Tagarchief: Uitgelicht

Zwolse gebouwen, straten en pleinen krijgen nog meer sfeer

Zwolse gebouwen, straten en pleinen krijgen nog meer sfeer

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders wil de binnenstad nog gastvrijer en aantrekkelijker maken door gebouwen, straten en pleinen sfeervol te verlichten. Hierdoor wordt ook ’s avonds het historische karakter goed zichtbaar. De visie is een uitwerking van een door de raad aangenomen motie.

De openbare verlichting in de Zwolse binnenstad is nu vooral functioneel. Door uitvoering van een nieuw lichtvisie wil het college een gastvrije entree vanaf het station creëren. Ook mooie verlichting in de aanloopstraten gaat bezoekers verleiden om de Zwolse binnenstad te bezoeken. Historische monumenten en een aantal iconen bepalen straks niet alleen het beeld van Zwolle overdag, maar ook in de avonduren. Een aantal ervan, zoals de Peperbus en Grote Kerk, worden op dit moment al uitgelicht, maar dit gebeurt nog op verschillende manieren. Zo zijn er verschillende soorten lampen, kleuren en lichtsterktes in gebruik.

Lees verder »

Twee verdachten aangehouden in opsporingsonderzoek steekincident

Twee verdachten aangehouden in opsporingsonderzoek steekincident

Zwolle – In het onderzoek naar het steekincident op de van Galenstraat hebben agenten dinsdagmiddag 18 september twee inwoners van Dalfsen aangehouden. Een 21-jarige vrouw uit Dalfsen wordt er van verdacht dat zij een valse verklaring heeft afgelegd om de aanhouding van de vermoedelijke dader, een 24-jarige plaatsgenoot, te voorkomen.

Deze 24-jarige Dalfsenaar is dinsdag aangehouden op verdenking van poging doodslag. Een 17-jarige jongen die maandag is aangehouden lijkt onschuldig te zijn. Zondagmiddag raakte een 35-jarige inwoner zwaargewond tijdens het steekincident. Op basis van het onderzoek hielden agenten in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige jongen aan. Hij werd ingesloten voor onderzoek. Uit het onderzoek kwam de identiteit van de twee verdachten uit Dalfsen naar voren. Zij zijn aangehouden. De Officier van Justitie heeft dinsdagmorgen besloten dat de 17-jarige jongen kon worden heengezonden.

PEC Zwolle verliest wederom in eigen huis

PEC Zwolle verliest wederom in eigen huis

Zwolle – Het blijft wachten op de eerste thuisoverwinning voor PEC Zwolle. In het MAC3PARK stadion is Vitesse met 0-2 te sterk, door twee doelpunten van Tim Matavz.

Bij PEC Zwolle begonnen Bram van Polen en debutant Alessandro Tripaldelli in de basis, wat ten koste ging van Kenneth Paal en Denis Genreau. Zwolle had het vanaf het begin lastig met Vitesse, dat vooral uit dode spelmomenten gevaar stichtte. Een hoekschop leverde na een klein half uur spelen ook de openingstreffer op. De hoekschop werd in eerste instantie weggewerkt, maar uit een volley van Navarone Foor kopte Tim Matavz de 0-1 binnen. Eerst werd er gevlagd voor buitenspel. Uit de beelden constateerde videoscheidsrechter Martin Pérez echter dat het toch een geldig doelpunt was voor de bezoekers uit Arnhem. Vlak voor rust werd het vervolgens nog 0-2, toen diezelfde Matavz een te korte terugspeelbal van Younes Namli afstrafte. Daar stelde PEC Zwp;;e een paar gevaarlijke momenten tegenover. Zo mikte Vito van Crooij de bal maar net naast, na een vlotlopende aanval over de linkerkant.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen van steekincident Van Galenstraat

Politie zoekt getuigen van steekincident Van Galenstraat

Zwolle – Op circa 12.20 uur kreeg de politie een melding van een steekincident aan de Van Galenstraat aan de rand van het park Weezenlanden.

Een man zou een conflict hebben gehad met een andere man en deze hebben gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. De dader is nog voortvluchtig. De politie heeft een onderzoek ingesteld en ondertussen al meerdere getuigen gesproken. De toedracht van het incident is nog niet helder. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die zij nog niet heeft gesproken.

Lees verder »

Brand horecagelegenheid Gasthuisplein Zwolle

Brand horecagelegenheid Gasthuisplein Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond rond 19.30 uur kreeg de brandweer een oproep om naar het Gasthuisplein te gaan. In één van de horecagelegenheden zou er brand in een kelder zijn ontstaan.

De brandweer is ter plaatse, deze heeft de kleine brand snel kunnen blussen. Er was sprake van flinke rookontwikkeling, het pand wordt momenteel geventileerd.

Schietincident aan de Boerendanserdijk in Zwolle

Schietincident aan de Boerendanserdijk in Zwolle

Zwolle – Update: Vooralsnog stelt de politie op www.politie.nl dat het nog niet zeker is of er geschoten is. Dit wordt onderzocht.
Zaterdagavond heeft er rond 18.45 uur een schietincident plaatsgevonden aan de Boerendanserdijk in Zwolle.

Bij het schietincident dat op het woonwagenkamp schijnt te zijn voorgevallen, zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de politie op Twitter. De politie is een onderzoek gestart en heeft de omgeving afgezet met lint. De dader wordt gezocht, mede door middel van de politiehelikopter.

Diverse werkzaamheden aan de weg in september

Diverse werkzaamheden aan de weg in september

Zwolle- Deze maand vinden in Zwolle diverse werkzaamheden aan de weg plaats. Deze kunnen gevolgen hebben voor het

Op de kruising Ceintuurbaan – Kuyerhuislaan wordt gewerkt aan de verkeerslichten. In weekend van 7 tot en met 9 september zijn de verkeerslichten vanaf vrijdagavond 20.00 tot en met zondag 17.00 uur buiten werking. Ook zijn er rijstroken afgesloten. Voor de Kuyerhuislaan en de Wipstrikkerallee geldt een omleiding. Verkeer op de Ceintuurbaan blijft doorgang behouden. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te regelen.

Lees verder »

Komst drie zonneparken in Zwolle een stap dichterbij

Komst drie zonneparken in Zwolle een stap dichterbij

Zwolle – De ontwikkeling van drie zonneparken in Zwolle is een stap verder. Het college van burgemeester en wethouders heeft na de terinzagelegging van de plannen voor het zonnepark Weekhorst (van circa 15 hectare) aan de Jan van Arkelweg ingestemd met het afgeven van de vereiste omgevingsvergunning. Daarnaast heeft het college de eerste stap gezet in het proces voor drijvende zonneparken op de Bomhofsplas en de Sekdoornplas van elk circa 20 hectare.

Zwolle wil uiterlijk in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat er dan in Zwolle evenveel energie op duurzame wijze wordt opgewekt als dat er wordt gebruikt. Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. De gemeente wil vaart maken: al in 2025 moet de uitstoot van CO2 25% minder zijn dan in 1990 en wordt 25 % van alle energie op duurzame wijze opgewekt. Deze verandering in onze energievoorziening is niet alleen een grote opgave, maar biedt ook grote (economische) kansen voor de stad: door meer gebruik te gaan maken van de energie die hier wordt opgewekt vloeit minder geld weg naar het inkopen van (fossiele) energie van buiten Zwolle. Daar profiteren Zwolle en de regio van.

Lees verder »

Dirk Marcellis beëindigt carrière

Dirk Marcellis beëindigt carrière

Zwolle – Dirk Marcellis beëindigt per direct zijn carrière als betaald voetbalspeler. De verdediger heeft dermate veel last van zijn knie, dat het niet langer verantwoord is om op het veld te staan. Marcellis speelt sinds de zomer van 2015 in Zwolle. In die drie jaar kwam hij tot een totaal van 97 officiële optredens. Voor zijn tijd in Overijssel speelde Marcellis bij NAC, AZ en PSV, ook kwam hij drie keer uit voor het Nederlands elftal.

Dirk Marcellis: ,,Het is een lastige beslissing geweest om de knoop definitief door te hakken. Toch voelt dit in alles als de goede keuze, want als ik verder zou voetballen, breng ik mijn gezondheid in gevaar. Met een goed gevoel kijk ik nu terug op mijn loopbaan. Met PSV won ik het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal en met AZ de beker. Daarnaast ben ik trots op mijn drie interlands voor Nederland en mijn periode bij PEC Zwolle, waar ik na veel blessureleed bij AZ en een degradatie met NAC, nog drie mooie seizoenen heb gespeeld. Via deze weg wil ik mijn familie en de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun.”

Lees verder »

PEC Zwolle trekt doelman Dean Bouzanis aan

PEC Zwolle trekt doelman Dean Bouzanis aan

Zwolle – Dean Bouzanis speelt dit seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De 27-jarige Australische keeper, die ook over een Grieks-paspoort beschikt, komt over van Melbourne City FC waar hij de afgelopen twee jaar het doel verdedigde.

In een verder verleden stond Bouzanis ook bij het Engelse Oldham Athletic en Accrington Stanley onder de lat, terwijl hij zijn opleiding bij Liverpool genoot. Bouzanis landt zaterdagochtend vroeg op Schiphol, waarna hij spoedig zijn entree zal maken op het trainingsveld. PEC Zwolle heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Lees verder »

Scamacca en Tripaldelli naar PEC Zwolle

Scamacca en Tripaldelli naar PEC Zwolle

Zwolle – Op de laatste dag dat de transfermarkt is geopend heeft PEC Zwolle twee spelers aan de selectie toegevoegd. De Italianen Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli worden het komende seizoen gehuurd van US Sassuolo uit de Serie A.

Eerstgenoemde is een 19-jarige spits met een verleden bij onder andere PSV en AS Roma, laatstgenoemde is een eveneens 19-jarige speler die op de linksback-positie uit de voeten kan en een verleden heeft bij Juventus. Beide voetballers zijn tevens vanaf de Onder 16 jeugdinternational van de Azzurri.

Lees verder »