Laurens de Man bij Dubbelgreep

Datum19 juni 2021
OmschrijvingTijdens de Dubbelgreep Marathon op 18 en 19 juni 2021  wordt voor pianisten een middag georganiseerd met als thema ‘Bach voor pianisten’.

Organist/pianist Laurens de Man geeft op zaterdag 19 juni om 14.00 uur in de Doopsgezinde Kerk een presentatie en aansluitend, om 15.30 uur, verzorgt hij een openbare workshop waaraan pianoleerlingen deelnemen. Toehoorders bij zowel de presentatie als de workshop zijn van harte welkom. In verband met de geldende coronamaatregelen is er een maximum van 50 personen. Ook is er de mogelijkheid om de middag mee te maken via livestream (Zoom) wanneer het maximum aantal personen in de kerk bereikt is. Aanmelden als toehoorder kan vanaf 7 juni via de aanmeldpagina op de site van Dubbelgreep.

 

Laurens de Man

Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, in 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel; in 2017 deed hij masterexamen piano (predicaat ‘uitmuntend). In 2014 behaalde hij voor beide instrumenten cum laude zijn bachelordiploma.

Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar. Deze studie rondde hij af met de hoogste cijfers.

Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten. Zo trad hij op bij het Bachfestival Dordrecht en speelde hij Bach in samenwerking met een VJ en dansers. Ook speelde hij Bach in De Wereld Draait Door. Laurens vertolkte Bachs beruchte Goldbergvariaties en speelde verschillende andere Bachprogramma’s, o.a. in het Orgelpark te Amsterdam. In november 2017 verscheen zijn piano-cd met klavierwerken van Bach. In de Bachkliniek, een initiatief van theatermaakster Jacqueline Hamelink (Sounding Bodies), speelde Laurens in augustus 2019 Bachs muziek in bijzondere 1-op-1-concerten.

Meer informatie: www.laurensdeman.nl.

 

Deze Dubbelgreepactiviteiten zijn mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Overijssel, Stadkamer Zwolle en VSB Fonds.

 

Presentatie ‘Bach voor pianisten’

door: organist/pianist Laurens de Man

locatie: Doopsgezinde Kerk, Wolweverstraat 9,  Zwolle

wanneer: 19 juni 14:00 uur

toegang:  €10

 

Workshop ‘Bach voor pianisten’

door: organist/pianist Laurens de Man

locatie: Doopsgezinde Kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle

wanneer: 19 juni 15:30 uur

toegang: €10

Combinatie Presentatie & Workshop, toegang: €15