Tagarchief: Uitgelicht

Straatfestival, een lekker feestje

Straatfestival, een lekker feestje

Zwolle – Vrijdagavond 16 augustus vond het Straatfestival plaats in het centrum van Zwolle. Het was al weer de veertigste editie van dit festival wat voorheen het Stratenfestival heette.

Het festival werd georganiseerd door zo’n veertig horecagelegenheden. Er waren 21 podia verspreid door het centrum.  Na de vakantie bijpraten op de straten en deinen over de pleinen dat doe je tijdens Straatfestival Zwolle! Er was voor ieder wat wils: van pop-, rockbandjes, DJ’s, Nederlandstalig en dancemuziek tot meeswingers en meezingers.

Lees verder »

Indrukwekkende Indië-herdenking in Zwolle

Indrukwekkende Indië-herdenking in Zwolle

Zwolle – Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan nadat de Amerkanen de steden Hiroshima en Nagasaki met een atoombom hadden weggevaagd. De Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië was ten einde.

Al voor de 28ste keer werden donderdag in Zwolle de slachtoffers van deze oorlog in Oost-Azië herdacht bij het Indië- en Nieuw Guinea-monument in Park Eekhout. Bezoekers namen plaats op de stoeltjes onder de grote kastanjeboom bij de fonteinvijver of gingen achter de hekjes staan. De veteranen uit verschillende legeronderdelen met rode, zwarte, groene, blauwe, grijze of bruine baretten namen hun posities in en de vlag hing halfstok. Het koperenensemble Excelsior uit Westenholte opende de plechtigheid.

Lees verder »

Bijzondere hereniging tussen oud-bewoner en oud-medewerker van asielzoekerscentrum Zwolle

Bijzondere hereniging tussen oud-bewoner en oud-medewerker van asielzoekerscentrum Zwolle

Zwolle – Maandag en dinsdag werden een emotionele achtbaan voor Mevan, de vrouw die een Tweet plaatste waarin zij aangaf op zoek te zijn naar de oud medewerker van het asielzoekers opvangcentrum in Zwolle. Zoals eerder bericht op deze website wilde zij niets liever dan de man persoonlijk bedanken voor het prachtige cadeau dat ze kreeg als vijfjarig meisje. Op die leeftijd woonde zij met haar moeder in het opvangcentrum als vluchteling.

“Ik was vijf jaar oud. Cadeautjes kregen we niet, we hadden immers niets, we waren vluchteling. Dat ik een fiets kreeg van de medewerker van het opvangcentrum heeft daarom een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.” Weblog Zwolle wist contact te leggen met de oud medewerker en heeft een ontmoeting kunnen regelen. De inmiddels gepensioneerde medewerker voor wie het vluchtelingen werk altijd veel betekend heeft, wilde de nu volwassen vrouw maar wat graag ontmoeten.

Lees verder »

Zwollenaren krijgen dubieuze uitnodiging voor buurtapp Nextdoor

Zwollenaren krijgen dubieuze uitnodiging voor buurtapp Nextdoor

Zwolle – Mocht u een brief ontvangen om deel te namen aan de buurtapp Nextdoor, wees dan gewaarschuwd. Uit diverse plaatsen in Nederland komen meldingen van het ontvangen van een misleidende brief, met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan de legitieme Nextdoor app.

Ook in Zwolle ontvangen mensen deze brieven. De uitnodiging komt van een zogenaamde buurtbewoner. In de brief staat een link en een speciale uitnodigingscode om je aan te melden voor de buurtapp.

Lees verder »

PEC Zwolle begint met een nederlaag aan nieuw seizoen

PEC Zwolle begint met een nederlaag aan nieuw seizoen

Zwolle – De aftrap van het eredivisieseizoen 2019/2020 is voor PEC Zwolle met een nederlaag begonnen. De Zwolse ploeg kon in eigen huis niet winnen van Willem II. De Zwollenaren gaven de drie punten weg na een 1-3 nederlaag.

In de 39e minuut weet Lennart Thy het doel te vinden en opent de score van deze wedstrijd. Slechts twee minuten later komt het antwoord van Tilburgse kant, Pavlidis schiet de gelijkmaker erin via de lange hoek. Met deze 1-1 zoeken de ploegen de kleedkamers op.

Lees verder »

Weer schade aan het beeld van Engel Michael

Weer schade aan het beeld van Engel Michael

Zwolle – Wederom heeft het kunstwerk De glazen Engel schade opgelopen, zo merkte Bert Dijkink op. Het glazen beeld, dat bestaat uit lagen glas aan elkaar verlijmd, mist onder andere een deel van een vleugel.

Het beeld is in 2013 al eens gerepareerd omdat er stukken los kwamen, met scherpe randen tot gevolg. In februari dit jaar werd een deel van de rechtervleugel al eens gerepareerd. Februari is het natuurlijk niet zo warm als afgelopen week. Wellicht is het dit keer de warmte geweest dat de lijm heeft doen loslaten?

Lees verder »

Twee verdachten aangehouden voor brandstichtingen in Zwolle

Twee verdachten aangehouden voor brandstichtingen in Zwolle

Zwolle – In het onderzoek naar twee branden eind maart in Zwolle, heeft de politie de afgelopen week twee aanhoudingen verricht. Dinsdag 23 juli werd een 24 jarige vrouw uit Elburg aangehouden en maandag 29 juli werd een 31 jarige man uit Zwolle aangehouden.

Twee agenten houden man in gebouw aan
De man en de vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij de twee branden. Wat hun precieze rol was moet uit het verdere verloop van het onderzoek blijken.

Lees verder »

Konijn van balkon gevallen, dierenambulance Zwolle komt in actie

Konijn van balkon gevallen, dierenambulance Zwolle komt in actie

Zwolle – Dierenambulance Zwolle is woensdag aan het einde van de ochtend opgeroepen door een melder die zag dat er een konijn van de flat was gevallen. De centralist van de dierenambulance heeft de dienstdoende vrijwilliger op pad gestuurd.

Bij aankomst aan de Casper Fagelstraat in Zwolle bleek helaas het konijn wat van twee hoog was gevallen, te zijn overleden. De melder gaf aan dat de mogelijke verzorgster over het balkon heeft gekeken naar het dier wat beneden lag en is vervolgens weg gegaan zonder actie te ondernemen.

Lees verder »

Groene Bouwhekken om Stadhuis met fraai en sociaal karakter

Groene Bouwhekken om Stadhuis met fraai en sociaal karakter

Zwolle – Tijdens de werkzaamheden aan het Stadhuis in Zwolle worden bijzondere bouwhekken gebruikt. Eerder al werd het Stadhuis intern onder handen genomen. Nu wordt door dezelfde aannemer de dakbedekking van de raadzaal vervangen en geïsoleerd.

De keuze voor deze “Groene Bouwhekken” is niet alleen gemaakt vanwege de vriendelijke uitstraling, maar doordat de hekken vervaardigd worden met medewerking van (re)integrerende mensen. De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen niet allen bij het vervaardigen van de bouwhekken, maar krijgen ook een opleiding. Zo krijgen meewerkende jongeren een opleiding en werkervaring als houtbewerker of assistent-hovenier en leren ze hoe het plaatsen, verplaatsen en onderhouden van het groen in het werk gaat.

Lees verder »

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu activeert nationaal hitteplan

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu activeert nationaal hitteplan

Zwolle – Overal in Nederland zijn de schoolvakanties begonnen. De zomer laat zich al enige tijd gelden. De komende dagen wordt het extra warm.

Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu met ingang van dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan. Daarmee roept het RIVM op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan snel verbranden.

Lees verder »

Spaanse klanken door Zwolse wijk Assendorp

Spaanse klanken door Zwolse wijk Assendorp

Zwolle – Wie liefhebber is van het land Spanje had zaterdagmiddag in de Zwolse wijk Assendorp moeten zijn.

Daar werd namelijk op het Assendorperplein het festival ‘Let’s get Spanish’ gehouden. Tijdens dit gratis festival konden bezoekers de Spaanse cultuur proeven. Dit evenement was gericht op alle leeftijden, dus jong en oud was welkom.

Lees verder »