Eerbetoon aan Zwolse tekstschrijver Frank Schaafsma

Datum
start19 februari 2023 om 15:30
eind19 februari 2023 om 17:00
OmschrijvingEerbetoon aan Frank Schaafsma

Albumpresentatie Om de Hoek in Hedon

De Zwolse viermansband Om de Hoek presenteert op zondagmiddag 19 februari om 15.30 uur zijn nieuwe album Hercules-tijd in de grote zaal van Hedon in Zwolle. Het optreden is een eerbetoon aan de Zwolse tekstschrijver en hertaler Frank Schaafsma.

Frank Schaafsma stond niet op het podium, maar was in feite het vijfde bandlid van Om de Hoek. Hij hertaalde meer dan tien jaar teksten voor Om de Hoek. Ook droeg hij al die jaren enthousiast en constructief kritisch bij aan hoe de band vormgaf aan nieuwe nummers.

Frank Schaafsma heeft decennialang teksten geschreven voor meerdere bands, waaronder het Zwolse Mooiweer, dat in december ook een cd als eerbetoon uitbracht. Zijn teksten zijn vaak mijmeringen over vroeger, liefde, vriendschappen en de bijzondere gebeurtenissen die ons overkomen.

Frank overleed in de zomer van 2021 en met het eerbetoon in Hedon houdt Om de Hoek de herinnering aan zijn tekstschrijver levend. Om de Hoek wordt tijdens de albumpresentatie uitgebreid met de gastmuzikanten, die meewerkten aan de LP-opnames. Het optreden is vrij toegankelijk en een vrijwillige bijdrage is welkom.

Een bekend popliedje komt meer bij je binnen als je het in je eigen taal hoort, is het motto van Om de Hoek. De van oorsprong Engelse hits of verborgen pareltjes, hertaald door Frank Schaafsma, zijn een feest van herkenning of een aangename zoektocht in de herinnering: “waar ken ik dat nummer ook al weer van?”

Hercules-tijd is het derde album van Om de Hoek en is, net als de eerste twee, te vinden op de bekende streamingdiensten. Op Hercules-tijd staan nummers van o.a. Paul Simon, Counting Crows, The Nits, R.E.M. en Stealers Wheel.

___________________________________