Totaal Getikt: Typemachinefestiva

PlaatsAssendorp
Datum10 oktober 2020 om 11:00
OmschrijvingHet typemachinefestival Totaal Getikt vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 oktober. Cultureel Centrum Eureka aan het Assendorperplein organiseert deze tweede editie met de nodige aanpassingen ivm de coronaregels.. Zo zal er dit jaar geen centrale presentatie zijn in Eureka. Maar er is volop getikt in de hele wijk!

In Eureka zal Jorike van Werven een creatieve workshop geven waarbij de deelnemers ‘typische tekeningen’ leren maken. Een unieke kans om de typemachine eens op een andere creatieve manier te gebruiken.

Ook dit jaar is er in De Enk een speciaal Repair Café voor typemachines. Het team probeert elke typemachine weer aan het tikken te krijgen, inclusief een vers typelint voor de eerste 10 bezoekers.

Op het Assendorperplein zullen enkele typemachines staan waar wijkbewoners verhalen, opmerkingen en gedichten over hun wijk kunnen schrijven.

In de Stadkamer worden gratis schrijfworkshops gegeven. Kinderboekschrijfster Joke Eikenaar geeft tussen 11.00 en 12.30 een schrijfsessie voor kinderen. Stadsdichter Jeroen Kraakman geeft tussen 13.30 en 15.00 uur een workshop dichten (16 jaar >). Typemachines zijn aanwezig maar natuurlijk mag iedere deelnemer een eigen machine gebruiken.

Verder zal  de ‘king of stencil’ Erwin Blok een demonstratie stencilen geven in de concertzaal van de Stadkamer. Hij zal ondermeer de Totaal getikt-krant bij de bijdragen van 2019 gaan maken.

Bezoekers van de Assendorperstraat zullen de hele dag het geluid van tikkende typemachines kunnen horen. Want ook bij deze tweede editie zullen in de diverse winkels schrijvers, journalisten en dichters zitten achter hun typemachine.

De toegang tot het festival, mogelijk gemaakt door het BuurtCultuurfonds, is geheel gratis. Wie een workshop wil volgen, stuurt een mail naar rene@reneeijsink.nl met daarin genoemd naam en workshop naar keuze.

Meer informatie, waaronder het exacte programma van het typemachinefestival op 10 oktober, is te vinden op de facebook-pagina van Totaal Getikt: www.facebook.com/totaalgetikt .