Symposium Building the Future 3

PlaatsOnline
Datum
start12 april 2021 om 15:15
eind12 april 2021 om 17:00
OmschrijvingBuilding the Future [3]

Is het mogelijk een gebouw te ontwerpen en te beheren waarvan alle materialen zijn hergebruikt en het bouwproces energieneutraal is?

Allemaal vragen waarop circulair denken het antwoord lijkt te zijn. Op 12 april organiseert de opleiding Bouwkunde van Windesheim Zwolle samen met Koninklijke Bouwend Nederland, het Zwols Architectuur Podium en Techniek Nederland het symposium Building the Future 3.

Op deze middag willen zij graag actuele kennis met je delen, verschillende inzichten bespreken en samenwerken. Het symposium zal op 12 april live uitgezonden worden. Daarbij kun je actief reageren en meedoen aan om zo met elkaar van gedachten te wisselen. Inspirerende sprekers Tijdens het symposium komt een aantal inspirerende sprekers aan het woord.

Keynote-speaker is generaal b.d. Tom Middendorp die een achtergrond heeft als bouwkundig ingenieur. Hij was als voormalige commandant der strijdkrachten de hoogste militair van ons land en zet zich nu in op nationaal en Europees niveau op de thema's klimaatverandering, veiligheid en verduurzaming/energietransitie. Dit doet hij vanuit een praktische instelling die voortkomt uit een militair strategische manier van denken en plannen.

Daarnaast komen diverse sprekers aan bod. Architect Hans Hamming geeft actuele voorbeelden van circulariteit in de bouwpraktijk. Jan Willem van de Groep heeft baanbrekende ideeën rondom innovatie en industrialisatie in de bouw. Verder presenteren enkele studenten Bouwkunde hun innovatieve ideeën voor de bouw.

"Het symposium wordt afgesloten met een krachtig debat. Zet je 12 april 2021 van 15.15 - 17.00 uur alvast in je agenda? In februari sturen wij je een uitnodiging met het definitieve programma en is aanmelden mogelijk. We hopen je op 12 april online te ontmoeten en bij het 4e symposium weer live op de Campus. We zien ernaar uit, Met vriendelijke groeten, Team Bouwkunde Windesheim Koninklijke Bouwend Nederland Zwols Architectuur Platform Techniek Nederland."