banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Nationaal Integratiedin...
[quote]Bericht door Zwollee...
Nationaal Integratiedin...
Welkom in ons land http...
Nationaal Integratiedin...
Ah daar kont de zelfbenoemd...
Nationaal Integratiedin...
Dezelfde drogredenen en taa...
Een (brand)veilige kraa...
Wat een ontzettend leuk een...
Nationaal Integratiedin...
Vind het ranzig om eten wat...
Buurtinitiatieven maken...
Hondenpoep is toch gewoon v...
Nationaal Integratiedin...
Ja inderdaad Jasper_Bos, me...
Nationaal Integratiedin...
Ja inderdaad Jasper_Bos, me...
Nationaal Integratiedin...
De linkse moraalridders zij...
Nationaal Integratiedin...
Nooit inhoudelijk op het on...
Nationaal Integratiedin...
Ja, dat hoedje is wel bijna...
Nationaal Integratiedin...
@Tsja, het hoofddoekje was ...
Buurtinitiatieven maken...
Als het er verzorgd uitziet...
Nationaal Integratiedin...
Jasper Bos en meer nicks di...
Nationaal Integratiedin...
Japser, anders moet je even...
D66: groen terug voor k...
Lijkt me een makkelijk te b...
Nationaal Integratiedin...
We leven niet in Noord-Kore...
Nationaal Integratiedin...
Zal dezelfde kleuter zijn d...
Nationaal Integratiedin...
Ik post nauwelijks meer hie...
Nationaal Integratiedin...
Maar je moet niet net doen ...
Nationaal Integratiedin...
@Bernard, gelukkig is het n...
Nationaal Integratiedin...
@Tsja, "Japser" reageert co...
Buurtinitiatieven maken...
Wat een kul en weggegooide ...
Nationaal Integratiedin...
Reageer je nu onder verschi...
Nationaal Integratiedin...
Ik gaf de voorbeelden om aa...
Nationaal Integratiedin...
Ja maar dan moeten ze wel n...
Nationaal Integratiedin...
vooruitlopend op de grote n...
Nationaal Integratiedin...
Klopt Tja, bij nader inzien...
Nationaal Integratiedin...
Ik lul niks Japser: ook die...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
ChristenUnie viert 15-jarig bestaan in Zwolle
dinsdag 27 januari 2015 15:00
Zwolle - In januari 2015 bestaat de ChristenUnie vijftien jaar. Dit verjaardagsfeest wordt op vrijdag 30 januari in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle gevierd. De band Trinity geeft een speciaal verjaardagsconcert. Daarnaast volgen enkele korte toespraken, van onder andere partijleider Arie Slob en Eerste Kamerfractievoorzitter en –lijsttrekker Roel Kuiper. De feestavond is tegelijk de aftrap voor de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.

“We zijn dankbaar dat de ChristenUnie de afgelopen 15 jaar met elkaar geloof een stem mochten geven en een verschil mochten maken", aldus Arie Slob fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. "Met iedereen die zich betrokken voelt willen we dat vieren en daarvoor danken met een avond vol muziek ontmoeting en inspiratie. Tot ziens op de 30e in Zwolle!" Trinity is een worldbeat band bestaande uit vier Nederlandse mannen. Hun mix van Zuid- Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves creëert een spannende mix. Op het podium zorgt hun live performance ervoor dat ieder optreden uitmondt in een groot feest.

 
TEDxZwolle live op Weblog Zwolle
dinsdag 27 januari 2015 14:18

Zwolle - Op 28 januari vindt TEDxZwolle plaats in de Nieuwe Buitensociëteit.  Een enerverende dag waarin 16 (inter-)nationale sprekers het publiek prikkelen met innovatieve ideeën over de toekomst van onze steden. TEDxZwolle wordt tussen 10.00 - 17.00 uur live uitgezonden via Internetkrant Weblog Zwolle!

tedx_zwolle.jpg 

De 16 sprekers vormen samen een bont gezelschap. Van adviseur van het Witte Huis Henk Ovink over de wederopbouw van New York na orkaan Sandy tot een inkijkje in de WEconomy  van Jan Jonker, hoogleraar van de Radboud Universiteit Nijmegen. Van stedenbouw onder extreme hitte in de woestijn door Jasper Kremers tot een tocht per tractor over de koude vlakten richting de Zuidpool door Manon Ossevoort. Zoals het past in de traditie van TED (Technology, Entertainment, Design) is er naast de inhoudelijke bijdrage van de sprekers een bijzonder entertainment programma van muziek en dans. En alle bezoekers gaan naar huis met hun eigen idee hoe zij de wereld een tikkeltje mooier kunnen maken.

 
Leideman: het jaar van de leefbaarheid
dinsdag 27 januari 2015 10:30

Zwolle - De herziene Woningwet bakent de leefbaarheidstaken van woningcorporaties aanzienlijk af. Daar zijn wij het mee eens. Toch willen wij ons niet onttrekken van onze verantwoordelijkheid voor leefbare wijken, zegt directeur Evert Leideman van deltaWonen dinsdag in een nieuwsbrief aan de stakeholders in Zwolle.

"Onze kerntaak en expertise is wonen. Van daaruit leveren wij een belangrijke bijdrage aan het welzijn in wijken. Dit doen we door te investeren in kwalitatieve woningen en door, bij wijkvernieuwing, verschillende woningtypes voor verschillende doelgroepen te ontwikkelen. De Zwolse wijk Dieze-Oost laat zien dat daarmee het welzijnsniveau van een wijk, in de basis al enorm verbeterd. Maar voor handhaving van leefbaarheid en woongenot, zoeken wij aansluiting met partnerorganisaties in de keten wonen, werken, leren, vrije tijd en zorg. De decentralisaties in het sociale domein en de doorvoering van scheiden wonen en zorg, zullen ook effect hebben op leefbaarheid. Deze ontwikkelingen vragen, nog wel meer dan voorheen, om een samenhangende leefbaarheidsaanpak door partnerorganisaties die, elk vanuit hun eigen kerntaak, hierin een verantwoordelijkheid dragen. Daarom roept deltaWonen het jaar 2015 uit tot ‘het jaar van de leefbaarheid’." Leideman wil dit jaar in gesprek om te kijken hoe leefbaarheid gezamenlijk vorm kan worden gegeven in een veranderende samenleving.

 
Gefrustreerde man steekt banden lek
dinsdag 27 januari 2015 9:56

Zwolle - Een 58-jarige man uit Zwolle is maandagmorgen 26 januari aangehouden voor vernieling aan auto- en fietsbanden bij een instelling aan de Oostzeelaan.

Uit frustratie stak hij van drie auto’s en drie fietsen de banden lek. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Bij hem werd het gebruikte mes inbeslaggenomen. Tegen de Zwollenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

 
Jeugdgroepen welkom tijdens carnavalsoptocht
dinsdag 27 januari 2015 9:53

Zwolle - Dit jaar heeft de optochtcommissie van de jaarlijkse carnavalsoptocht in Sassendonk op het laatste moment een nieuwe categorie in het leven geroepen. Met dank aan een sponsor kan de organsatie dit jaar aan elke jeugdgroep tot 18 jaar, die uit minimaal 6 personen bestaat, een toelage uitkeren.

carnavalsoptocht.jpg 

De toelage zal dit jaar € 33,- bedragen; dit als tegemoetkoming in de onkosten die de groep gemaakt heeft in aanloop naar het carnaval. Dus vorm met je vrienden en gezellige carnavaleske groep en neem deel aan de optocht op zaterdag 14 februari. Inschrijven kan tot 6 februari. ALAAF, namens het Genootschap tot het houden van de Sassendonkse Carnavalsoptocht.

 
SC Cambuur - PEC Zwolle voorbeschouwing
dinsdag 27 januari 2015 9:37

Zwolle - Na de competitiewedstrijd tegen AZ speelt PEC Zwolle dinsdag in de kwartfinale van de KNVB beker tegen SC Cambuur. Het duel start om 18.30 uur en vindt plaats in het Cambuur stadion in Leeuwarden. Dit is een herhaling van het duel vlak voor de winterstop, waarin het elftal van Ron Jans in de slotminuten verloor door een benutte strafschop van voormalig Zwolle-speler Erik Bakker. Afgelopen weekend wisten de Blauwvingers in eigen huis een punt over te houden aan de ontmoeting met AZ, terwijl SC Cambuur thuis nipt met 1-2 verloor van PSV.

Voor de Zwollenaren ligt de mooie uitdaging om voor het derde jaar op rij de halve finale van de prestigieuze nationale beker te bereiken. Vorig voetbaljaar was PEC Zwolle in de kwartfinale te sterk voor Topklasser JVC Cuijk (5-1), terwijl de Blauwvingers in het seizoen 2012-2013 in deze ronde doorgingen ten koste van provinciegenoot Heracles Almelo (3-2). SC Cambuur daarentegen wist nog nooit de halve finale van de KNVB beker te halen en strijdt vanavond dus voor een uniek sportief hoogtepunt.

 
Café Zinnema toon nachtfilms in Fraterhuis
dinsdag 27 januari 2015 9:16

Zwolle - Café Zinnema richt zich op de vertoning van films die het daglicht niet kunnen verdragen. Angstaanjagend, visionair, soms bloederig, vaak humoristisch, maar in ieder geval afwijkend. In samenwerking met de nieuwe nachtburgemeester van Zwolle als ambassadeur van het betere nachtleven in Zwolle.

 

Fantasy-horror rond een man op wiens hoofd hoorns groeien, nadat hij is beschuldigd van de moord op zijn vriendin. Ig Perrish (Daniel Radcliffe) wordt beschuldigd van de gewelddadige verkrachting en moord op zijn vriendin Merrin (Juno Temple). Hij houdt echter stug vol dit niet gedaan te hebben en vlucht in drank. Maar als hij de volgende ochtend wakker wordt, heeft hij niet alleen een enorme kater. Ook groeien er plots hoorns uit zijn hoofd. Daar blijft het niet bij, want Ig ontdekt dat zijn hoorns mensen aanzetten om fouten op te biechten en toe te geven aan hun egoïstische impulsen. Hij besluit zijn bizarre, maar effectieve nieuwe kracht te gebruiken om uit te zoeken hoe zijn vriendin werkelijk om het leven is gekomen. Maar ook  om wraak te nemen op de dader.


 
Het weer: grotendeels droog
dinsdag 27 januari 2015 0:00

Zwolle - Dinsdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en ziet het ernaar uit dat grotendeels droog zal blijven. De wind is meest matig van kracht en komt uit west- tot noordwestelijke richting, het wordt circa 7 graden.

26-01-2015_weerfoto__wonen_op_en_aan_het_almelosekanaal.jpg

Almelose Kanaal 

Woensdag is het in de ochtend bewolkt en valt lichte regen of motregen, In de middag komt een regenstoring op ons af en nemen de buien in kracht toe, hierbij neemt de wind toe en is veelal krachtig van kracht uit zuidwestelijke richting. Overdag liggen de temperaturen tussen 5 en 7 graden. Donderdag is het bewolkt en lijkt het erop dat we te maken krijgen met sneeuwval, mogelijk blijft dit liggen in onze regio. Bij een matige tot krachtige zuidwestenwind wordt het een graad of 3. 

 
Geen winst voor Handballers SV Zwolle
maandag 26 januari 2015 21:52

Zwolle - Afgelopen zondag waren de handbalheren van SV Zwolle afgereisd naar Ruurlo voor een duel tegen Blauw/Wit. Ondanks de voorbereidingen en goede inzet gingen de Zwollenaren toch met lege handen naar huis. Met een eindstand van 23-22 werd de wedstrijd beslist.

 

handbal.jpg 

 

De Zwolse handballers namen de Ruurlose mannen erg serieus. Uit de eerdere confrontatie dit seizoen en andere ontmoetingen uit eerdere seizoenen (al was het in lichtelijk andere teamindelingen), wisten het team dat deze wedstrijd zwaar zou worden. Het kon vrij fysiek worden, dus de heren waren gewaarschuwd en zouden met gelijke munt moeten betalen. De wedstrijd begon gefocust, maar na de eerste snelle openingsgoal van Bart Kroeze werd SV Zwolle even onder duim gehouden en keek tegen een achterstand aan. Na het terugkomen naar een gelijke stand van 3-3, bleef Blauw/Wit steeds een voorsprong houden. Dit kon de thuisploeg vrij lang volhouden tot de 10-4.

 
Kidspraise met Up!
maandag 26 januari 2015 21:48

Zwolle - Op 8 februari wordt er een feestelijke dienst in de Stinskerk in Westenholte gehouden. Het zal een echte kinderdienst worden. 

Praiseband Up! uit Wezep zal allemaal liedjes uit de kinderopwekking begeleiden. Tussendoor wordt het verhaal “Had ik maar een groene neus” van Max Lucado gelezen en uitgelegd door de leden van de band. De dienst is gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd, maar uiteraard zijn jong en oud van harte welkom. Voor de allerkleinsten is er kinderoppas aanwezig in de kerk zelf. De dienst begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur.

 
Overijsselse voorronde Pluk van de Petteflet-prijs
maandag 26 januari 2015 21:45

Zwolle - Natuur en Milieu Overijssel reikt ook dit jaar de Overijsselse Pluk van de Petteflet-prijs uit. Personen die zich op een bijzondere manier inspannen voor natuur en milieu, kunnen hun initiatieven aanmelden. Die moeten natuurlijk wel helemaal passen bij de acties van Pluk van de Petteflet zelf: slim van opzet, creatief, effectief en eenvoudig uit te voeren. Projecten met een innovatief karakter verdienen de voorkeur.

 

 pluk-van-de-petteflet-copyright.jpg

 

Iedereen die een project uitvoert waar natuur en/of milieu van Overijssel beter van wordt, komt in aanmerking. De prijs wordt uitgereikt aan een individu, dus groepen kunnen iemand afvaardigen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 250,- en wordt genomineerd voor de landelijke Pluk van de Petteflet Natuur- en Milieuprijs 2015. Mensen kunnen zichzelf of een ander tot 9 maart aanmelden via de website van Natuur en Milieu Overijssel www.natuurenmilieuoverijssel.nl.


 
Brand in woning aan Schoolstraat
maandag 26 januari 2015 19:53

Zwolle - Maandagavond rond 19.06 uur vond er een woningbrand plaats aan de Schoolstraat in Zwolle.

De bewoner trof bij thuiskomst de bovenverdieping van zijn woning aan de Schoolstraat brandend aan. Hij heeft direct de buren gealarmeerd, die de brandweer hebben gebeld. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de ramen aan de voorkant van het huis. De brandweer had het vuur snel onder controle. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak.

schoolstraat_1.jpg

 

 
Overijssel beleven met wandel- en fiets-apps
maandag 26 januari 2015 18:50

Zwolle - Overijssel is niet alleen de beste fietsprovincie van Nederland, maar met 8.000 kilometer aan wandelroutes bovendien een populaire wandelprovincie. Landschap Overijssel wil wandelen en fietsen nog leuker maken via zogenaamde ‘route-apps’. Met een serie nieuw te ontwikkelen wandel- en fietsapps willen we wandelaars en fietsers inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van het landschap. En daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers!

 

Wandelen met een gids in je broekzak? Is dat leuk? Probeer het eens! Sinds kort is een aantal routes beschikbaar via de app van Landschap Overijssel. Zoek op ‘Wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphones en tablets met Android) en download een route. Tijdens de wandeling geeft je telefoon of tablet een signaal bij een punt op de route waarover iets te vertellen valt. Zo kom je te weten waarom de libelle zich thuis voelt op landgoed Beerze. En waarom er een schaapskudde graast op de Archemerberg. Of waar je grafheuvels of grenspalen vindt in het natuurgebied bij Mander.

 
Samenwerking handbal SV Zwolle en SV Tyfoon
maandag 26 januari 2015 17:47

Zwolle - Vanuit een gezamenlijk initiatief tussen Sportservice Zwolle, Nederlands Handbal Verbond en de besturen van de handbalverenigingen SV Zwolle en SV Tyfoon is de afgelopen twee jaar de samenwerking tussen de beide verenigingen versterkt. Dit heeft zich geuit in het gezamenlijk organiseren van het schoolhandbal en Beach handbal in Zwolle.

Daarnaast zijn ze vorig jaar zijn als één handbalvereniging vertegenwoordigd tijdens het internationaal handbaltoernooi in Kolding (Denemarken) en dit jaar zullen ze dat tijdens een internationaal handbaltoernooi in Arnhem zijn. De afgelopen 2 maanden is vanuit het bestuur van SV Zwolle en SV Tyfoon een projectgroep samengesteld. De projectgroep wordt vertegenwoordigd door leden van het dagelijks bestuur van beide verenigingen. Onder begeleiding van een betrokken projectbegeleider is het doel om op korte termijn de bestaande samenwerking uit te breiden en op middellange termijn een mogelijke fusie tussen deze twee verenigingen te realiseren.

 
SOOZ lanceert nieuwe campagne
maandag 26 januari 2015 16:50
Zwolle - Studeren is natuurlijk aan bepaalde regels gebonden. Regels die vaak handig zijn om te kennen. Toch zijn veel studenten vaak niet goed op de hoogte van hun rechten & plichten op de opleiding. Deze rechten en plichten staan in het zogenaamde Onderwijs- en Examenreglement. Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle lanceert vanaf vandaag haar nieuwe campagne OERdom om studenten beter op de hoogte te brengen van het OER.

De afgelopen tijd heeft het SOOZ de verschillende OER'en van de verschillende Zwolse Hogescholen verzameld. Ook hebben we de Hogescholen gewezen op het feit dat de OER'en vaak niet goed op de publieke websites te vinden waren. Vooral voor Hogeschool Windesheim was het interessant om te zien dat er op de publieke website vaak nog OER'en te vinden waren voor collegejaar 2013/ 2014. Het SOOZ hangt op de Zwolse Hogescholen en andere door studenten veel bezochte locaties posters en communiceert daarnaast via de social media. Voorzitter Diederik Engeltjes: Mijn hoop is dat de Hogescholen de zaakjes beter op orde hebben en dat studenten weten wat er in het OER staat. Via www.sooz.nl/oerdom kunnen studenten meer te weten komen over het onderwijs- en examenreglement. Op de pagina wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat er zoal in een OER staat. Daarnaast kunnen studenten op de pagina hun eigen OER terugvinden. Het Studenten Overleg Orgaan is de belangenbehartiger voor de Zwolse student. Het SOOZ vindt het belangrijk dat studenten zonder gedoe kunnen studeren. Door studenten te wijzen op hun rechten en plichten, kunnen ze nog makkelijker studeren.
 
SWOL 1894 oogst lading medailles op NK
maandag 26 januari 2015 13:30

Zwolle - Drie dagen NK masterszwemmen bezorgde de Swol deelnemers een oogst van maar liefst 15 gouden, 4 zilveren en 8 bronzen medailles. Tussen de 850 deelnemers (goed voor 3300 starts) deed de Swol afvaardiging het goed! De concurrentie was vooral in de jongere categorieën erg groot, terwijl bij de oudste categorieen vooral de gezwommen tijd als graadmeter voor een goede prestatie moest gelden. Daaraan konden de Zwollenaren in elk geval dubbel en dwars voldoen!

swoll1894_2.jpg

Individueel gingen de medailles als volgt naar Zwolle: Christien Nieuwenhuis (60+) 6x goud, Bea Swijnenberg (65+) 4x goud, Marjan Spoelstra (55+) 1x goud, 1x zilver en 2x brons, Kasper v.d.Berghe (40+) 1x goud en 1x zilver, Nienke Veenstra (25+) 1x zilver en 2x brons, Machiel Stolk (40+) 2x brons, Annet Kootstra(40+) 1x brons.

 swoll1894_1.jpg

 
Britteners vallen in de prijzen op het PCC
maandag 26 januari 2015 12:09
Zwolle - Tijdens het afgelopen Prinses Christina Concours Regio Oost in Enschede scoorden de leden van het Britten Jeugd Strijkorkest uitstekend. Joshua Herwig (Zwolle) en Jorrick Simmes (Gaanderen) kregen voor hun ensemble spel de Donemus prijs (best gespeelde Nederlands werk) voor hun vertolking van een deel uit de cello sonate van Henriëtte Bosmans.

Joshua nam de cellopartij voor zijn rekening en Jorrick verruilde zijn viool voor de piano voor deze prestatie. De jury prees hun samenspel en interpretatie en hun ontspannen uitvoering. Roza Herwig (Zwolle) bracht de jury in vervoering met een prachtige uitvoering van de Romance Op. 11 van Dvorak hetgeen haar een plaats in de regionale finale opleverde. Opvallend in deze regionale finale was dat 3 van de 6 finalisten violisten waren die bovendien allen les hebben van vioolpedagoog Sylvia van der Grinten. Roza won een 2e prijs in de finale in de 2e categorie voor musici ouder dan 14 jaar die niet aan een vakopleiding deelnemen. De jury prees de aanstekelijke muzikaliteit die Roza in haar spel tentoonspreidt en haar stralende persoonlijkheid op het podium.

 
Poppendokter bezoekt Repair Café Stadshagen
maandag 26 januari 2015 11:58
Zwolle - Het Repair Café Stadshagen op zaterdag 31 januari staat in teken van een poppendokter. Poppendokter Annet van Prooijen probeert de zieke (kapotte) poppen weer beter te maken. Ouders met kinderen zijn van harte welkom. Ook andere kapotte materialen worden graag bekeken of het weer gebruikt kan worden. Denk aan spullen met elektronica, textiel, fiets en mechanische materialen. Op 27 december is tijdens de Repair Café weer een mêlee aan kapotte apparaten aangeboden. Zoals: koffieapparaat, CD-speler, afstandsbediening, printer, dvd-speler, Senseo, rollator, fiets, trui, stofzuiger en kruimeldief. Eind december zijn bijna 40 kapotte producten aangeboden en de meeste zijn gerepareerd mee terug gegaan.

Elke laatste zaterdag van de maand is er een Repair Café in gebouw Werkeren tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Werkerlaan 154 in Stadshagen. Er zijn geen kosten aan de reparatie verbonden. Een eigen bijdrage wordt wel op prijs gesteld. Info via repaircafestadshagen@gmail.com of de Facebookpagina van Repair Café Stadshagen

 
Receptie C.V. de Pepperbussies voor goed doel
maandag 26 januari 2015 9:43

Zwolle - 31 januari is de grootse receptie, het Prinsenbal van Prinses Rizzo en Presidente Frenchy van Carnavalsvereniging de Pepperbussies in De Nieuwe Bierton. De avond wordt muzikaal omlijst door het streetparade orkest de Deventer Deurbloazers en een Feestzanger zal een spetterend optreden verzorgen. 

 pepperbussies.jpg

Deze avond staat ook in een bijzonder teken. "We zijn namelijk als Carnavalsvereniging betrokken bij het Zwolse Dierenasiel. Het asiel waar vele katten en honden wachten op een gouden mand, een plek in een gezin waar ze erg vertroeteld gaan worden. Zolang ze in het asiel wonen en sommigen al meer dan een jaar, zorgt het asiel voor eten, verzorging, dierenarts en alles wat een hond of kat nodig heeft. Maar weet u, het asiel draait op giften!"
 
Andy Burrows schittert in Hedon Zwolle
maandag 26 januari 2015 8:20

Zwolle - Zondagavond trad Andy Burrows op in Hedon Zwolle. De zaal was gezellig vol, de sfeer was intiem, rustig, relaxed en zoals Andy ook probeerde te benadrukken: een echte zondagavondsfeer.

hve-20150125-1917.jpg 

De liedjes die hij deed waren volledig akoestisch singer/songwriter, waarbij één van de hoogtepunten een rustpunt bleek: "Light the Night", uit de film "The Snowman and the Snowdog". Daarna wist hij de rust in de zaal te houden met een gevoelige simpele uitvoering van "America", de track waarmee de band Razorlight (waar Andy de drummer van was) bekend is geworden, gevolgd door "Hometown", waarmee Andy zelf bekend is geworden. Andy weet een bepaalde magie in zijn muziek te stoppen die gedurende de avond af en toe mooi naar voren kwam. Het publiek was zichtbaar geboeid en liet zich meeslepen van tijd tot tijd. Ondertussen nam Andy de tijd om zijn Nederlands bij te spijkeren. Woordjes als "proost" en "dankjewel" gaat hij in ieder geval niet meer vergeten. Aan he teinde vande avond deed Andy nog een signeersessie. Daarbij werd veel vinyl verkocht!

hve-20150125-2003.jpg 

  hve-20150125-1937.jpg

hve-20150125-4182.jpg

Via Lees verder meer foto's...  

 
<< Begin < Vorige 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Volgende > Einde >>

Resultaten 10036 - 10080 van 10929

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen
dinsdag 26 september:
Natuurlijk Samen gaat ‘b...
dinsdag 26 september:
Dijken van Wijken
woensdag 27 september:
Training Pesten of plage...
woensdag 27 september:
Stoffenspektakel
woensdag 27 september:
Urinetown
donderdag 28 september:
Social Impact Day
donderdag 28 september:
Longpunt Zwolle
donderdag 28 september:
Joseph Wresinski Cultuur...
donderdag 28 september:
Iedereen kan lezen
vrijdag 29 september:
The Boxer Rebellion
vrijdag 29 september:
Cinema op het Celeplein
vrijdag 29 september:
Autismecafé Zwolle
vrijdag 29 september:
Stand Up Comedy
vrijdag 29 september:
Diezer Keukentafel