Tentoonstelling Componisten in de Oorlogstijd

Datum
start 2 augustus 2021 om 09:29
eind29 oktober 2021 om 09:29
OmschrijvingComponisten in Oorlogstijd is een tentoonstelling met foto’s, documenten, brieven, tekeningen en stukjes partituur van twintig tijdens WOII vervolgde componisten. Van deze componisten  hebben er veertien de oorlog niet overleefd. Tijdens de oorlog was hun werk verboden, na de oorlog werden hun namen en hun werken vergeten.

De Leo Smit Stichting, opgericht in 1996, zet zich al 25 jaar lang in om dit verborgen erfgoed weer onder de aandacht te brengen. De Bob Hanf Stichting, die in Zwolle is gevestigd, werd in 2003 heropgericht door Ruth Tillema-Hanf. De stichting publiceerde een boek met cd over deze veelzijdige kunstenaar en organiseerde concerten, lezingen en tentoonstellingen.

In de synagoge in Zwolle zullen enkele schilderijen van Bob Hanf getoond worden. De tentoonstelling is in de periode 2 augustus t/m 29 oktober 2021 te bezoeken op woensdag- en zondagmiddagen, zie de website van de synagoge.

De entree is gratis; een vrijwillige bijdragen wordt op prijs gesteld. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Maror en Stichting Levi Lassen.

Meer informatie: www.synagoge-zwolle.nl en www.leosmitfoundation.org