Titus Brandsma Dag en Thomas a Kempis

PlaatsSionskerk
Datum
start22 maart 2023 om 14:30
eind22 maart 2023 om 21:30
OmschrijvingKruisweg Titus Brandsma uit Dokkum naar Zwolle

Op 22 maart wordt in Zwolle een Titus Brandsma Dag georganiseerd. Deze dag staat in het teken van de verbinding tussen de Moderne Devotie en Titus Brandsma. Titus, 15 mei 2022 heilig verklaard en afkomstig uit Oegeklooster bij Bolsward, is sterk beïnvloed door de Moderne Devotie Beweging van Geert Groote en Thomas a Kempis. Aan de ene kant een hele sterke maatschappelijke betrokkenheid met een sterk gevoel voor vrede en gerechtigheid, aan de andere kant een intiem en persoonlijk geloof. Uiteindelijk kost deze levensinstelling Titus Brandsma in de Tweede Wereldoorlog zijn leven.

De Titus Brandsma Dag in Zwolle start om 14.30 uur, met inloop vanaf 14.00 uur, in de Sionskerk, Glanerbeek 10 - Aalanden Oost, met welkom en inleidingen door drs. H.Evers en M.de Vries. Diaken Kees van Kordelaar uit Bolsward, van de Zalige Titus Brandsma Parochie, en van het Huis van Compassie, vertelt dan over hoe ze in Bolsward het leven en de geest van Titus gestalte geven.

Daarna licht Herman de Vries uit Dokkum de Kruisweg toe, door Titus Brandsma samengesteld in Dokkum, die nu voor het eerst in Zwolle gelopen gaat worden.

De Kruisweg( in beelden) van Titus Brandsma wordt gelopen tussen de Sionskerk en Bergklooster, waar het museum van Thomas a Kempis wordt bezocht. In stilte wordt er teruggelopen naar de Sionskerk. Daar wordt gemeenschappelijk de maaltijd gebruikt, met ruimte voor gesprek over teksten van Titus Brandsma o.l.v. Hans Tissink van het Ontmoetingshuis Moderne Devotie. Tenslotte wordt er in het avondprogramma, verzorgd door Stichting Thomas a Kempis, stilgestaan bij het thema “ Titus Brandsma Heilig ?! “

Om 21.30 uur is het programma afgelopen, opgave voor deze dag, of onderdelen van deze dag, bij : devriesvrolijk@tiscali.nl . De hele dag kost 30 euro, incl. maaltijd, koffie/thee, en bezoek Museum Thomas a Kempis.