Meditatie livestreams

PlaatsOnline
Datum16 november 2020 om 20:00
OmschrijvingDe meditatieavonden bij De Terp in Zwolle, georganiseerd door Meditatie Instituut Nederland, kunnen door de huidige maatregelen helaas niet meer doorgaan. Zolang dit niet mogelijk is worden er in plaats daarvan 'meditatie livestreams' gegeven. Deze livestreams worden verzorgd door meditatieleraar Gerjan Schoemaker en zijn voor iedereen toegangkelijk.

- 9 november is de eerste livestream. In deze livestream wordt dieper ingegaan op het leren luisteren naar het lichaam door middel van focussen.

- 16 november is de tweede livestream. In deze livestream wordt the Work van Byron Katie uitgelegd en word je uitgenodigd deze te beoefenen.

Beide livestreams beginnen om 20.00 uur en zullen ongeveer 1 uur duren.

Focussen van Gendlin
Met het focussen van Gendlin leren we te luisteren naar de wijsheid van het lichaam. Veel mensen luisteren pas naar het lichaam als het begint te schreeuwen. Door middel van focussen leren we te luisteren naar het lichaam als het nog fluistert. Niet alleen leren we luisteren naar de signalen die ons lichaam geeft, ook kunnen we het focussen gebruiken om bepaalde keuzes te maken.

The Work van Byron Katie
The Work van Byron Katie is een hulpmiddel om onder meer beperkende gedachten, oordelen en overtuigingen beter te kunnen doorzien. Dit wordt gedaan door middel van vier basis vragen en omkeringen. Dit wordt uitgebreid uitgelegd en je gaat daarna zelf aan de slag door middel van een formulier.

Tijdens de livestreams kun je via de chat vragen stellen. Persoonlijke vragen kun je via Whatsapp sturen en Gerjan zal deze beantwoorden.

Meer informatie staat op: https://meditatieinstituut.nl/livestreams/