Praten over leven en dood

Datum
start 1 maart 2020 om 10:00
eind 1 maart 2020 om 16:00
OmschrijvingWat betekent een goed leven? Hoe kijk je naar de dood? En hoe kan je het gesprek daarover aangaan met een ander? Tijdens de verdiepingsdag ‘Goed leven, goede dood’ op 1 maart in Zwolle gaan deelnemers op zoek naar hun omgang met de dood. Het is een initiatief van het Humanistisch Verbond en wordt begeleid door lifecoach en reflectiebegeleider Roland Gerritsen: “Nadenken en praten over de dood is onderdeel van levenskunst.”

Tijdens de verdiepingsdag onderzoeken deelnemers de gevoelens die de dood ongemakkelijk maken. Ook wordt er geoefend hoe je het gesprek over de dood kunt aangaan met een ander. Gespreksleider Roland Gerritsen spreekt in zijn werk vaak met mensen over zingevingsvragen. “Door een onderzoekende houding ontdek je wat je wilt, en juist níet wilt. Inzichten van hedendaagse filosofen als Joep Dohmen, Christa Anbeek en René Gude helpen je daarbij, maar de belangrijkste bron van wijsheid ben je zelf.”

De verdiepingsdag wordt gegeven op 1 maart, van 10:00 – 16:00, in de Groote Sociëteit, Koestraat 8, Zwolle. Voor studenten en mensen met een laag inkomen geldt een speciaal tarief. Programma en aanmelden:

Voor meer informatie: humanistischverbond.nl/verdiepingsdag-zwolle