Digitale cultuurzwerm GroenLinks

Plaatsonline
Datum19 mei 2020 om 20:00
OmschrijvingOp dinsdag 19 mei organiseert GroenLinks Zwolle een digitale Cultuurzwerm met onder meer Tweede Kamerlid Niels van den Berge, wethouder Monique Schuttenbeld en de raadsleden Patrick Pelman en Eildert Noorda.

Tijdens deze cultuurzwerm willen zij graag in gesprek gaan met  culturele en creatieve Zwolse makers over de gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector. Aanmelden kan via fractie@groenlinkszwolle.nl en dan krijg je een link naar de digitale sessie op tijd toegestuurd.  De cultuurzwerm begint om 20.00 uur.

In deze coronacrisis zien we hoe zeer we kunst en cultuur nodig hebben. Voor troost, inspiratie en afleiding. We missen de verbeelding die de vele culturele en creatieve makers ons zo vaak geven. We zien tegelijk dat de makers het moeilijk hebben. De agenda’s zijn nog nagenoeg leeg en de mogelijkheden om je werk te kunnen doen zijn beperkt.

Daarom wil GroenLinks in gesprek met de Zwolse makers. Hoe staat de culturele sector er voor en biedt de routekaart uit de intelligente lockdown mogelijkheden voor makers om weer op te starten? Wat is er nodig om onze culturele sector in de benen te houden? Daarover gaan we graag met jullie digitaal in gesprek.