Start Minecrafttoernooi

Plaatsonline
Datum10 juni 2020 om 15:30
Omschrijving

Een mooie school nabouwen? En een prijs winnen? Dat kan tijdens het jaarlijkse Minecrafttoernooi dat dit jaar geheel online plaats vindt. Vanwege de coronacrisis doen we alle voorbereidende bijeenkomsten online. Het thema van dit jaar is “Leermonumenten in Zwolle”. De winnaars van de competitie mogen hun gebouw, onder voorbehoud, tijdens Open Monumentendag op 12 september presenteren in virtual reality! Ben jij een Minecraftspeler tussen de 6 en 15 jaar? Meld je dan nu aan voor het toernooi via stadkamer.nl/minecraft.


Leren doe je natuurlijk ook op school. Omdat het thema van Open Monumentendag ‘leermonument’ is, gaan we dit jaar oude scholen nabouwen. Voor het Minecrafttoernooi is een keuze gemaakt van 5 Leermonumenten in Zwolle. Een aantal scholen bestaat nog, zoals de Rijks HBS aan de Bagijnesingel en het Thomas a Kempis Lyceum aan de Schuurmanstraat. De Finse School aan de Violierenstraat in Assendorp is helaas gesloopt net zoals de Industrie- en huishoudschool aan de Emmastraat. Hier kun je je eigen creativiteit dus helemaal in kwijt. 


 Een jury beslist wat het beste, mooiste of leukste nagebouwde gebouw is. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 10 jaar en van 11 t/m 15 jaar. Als de situatie het toelaat mogen de winnaars hun gebouw op zaterdag 12 september tijdens Open monumentendag presenteren in virtual reality!


De start van het toernooi is op woensdag 10 juni om 15.30 uur via een live-event. Tijdens deze bijeenkomst is er informatie over het toernooi, de gebouwen en verdere bijeenkomsten.
Om mee te doen aan het Minecrafttoernooi en aanwezig te zijn bij de online aftrap, schrijf je je in via stadkamer.nl/minecraft. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 juni.


 Het Minecrafttoernooi wordt georganiseerd door Stadkamer en monumentenzorg van de gemeente Zwolle en wordt ondersteund door Historisch Centrum Overijssel.