Kennismaken met de Schrijversvakschool

Datum
start 9 juni 2021 om 19:00
eind 9 juni 2021 om 21:30
OmschrijvingDe schrijversvakschool voor Noord-Nederland houdt haar proeflessen weer op locatie, in Zwolle zelfs op een nieuwe locatie.

Op woensdagavond 9 juni 19.00 uur geven docent Kitty Peetoom en Pauline Durlacher, directeur van de schrijversvakschool, de kennismakingsles in Zwolle, een ruime week later, op zaterdagmiddag 19 juni om 14.00 uur is Deventer aan de beurt.

`Je schrijft in de les. We geven twee opdrachten en je krijgt commentaar op je tekst,’ zegt Pauline. ‘Je merkt al snel wat zo'n schrijftraining je oplevert en je gaat wijzer naar huis, ook als je geen literatuur, maar liever zakelijk of journalistiek wilt schrijven.`

Nieuw in Zwolle is de locatie aan de Burgemeester Drijbersingel 25. Nieuw in Deventer zijn de lessen in verhalende journalistiek door Yoni Pasman.

De lessen duren tweeënhalf uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via 06-14771011, via kantoor@svsgroningen.nl of via de website van de school:  www.schrijversvakschoolgroningen.nl.

Voor wie toch liever thuisblijft is er een online kennismakingsles op maandagavond 14 juni om 19.00 uur.

De schrijversvakschool voor Noord-Nederland, Schrijversvakschool Groningen, biedt in Zwolle, Deventer, Groningen en Leeuwarden mogelijkheden voor wie net begint met schrijven, voor wie zich breed wil ontwikkelen, maar ook voor wie al verder is in een specifiek genre of juist zakelijk wil leren schrijven. Ieder niveau kent toelatingseisen en voorwaarden. De student kiest de zwaarte en werkdruk van het programma.

Om goed te schrijven heb je talent nodig. Om je talent te ontwikkelen heb je techniek nodig. Techniek kun je trainen.