Rijbewijskeuringen CBR in Zwolle

Plaatssportfysio
Datum 2 december 2020
Omschrijving

 Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen woensdag 2 december bij Topfysio medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 70,00.


 


De Procedure


Houd zelf ook de einddatum van uw rijbewijs in de gaten.


Begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden.


De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt.


Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelfinvullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan ), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring


De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR.  Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.Dat kan gemakkelijk zelf via onze website of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300.Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland.


De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd.


 

De gezondheidsverklaring koopt u 4 of 5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs.