Activiteiten Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Datum21 maart 2023
OmschrijvingActiviteiten Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie 21 maart

Op dinsdag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. In Zwolle voelt 12% van de inwoners zich weleens gediscrimineerd. Dat zijn ruim 15.000 Zwollenaren. Gemeente Zwolle maakt zich sterk voor een inclusief Zwolle en vraagt daarom aandacht voor dit thema. We organiseren samen met partners in de stad diverse activiteiten op 21 maart.

De Zwolse Alliantie tegen discriminatie en racisme organiseert een bijeenkomst van 11.00 tot 15.00 uur. Op het programma staat een lezing van Aditi Gupta over immigratie, een creatieve workshop, Pride Photo tentoonstelling en een lunch. Wil je hierbij zijn? Kom vooral langs! Aanmelden is alleen nodig als je mee wilt lunchen. Stuur dan een mail naar shirleykambel@gmail.com De bijeenkomst is in Theater Wresinski (Floresstraat 21). De toegang is gratis.

Wereldcafé

Op dinsdagavond is er een Wereldcafé met als thema: ‘Racisme!? Speelt dit nog?’ Wil je meepraten en -luisteren? Kom dan vooral langs! De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de Stadkamer in het centrum (Zeven Alleetjes 1A). Vanaf 19.00 uur is de inloop met koffie en thee. Wereldcafé wordt georganiseerd door Comité 30 juni/1juli en Vizier, in samenwerking met de Zwolse Alliantie tegen discriminatie en racisme. De toegang is gratis.