Kerken als Podium

Datum 5 februari 2022 om 15:30
OmschrijvingKerken als Podium, Zwolle

Zaterdagmiddag 5 februari, 15.30 uur

Kerk: Onze Lieve Vrouwe Basiliek (Peberbus)

Barokensemble Con Piacere met psalmzettingen op Hebreeuwse, Italiaanse en Latijnse teksten van o.a. Rossi, Grandi, Marcello en Hammerschmidt.

Zie ook: www.kerkenalspodium.nl

Zaterdagmiddagmuziek gaat weer van start met het onderhand bekende gezelschap Con Piacere. Al meerdere jaren te gast bij Kerken als Podium Zwolle.

Barokensemble Con Piacere is een muziekgezelschap dat al sinds 1998 bestaat. Door de jaren heen heeft het ensemble veel verschillende samenstellingen gekend, maar altijd met dezelfde intentie: samen mooie muziek maken, liefst uit de late renaissance en de Barok. In de basis bestaat het ensemble uit vier of vijf zangers met begeleiding van een continuo van barokcello/gamba, theorbe en clavecimbel/orgel. Het ensemble heeft een voorliefde voor vroege Italiaanse barokmuziek, maar heeft door de jaren heen ook mooie programma’s gebracht met muziek van Duitse, Engelse, Poolse en Nederlandse componisten.

Vanmiddag brengen ze programma waarin bekende en bijzondere psalmtoonzettingen uit de 17e en 18e eeuw centraal staan. Ze openen met Laetania Concertate van Tarquinio Merula. Laat u verrassen door de schoonheid van deze muziek met wellicht voor u bekende en minder bekende meesters.