banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
'Hoog over' voorkomt ge...
Cor, het is geen dalend vli...
'Hoog over' voorkomt ge...
Tsja, hierbij de link: http...
"Herman Brooddag" op de...
Brood een rolmodel? Dat zie...
"Herman Brooddag" op de...
Nergens zeg ik dat ik voors...
Belangen betrokkenen ce...
Oh jawel hoor. Als we het g...
Belangen betrokkenen ce...
@Hikje, aardbevingen niet m...
'Hoog over' voorkomt ge...
Dit betreft het progressiev...
'Hoog over' voorkomt ge...
Dit betreft het progressiev...
"Herman Brooddag" op de...
De zelfbenoemde interlectue...
'Hoog over' voorkomt ge...
Welke vooruitstrevende part...
CDA: Meer mensen uit de...
Sorry Klaas Jan, ik kan je ...
CDA: Meer mensen uit de...
Om het even in het juiste p...
CDA: Meer mensen uit de...
Nee Riet. Dat is het niet h...
CDA: Meer mensen uit de...
Nou Klaas Jan, voor dát pr...
CDA: Meer mensen uit de...
Ja-tja, Ik heb moeite met d...
CDA: Meer mensen uit de...
Ja CDA, al die zogenaamde v...
CDA: Meer mensen uit de...
@benny, gratis ? basisui...
Barmhartige Samaritaan ...
Goed dat de beeltenis van d...
Belangen betrokkenen ce...
Grinnik, bangmakerij en we ...
CDA: Meer mensen uit de...
Nee Zwolse dat zijn Pvda id...
CDA: Meer mensen uit de...
Benny, valt wel mee hoor. I...
CDA: Meer mensen uit de...
Dit werkt alleen maar klapl...
CDA: Meer mensen uit de...
Ik zie het al allemaal van ...
CDA: Meer mensen uit de...
Plien, wanneer je werk hebt...
"Herman Brooddag" op de...
Wel, ik denk niet dat er do...
'Hoog over' voorkomt ge...
Hahaha, klopt Tsja. Maar "h...
Huttendorp Aa-landen sl...
dat gaat vast heel mooi wor...
"Herman Brooddag" op de...
Hoe men op de hoogte komt v...
"Herman Brooddag" op de...
Links keukentafel gebrabbel...
CDA: Meer mensen uit de...
Werk? Welk werk?!? 't Zijn...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
PEC Zwolle verslaat Gençlerbirlii SK in Hattem
vrijdag 21 juli 2017 22:20
Zwolle - PEC Zwolle heeft vrijdagavond in Hattem met 2-0 gewonnen van Gençlerbirliği, de Turkse nummer acht van vorig seizoen. Door treffers van Erik Bakker en Youness Mokhtar won Zwolle het duel waar abrupt een einde aan kwam.

Met veel druk op de bal drong PEC Zwolle de Turkse opponent vanaf het beginsignaal naar achteren. Met prima combinatiespel trachtte het team van John van 't Schip de rood-zwarte muur te slopen. Toch was de eerste kans voor Gençlerbirliği SK. Etijen Velikonja werd echter voldoende gehinderd door Dirk Marcellis, waardoor diens kopbal net naast ging. Aan de hand van Youness Mokhtar en Ryan Thomas, die eerder op de dag zijn contract bij PEC Zwolle verlengde, ging Zwolle op zoek naar een treffer. Piotr Parzyszek was daar koppend dichtbij en ook Mustafa Saymak rook met een halve omhaal aan de openingsgoal.

 
City Swim Zwolle komt met jeugdserie
vrijdag 21 juli 2017 22:18

Zwolle - Tijdens de 4e Hiawatha City Swim in Zwolle op zaterdag 26 augustus kan voor het eerst jeugd van 10 tot 16 jaar deelnemen aan de Rebound Jeugdserie. Samen met hun vader of moeder zal de jeugd voorafgaand aan de andere series 500 meter door de Zwolse stadsgracht zwemmen.

Net als voorgaande jaren staat het zwemevenement ook weer open voor zowel wedstrijdzwemmers als recreanten. Het rondje stadsgracht van ruim 2,5 kilometer kan individueel of als team van drie personen afgelegd worden. Al meer dan 100 sportievelingen hebben zich inmiddels ingeschreven, maar aanmelden kan nog steeds.

 
Ryan Thomas langer in Zwolse dienst
vrijdag 21 juli 2017 22:09
Zwolle - Het contract van Ryan Thomas is opengebroken en met een jaar verlengd. De Nieuw-Zeelands international heeft nu een verbintenis tot medio 2019 bij PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder speelt sinds 2013 bij de Blauwvingers en had met twee treffers een groot aandeel in de gewonnen bekerfinale tegen Ajax. In totaal speelde Thomas tot nu toe 121 officiële wedstrijden voor PEC Zwolle, daarin wist hij het net 13 keer te vinden.

Ryan Thomas: ,,Toen ik vier jaar geleden in Zwolle aankwam, had ik niet durven dromen dat het zo'n mooi avontuur zou worden. Met deze club heb ik prijzen gewonnen en ben ik ook nog eens uitgegroeid tot international van mijn land. Aangezien ik nog genoeg ruimte zie voor verdere ontwikkeling en ik het simpelweg enorm naar mijn zin heb bij PEC Zwolle, heb ik besloten mijn contract te verlengen. Ik zie uit naar het komende seizoen en kan eigenlijk niet wachten tot de eerste competitiewedstrijd."

 
Belangen betrokkenen centraal bij dijkversterking
vrijdag 21 juli 2017 14:35
Zwolle - De gemeente Zwolle kan instemmen met de versterking van een aantal dijken in de stad om de veiligheid van de inwoners bij hoog water te garanderen. Belangrijke voorwaarde daarbij is dat bij de uitwerking van de plannen voor dijkversterking goed blijft omgaan met de belangen van direct betrokken omwonenden en ondernemers. Dat advies heeft de gemeente ingebracht in het overleg met de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Dijkversterking
De stadsdijken langs het Zwolle-IJsselkanaal (bij Voorst) en langs het Zwarte Water (bij Voorst, Holtenbroek en Westerveld) voldoen niet meer aan de veiligheidsnormen voor waterveiligheid. De normen zijn gebaseerd op de kans op een dijkdoorbraak en de gevolgen daarvan voor een dichtbevolkt gebied als Zwolle.

 
Hedon gooit alle deuren open op Stadsfestival
vrijdag 21 juli 2017 11:49

Zwolle - Het Backstagecafé, de kleedkamers, het productiehuis, de oefenruimtes, het zijn een greep uit de ruimtes van poppodium Hedon die doorgaans voorbehouden zijn aan artiesten. Enkel toegankelijk met zo'n felbegeerde keycord of badge, maar niet op zaterdag 2 september tijdens het Stadsfestival. Want dan gooit Hedon nagenoeg alle deuren open voor een Open Dag. Het Zwolse poppodium geeft aan flink uit te pakken tijdens de open dag. Zo zal de Grote Zaal programma presenteren dat o.a. eerder diezelfde zaal ook wist te vullen, is de Kleine Zaal het toneel voor talentontwikkeling en opkomende bands en presenteert het Hedon Productiehuis een selectie van het Zwols Songwriters Gilde op het balkon.

dsc00r615_snapseed.jpg 

Een oefenruimte wordt omgetoverd tot mini-cinema, terwijl een andere oefenruimte met clinics en workshops voor de nodig interactie zorgt en de dag geschikt maakt voor het hele gezin. De open dag zal tevens het moment zijn dat Hedon haar nieuwe Beursbands zal presenteren. Middels de beurs probeert Hedon talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top.

 
Start nieuwe groep Rode Kruis Kids
vrijdag 21 juli 2017 11:44

Zwolle - Op dinsdagavond 12 september 2017 van 18:00 tot 19:30 uur starten wij weer met een nieuwe groep Rode Kruis Kids in de leeftijd van groep 7/8. Je leert o.a. EHBO-en bij een brandwond, hoofdletsel, huidwond, bloeding, verslikking, bewusteloosheid en nog veel meer. 

rodekruis.jpg 

Wil jij ook leren EHBO-en bij een leuke en gezellige afdeling meld je dan aan via: Jeugd-EHBO@rodekruis-zwolle.nl , dan ontvang je vrijblijvend alle informatie.

 
Theaterlessen, opleidingsklassen én danslessen
vrijdag 21 juli 2017 11:41

Zwolle - In september kun je kennismaken met onze theaterlessen, de opleidingsklassen, lessen klassiek Ballet en theaterdans. Naast leren acteren kun je in het nieuwe seizoen ook leren dansen op het podium. Er zijn opleidingsklassen voor 9 t/m 13 en 14 t/m 21 jaar. De opleidingsklas richt zich op leerlingen die meer verdieping zoeken op het gebied van podiumkunst. Dit kan zijn om later een theateropleiding op HBO- of MBO-niveau te gaan volgen of bijvoorbeeld om in een professionele productie te willen spelen.

xapp9164.jpg 

Bij de jaarcursus theater voor kinderen van 8 t/m 12 jaar ligt de nadruk op acteren, met daarnaast aandacht voor zang en dans. Tijdens de lessen is er ook ruimte voor extra drama-oefeningen en uitstapjes naar andere theaterdisciplines zoals improvisatie, het maken van een videoclip of toneel-vechten. Werk met andere gemotiveerde kinderen een lesjaar lang aan een mooie voorstelling en speel deze uiteindelijk in het theater!

 
JobGroups voor werkzoekenden
vrijdag 21 juli 2017 11:38

Zwolle - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt aan het einde van de zomer een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden. Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin deelnemers hun krachten en valkuilen ontdekken en leren hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie. Eind augustus gaat er een JobGroup van start. In een JobGroup gaan Zwolse werkzoekenden, onder begeleiding van twee getrainde vrijwilligers, aan de slag met thema's rondom het zoeken van werk. 

voorelkaar.jpg 

De bijeenkomsten kennen een vaste structuur met een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking. De JobGroup-bijeenkomsten zullen plaatsvinden op maandagochtenden 21, 28 augustus; 4, 11, 18, 25 september en 2 oktober van 09.00 - 11.00 uur. Er zijn op dit moment nog plekken vrij. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.voorelkaarzwolle.nl/jobgroups  of bellen naar 06 25 36 03 55. Aanmelden kan eveneens via zowel de website als telefoon.Voor Elkaar Zwolle is een stichting die helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren. Zwollenaren met schulden of financiële problemen kunnen terecht bij het project SchuldHulpMaatje. Een opgeleid maatje kan helpen bij het brengen van overzicht in inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen. Voor werkzoekenden wordt het project JobHulpMaatje aangeboden. Binnen het project JobHulpMaatje worden JobGroups georganiseerd, maar ook is er de mogelijkheid om (erna) individuele begeleiding van een maatje te krijgen.

 
Huttendorp Aa-landen slaat alarm
vrijdag 21 juli 2017 11:27
Zwolle - De 37e editie van Huttendorp Aa-landen staat in het teken van 112. In de week van 28 augustus tot en met 1 september wordt het voetbalveld aan de Beulakerwiede een waar rampgebied. Politie, brandweer en ambulances (ook de dierenambulance) geven demonstraties. Loeiende sirenes gaan af. En er wordt stevig getimmerd aan brandweerkazernes, politiebureaus, een EHBO-post en nog veel meer hulpverleningshutten.

De slaapnacht in de hutten belooft dan ook extra spannend te worden. Ook sport en spel, de speurtocht en de creatieftent krijgen een 112-tintje. Donderdagavond is de traditionele feestavond vrij toegankelijk voor iedereen uit de wijk. Huttendorp-112 eindigt op vrijdag met een spectaculair spellenparcours. Iedereen van 6 tot en met 14 jaar mag aan Huttendorp meedoen. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Om de week goed te laten verlopen is Huttendorp Aa-landen nog dringend op zoek naar meerderjarige vrijwilligers.

 
Afrikaanse ritmes bij DoorBrekers Zwolle
vrijdag 21 juli 2017 10:08

Zwolle - Het Afrikaanse Watoto Kinderkoor komt met hun nieuwe tour 'Signs & Wonders' terug naar DoorBrekers. Het kinderkoor bestaat uit weeskinderen die hun ouders hebben verloren door oorlog of ziekte. De kinderen wonen in het Watoto dorp in Oeganda. Het is een energieke mengeling van eigentijdse gospel en traditionele Afrikaanse ritmes, leuk voor alle leeftijden.Zondagochtend 23 juli verzorgt het Watoto kinderkoor uit Oeganda een bijzondere ochtend in DoorBrekers Zwolle. Het is blij en energiek optreden, maar ook serieus en diep. De kinderen zingen en dansen en delen hun ervaringen, hoop en dromen.

watato.jpg 

Door muziek en dans vertolken de kinderen de levensveranderende liefde van God. Het koor bestaat uit 26 kwetsbare weeskinderen met hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze tour geeft de kinderen hoop, ervaring en visie voor de toekomst. Al 82 verschillende Watoto kinderkoren reisde de wereld over. Ze zongen eerder al in allerlei theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace.

 
Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken
vrijdag 21 juli 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag wordt een zonnige dag. Afwisselend met wat stapelwolken is de zon flink aanwezig. Bij een matige zuidoostenwind wordt het maximaal 24 graden.

weerfoto-21-juli-2017-palestrinalaan.jpg
Palestrinalaan

Zaterdag kent een zonnige start. Daarna raakt het bewolkt en vallen er buien. Mogelijk komt hier onweer bij voor. Het wordt maximaal 26 graden.

 
Dorsey-Walker versterkt Landstede Basketbal
donderdag 20 juli 2017 21:19

Zwolle - Sherron Dorsey-Walker draagt komend seizoen het shirt van Landstede Basketbal. De 24-jarige Amerikaan speelde in het verleden voor Iowa State en kwam het afgelopen seizoen uit voor Oakland, waarmee hij co-champion werd in de Horizon League.

De 1.94 meter lange Dorsey-Walker is op meerdere posities inzetbaar en tekent gemiddeld voor ruim dertien punten, ruim vijf rebounds en haast vier assists per wedstrijd. Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is content met de komst van Sherron Dorsey-Walker naar Zwolle. "Sherron is een alleskunner. Zo verdedigde hij Jaron Blossomgame van Clemson, die gedraft is door de San Antonio Spurs, terwijl hijzelf veel kleiner is", vertelt Van Bergen. "Hij brengt de bal op als het moet, schiet makkelijk en valt de basket aan. Hij doet wat nodig is om wedstrijden te winnen", aldus Adriaan van Bergen. 

 
Barmhartige Samaritaan veiliggesteld
donderdag 20 juli 2017 21:01

Zwolle - Donderdag rond 13.00 uur is onder grote belangstelling het beeld de Barmhartige Samaritaan uit de oude zusterflat aan de Weezenlanden in veiligheid gesteld. Dit gebeurde in opdracht van projectontwikkelaar Novaform, de gemeente Zwolle en SWZ. Novaform gaat op deze plek, gelegen aan de Luttenbergstraat, 34 sociale huurappartementen voor SWZ realiseren.

samaritaan_1.jpg

Een zware kraan hevelde het beeld, na een zorgvuldig losmakingsproces door Boverhoff Sloopwerken, over naar vaste grond waar het beeld nog een aantal dagen zal blijven staan. Daarna zal het beeld tijdelijk worden opgeslagen aan de Botterweg, een opslaglocatie van de gemeente Zwolle. De Samaritaan zal in het nieuw te bouwen complex medio 2019 weer ingemetseld worden in de voorgevel. Daarmee blijft een historische markering voor Zwolle behouden.

 
Organisaties samen schulden vroegtijdig te lijf
donderdag 20 juli 2017 20:34

Zwolle - De gemeente Zwolle wil mensen met betalingsachterstanden zo vroeg mogelijk kunnen helpen. Daarom hebben de gemeente Zwolle en het Sociaal wijkteam de handen ineen geslagen met Zilveren Kruis, Openbaar Belang, deltaWonen, SWZ, drinkwaterbedrijf Vitens, Essent, energiedirect.nl, Nuon, Eneco, Oxxio, WoonEnergie en Stichting BKR. Samen gaan ze afspraken maken om vroegsignalering van betalingsproblemen mogelijk te maken.

Inwoners die een betalingsprobleem hebben bij minimaal twee van de genoemde bedrijven zoals de energiebedrijven, woningcorporaties, zorgverzekeraar en drinkwaterbedrijf, worden door het Sociaal wijkteam benaderd. Zij krijgen ondersteuning aangeboden bij het op orde brengen van hun geldzaken. Voor wie dat wil, maakt het Sociaal wijkteam een afspraak voor een gesprek. Samen wordt bekeken wat de inwoner nodig heeft om meer grip te krijgen op zijn inkomsten en uitgaven. Mogelijk dat de inwoner een betalingsregeling kan krijgen, of inkomensondersteuning kan ontvangen. Vaak is er meer mogelijk dan men denkt. De sociaal werker kan de inwoner ook verbinden met de Sociaal Raadslieden. Samen wordt besproken welke ondersteuning het beste past. Dit kost de inwoner niets en is helemaal vrijwillig.

 
Willemskade deels open voor verkeer
donderdag 20 juli 2017 20:26

Zwolle- Op woensdag 26 juli aanstaande kan het autoverkeer vanaf de Harm Smeengekade weer rijden op de Willemskade. Het autoverkeer kan er daarna uitsluitend rechtsaf de Rieteweg in. De spoorwegovergang richting de Veerallee blijft voor de auto afgesloten. Het eenrichtingsverkeer voor automobilisten vanaf de Veerallee richting de Westerlaan blijft gehandhaafd. Fietser en voetganger behouden er doorgang in beide richtingen.

willemskade.jpg

Met de openstelling van de route Harm Smeengekade-Wilemskade-Rieteweg voor het autoverkeer zijn de woningen en bedrijven aan en achter de Willemskade en Rieteweg beter bereikbaar vanaf de binnenstad en Assendorp via de Harm Smeengekade, Emmawijk en Burgemeester van Roijensingel. Vanaf juni dit jaar is dit gebied met de fiets en te voet weer bereikbaar door de openstelling van het tweerichtingsfietspad en de trottoir aan de noordzijde van Willemskade.

 
Hessenpoort nog duurzamer en groener
donderdag 20 juli 2017 20:21

Zwolle - Met de aanleg van een bijentuin, bijvriendelijke bermen en de plannen voor een zonnepark krijgt de vergroening en verduurzaming van Hessenpoort een impuls. Hessenpoort staat al bekend als uitstekend bereikbaar bedrijventerrein met een hoogwaardige inrichting en betrokken ondernemers. Met de uitvoering van deze en andere ideeën uit de agenda ‘Hessenpoort Natuurlijk' willen de gemeente Zwolle en de Ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH) het bedrijventerrein nog aantrekkelijker maken.

De bijentuin wordt nog dit jaar aangelegd nabij het Wezoterrein. De gemeente is al begonnen met het anders inzaaien van bermen ter stimulering van de biodiversiteit. Op dit moment zijn er meer dan 500 soorten planten en dieren aanwezig op Hessenpoort en de verwachting is dat dit mede als gevolg van de verduurzaming zal toenemen. Het zonnepark is een initiatief van de OVH in samenwerking met PM Energie en Blauwvinger Energie. Burgemeester en wethouders zijn van mening dat het initiatief bijdraagt aan de brede ambitie van de stad Zwolle op het gebied van duurzaamheid. Ze zijn bereid 6 hectare van Hessenpoort beschikbaar te stellen voor zonnepanelen voor een periode van 15 jaar. Het gaat om commercieel de minst interessante kavels die gelegen zijn onder hoogspanningsmasten.

 
Duidelijkheid over totstandkoming besluitvorming
donderdag 20 juli 2017 16:52
Zwolle - Raadsfracties willen betrokkenheid inwoners bij besluiten van de gemeente duidelijker maken. Voor inwoners van Zwolle is het niet altijd duidelijk hoe de besluitvorming van de gemeente verloopt. Een vijftal raadsfracties wil daarom met een aantal basis spelregels de inwoner daar meer zicht op geven: welke fases kent een besluitvormingsproces en welke mogelijkheden zijn er dan om invloed uit te oefenen? Van een kleine aanpassing van een bestemmingsplan tot een nieuwe aanpak in het sociaal domein, de raadsfracties willen dat inwoners invloed kunnen hebben en ook weten hoe en wanneer dat kan. Vandaag dienen de fracties van GroenLinks, ChristenUnie, D66, Partij van de Arbeid en Swollwacht daarom een initiatiefvoorstel in.

Werkgroep
Voor het eind van 2017 moeten de spelregels klaar zijn. Een werkgroep uit de raad gaat deze opstellen. Met het college zal gekeken worden naar geslaagde en minder geslaagde voorbeelden uit Zwolle en ook uit andere gemeenten. Met wijk- en buurtverenigingen, initiatiefnemers, actiegroepen en individuele betrokken inwoners gaan de raadsleden het gesprek aan over hun ervaringen en ideeën voor de spelregels. De werkgroep gaat ook kijken naar de mogelijkheden voor onafhankelijke ondersteuning voor inwoners, tijdens besluitvormingstrajecten.

 
CDA: Meer mensen uit de bijstand
donderdag 20 juli 2017 16:44
Zwolle - Ondanks de economische groei is het aantal mensen in de bijstand de afgelopen jaren sterk is gestegen. Mensen die in de bijstand terecht komen, komen daar in het algemeen moeilijk op eigen kracht weer uit. "We mogen onze ogen niet sluiten voor dit groeiende probleem. Als we de tweedeling in de maatschappij tegen willen gaan, moeten we zorgen dat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen. Om mensen aan het werk te krijgen, denken wij dat door samen met de gemeentelijke werkbedrijven programma's en arrangementen te ontwikkelen mensen via leer/werktrajecten weer terug in het arbeidsproces kunnen komen", legt woordvoerder Economie Henk Meulink toe .

Provincie verantwoordelijk
Het CDA vindt dat de provincie haar verantwoordelijkheid moet nemen. Volgens de fractie moet zij kennis en middelen inzetten om het aantal mensen in de bijstand te verminderen en op deze manier een belangrijke bijdrage leveren aan de versterking van de regionale arbeidsmarkt. Door niet alleen te kijken naar werkplekken, maar ook aandacht te hebben voor scholing hoopt het CDA dat meer mensen vanuit de bijstand weer aan het werk kunnen

 
Provinciale Staten reserveert 20 miljoen extra
donderdag 20 juli 2017 16:33
Zwolle - Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota 2018 zijn Gedeputeerde Staten opgeroepen om bovenop de 40 miljoen die al was gereserveerd nog eens 20 miljoen extra te reserveren voor de Collegeperiode 2019-2023. Provinciale Staten verwachten namelijk dat de al gereserveerde 40 miljoen onvoldoende zal zijn om te kunnen investeren in de opgaven die dan de aandacht vragen van de provincie Overijssel.

Toekomstige uitdagingen.
"Met de beslissing van de Staten hebben we voor de volgende periode een bedrag van 60 miljoen bij elkaar. Ook in de komende jaren staan we voor grote uitdagingen. Het is daarom goed dat we daar nu al rekening mee houden", aldus financieel woordvoerder Ben Eshuis.
De hierover door Provinciale Staten aangenomen motie, waarvan het CDA de initiatiefnemer was, werd mede ingediend door coalitiepartijen VVD, CU en D'66.

 
Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren
donderdag 20 juli 2017 16:29

Zwolle - Kinkhoest kan bij jonge baby's ernstig verlopen. Om jonge baby's te beschermen tegen kinkhoest, kunnen zwangere vrouwen zich laten vaccineren bij GGD IJsselland. De Gezondheidsraad heeft eind 2015 al geadviseerd om zwangere vrouwen te vaccineren tegen kinkhoest, maar dit is nog niet landelijk ingevoerd.

Om kinderen gezond te houden, krijgen alle kinderen al 60 jaar lang vaccinaties tegen ernstige ziektes aangeboden. Kinderen in Nederland krijgen hun eerste inenting als ze twee maanden oud zijn. Daar zit ook een vaccin tegen kinkhoest bij. Maar in de eerste weken na de geboorte zijn baby's dus nog niet beschermd tegen kinkhoest. Kinkhoest is gevaarlijk voor pasgeboren baby's. 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 45 van 10536

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zaterdag 22 juli:
Jaap Brienen (North Sea ...
zondag 23 juli:
Reken maar van Jazz
zondag 23 juli:
Watoto
maandag 24 juli:
Onderhoudswerkzaamheden
woensdag 26 juli:
Blauwvingerdagen
donderdag 27 juli:
Thursty Tunes met Het Ko...
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
zaterdag 29 juli:
Onno Slot
woensdag 2 augustus:
cursus Kaartlezen
donderdag 3 augustus:
cursus Kaartlezen
zondag 6 augustus:
Koopzondag
zondag 6 augustus:
Ikea
dinsdag 22 augustus:
30 jaar BZK - 30 Kunsten...
woensdag 23 augustus:
While She Sleeps