Portrettentoonstelling "Ogen die Spreken"

Datum
start 8 oktober 2021
eind19 november 2021
OmschrijvingPortrettentoonstelling "Ogen die Spreken" vanaf 8 oktober in Park Eekhout in Zwolle

24 ontmoetingen in woord en beeld.

Vanaf vrijdag 8 oktober is in Park Eekhout gedurende drie weken de fototentoonstelling "Ogen die Spreken" te bekijken. De tentoonstelling vertelt via intieme portretten het verhaal van vier generaties Nederlanders en hun band met voormalig Nederlands-Indië.

De tentoonstelling "Ogen die Spreken" biedt u een inkijkje in het leven van zo'n drie miljoen Nederlanders die een relatie hebben met die voormalige kolonie. Dat zijn mensen waar u dagelijks mee te maken heeft. We staan nooit stil bij hun achtergrond, zo normaal vinden we de warmte van die andere zon.

 

De portretten zijn één bij één meter groot. Ze zijn voorzien van een optimistisch persoonlijk citaat en een QR-code die u via uw mobiele telefoon in woord en beeld meer vertelt over de achtergrond van de persoon voor u. Het is een wandeling om nooit meer te vergeten.

 

Onderwijs is de hoeksteen van iedere samenleving. Daarom maakt een inclusief onderwijspakket onderdeel uit van de tentoonstelling.

 

Park Eekhout in Zwolle vindt u aan de Burgemeester van Roijensingel 4, 8011 TS in Zwolle. In het park is ook het Indië- en Nieuw-Guinea Monument te vinden.

 

Meer informatie over de fototentoonstelling vind u op de website www.ogendiespreken.nl