Trotse muren

Datum
start 1 juli 2022 om 14:00
eind 1 juli 2022 om 18:00
OmschrijvingHap en trap langs Trotse Muren in Zwolle

Vrijdag 1 juli | 14.00 tot 18.00 uur

 

Muren met een verhaal. Een prachtig beeld waarvoor je even stil blijft staan. Iets waar de buurt trots op is. Dat is waar Trotse Muren voor staat: kunst toegankelijk maken voor iedereen door het straatbeeld in Zwolle op te fleuren. De afgelopen 1,5 jaar zijn er - ondanks de coronatijd - 5 muurschilderingen gerealiseerd in onze mooie stad. Reden voor een Trotse Muren Tour!

 

Op vrijdag 1 juli organiseren we een tocht langs de 5 Trotse Muren waarbij stil wordt gestaan bij het verhaal achter de muurschilderingen. "Graag willen we jou uitnodigen met ons mee te gaan en te zien hoe bijzonder deze Trotse Muren zijn en hoe ze tot stand zijn gekomen. We starten om 14.00 uur bij Poppodium Hedon, waar we om 18.00 uur ook weer zullen afsluiten. We gaan genieten van het mooie weer, happen & trappen dus er wordt voor hapjes, drankjes en muzikale ondersteuning gezorgd. We laten je t.z.t. weten of je een eigen fiets mee moet brengen of dat er voor een ander vervoersmiddel wordt gezorgd."

 

De muren

Het begon in 2020 allemaal bij de Creatieve Coöperatie, met een grote muurschildering die rondom het hele gebouw doorloopt. Voor de tweede muur sloegen we de handen ineen met het Academiehuis en 5 jonge Zwolse illustratoren. Kunst werd ingezet om gedurende de grote verbouwing meer te zien dan alleen het kluswerk. De derde muur trok veel aanzien: een muurschildering van Thomas a Kempis in de Goudsteeg in samenwerking met ANNO. Na 2 muren in de binnenstad werd het tijd voor een andere grote publieksplek: poppodium Hedon. Op basis van songteksten van Typhoon, Rico en Sticks werd in de zomer van 2021 een prachtige Trotse Muur gerealiseerd waar zelfs een documentaire over is gemaakt. De vijfde muur is te bewonderen bij de Stadkamer. Een primeur, want dit is de eerste muurschildering in Nederland die is gemaakt met luchtzuiverende verf.

 

Meld je vóór 23 mei aan via info@trotsemuren.nl.