Huismuziek

Datum21 mei 2022 om 15:00
OmschrijvingHuismuziek Zwolle presenteert zich in de Theodora Kapel

Op zaterdagmiddag 21 mei om 15:00 uur presenteren de ensembles van Huismuziek Zwolle een selectie van de muziek waaraan ze het afgelopen seizoen hebben gewerkt. De vereniging van amateurmusici telt ongeveer 40 leden en bestaat uit een blokfluitensemble en een ensemble met strijk- en blaasinstrumenten.

De blokfluiters spelen onder leiding van dirigent Susanne Gersch-Bremmers en de strijkers en blazers onder leiding van Ingrid Soeten. Ook spelen de ensembles enkele stukken samen. Op het programma staan o.a. een orkestbewerking van contradansen van Beethoven, een tango, een Keltische folksong van Gustav Holst, een traditioneel lied van de oorspronkelijke bewoners van Amerika en een compositie van Arvo Pärt. De presentatie duurt ongeveer een uur en vindt plaats in de Theodora Kapel, Theodorahof 20, Zwolle. De toegangsprijs is een symbolisch bedrag van één euro.

Vanwege de verschillende lockdowns in de afgelopen maanden konden de groepen niet altijd fysiek samenkomen. Toch bleven de leden actief, met online sessies om toch samen te spelen of om via een informatieve quiz de kennis over muziektheorie op peil te houden. In de loop van het jaar organiseert de vereniging niet alleen samenspeelavonden, maar ook andere activiteiten, zoals een open speeldag onder leiding van een gastdirigent en een oefendag kamermuziek voor kleine ensembles onder leiding van leerlingen van het conservatorium.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om onder het genot van een drankje kennis te maken met de leden van de ensembles en de artistieke leiding. Wie belangstelling heeft om het komende seizoen zelf mee te spelen, kan een afspraak maken om een paar keer vrijblijvend de repetities bij te wonen. Om lid te worden is een minimale beheersing van het eigen instrument noodzakelijk; dit ter beoordeling van de dirigenten. De vereniging is vooral op zoek naar volwassenen die (weer) met muziek maken willen beginnen en die zich willen inzetten om met plezier met anderen samen te spelen.

Meer informatie: www.huismuziekzwolle.nl