Symphonica Stadshagen

Datum
start25 juni 2022 om 13:00
eind25 juni 2022 om 23:59
OmschrijvingDit valt er te zien, horen en beleven bij Symphonica Stadshagen

Zet 25 juni alvast in je agenda, want Symphonica Stadshagen wil je niet missen! Tijdens de eerste editie van het event is er voor jong en oud genoeg te doen in het Stadhaagse Twistvlietpark. Vanaf 13:00 start het Cultuurfestival en in de avond kun je vanaf 21:00 genieten van het openluchtconcert aan het water bij het park. De toegang tot alle workshops en voorstellingen is gratis. Wel vraagt de organisatie om een kleine vrijwillige donatie, om het event zo vorm te geven dat het elk jaar georganiseerd kan worden.

Vanaf 13:00 start de dag en opent het Cultuurfestival in het Twistvlietpark met een kindertheatervoorstelling. De allerjongsten onder ons kunnen een bezoek brengen aan de 4+ voorstelling Zirkøes Fañtaztikå van theatergroep Heer Otto. De voorstelling neemt je mee naar het circus van Bibi en Maximo. Ze maken zich klaar voor de grote avondshow, al wil het bij Maximo niet erg lukken. Hij is steeds alles kwijt. Per ongeluk laat hij ook het konijn van Bibi verdwijnen... Een fysieke, muzikale en humoristische voorstelling over missen. Van iets dat je kwijt bent tot het missen van je moeder.

Cultuurfestival: voor jong en oud

Bij het Cultuurfestival zijn ook tal van andere activiteiten te doen. Zo vind je bij het MEC Cultuurplein allerlei leuke workshops voor jongeren op het gebied van theater, muziek, dans en circus. Daarnaast komen er verschillende bands en koren optreden bij het Parkpodium, zijn er verhalenvertellers, kun je meedoen met freerunclinics en is er een foto expositie over 25 jaar Stadshagen. Spelletjes fanaten kunnen de uitdaging aangaan in de Climat Escape Room. Speciaal voor de senioren komen “De Motten” allerlei driestemmige liedjes van vroeger zingen. En natuurlijk kunnen bezoekers in het park terecht om gezellig bij te kletsen met buurtgenoten met een hapje en een drankje.

Openluchtconcert alla Night of the Proms

In de avond start vanaf 21:00 het openluchtconcert. Vanaf de kade van het Twistvlietpark kunnen bezoekers gratis genieten van dit concert aan de overkant van het water. Onder begeleiding van Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel treden verschillende artiesten op.

Een groot deel van de artiesten komt uit Stadshagen, zoals dirigent Albert Dam van de Vuurvogel, Bert van de Wetering (zang) en Kristen Witmer (sopraan). Bente van der Steeg (zangeres en violiste) en Florens Eijkemans (zang en presentatie) zijn beide oud-deelnemers aan de Voice (Kids). Emily van Baaren (violiste) was eerder één van de finalisten van het Prinses Christina Concours regio Oost. De rappers van FakkelteenZ maken de line-up compleet. Het concert begint met een blok klassiek instrumentaal en vocaal en zal gedurende de avond overgaan naar film- en popmuziek.

Doneren

Het hele event Symphonica Stadshagen is gratis te bezoeken. Vrijwilligers en sponsoren maken het mogelijk de eerste editie te organiseren. Om meer cultuur en verbondenheid in de wijk te brengen, wil de organisatie er een terugkerend event van maken. Aan wijkbewoners wordt gevraagd een donatie te geven via een crowdfundingsactie. Word vriend van Symphonica Stadshagen via https://www.voordekunst.nl/projecten/13837

Actuele programma

Het programma wordt nog dagelijks aangevuld met interessante culturele activiteiten. Bekijk voor het volledige programma de website www.symphonicastadshagen.nl/event-info of volg Symphonica Stadshagen op Facebook en Instagram.