Fraterhuis Academie over De Maan door Constant Hoogenbosch

Datum
start30 oktober 2021 om 11:00
eind30 oktober 2021 om 13:00
OmschrijvingFraterhuis Academie over De Maan door Constant Hoogenbosch

In het kader van de Nacht van de Nacht staat op zaterdag 30 oktober de Fraterhuis Academie in het teken van De Maan. Van 11.00 tot 13.00 uur neemt filmdocent Constant Hoogenbosch ons mee op een trip naar de maan en illustreert hij aan de hand van vele voorbeelden hoe de maan al sinds de begindagen als rode draad door de filmwereld loopt.

 

De Maan in Beeld

Op 16 juli 1969 ging de eerste mens op weg naar de Maan. Maar in de filmwereld was dat al lang daarvoor gedaan. De Maan loopt als een rode draad door de filmwereld. De Maan is plaats van handeling, inspiratiebron en een steeds terugkerend stijlelement. De maan intrigeert en fascineert en laat al sinds de begindagen van de film zijn sporen na op het witte doek. We zagen serieuze pogingen met een wetenschappelijke aanpak, maar ook compleet hilarische, kolderieke onzin. En dan is er de Maan als trigger voor de weerwolf en als bron van melancholie. Het komt allemaal voorbij onder hoede van filmdocent Constant Hoogenbosch. Hij neemt ons mee op een trip naar de Maan met films als Moon, Trip to the Moon, Frau im Mond, Nude on the Moon en nog veel meer.

 

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

 

Fraterhuis Academie Celekwartier

• De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.

• De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

 

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.