op te richten. Zo ook in Zwolle.

U bent van harte welkom op maandagochtend 27 januari om 11 uur in De Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle, voor een informatiebijeenkomst over leesclubs geschiedenis. De bijeenkomst is vrijblijvend en aanmelden mag, hoeft niet, via e-mail wilhelmien.kalter@senia.nl.

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw belangstelling ook mailen naar info@senia.nl.

 

Voor meer informatie en de volledige agenda: www.weekvandeleesclub.nl.

De Week van de Leesclub is een initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia, in samenwerking met bibliotheken, boekhandels en andere organisaties rondom lezen en leesclubs. Doel is het samen lezen en praten over geschiedenis te bevorderen: in een leesclub lees je meer, en ontmoet je gelijkgestemden!

Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Leidraad voor de groepen is een lijst van (onderwerpen over) geschiedenis die is opgesteld door deskundigen. Senia-leesclubs lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven.

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.