Buyer and Cellar

PlaatsSchouwburg Odeon
Datum17 oktober 2020 om 19:00
OmschrijvingVolgende week zaterdag staat Freek Bartels met Buyer & Cellar in Schouwburg Odeon. De allereerste solo voorstelling van Freek.

Freek was te zien in de voorstelling Hello, Dolly!, zoals we allemaal weten gooide corona roet in het eten en is Hello, Dolly! helaas geannuleerd vanwege alle maatregelen. Voor Freek Bartels diende daarmee plotseling ook een onverwachts avontuur aan, zijn allereerste solotour.

Als Alex More, een werkloze acteur in L.A., een baantje als winkelbediende krijgt in het ondergronds privé-winkelcentrum van wereldster Barbra Streisand, komt zijn leven in een onvoorziene stroomversnelling terecht. Iconische jurken, bellenblazende poppen en zoveel mocca-ijsjes met discodip als je maar wilt; werken in Barbra’s perfectionistische, onwerkelijke droomwereld komt met een onverwachte prijs, waarover niet te onderhandelen valt…


Leuk weetje: deze winkelstraat bestaat echt in het huis van Barbra Streisand! Schrijver Jonathan Tolins las erover in Streisand’s boek My Passion For Design en was zo gefascineerd door dit gegeven, dat hij al snel op het idee kwam voor een komisch en absurd verhaal in de vorm van een theaterstuk. 


Het reeds bestaande stuk had eerder succes in  New York en Londen, destijds door acteur Michael Urie, bekend van onder andere Ugly Betty.


Deze acteur voerde de voorstelling enige maanden geleden live vanuit zijn huiskamer nog eenmaal op tijdens de lockdown en Maurice Wijnen tipte Freek toen om dit te gaan kijken, niet wetende dat hij dit hetzelfde jaar zelf nog zou gaan spelen. 


 

Freek heeft inmiddels vier voorstellingen gespeeld welke zeer goed zijn ontvangen door recensenten van onder andere De Telegraaf, De Volkskrant, Scènes en de Theaterkrant.