Makersfestival Zwolle voor kinderen vanaf 8 jaar

PlaatsVoormalige Philips-terrein
Datum
start18 maart 2023 om 09:30
eind18 maart 2023 om 16:00
OmschrijvingGa zelf aan de slag met techniek tijdens het Makersfestival Zwolle

Op zaterdag 18 maart is de tweede editie van het Makersfestival Zwolle. Een gratis festival voor (met name) jongeren in de leeftijd 8 – 18 jaar die iets (of nog niets!) hebben met techniek, grappige uitvindingen en slimme innovaties. Op een karakteristieke plek met veel technische historie: Ceintuurbaan 15 in Zwolle.

Tijdens het Makersfestival Zwolle ontdek je als bezoeker meer over de magische wereld van techniek. Er is van alles te doen rond drie thema’s: duurzaamheid, uitvinden en vakmanschap.

Ook dít is techniek

Jongeren, maar ook volwassenen, komen zelf vaak te weinig in aanraking met de wereld van het maken. Medeorganisator Manon Schrijnemaekers van Hogeschool Windesheim: ‘Met het Makersfestival willen we bijdragen aan leuke ervaringen opdoen, zodat kinderen en jonge mensen een beter beeld krijgen van wat je allemaal kunt doen in de technische sector. Die kans krijgen kinderen op school te weinig en dat heeft consequenties voor de keuzes die ze al heel vroeg moeten maken met het oog op een profielkeuze of een vervolgopleiding.’

Meer dan 20 workshops en presentaties

Daarom kunnen bezoekers de veelzijdigheid van techniek zelf ervaren in meer dan 20 workshops. Dat kan door aan de slag te gaan: maak bijvoorbeeld een zaklamp, componeer een muziekstuk, bouw een toren van marshmallows en spaghetti, ga hacken en programmeren of maak een kunstwerk van ddlebots.

Maar dat kan ook door je te laten verwonderen: ontdek alles over de auto van de toekomst, de techniek achter vrachtfietsen, technologie in de zorg of krijg inzicht in hoe het brein van een robot werkt. Robothond Spot staat klaar voor een meet & greet.

Voor wie?

Het Makersfestival is er voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor vaders en moeders, opa’s en oma’s. Manon Schrijnemaekers: ‘Het festival is echt voor iedereen. Iedereen die iets wil ontdekken. Ook voor zij-instromers is het een leuke dag om ideeën op te doen of te onderzoeken of oude dromen misschien weer tot leven kunnen komen, en te ervaren hoe leuk techniek is!’

Door lokale bedrijven en makers

Het Makersfestival wordt mogelijk gemaakt door verschillende onderwijsinstellingen, bedrijven en makers uit de regio Zwolle. Hiermee laat de hele regio zien dat deze groeit en bloeit op het gebied van ‘maken’. Er is een enorme schat aan kennis en die wordt op 18 maart enthousiast gedeeld met de bezoeker tijdens de workshops en presentaties die zijn vormgegeven door de bedrijven.

Gratis, maar wel vooraf aanmelden

Een kaartje kopen is niet nodig, maar aanmelden wel. Het Makersfestival werkt met een maximum aantal bezoekers en in twee tijdsblokken. Zo wordt het nooit té druk en is er genoeg gelegenheid om deel te nemen aan meerdere workshops. Kijk voor meer informatie en aanmelden via onderstaande website.
Meer info