Britten Jeugd Strijkorkest geeft openluchtconcerten op Landgoed Windesheim

PlaatsLandgoed Windesheim
Datum 9 juli 2020 om 16:30
OmschrijvingHet Britten Jeugd Strijkorkest geeft op donderdag 9 juli twee openluchtconcerten op Landgoed Windesheim in Zwolle. De concerten maken deel uit van de Britten Zomertour ’20 in Oost-Nederland nu de jaarlijkse tournee in het buitenland er vanwege de coronavoorschriften even niet in zit. De andere concerten vinden plaats op Landgoed Singraven bij Denekamp en in nationaal park de Hoge Veluwe in Hoenderloo.

Het jong talent van het strijkorkest speelt tijdens deze concerten onder leiding van dirigent Loes Visser muziek van Rota (o.a. bekend van de filmmuziek in The Godfather), Espejo, Strauss, Bruch, Arenski en Weil. Roza Herwig (mezzosopraan) Bart van de Lint (cello) en de 2e prijswinnaar van het Britten Vioolconcours 2020, Michelle Kumara (12) zullen soleren.

De stichting Landgoed Windesheim opent voor deze gelegenheid de gewoonlijk niet voor publiek toegankelijke tuin ten oosten van het rechterbouwhuis. Concertbezoekers kunnen voorafgaand aan het concert deze tuin verkennen dat via de houten brug over de gracht te bereiken is.

Bij beide concerten, om 16.30 en om 19.30 uur is ruimte voor 100 bezoekers. Uiteraard veilig, op 1,5 meter afstand. Kinderen zijn meer dan welkom.

Info en kaarten: www.hetbritten.nl