Kringlopera

PlaatsKringloop Zwolle Zuid
Datum
start11 juni 2021
eind13 juni 2021
OmschrijvingWat zijn de verhalen van de spullen in de kringloopwinkel? Dat is de vraag die het muziektheaterproject Bruisende Buren stelde aan de bewoners van Zwolle-Zuid. Het leverde tientallen verrassende, grappige en ontroerende verhalen op. Achttien verhalen werden ingesproken door de schrijvers zelf en zijn vanaf nu te beluisteren in de Kringloopwinkel Zwolle-Zuid.

Winkelend publiek kan in de Kringloopwinkel aan de Nieuwe Deventerseweg luisteren naar de verschillende verhalen. In de verhalen krijgen de spullen uit de winkel een stem. Eind 2020 verzamelde Bruisende Buren de verhalen via een Verhalenbus in de kringloopwinkel en online. Ze zijn geschreven en ingesproken door liefhebbers van de kringloopwinkel en buurtbewoners die meedoen aan Bruisende Buren.

Van verhalen naar een theaterroute

Toneelschrijver Wessel de Vries liet zich inspireren door de ingeleverde kringloopverhalen en nam ze als uitgangspunt voor de nieuwe theaterroute ‘De Kringlopera’. Onder leiding van regisseur Céline Hoex (bekend van o.a. Requiem voor de IJsselcentrale in 2019) doen ruim veertig buurtbewoners mee.

De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Het publiek doorloopt, samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Als de coronamaatregelen dit toelaten, zal De Kringlopera te zien zijn op 11, 12 en 13 juni in de Kringloopwinkel in Zwolle-Zuid. De theaterroute zal pas definitief doorgaan als stap 3 van het openingsplan van de Rijksoverheid van kracht is. Indien dat zo is, zijn er vanaf 3 juni kaarten te reserveren via www.kasko.nl en www.bruisendeburen.nl. Toegang is gratis, maar na afloop wordt een vrijwillige bijdrage naar draagkracht zeer op prijs gesteld.

Over Bruisende Buren

Bruisende Buren is een project van het Zwolse KASKO Huis voor muziektheater (voorheen Kameroperahuis), en wordt sinds 2015 jaarlijks georganiseerd in Zwolle-Zuid. Deze editie wordt ondersteund door het BuurtCultuurfonds/Stadkamer, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en BankGiro Loterij Fonds. Bruisende Buren maakt De Kringlopera in samenwerking met Stichting Kringloop Zwolle.