Sofia Vasheruk & Friends rond Rachmaninov

Datum
start12 februari 2023 om 15:00
eind12 februari 2023 om 17:00
OmschrijvingSOFIA VASHERUK & FRIENDS rond RACHMANINOV

Muziek met een Plus biedt een bijzonder concert, in meerdere opzichten!

Vier internationaal bekende TOPMUSICI, Sofia Vasheruk (piano), Daniel Rowland (viool), Aleksandra Kaspera (cello) en Anna Emelianova (zang) duiken in het intrigerende leven en werk van Rachmaninov, geniale romantische Russische componist en pianist.

Samen schetsen zij met hun muziek Rachmaninovs leven: zijn karakter en ontwikkeling, zijn jeugd, zijn emigratie uit Rusland in 1917 en nog veel meer...

Zij maken niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar welke omstandigheden en mensen voor Rachmaninovs leven en werk bepalend waren. Huib Ramaer, musicoloog en docent muziekgeschiedenis smeedt met korte teksten de onderdelen samen tot een geheel.

De drijvende kracht van dit bijzondere programma is Sofia Vasheruk. Sofia heeft een inter-nationale reputatie, is geboren in Moskou, maar heeft al jaren in Nederland haar thuisbasis.

Muziek is haar leven, Rachmaninov haar passie en het verbinden van mensen en culturen door middel van muziek haar grote wens.

In de muziek gloort hoop! Dat wordt gedeeld op 12 februari in Zwolle.

''Kunst spreekt de internationale taal van de ziel, en moet daarom boven nationaliteiten en conflicten staan.''

Zalencentrum De Hoofdhof in Zwolle-Berkum. Zondagmiddag 12 februari om 15.00 uur

Kaarten te bestellen via www.muziekmeteenplus.nl (toegang €15,00,- incl. consumptie; livestream: €10,-; jongeren t/m 16 jr. – €7,50.)
Meer info