Voorvallen

PlaatsPerrontheater
Datum 6 juni 2020 om 09:00
OmschrijvingIn februari 2020 startte Theatergroep De Jonge Honden met de repetities van Oorlogswinter. De tournee kon echter niet doorgaan vanwege het coronavirus en is uitgesteld. De makers, acteurs en muzikanten in deze productie, die veelal zelf ook eigen voorstellingen maken, beklimmen in juni en juli nu alsnog het podium met VOORVALLEN. Niet de podia van de Overijsselse theaters, maar één voor één het podium van het Perrontheater, de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden. O.a. acteur Jelle Mensink en muzikante Fleur Dikken gaan in een week tijd een korte voorstelling maken en presenteren. Schrijver van Oorlogswinter Jan Terlouw trapt het eerste weekend, op zaterdag 6 en zondag 7 juni, af met een lezing.

Voorvallen: 6 weken, 6 makers, 6 voorvallen

Vanaf juni gaan de makers één voor één, zes dagen in residentie in Het Perrontheater, de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden in Zwolle. Iedere dinsdag krijgt een andere maker de sleutel van het pand om in vier dagen een korte voorstelling te maken en in het weekend te presenteren aan een klein publiek, met introductie en nagesprek.

Artistiek leider Jolmer Versteeg over VOORVALLEN: “We willen de acteurs, muzikanten en makers, met wie we met veel plezier het repetitieproces van Oorlogswinter zijn gestart, graag een kans geven om iets te maken en iets te laten zien, nu de tournee van Oorlogswinter is uitgesteld. Juist in deze tijd willen we hen de mogelijkheid bieden om te kunnen blijven maken, spelen en in contact te komen met publiek. En omgekeerd kijken we er naar uit om ons publiek op een bijzondere, onverwachte manier kennis te laten maken met de cast van Oorlogswinter!”

Kaartverkoop is gestart

De zes voorvallen zijn in de weekenden in juni in juli te zien in het Perrontheater aan de Westerlaan in Zwolle, de eerste editie vindt plaats op zaterdag 6 juni. De voorvallen zijn vier keer in een weekend te zien. Een toegangskaart kost 12,50 per stuk inclusief drankje en daarnaast kan er een donatie worden gedaan aan het gezelschap. Kaarten zijn te koop via de website van Theatergroep De Jonge Honden: www.tgdejongehonden.nl

Voorval 1: zaterdag 6 en zondag 7 juni – Jan Terlouw (lezing)
Voorval 2: zaterdag 13 en zondag 14 juni – Robert Baarda (muziek en theater)
Voorval 3: zaterdag 20 en zondag 21 juni – Fleur Dikken (muziek)
Voorval 4: zaterdag 27 en zondag 28 juni – Yari van der Linden en Jelle Mensink (theater)
Voorval 5: zaterdag 4 en zondag 5 juli – Rik Witteveen (theater)
Voorval 6: zaterdag 11 en zondag 12 juli – Maarten Bos (dans)

Uiteraard zorgt Theatergroep De Jonge Honden ervoor dat een bezoek aan VOORVALLEN veilig verloopt. We zorgen voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing. Voorafgaand aan een bezoek sturen wij u een e-mail naar de bezoekers met meer informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften.