Amnesty schrijfmiddag voor vrijheid van anderen

PlaatsAchter de Hoven
Datum
start18 maart 2023 om 14:00
eind18 maart 2023 om 16:00
OmschrijvingHuis Assendorp en Amnesty International schrijven voor Vrijheid!

Schrijfmiddag voor Vrijheid van anderen

Assendorperstraat 132 Zwolle

Zaal ‘Achter de Hoven’

gratis en aanmelden is niet nodig

Bewoners van Huis Assendorp en buurtbewoners kunnen op 18 maart in actie komen voor de vrijheid van anderen door een brief te schrijven.

Kom tussen 14u en 16u een half uurtje schrijven voor vrijheid, tegen onrecht.

Mensen die minder makkelijk ter hand zijn, wordt ter plekke uitgelegd hoe er met praktisch één druk op de knop online meegedaan kan worden. Handig als je in dat geval je mobiel of laptop meeneemt. Wifi is aanwezig. Net als Papier en pennen.

Koffie en thee wordt de schrijvers aangeboden door de bewonersvereniging van Huis Assendorp.

PREMIERE

Voor de 1e keer organiseert HA-bewoner Brechtje Roos in samenwerking met Amnesty International de schrijfactie in Huis Assendorp. Van kinds af aan is Brechtje gewend brieven te schrijven voor de vrijheid van anderen. Tegenwoordig is dat binnen enkele secondes online gedaan.

Met de hand te schrijven in clubverband is specialer. ‘Het samengevoel is ook wat waard in deze wereld waarin verbinding door velen wordt gemist’, aldus Brechtje. ‘Solidair zijn met anderen op de wereld is iets wat voor een aantal HA-bewoners belangrijk is. De sfeer van Assendorp doet vermoeden dat er meer mensen zijn die graag komen schrijven.’.

Letterlijk samenkomen om de Rechten van de Mens blijft de belangrijkste reden. Maar dat je ondertussen mogelijke leuke praatjes hebt met buren is mooi meegenomen.

Kun je niet komen? Geen probleem, online kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief van Amnesty met alle wekelijkse online acties. Mail hiervoor naar amnesty.zwolle@gmail.com en vind Huis Assendorp op Facebook ( ‘Het Leven in Huis Assendorp’) en stel daar je eventuele vragen.

Amnesty zorgt ervoor dat de brieven naar autoriteiten gestuurd worden om hen te vragen een einde te maken aan mensenrechtenschendingen.

EXTRA

Tijdens de middag zal Liesbeth Toet (medewerker van Amnesty International Zwolle) een korte toelichting geven.

Tijdens het schrijven, klinkt een speciale luisterlijst met muziek die zorgvuldig is afgestemd op de landen waar de brieven heengaan. Af en toe wordt er iets  toegelicht door Brechtje die professioneel muziekverteller, muzikant & muziekpedagoog is.

De middag vindt plaats in de zaal ‘Achter de Hoven’. Een gezellige ruimte van het Huis die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Hopelijk blijft het niet bij deze eerste Amnesty International schrijfmiddag en graag tot 18 maart in Huis Assendorp.