Lezing over wilde bijen door Arie Koster

PlaatsZone College, Koggelaan 7
Datum
start27 februari 2020 om 20:00
eind27 februari 2020 om 22:00
OmschrijvingOp donderdag 27 februari om 20.00 uur komt stadsecoloog Arie Koster naar Zwolle om een verhaal te vertellen over de stand van de wilde bijen. Arie Koster is gepromoveerd op stedelijke beplantingen in relatie met wilde bijen (2001) en gespecialiseerd in vegetatie- en groenbeheer. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan en is lector bijvriendelijk groen.
Bijen zijn van levensbelang voor de natuur. Zonder bijen vindt er minder bestuiving van planten plaats. Zonder bijen geen bessen en appels. Door gebrek aan stuifmeel verkeren zowel honingbijen als wilde bijen voortdurend in een zorgelijke situatie.
De lezing van Arie Koster gaat over wilde bijen in Zwolle. Hij zal inzoomen op de 10 meest voorkomende bijen in Zwolle en het bijvriendelijk inrichten van uw eigen tuin.
De lezing wordt georganiseerd door het Zone.college in samenwerking met de Bijenvereniging Zwolle (BVZ). Geïnteresseerde studenten, leden BVZ en andere Zwollenaren met interesse in bijen en bestuivende insecten zijn welkom.

Aanmelden voor de lezing kan via
https://www.bijenverenigingzwolle.nl/ariekoster/

Voor meer informatie:
http://www.bijenhelpdesk.nl/

ijbehorende pdf:
https://www.nederlandzoemt.nl/gemeenten/wp-content/uploads/sites/4/2017/10/Advies_voor_Zwolle.pdf