Black Friarday in het Dominicanenklooster: Een dag over de rijkdom van eenvoud

PlaatsDominicanenkerk
Datum
start27 november 2020 om 13:30
eind27 november 2020 om 16:30
OmschrijvingOp 27 november is het wereldwijd Black Friday, de dag van de koopjesjacht.

Vanwege de coronamaatregelen en de toenemende coronamoeheid zal er een record aan online bestellingen gedaan worden.

Het is op deze dag dat het Dominicanenklooster Zwolle een programma aanbiedt rondom eenvoud: Black Friarday. De broeders dominicanen (ook wel 'Black Friars' genoemd vanwege de zwarte mantel over hun witte habijt) legden bij hun intreden een gelofte van armoede af. Wat brengt hen dat, tegen welke dilemma's lopen zij aan en wat kunnen we van ze leren over de rijkdom van eenvoud?

Bezoekers kunnen in de prachtige ruimte een reis langs zes stations afleggen. Bij deze stations wordt hen verschillende dingen te zien, te proeven, te beluisteren en te overdenken aangereikt. En zo zouden ze op de drempel van de meest materialistische maand van het jaar, zomaar nieuwe bezieling kunnen vinden. Gratis.

De mensen die zich langer dan één dag willen verdiepen in eenvoudig leven kunnen op Black Friarday een Gelofte van Eenvoud afleggen. Met het uitspreken van deze gelofte wijden zij zich een jaar toe aan de zoektocht naar een eenvoudig(er) leven. Het klooster organiseert acht ontmoetingen om elkaar aan te moedigen en te inspireren. Geïnteresseerden kunnen mailen naar programma@kloosterzwolle.nl

Uiteraard worden in de kerk de Corona-maatregelen toegepast.