Wereldberoemde Verhalenfestival

Datum 1 juli 2021
OmschrijvingHet is een bizar jaar geweest, maar de festivalorganisatie van Zwolle Unlimited heeft er het maximale uitgehaald, en doet dat begin juli weer. Precies op de dag dat er van het kabinet weer evenementen gehouden mogen worden, luidt Zwolle Unlimited twee weken vol festivalplezier in.

 

Zwolle Unlimited is het afgelopen jaar van festival omgebouwd tot festivalparaplu die steeds meer in de regio gaat opereren. Eronder vallen vier festivals voor verschillende doelgroepen: volwassenen, kinderen en jongeren. In een mix van live en online, audiotours en spel kan het publiek begin juli twee weken ongebreideld plezier maken. Alle evenementen worden gehouden volgens de geldende corona-maatregelen. Meer lezen over de toekomst van Zwolle Unlimited kan hier.

 

Documentaire audiotours

Bijzonder is de toevoeging van een serie documentaire, cultuur-historische audiotours in Zwolle en in de Regio Zwolle. Deze blijven langere tijd beschikbaar en zijn op elke gewenste tijd te lopen, fietsen of rijden, met behulp van een smartphone. Er is een audioroute over de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord, over Krishnamurti in Ommen, over de historie van Elburg, over toegankelijk Zwolle speciaal voor mensen met een beperking. Er komt een audiokunstroute in Zwolle en een audiomonumentenroute. Ook worden de reeds ontwikkelde audiotours Van Opgezwolle tot nu en Langs de oevers van de Aa hernomen. De Audiotours komen gefaseerd beschikbaar vanaf 1 juli. Eveneens bijzonder is de toevoeging van online performances en talkshows met bekende schrijvers en verhalenvertellers uit Nederland en het buitenland, vanuit de livestreamstudio die nabij het festivalterrein gelegen is.

 

Tickets en informatie

Alle informatie is toegankelijk via de site van Festivalparaplu Zwolle Unlimited. De ticketverkoop verloopt ook centraal via de site www.zwolleunlimited.nl.

1 en 8 juli Wereldberoemde Verhalenfestival. Theatrale en muzikale voorstellingen die gemaakt zijn in de winter maar door de lockdown zijn verplaatst en nu worden getoond. Bovenste Knoopje Open, Theater Nora, Milo, Zussen Van der Vegt, Robin Scherpen,The Ones.