banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Supermarkten eerder ope...
En haal dan gelijk even de ...
Supermarkten eerder ope...
Gaaaap, gooi de bezem er ma...
Informatieavond voor po...
GGZ, borrel, ik niet begrij...
Supermarkten eerder ope...
Aparte zwemlessen voor mosl...
Supermarkten eerder ope...
Pas hier op "moslims zijn o...
Supermarkten eerder ope...
Wat is De Moslim? Die 1% of...
Supermarkten eerder ope...
In ieder land waar de mosli...
Supermarkten eerder ope...
Lees een aantal stellige be...
Supermarkten eerder ope...
Dick, zolang de moslims and...
Verkeersstromen Zwolle ...
Verkeerssituatie Blaloweg/B...
Supermarkten eerder ope...
Dank je 'joppuh baalt van g...
Supermarkten eerder ope...
Dick 17.18 Heel mooi verwo...
Supermarkten eerder ope...
https://nos.nl/artikel/2194...
Supermarkten eerder ope...
@ 17:18 Vanzelfsprekend is ...
Supermarkten eerder ope...
Rietpluim ik moet jou hier ...
Supermarkten eerder ope...
@Pol Pot Wie is Dame?
Supermarkten eerder ope...
Heb een aversie tegen "ding...
Supermarkten eerder ope...
Of RietPluim is Dame of ze ...
Leger des Heils Overijs...
Idd Hikje wat heb jij vroeg...
Supermarkten eerder ope...
@Passant mee eens, alleen h...
Supermarkten eerder ope...
Dat zou zomaar kunnen. smiley
Supermarkten eerder ope...
Democratie, oftewel het vol...
Supermarkten eerder ope...
Zou ze dan toch een man zij...
Supermarkten eerder ope...
Ware gezicht? Alsof wij nie...
Supermarkten eerder ope...
RietPluim laat steeds meer ...
Leger des Heils Overijs...
Ik zou nog liever niet m'n ...
Supermarkten eerder ope...
Jouw w bezittelijk oh oh p...
Regionale aftrap Stopto...
Iedereen die gaat stoppen e...
Regionale aftrap Stopto...
Het zou ook fijn zijn als e...
Supermarkten eerder ope...
Ik vind het goed hoor, dat ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Berkum haalt eerste punt bij AZSV
zaterdag 2 september 2017 22:18
Zwolle - Berkum heeft haar eerste punt in de Hoofdklasse B gepakt door met 0-0 gelijk te spelen tegen AZSV in Aalten. Met dat resultaat konden beide ploegen, gezien de krachtsverhoudingen in het veld en de weinige echte kansen, achteraf leven.

"We mogen niet ontevreden zijn met een punt," vond Berkum-coach Arno Hoekstra. "In de eerste helft deden wij het wat beter, maar daarna was het andersom. Wat wij vóór rust deden, de druk erop houden, lukte erna niet meer."

 
Herfte Event op Buitengoed de Herfte
zaterdag 2 september 2017 17:50

Zwolle - Na een geslaagde open dag vorig jaar, organiseert stichting Meedoen in het Groen in samenwerking met de huurders van Buitengoed de Herfte op zaterdag 30 september het Herfte Event.

agenda_header.jpg

Het afgelopen jaar is het voormalig WEZO terrein aan de Herfterlaan 2 in Zwolle omgedoopt tot Buitengoed de Herfte. Stichting Meedoen in het Groen heeft ervoor gezorgd dat alle panden en gronden worden ingevuld door ondernemers en organisaties die duurzaam en sociaal ondernemen.
Naast de bestaande ondernemingen Autismehuis De Toren, Axent Groen, HanzeDuck en Edward Otten, verwelkomt Buitengoed de Herfte na de zomervakantie en begin volgend jaar ook de sociale onderneming Binthout die houten designproducten maakt met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast SymBIO&Zo, een biologische groente- en fruitkwekerij die wordt opgezet in samenwerking met dagbesteding van Omega Groep. Volgend jaar vestigt zich daarnaast nog het grootste zonnepanelenpark van de regio Zwolle op het terrein. De stichting wil op Buitengoed de Herfte deze sociale en duurzame ondernemers een platform bieden om verder te groeien en verbeteren.

 
Gezellig druk op Stadshagenfestival
zaterdag 2 september 2017 17:46

Zwolle - De zaterdag van het Stadshagenfestival mocht rekenen op een grote toestroom van bezoekers. De kinderen vermaakten zich op op de vele opblaasbare attracties op het veld.

stadshagenfestival-2017-155542.jpg

Wederom waren de stormbaan en de waterglijbaan grote favorieten waardoor wel wat geduld opgebracht moest worden door de rijen die ontstonden. Ondanks dit wachten vermaakten de kinderen zich prima. Voor de ouders en andere volwassenen was de braderie een leuke bezigheid. De lokale middenstand en andere bedrijven waren ruimschoots vertegenwoordigd. Livemuziek maakte het zomers festival gevoel zaterdagmiddag compleet.

stadshagenfestival-2017-155528.jpg
stadshagenfestival-2017-155638.jpg

 
KidsProof Feestweekend in Stedelijk Museum
zaterdag 2 september 2017 12:48

Zwolle - Op 16 en 17 september organiseert Stedelijk Museum Zwolle het KidsProof Feestweekend. Tijdens deze dagen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders aan de hand van tal van activiteiten kennis maken met de Zwolse geschiedenis. Kinderen kunnen aan de slag als archeoloog, maken kennis met een eeuwenoude handwerktechniek, gaan op de foto in 18e eeuwse kleding en kunnen aan de slag met een speurtocht, doe-tour of in een van de workshops. Ook is er elke dag een speciale familierondleiding door het Drostenhuis.

kidsproof-feest_nb-470.jpg

De entree voor het museum is in dit weekend € 2,50 voor kinderen. De activiteiten zelf zijn verder gratis m.u.v. de kinderworkshop "Fantasiemuseum" op zaterdag. Voor deze workshop, en voor de rondleiding dient men zich vooraf op te geven via info@stedelijkmuseumzwolle.nl. Bij alle overige activiteiten kan men ter plekke aanschuiven. Alle kinderen die het museum bezoeken, worden opgeroepen museuminspecteur te worden en een recensie achter te laten over het museum. Vorig jaar behaalde het museum voor het eerst het landelijke KidsProof museum-certificaat. Dit certificaat moet elk jaar opnieuw worden verdiend. Op dit moment is Stedelijk Museum Zwolle het enige museum in Zwolle met een dergelijke titel.

 
Bijzonder Alzheimercafe
zaterdag 2 september 2017 9:55
Zwolle - Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Daarom in deze week vol met activiteiten een bijzonder Alzheimercafė. Deze avond komt Marleen Duin met haar voorstelling `de Sterrekijker`. Zij kijkt op indringende wijze terug op het leven van haar vader.  Haar vader was ooit sterrenkundige en heeft de ziekte van Alzheimer. Nu zijn herinneringen verdwijnen, komen bij haar de vragen. Samen bezoeken ze de Leidse Sterrewacht. Dan gebeurt er iets bijzonders. Er blijkt veel meer te zijn dan Maartje beseft.

Na afloop is er gelegenheid met elkaar hierover in gesprek te gaan. Maar er is meer. De organisatoren willen u laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ondersteuning aan mensen die met dementie te maken hebben. Of je nu de diagnose zelf te horen hebt gekregen of je bent een naaste of partner, op verschillende manieren is ondersteuning mogelijk. De vele ondersteuningsmogelijkheden worden getoond in een informatiemarkt die onderdeel uitmaakt van het programma van deze avond.

 
Tentoonstelling "Buitengewoon Zwolle"
zaterdag 2 september 2017 9:50
Zwolle - Zondag 3 september om 16.00 uur wordt er een bijzondere tentoonstelling geopend in Het Langhuis en de omliggende gebouwen.

Twaalf Zwollenaren in beelden, vormen, geuren en kleuren. Van ridder tot slagwerker, van rekenmeester tot verzetsstrijder, van schilder tot voetballer, van beschermvrouwe tot voorvrouw, van medicus tot minnaar, van slaaf tot fabrikant.Twaalf jonge, hedendaagse kunstenaars zijn in de huid van deze buitengewone figuren gekropen. Zij portretteren hen op eigen wijze in de context van documenten en materialen. Als bezoeker van deze tentoonstelling start je met een zelfscan. Op welke van de twaalf buitengewone Zwollenaren lijk jij het meest of het minst?

 
Nieuw Enfusion League toernooi
zaterdag 2 september 2017 9:46

Zwolle - Op 16 September organiseert Nederlands grootste kickboks event organisator Enfusion een spectaculair event in het Theater van de Sport in Zwolle. Landstede Sportcentrum wordt de arena waar vele top vechters uit binnen en buitenland voor sensatie gaan zorgen. Het publiek wordt meegenomen in een boordevolle show van actie, gemixt met een vleugje entertainment en ondersteund door een geweldig mooie licht & geluid show.

schermafbeelding-2017-07-30-om-01.36.05.png

Na een succesvol Enfusion League toernooi in de -72,5kg gewichtsklasse start men in Zwolle met een nieuwe Enfusion League toernooi in de -85kg klasse. Enfusion heeft een selectie gemaakt van de beste vechters in deze gewichtsklasse zoals de vechter Ibrahim ‘The Beast' el Boustati. Deze kampioen in 2 verschillende Enfusion klasses staat bekend om zijn KO's en wordt dan ook gezien als de favoriet om dit toernooi te winnen. Hij treft in de eerste ronde van deze Enfusion League de Braziliaanse vechter Mauricio Costa Cardosa. De overige vechters in dit toernooi zijn Filip Verlinden uit België, die tegen de Spanjaard Loren Javier Jorge gaat vechten en een Frans onder onsje tussen Ulrike Bokeme en de Enfusion Reality show winnaar Mehdi Bouanane.

 
Het weer: Afwisselend zon en wolken
zaterdag 2 september 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af en is er kans op een bui. In de avond wordt het droger. Bij een matige noordenwind wordt het maximaal 18 graden.

weerfoto-2-september-2017-nieuwstraat.jpg
Nieuwstraat

Zondag wordt een wisseling van zon en stapelwolken, maar lijkt het wel droog te gaan blijven. Bij weinig wind wordt het maximaal 20 garden.

 
Goed project, onvoldoende geld?
vrijdag 1 september 2017 21:37

Zwolle - Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle stelt geld beschikbaar voor projecten die zijn gericht op de Zwolse jeugd tot 26 jaar. Het doel hierbij is om de ontwikkeling van de jeugd te ondersteunen. Op cultureel, intellectueel en sportief vlak.

20170712_8527_web.jpg 

De jeugd heeft de toekomst en daarin wil men investeren. Vaak leunen goede initiatieven volledig op vrijwilligers. De menskracht is aanwezig, maar niet de financiële middelen. Het is zonde als hierdoor een goed project niet verder kan worden ontwikkeld.

 
Woningverbeteringsproject ‘De Energieproeftuin’
vrijdag 1 september 2017 21:01
Zwolle - Begin september starten deltaWonen en Trebbe met de aanpak van 46 woningen in de wijk Berkum in Zwolle. Omdat het hier om een bijzonder woningverbeteringsproject gaat, doen zij dit onder een speciale naam: ‘De Energieproeftuin'. In de negen woningblokken worden verschillende combinaties van energiebespaarders, energieopwekkers en energieopslag methoden getest. Doel: onderzoek doen naar de meest optimale combinatie.

Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen: " Onze ambitie na 2020 gaat veel verder dan dat alle woningen een label B hebben. Een volgende stap is alle woningen gasloos of energieneutraal. Daarop sorteren voor met deze pilot." Antje de Groot-Schuttert, directeur Trebbe Oost & Noord: "We staan in Nederland voor een enorme verduurzamingsopgave. Het is fantastisch dat wij in dit project van deltaWonen de kans krijgen te ervaren wat écht werkt: voor de energierekening en voor de bewoners."

 
Zwols Kampioenschap Verstoppen
vrijdag 1 september 2017 20:57

Zwolle - Dit jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van 9 t/m 17 september. Vanuit Sportpark Marslanden gaan we in het teken van deze week, de Verstoppertjes Arena terug laten komen.

foto_4.jpg

De Verstoppertjes Arena staat er van 12 t/m 22 september. De arena wordt opgebouwd op het handbalveld op Sportpark Marslanden aan de Hyacinthstraat 66. Iedereen die mee wil komen spelen, is van harte welkom. Op dinsdag 12 september wordt het Zwols Kampioenschap Verstoppen gespeeld voor verschillende leeftijdscategorieën. 

foto_3.jpg

 
Britse komiek John Cleese komt naar Zwolle
vrijdag 1 september 2017 20:50

Zwolle - De Britse acteur, komiek en filmmaker John Cleese komt op zondag 3 juni in het kader van zijn ‘The Last Time To See Me Before I Die'-solotour naar Theater de Spiegel in Zwolle. Het optreden is een gezamenlijke productie van Hedon en de Zwolse Theaters. De kaartverkoop start a.s. vrijdag 8 september via ZwolseTheaters.nl

johncleese2016press.jpg

John Cleese werd wereldberoemd door zijn rollen in onder andere Monty Python's Flying Circus, Fawlty Towers, A Fish Called Wanda, James Bond en Harry Potter. De Britse ster laat aan de organisatie weten dat hij ‘wegens een blakende gezondheid' zijn ‘The Last Time To See Me Before I Die'-solotour verlengt met de show in Zwolle. Deze (waarschijnlijk) laatste tour van John Cleese door Nederland is zeer populair. Alle vijf eerdere shows raakten uitverkocht. Locatie: Theater de Spiegel, Wanneer: Zondag 3 juni 2018, Aanvang : 19:30 uur. De kaartverkoop voor dit evenement start op vrijdag 8 september om 10:uur. Let op: tickets zijn te verkrijgen online via ZwolseTheaters.nl

 
Opnames documentaire Leo Major in Zwolle
vrijdag 1 september 2017 12:28
Zwolle - Een Frans-Canadese filmploeg werkt momenteel aan een documentaire over Leo Major, de Frans-Canadese eerste bevrijder van Zwolle. De producenten willen graag dat ook in Canada het bijzondere verhaal van Leo Major meer aandacht krijgt.

Leo Major werd in 1995 onderscheiden met de erepenning en in 2005 benoemd tot ereburger van Zwolle. Na zijn overlijden in 2008 onthulde weduwe Pauline Major op 4 april 2009 tijdens de Bevrijdingsdag van Zwolle het straatnaambord Leo Majorlaan.

 
Het weer: Eerst zon, later stapelwolken
vrijdag 1 september 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag start na een mogelijk wat mistige vroege ochtend zonnig. In de loop van de dag onstaan er stapelwolken waar af en toe een bui uit zou kunnen vallen. Bij een zwakke draaiende wind wordt het maximaal 19 graden.

weerfoto-1-september-2017.jpg

Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af. Mogelijk valt er een bui. Het wordt maximaal 18 graden.

 
3D trippen op het Provincie Festival
donderdag 31 augustus 2017 21:43

Zwolle - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 9 september is het campagneteam in Zwolle aanwezig om bezoekers van het Provincie Festival bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

3d_tripping_simulator_11.31.44.jpg

Het campagneteam is op 9 september tussen 10:00 en 16:00 uur aanwezig in Zwolle. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality-wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Ook kunnen de bezoekers een ritje maken in een Alcokart. Dit is een speciale kart die voorzien is van een "rijden onder invloed" stand. Hierdoor zal de kart reageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is. Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl  is meer informatie te vinden.

alcokart_rijdenzonderinvloed.jpeg

 
PEC Zwolle contracteert Nicolas Freire
donderdag 31 augustus 2017 16:40
Zwolle - Zoals technisch directeur Gerard Nijkamp eerder deze week al bekendmaakte, heeft PEC Zwolle de gewenste defensieve versterking binnen. De Argentijn Nicolas Freire voegt zich zo snel als mogelijk bij het team van trainer/coach John van 't Schip. De 23-jarige verdediger is afkomstig van het Uruguayaanse Torque en wordt voor twee seizoenen aan de Blauwvingers uitgeleend. Bij een eventuele toekomstige transfer van Freire, deelt PEC Zwolle mee in de opbrengst.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Nicolas stond, via contacten van John van 't Schip met de City Football Group, al langere tijd op ons wensenlijstje en ik ben dan ook zeer content dat het gelukt is hem aan de selectie toe te voegen. Met hem halen we een robuuste, linksbenige verdediger binnenboord, die vooral centraal, maar ook als linksback uit de voeten kan. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij al 54 wedstrijden in de benen en was hij de afgelopen periode aanvoerder van zijn club. Nicolas gaat voorop in de strijd en is een leider in het veld. Ik verwacht dat hij een speler is die ons verder gaat helpen dit seizoen."

 
Hogeschool Viaa start met vernieuwing pand
donderdag 31 augustus 2017 13:33

Het officiele startmoment zal op 5 september zijn. Het gebouw van Hogeschool Viaa aan Park de Wezenlanden in Zwolle krijgt met een lichte gevel en veel glas een ander front en uitstraling én het wordt duurzamer. Vlak voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden daarvoor begonnen. Op dinsdag 5 september organiseert de hogeschool een officieel startmoment en een informatiemarkt voor personeel, studenten, omwonenden en andere geïnteresseerden.

170830_bouwwerkzaamheden_hogeschool_viaa_1.jpg 

Met het vernieuwde pand opent Hogeschool Viaa volgens facilitair manager Bert-Jan Jonker letterlijk en figuurlijk ‘een venster naar de samenleving'.

 
Manifest Onderwijsstad Zwolle
donderdag 31 augustus 2017 13:17

Zwolle - De Actuele Moderne Devotie Beweging komt met een Manifest Onderwijsstad Zwolle. Ze heeft daarbij de succesfactoren gebruikt die in de 15e en 16e eeuw Zwolle tot een onderwijsstad maakten, met Europese bekendheid. Uit heel Noord West Europa kwamen er studenten in Zwolle wonen, leven, leren en werken, om het onderwijs te volgen o.l.v. rector Johan Cele en zijn opvolgers. De hele stad profiteerde mee in welvaart, welzijn en groei.

onderwijsmanifest.jpg 

De Moderne Devotie Beweging komt in het Manifest met verschillende voorstellen ; een Zwolse School gevormd door de Zwolse Acht en andere partijen, studenten die leren, leven, werken en wonen in een gemeenschap, de strategische onderwijsnota's inhoudelijk koppelen aan andere sectoren met strategische nota's en agenda's, waardoor een meer integraal plan voor de hele stad en omgeving ontstaat, de talentontwikkeling en vakmanschap meer deel laten uitmaken van totale persoonlijkheidsvorming, de vorming van Kopklassen binnen de Zwolse School, met de beste docenten die er te vinden zijn, en tenslotte studenten die naast leren ook werken, en daarmee weer goedkoper kunnen wonen en leven.

johan_cele.jpg 

 
De bal gaat weer rollen
donderdag 31 augustus 2017 12:56

Zwolle - Na vier succesvolle seizoenen start na de zomervakantie weer een nieuwe PEC Zwolle Street League. Wie worden de opvolgers van FC Blauwvingers en FC Streetboys? Het was de wijk Stadshagen die afgelopen seizoen de kampioenen leverde. Een mooie uitdaging voor andere wijken om hier komend najaar verandering in te brengen. Op vrijdag 13 oktober gaat PEC Zwolle Street League, de leukste straatvoetbalcompetitie van Zwolle, weer van start. Meld je nu aan met je vrienden/vriendinnen en trap samen het nieuwe voetbalseizoen af!

27.jpg 
Foto:Theo Smits

Wat is PEC Zwolle Street League?
De PEC Zwolle Street League is de straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen 11 en 16 jaar. Elke wijk in Zwolle kan meedoen met een of meerder teams en speelt de thuiswedstrijden op een veld of plein in de eigen wijk. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond (niet tijdens de schoolvakanties). Iedereen speelt ongeveer acht wedstrijden. De competitie eindigt in december met een finaleronde. Na de kerstvakantie start er weer een nieuwe competitie. Ook worden er leuke thema-avonden en een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. 

 
Vocal group On-Cue zoekt nieuwe zangers
donderdag 31 augustus 2017 9:22

Zwolle - Houd je van zingen en lijkt het je leuk om dat samen met een groep leuke mensen te doen? Dit kan bij vocal group On-Cue. Er is momenteel in alle stemgroepen plek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens onze open avond op maandag 11 september om 20.00 uur in De Werkschuit, Rijnlaan 200 in Zwolle.

on-cue_-_balk17_1.jpg

On-Cue is een enthousiaste, gezellige en gedreven vocal group met zo'n 20 leden o.l.v. dirigente Eline Geerdink. On-Cue zingt vier- tot zes stemmig en vaak a capella. Het repertoire is heel divers: van bekende popsongs tot swingende latin en jazz classics van bekende artiesten zoals Sia, Michael Bublé, Stevie Wonder en Earth, Wind & Fire. We treden met regelmaat op in en rondom Zwolle en vinden het dan leuk om de nummers te ondersteunen met choreografie.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 136 - 180 van 10877

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
vrijdag 22 september:
Droom van Zwolle
vrijdag 22 september:
Erik Borgman
vrijdag 22 september:
Young Gun Silver Fox
zaterdag 23 september:
PermacultuurZwolle
zaterdag 23 september:
EHBO aan baby\'s en kind...
zaterdag 23 september:
EHBO
zaterdag 23 september:
Jeugdtheaterschool Zwoll...
zaterdag 23 september:
Garage Dingerink
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen