Nieuwsoverzicht: Uitgelicht

Massale inzet van politie op station Zwolle

Massale inzet van politie op station Zwolle

Zwolle – De politie en de Koninklijke Marechaussee kwamen donderdag in actie op het station van Zwolle. Terwijl een politiehelikopter boven het station cirkelde doorzochten agenten in kogelwerende vesten een trein van Arriva die rijdt op de Vechtdallijn (Emmen – Zwolle).

Volgens Sven Strijbosch, woordvoerder van politie IJsselland, was er sprake van een verdachte situatie. Reizigers in de trein zouden iets hebben opgevangen en alarm hebben geslagen. Over de aard van de melding wil Strijbosch geen mededeling doen. Wel wil hij kwijt dat er uit voorzorg op deze wijze is ingezet door de politie. Dit om geen risico te lopen.

Lees verder »

Evenementenband 103db speelt in april bij “Mart in Ahoy”

Evenementenband 103db speelt in april bij “Mart in Ahoy”

Zwolle – De Zwolse Evenementenband 103dB mocht onlangs een leuk optreden bijschrijven op hun lijstje. Afgelopen zondag was de band uitgenodigd om het personeelsfeest van het eveneens Zwolse bedrijf Roscom Promotie op te vrolijken.

Naast 103db werd ook door Mart Hoogkamer opgetreden voor de aanwezige personeelsleden. Een match was snel gemaakt aangezien 103db het zo immens populaire nummer “Ik ga zwemmen” ook wist te spelen.

Lees verder »

Fietsster aangereden in binnenstad, automobilist aangehouden

Fietsster aangereden in binnenstad, automobilist aangehouden

Zwolle – Een fietsster is maandag aangereden door een automobilist op het Rodetorenplein. Het ongeluk gebeurde rond vijf uur ’s middags ter hoogte van de Nieuwstraat.

Volgens omstanders reed de auto behoorlijk snel vanaf de Buitenkant het Rodetorenplein op. De auto knalde vervolgens op een fietsende vrouw. Zij kwam ten val en raakte gewond. Terwijl ambulancemedewerkers de vrouw behandelden doorzochten politieagenten de auto.

Lees verder »

PEC Zwolle kan Ajax niet dwarsbomen

PEC Zwolle kan Ajax niet dwarsbomen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Ajax verloren. Ondanks dat er veel strijd geleverd werd en er ook zeker een handjevol (flinke) kansen waren, ging Ajax door twee goals van Sébastien Haller met de zege aan de haal: 0-2.

De openingsfase was zoals van te voren verwacht kon worden. Ajax domineerde het spel en wilde, met een zware Europese week voor de boeg, snel orde op zaken stellen. Ondanks veel druk op het doel hoefde Kostas Lamprou maar eenmaal echt redding te brengen. Een schot van Antony werd door de doelman onschadelijk gemaakt.

Lees verder »

Koninklijke Erepenning voor honderdjarige muziekvereniging in Windesheim

Koninklijke Erepenning voor honderdjarige muziekvereniging in Windesheim

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders heeft zaterdag de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan muziekvereniging Nooit Gedacht. Op 15 februari 2021 bestond de vereniging honderd jaar. Door de destijds geldende coronaregels kon de uitreiking toen niet doorgaan. De burgemeester stuurde daarom die dag een videoboodschap om de eeuweling te feliciteren.

Al een eeuw lang is Nooit Gedacht een begrip in Windesheim. Binnen de gemeenschap speelt Nooit Gedacht van oudsher een verbindende rol. Het begon allemaal met het initiatief van de heren Kamphuis, Nijland en Scheppink, 21 leden en tweedehands instrumenten voor 210 gulden.

Lees verder »

Jubilerende buurtbemiddelaar ontvangt Koninklijke onderscheiding

Jubilerende buurtbemiddelaar ontvangt Koninklijke onderscheiding

Zwolle – Burenconflicten kunnen erg ingrijpend zijn; het komt letterlijk erg dichtbij en raakt jouw veilige omgeving. Buurtbemiddeling is een effectieve vorm voor het oplossen van conflicten. In zo’n 70% van alle aanmeldingen wordt de overlast op een goede manier opgelost.

Travers Welzijn startte in 1996 met buurtbemiddeling en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Op donderdagmiddag 9 september kwamen actieve buurtbemiddelaars en samenwerkingspartijen samen in Hedon, om het jubileum van Buurtbemiddeling met elkaar te vieren.

Lees verder »

Brandweer IJsselland beschikt nu ook over Coldcutter

Brandweer IJsselland beschikt nu ook over Coldcutter

Zwolle – Na een leerzame periode van inbouwen en oefenen beschikt Brandweer IJsselland vanaf deze week over een Coldcutter. Met een Coldcutter kan de brandweer met een waterstraal onder hoge druk een gat boren in bijvoorbeeld hout, beton, staal en andere constructiematerialen. Zo kan een brand van buitenaf en dus veiliger worden bestreden.

In opvolging van enkele soortgelijke systemen in de randstad en het zuiden van Nederland, volgt IJsselland nu ook als eerste regio binnen het noordoostelijke deel van Nederland.
“Op 25 juni is de Coldcutter, ondanks deze toch officieel nog niet operationeel was, al ingezet in de eigen regio. Door een onbekende oorzaak brak brand uit in de spouwmuur van een boerderij. De brand verspreidde razendsnel en was lastig te bereiken. Door de Coldcutter in te zetten kon de brand definitief onder controle gebracht worden en waren grote sloopwerkzaamheden niet nodig”, aldus Geoffrey Bos.

Lees verder »

Frisse doorstart voor Beweegtuin in Holtenbroek

Frisse doorstart voor Beweegtuin in Holtenbroek

Zwolle – Na een reeks vernielingen en diefstallen is de Beweegtuin in Holtenbroek weer open voor het publiek. Eerder dit jaar, in mei, liet beheerder Wicher van de Worp (75) weten zich in de steek gelaten te voelen door de gemeente en politie. Het parkje met fitnesstoestellen zat toen al vier maanden op slot door toedoen van vandalen.

Na de publicatie kwam er schot in de zaak. De gemeente gaf aan te zorgen dat alle schade zou worden gerepareerd. Zwolle Doet kwam in actie. Een groepje vrijwilligers gaf de Beweegtuin een grondige schoonmaakbeurt. Ook werd onkruid verwijderd waardoor het parkje er een stuk frisser uitziet. Wethouder Dorrit de Jong kwam op bezoek bij Van de Worp in de beweegtuin. Het deed de kwieke Holtenbroeker goed. “Een persoonlijk gesprek, face to face, maakt alles minder afstandelijk en herstelt het vertrouwen.”

Lees verder »

Brandweer voorkomt uitslaande brand in Zwolse binnenstad

Brandweer voorkomt uitslaande brand in Zwolse binnenstad

Zwolle – Door snel optreden heeft de brandweer een uitslaande brand aan de Jufferenwal voorkomen. In de nacht van woensdag op donderdag brak rond middernacht brand uit in een wasserette.

De brandweer moest de voordeur van wasserette Topcleaning forceren om binnen te komen. In het pand bij de wasmachines woedde een brand. Brandweerlieden hadden de vlammen snel onder controle.

Lees verder »

Veel schade door waterballet in Zwolle-Zuid

Veel schade door waterballet in Zwolle-Zuid

Zwolle – Bij graafwerkzaamheden is woensdag een hoofdwaterleiding gebroken. Schuurtjes, tuinen en garages aan de Thorbeckelaan, Troelstralaan en de Groen van Prinstererlaan kwamen onder water te staan. De door de water- en modderstroom ontstane schade is aanzienlijk.

Rond de klok van elf uur raakte een graafmachine een 107 millimeter dikke hoofdwaterleiding. Al snel kwamen schuurtje en garages onder water te staan. In meerdere schuren stonden wasmachines en koelkasten in het water. Ook een onlangs geopende kapsalon aan de Groen van Prinstererlaan liep vol water.

Lees verder »