Tagarchief: Uitgelicht

Koninklijke Erepenning voor Huysmangroep Scouting

Zwolle – Op zaterdag 23 maart  heeft burgemeester Henk Jan Meijer omstreeks 14.15 uur de Koninklijke Erepenning uit gereikt aan vereniging Huysmangroep Scouting.

De vereniging krijgt de penning ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan op basis van onderscheidende verdiensten. Het jubileumfeest wordt gevierd in groepsgebouw ‘De Kievit’ aan het Almelose Kanaal 23 in Zwolle. Anno 2019 is de Huysmangroep een moderne scoutinggroep voor meisjes en jongens met ruim 140 leden en een eigen gebouw op een mooie plek in Zwolle. Elke week spelen bevers, welpen, scouts en verkenners het scoutingspel begeleid door ruim 60 vrijwilligers.

Lees verder »

Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Zwolle – Liesbeth Borsboom, financieel directeur van de gemeente Zwolle, opent de Zwolse Week van het Geld. Dat doet zij op maandagochtend 25 maart 2019 met het geven van een gastles over geld aan groep 7/ 8 van de Islamitische basisschool De Al Amana in Zwolle. Als quizmaster neemt zij de leerlingen mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz.

In de week van 25 tot en met 29 maart 2019 vindt de Week van het geld plaats. Een nationale projectweek voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze op een speelse manier leren omgaan met geld. Financiële professionals, waaronder medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten, geven in die week op basisscholen (gratis) gastlessen en er is een boeiend lespakket voor scholen beschikbaar. Vooral de inbreng van de banken in Zwolle is groot. Op www.bankvoordeklas.nl (externe link) konden scholen een gastles aanvragen.

Lees verder »

PEC Zwolle zoekt gastgezinnen

PEC Zwolle zoekt gastgezinnen

Zwolle – Een goede woonomgeving is essentieel voor de ontwikkeling als mens, zo ook voor jeugdige voetbaltalenten van de club. De PEC Zwolle Voetbalacademie is dan ook op zoek naar gastgezinnen in Zwolle en omgeving die jeugdspelers onderdak willen bieden en zodoende helpen bij de ontwikkeling als topsporter en mens.

Een gastgezin biedt een warme omgeving waar een speler zich thuis voelt. Het gezin is in staat zich te verplaatsen in de achtergrond van het talent. Omdat iedere speler anders is, wil PEC Zwolle de talenten en gezinnen zo goed mogelijk aan elkaar koppelen. De club is dan ook op zoek naar diversiteit in de samenstelling van onze gastgezinnen. Van bijvoorbeeld een gepensioneerd echtpaar tot een gezin met jonge kinderen of zonder kinderen. Hoe meer variatie, hoe beter.

Lees verder »

Voorlopige uitslag verkiezingen Waterschap Drents Overijsselse Delta bekend

Voorlopige uitslag verkiezingen Waterschap Drents Overijsselse Delta bekend

Zwolle – Tijdens een openbare bijeenkomst op donderdagmiddag 21 maart maakte dijkgraaf Herman Dijk de voorlopige uitslag bekend van de verkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur van  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Bekend werd gemaakt hoeveel zetels iedere partij volgens de voorlopige telling krijgt. De definitieve uitslag wordt op maandag 25 maart vastgesteld. Dan is ook bekend wie de nieuwe bestuursleden zijn.

Het opkomstpercentage is 57,5%. Dat is ruim hoger dan de 49% bij de vorige verkiezingen.De voorlopige uitslag op partijniveau is als volgt: 50PLUS: 1 zetel (was 0), VVD: 4 zetels (was 3),  SGP: 1 zetel (was 1), Water Natuurlijk: 5 zetels (was 5), Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel: 3 zetels (was 1), ChristenUnie: 2 zetels (was 3), AWP niet politiek wel deskundig: 2 zetels (was 2) en CDA: 3 zetels (was 4). De PvdA had 1 zetel maar heeft niet deelgenomen aan deze verkiezingen.

Lees verder »

Zwolle gaat bouw van woningen versnellen

Zwolle gaat bouw van woningen versnellen

Zwolle – Zwolle is in trek: komende jaren 1000 nieuwe  woningen per jaar Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 1.100 nieuwe woningen bijgekomen in Zwolle. In de afgelopen 20 jaar zijn er in één jaar niet zoveel woningen gerealiseerd als in 2018. Deze groei zet Zwolle de komende jaren door. Want Zwolle is in trek. De groei van het aantal woningen wil het college van B en W versnellen en tegelijkertijd  benutten om de stad nog aantrekkelijker te maken. 

De vraag naar woningen in Zwolle is groot. De druk op de woningmarkt neemt nog steeds toe en prijzen van koophuizen stijgen. Daarom zet de gemeente zich samen met partners in om de bouw van woningen in Zwolle te versnellen. Het streven is om de komende drie jaar elk jaar minimaal 1000 woningen te realiseren. ‘De vraag is dan ook niet of Zwolle groeit, maar hoe’ zegt wethouder wonen Ed Anker. Met elke woning die we bouwen maken we de stad een stukje mooier en completer. Daarbij sluiten we goed aan bij de verschillende woonwensen en ieders mogelijkheden: van starters, doorstromers, senioren, gezinnen en alleenstaanden. Maar het is natuurlijk niet de woning alleen die Zwolle tot een fijne woonplek maakt. We kijken bijvoorbeeld ook naar de woonomgeving, de bereikbaarheid van de stad en de voorzieningen in de buurt. We willen een aantrekkelijke stad zijn én blijven.”

Lees verder »

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond speelt PEC Zwolle de inhaalwedstrijd uit bij Ajax. In de Johan Cruijff Arena wordt de wedstrijd, die vanwege Europese verplichtingen van de Amsterdammers eerst van zondag 3 maart naar zaterdag 2 maart werd verzet en vervolgens werd doorgeschoven naar 13 maart, om 18.30 uur in gang gezet.
PEC Zwolle speelde het voorbije weekend een meer dan verdienstelijke partij voetbal tegen AZ, de tegenstander van Ajax komend weekend. Voor eigen publiek schoot PEC Zwolle uit de startblokken. Dat het bij rust nog 0-0 stond kon met recht een tegenvaller genoemd worden. Mike van Duinen, Younes Namli, Kenneth Paal en Gustavo Hamer kregen de bal niet langs AZ-keeper Marco Bizot, die na rust zijn collega aan de overkant zag uitblinken. In de tweede helft was het namelijk AZ dat de lakens uitdeelde. Nu kregen Oussama Idrissi, Adam Maher, Calvin Stengs en Guus Til de kans om de nul van het scorebord te poetsen, maar Mickey van der Hart bleek eveneens niet te passeren. Zo pikte PEC Zwolle voor de tweede keer dit seizoen een punt mee tegen de Alkmaarders, na de eerdere 2-2 in Noord-Holland. Het puntje leverde bovendien een dertiende plaats op de ranglijst op, maar nog wel midden in de grote gevarenzone.

Lees verder »

OZB reikt Blauwe Bal uit aan Burgemeester Henk Jan Meijer

OZB reikt Blauwe Bal uit aan Burgemeester Henk Jan Meijer

Zwolle – Na het Carnavalsconcert in theater De Spiegel op Carnavalsmaandag 4 maart 2019 heeft de Orde van de Zwolse Ballen (OZB) voor de 8e keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt.
Deze Zwolse Geestelijke Orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de OZB-leden bepaald dat dit jaar de gelukkige is: burgemeester Henk Jan Meijer.

Lees verder »

Statement PEC Zwolle inzake datumwijziging

Statement PEC Zwolle inzake datumwijziging

Zwolle – Nadat de arbitragecommissie zich dinsdagavond niet bevoegd achtte een uitspraak te doen inzake de datumwijziging Ajax – PEC Zwolle heeft de club besloten op dit moment niet naar de civiele rechter te stappen. Vanwege de organisatorische aspecten en sportieve voorbereiding is het in het korte tijdsbestek dat nog rest richting zaterdag niet de verwachting dat de datumwijziging nog kan worden teruggedraaid. PEC Zwolle accepteert dan ook, onder protest, het nieuwe aanvangstijdstip van de wedstrijd op woensdag 13 maart om 18.30 uur.
Het steekt de club dat het beroep bij de arbitragecommissie niet op inhoudelijke, maar formele gronden is afgedaan, terwijl er goede redenen waren voor de arbitrage commissie om het wèl inhoudelijk te behandelen. Dit punt gaat PEC Zwolle dan ook aan de orde stellen in het vennoten overleg van de Eredivisie CV (ECV). Het is namelijk een feit dat de afgesproken procedure voor het verplaatsen van wedstrijddata zoals opgenomen in de unaniem vastgestelde veranderagenda van november 2018 is geschonden. PEC Zwolle beraadt zich dan ook over de positie in dit overleg. Tevens gaat de club de komende periode onderzoeken of de zaak op inhoudelijke gronden nog aan een andere instantie aan de orde kan worden gesteld. Want ook als de stofwolken straks zijn opgetrokken, blijft het feit overeind dat PEC Zwolle door deze gang van zaken de enige club is wiens belangen zijn geschaad.

Lees verder »

Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel

Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Bevrijdingsfestival Overijssel heeft dinsdagavond haar programma bekend gemaakt voor de 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. Al eerder maakte ze de naam Tom Walker bekend, maar daar kunnen we Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN, MY BABY, Novastar, La Pegatina en nog zo’n 30 bands, verdeeld over 5 podia, aan toe voegen.

Het gratis festival, dat ieder jaar zo’n 130.000 bezoekers trekt, brengt naast een muzikaal programma ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘In vrijheid kiezen’.

Lees verder »

Update live blog: Arbitragecommissie vindt zichzelf niet de juiste bevoegdheid hebben

Update live blog: Arbitragecommissie vindt zichzelf niet de juiste bevoegdheid hebben

Volg hieronder de live Tweets van PEC Zwolle

Lees verder »

Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate

Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate

Zwolle – Dinsdagmorgen 26 februari hoorden bewoners van de Hanselaarmate rond 4.30 uur twee knallen. Vervolgens bleken er auto’s en woningen beschadigd te zijn. Vermoedelijk gaat het om twee handgranaten die zijn ontploft. Dat wordt op dit moment onderzocht. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de buurtbewoners zijn uiteraard heel erg geschrokken.
Gezien de plek van de explosies en de impact op de buurt neemt de politie dit hoog op. We doen er alles aan om zo snel mogelijk de dader of dader(s) te achterhalen. Op dit moment worden sporen veiliggesteld. Met een drone maken we foto’s van de omgeving. Onze wijkagenten gaan bij buurtbewoners langs om te vragen of zij vannacht of in de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien. Alle informatie is welkom.

Lees verder »

Vuurdoop nieuwe Zwolse busstation verloopt soepeltjes

Vuurdoop nieuwe Zwolse busstation verloopt soepeltjes

Zwolle – Maandagmorgen was de eerste dag na de voorjaarsvakanties en maakten veel scholieren voor de eerste keer gebruik maken van het nieuwe busstation voor stads- en streekbussen. Een vuurproef voor de 21 nieuwe haltes die nu voor de eerste keer hordes studenten moesten zien te verwerken. Het was even wennen, maar de meesten konden de nieuwe haltes snel vinden. Vooral Deltion-scholieren uit de regio die van een streekbus moesten overstappen naar de lange Deltionbus moesten soms zoeken, maar er liepen genoeg medewerkers van busmaatschappij Syntus Keolis rond die de studenten de weg konden wijzen. Ze moeten van de ene kant van het busstation helemaal naar de andere kant. Sommige leerlingen merkten op dat ze nu wat langer moeten lopen dan voorheen. Medewerkers van het Deltion College deelden zwarte mutsen uit met het opschrift “Held” om hun studenten een hart onder de riem te steken.
Het nieuwe busstation is voor voetgangers bereikbaar via de reizigerstunnel die onder het station loopt. Vandaaruit wordt gekozen voor de A haltes en B haltes en kunnen mensen met de trap naar boven. De roltrappen zijn nog niet gereed. De kap boven de trapopgangen is heel anders dan die boven de treinperrons. De onderkap van de buskap is gemaakt door Zwolse kunstenaars met afbeeldingen van verschillende plekken in de stad.

Lees verder »