Kerken als podium

Datum16 oktober 2021 om 15:30
OmschrijvingKerken als Podium, Zwolle

Zaterdagmiddag 16 oktober, 15.30 uur

Kerk: Lutherse kerk

Carminis Consort - ‘Liefde en Leed’

Werken van o.a. Monteverdi, Frescobaldi, Coprario en Purcell.

Zie ook: www.kerkenalspodium.nl

 

Op zaterdagmiddag 16 oktober brengt het Carminis Consort, ensemble voor Oude Muziek, haar nieuwste programma ‘Liefde en Leed’, een serie composities over liefde, vreugde en zwarte melancholie; emoties die soms dicht bij elkaar liggen. Werken van Monteverdi, Grandi, Frescobaldi, Coprario en Daniel en Henry Purcell klinken uit de monden van hoge sopraan Ineke Baksteen en mezzo-sopraan Margareth Iping. Zij worden bijgestaan door Juun Voorhoeve op viola da gamba en Tjalling Roosjen op spinet.

Het ensemble bestaat sinds 2014 en legt zich met name toe op vocale muziek voor twee gelijke stemmen en continuo, muziek die naar hun oordeel te weinig klinkt in de concertzalen. Studie naar repertoire voor deze bezetting leverde met name vele pareltjes op uit de Italiaanse Barok, vele daarvan pas vrij recent in druk verschenen.

De leden hebben elk hun eigen achtergrond op de concertpodia en in de kerkmuziek; zij leerden elkaar kennen door gezamenlijke deelname aan het kamerkoor Basilius College (www.carminis.nl)