banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Matige start Be Quick i...
Hey Hessel doe mij dan maar...
Matige start Be Quick i...
Ook nog even naar jurassic ...
Getuigenoproep straatro...
Will heeft gelijk, het moet...
RAWdefinition en Pinkst...
Heerlijk Wat een verademin...
Matige start Be Quick i...
Het is super gezellig op Te...
Matige start Be Quick i...
@PeterD Er is internet op ...
Matige start Be Quick i...
Is er geen Internet op Ters...
Het weer: Stapelwolken ...
Ik heb gehoord dat de bewon...
Getuigenoproep straatro...
geloof dat will vertrok...
Matige start Be Quick i...
Terschelling? Niet gek maar...
Matige start Be Quick i...
@Bequicker oe de rood zwa...
Matige start Be Quick i...
Het trieste is dat dit Ronn...
Matige start Be Quick i...
Als mijn vrouw haar maandel...
Het weer: Stapelwolken ...
@Taupe Met wat?
Matige start Be Quick i...
L@urentine Waarom zo'n ve...
Het weer: Stapelwolken ...
He Tauge, ik denk dat je be...
Matige start Be Quick i...
Ik heb alleen een scoeter. ...
Matige start Be Quick i...
Bericht door Ronnie Morssin...
Matige start Be Quick i...
Waar blijft dat wedstrijdve...
Website voor toegankeli...
Mooi. Hoe meer aandacht hie...
Website voor toegankeli...
https://toegankelijkestad.z...
CDA: Liever vervoer ove...
Ja idd..Als bewoner pal naa...
Matige start Be Quick i...
Wat heeft vvB hier nou weer...
Matige start Be Quick i...
Wat een treurig blog is dit...
CDA: Liever vervoer ove...
En al die dieselvrachtwagen...
Getuigenoproep straatro...
Racisme is een minstens eve...
Matige start Be Quick i...
Als een dief van de nacht i...
Getuigenoproep straatro...
@ will donker getint li...
Ralph Keuning houder Er...
Hij heeft de Fundatie lande...
Matige start Be Quick i...
Tja onze succes supporter l...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Nav: Start kerkelijke wijkteams
donderdag 11 mei 2017 15:01
Zwolle - Een persbericht over de start van Kerkelijke Wijkteams heeft in samenleving en politiek nogal wat losgemaakt. Uit de meeste reacties blijkt, ook vanuit de politiek, dat er weinig zicht is op de praktijk van de afgelopen jaren.

In de praktijk vindt er namelijk al jaren netwerkoverleg en casusbespreking plaats tussen de verschillende partijen in zorg en welzijn. Kerken maken daar ook onderdeel vanuit. Het persbericht noemt zelfs expliciet dat er al veel gebeurd door vrijwilligers vanuit de kerken, maar dat ze weinig in beeld zijn.

 
Gezond gevoel, ondanks chronische aandoening
donderdag 11 mei 2017 14:52
Zwolle - In de regio IJsselland geeft 35 procent van de volwassenen aan dat ze één of meer chronische (langdurige) aandoeningen hebben. Desondanks voelen veel mensen in de regio IJsselland zich gezond. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van volwassenen en ouderen van GGD IJsselland, andere GGD'en, het CBS en het RIVM. 

Chronische aandoeningen beperken bij dagelijkse activiteiten
In de regio IJsselland zijn de inwoners positief over de eigen gezondheid: ruim driekwart van de volwassenen ervaart zijn of haar gezondheid als goed of zeer goed. Dit terwijl ruim één derde van de volwassenen aangeeft dat ze één of meer chronische aandoeningen hebben. Dit komt overeen met het landelijke cijfer. Mensen met een chronische aandoening ervaren vaker beperkingen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten dan mensen zonder een chronische aandoening. 

 
Waterschap verstrekt ‘klimaatsubsidie’
donderdag 11 mei 2017 12:58
Zwolle - Om klimaat-initiatieven van inwoners, (wijk)verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen te stimuleren, verstrekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) er vanaf vrijdag 12 mei (tot einde dit jaar) een speciale subsidie voor. Onder het motto ‘Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon' roept het waterschap op om ook zelf de eigen leefomgeving klimaatbestendig in te richten.

Groene daken, geveltuintjes, regenwater opvangen en hergebruiken, meer groen en minder tegels in de tuin en wijk... Het zijn allemaal voorbeelden van maatregelen die de woonomgeving bestendiger maakt tegen de klimaatverandering. Het regent tegenwoordig vaker en heviger, maar in bebouwd gebied komen hitte en droogte ook steeds meer voor. Samen met gemeenten neemt het waterschap al diverse maatregelen om met deze extremen in het weer om te gaan. Ook particulieren kunnen hier hun steentje aan bijdragen. Met de subsidie hoopt het waterschap ideeën aan te wakkeren en de uitvoering ervan te ondersteunen.

 
Biologisch afbreekbaar pop-up museum
donderdag 11 mei 2017 12:51

Zwolle Studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen hebben samen met diverse kunstenaars een biobased pop-up museum gebouwd. Het museum wordt zaterdag 13 mei geopend in het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Emmen.

bouwblokken-pop-up-museum.jpg 

In het biobased pop-up museum worden objecten en designstukken tentoongesteld die gemaakt zijn van duurzame en recyclebare materialen. Alle getoonde objecten én het museum zelf zijn of biologisch afbreekbaar of vrijwel volledig recyclebaar. Het museum is opgetrokken uit karton en hout. 'Met deze expositie willen we een inspiratie en voorbeeld zijn voor innovatieve producten gemaakt van biobased of gerecycled materiaal', zegt opleidingsmanager Marc Beusenberg. Dertig derdejaarsstudenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Windesheim bouwen én exposeren in het museum in opdracht van K&C (expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur). Projectleider Miriam van Weeghel van het K&C: 'Wij geven graag een positieve impuls aan duurzaam ontwerpen, zowel functioneel als esthetisch.'

 
PvdA: Bijeenkomsten 'Naar een Duurzaam Zwolle'
donderdag 11 mei 2017 9:07
Zwolle - Op dinsdag 16 mei organiseert PvdA haar eerste informatie- en discussieavond in een serie van bijeenkomsten over het thema ‘Naar een duurzaam Zwolle'. Hoe staan we ervoor in Zwolle? En hoe willen en kunnen we dit intensiveren? Het algemene thema op de eerste avond krijgt op woensdag 24 mei een vervolg met een discussie over het onderwerp Windenergie / windmolens.

Eind 2015 is het Klimaatakkoord van Parijs gesloten tussen 195 landen waarin landen afspraken hebben gemaakt over het tegengaan van de opwarming van de aarde en het terugdringen van broeikasgassen. Mede op initiatief van de PvdA zijn er voorbereidingen getroffen voor een Klimaatwet. Burgers en bedrijven van allerlei omvang en type activiteit werken inmiddels druk aan vergroening. Er is alom een nadrukkelijke gevoel van urgentie. Hoe staan we ervoor in Nederland? Wat doen we in Zwolle? Hoe maken we samen Zwolle duurzaam?
 
Zwolse zet zich in tegen kinderprostitutie
donderdag 11 mei 2017 8:52

Zwolle - Tijdens de actie Lock me Up - Free a Girl van 16 t/m 20 mei 2017 zullen meer dan 200 deelnemers zich 12 uur laten opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter. Zij zitten verspreid over verschillende locaties in Nederland en zo ook in Zwolle.

lockmeupbanner.jpg

Free a Girl steunt organisaties die op gepassioneerde wijze strijden tegen kinderprostitutie. Ze steunen lokale organisaties die kinderen uit bordelen bevrijden of van de straat halen en een kans op een nieuwe toekomst bieden. Wereldwijd zijn er al meer dan 3.700 meisjes bevrijd. Het aantal opvanghuizen is inmiddels uitgebreid en heeft men de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren. Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten.

 
Het weer: Flink wat zon en aangenaam warm
donderdag 11 mei 2017 0:00

Zwolle - Donderdag verloopt de dag met flink wat zon. In de avond komen vanuit het zuiden stapelwolken onze kant op waar een (onweers)bui uit kan vallen. Bij een zwakke zuidoostenwind kan het kwik oplopen tot 21 graden.

weerfoto-11-mei-2017-volle-maan.jpg
Volle Maan

Vrijdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Er is kans op een bui met mogelijk een klap onweer. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 19 graden.

 
Regio Zwolle Volleybal haalt Kim Robitaille
woensdag 10 mei 2017 23:00
Zwolle - Regio Zwolle Volleybal heeft zich versterkt met de Canadese Kim Robitaille. De 25-jarige spelverdeelster komt over van Université de Sherbrooke, waar zij de afgelopen drie jaar in het eerste team speelde. "Ik ben heel blij met de komst van Kim. Ze is een goede, gedreven spelverdeelster", stelt coach Wilfried Groothuis.

De Zwolse eredivisieploeg was na het vertrek van Ana Rekar en Eline Kieftenbeld op zoek naar een nieuwe spelverdeelster. In die zoektocht maakte Regio Zwolle Volleybal gebruik van het netwerk van Joost Kooistra, die de club uiteindelijk koppelde aan Robitaille. Coach Wilfried Groothuis is verheugd met de komst van de 1.80 meter lange Canadese. "Kim is een echte teamplayer en een aanwinst voor het team. Haar komst onderstreept de ambitie van de club om de komende jaren in de top van de eredivisie te spelen." Robitaille is na Rosita Blomenkamp de tweede nieuweling binnen de Zwolse selectie. Daarnaast besloten Manon Zeeboer, Iris Reinders, Kelly van de Haar en Maureen van der Woude al om te blijven.

 
Expositie bij start nieuwe theaterseizoen
woensdag 10 mei 2017 15:11
Zwolle - De start van het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse Theaters wordt ook dit jaar als vanouds omlijst door beelden van studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek van Landstede. Het is een bijzondere en gevarieerde expositie. Van lieflijke ‘Tina de Musical'-creaties tot donkere ‘War of the World'-beelden.

‘Laat je inspireren door het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse theaters en maak er beeld bij'. Ook dit jaar kregen de tweedejaars studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek de inspirerende carte blanche-opdracht om de start van de kaartverkoop van de Zwolse Theaters met beeldmateriaal te omlijsten. Drie van de 25 studenten kozen ervoor om een filmpje te maken. De anderen zetten hun creativiteit in om een aansprekende foto of fotobewerking te creëren. 

 
Nieuwe master voor leiders en managers
woensdag 10 mei 2017 14:58
Zwolle - Windesheim start in september 2017 met de nieuwe master Leadership in Transition. Een master gericht op toekomstgericht leiderschap.

Complexe vraagstukken
Met deze master speelt Windesheim in op de behoefte van ondernemers, bestuurders en leidinggevenden die opereren in een dynamische en complexe omgeving. Complexe vraagstukken van deelnemers en de organisatie waarin zij werken staan centraal. Vragen zoals: Hoe gaan we om met flexibilisering op de arbeidsmarkt? Hoe ontwikkelen we onze medewerkers om concurrerend te zijn en blijven? Hoe organiseren we de samenwerking tussen verschillende afdelingen in onze organisatie? En hoe spelen we in op trends en ontwikkelingen in onze sector? 'De master helpt deelnemers zich zowel op een theoretische als op een praktische manier te ontwikkelen, zodat de deelnemers en de organisaties meteen resultaat zien in de praktijk. Zo leiden we deelnemers op tot allround en toekomstgerichte leiders', zegt opleidingsmanager Allard Welmers.

 
Publieksdag Ruimte voor de Rivier Zwolle
woensdag 10 mei 2017 14:52

Zwolle - Na vele jaren van voorbereiding en uitvoering staan nu ook de laatste punten op de i en is het grootschalige project Ruimte voor de Rivier Zwolle helemaal klaar. Om dit moment te markeren en de nieuw ingerichte gebieden langs de IJssel symbolisch terug te geven aan de Zwollenaar houdt Waterschap Drents Overijsselse Delta op zaterdag 20 mei een publieksdag. Op deze dag kunnen bezoekers ‘de nieuwe uiterwaarden' op drie manieren beleven: via een uiterwaardenwandeling (met theater), via een fietsroute én via een korte boottocht in één van de nieuw gegraven geulen langs de IJssel.

zwolle-scheller_en_oldeneler_buitenwaarden_42.jpg
Scheller en Oldeneler Buitenwaarden 

Te land
De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, is het startpunt van een uiterwaardenwandeling (5 km) door het deelgebied van de Dijkverlegging Westenholte, in de buurtschap Spoolde. Waar voorheen dit gebied niet vrij toegankelijk was, is het dat nu wel. Over laarzenpaden (onverharde wandelpaden) kunt u een rondje uiterwaard wandelen, tot aan de IJssel aan toe. Deze wandeling is op een aantal locaties aangekleed met theater. Starten met deze wandeling kan tussen 11.00 en 13.00 uur. e laarzenpaden zijn niet geschikt voor rolstoelen, scootmobielen en kinderwagens. Honden zijn niet toegestaan.

dijkverlegging_westenholte.jpg
Dijkverlegging Westenholte 

 
Foto-expositie: 'Weer toekomst!'
woensdag 10 mei 2017 12:34
Zwolle - Vluchtelingen zijn ook een student, een vriend, een mens met een eigen identiteit: Mensen met een toekomst en niet alleen een vluchteling. Eenmaal in Nederland zetten ze vaak alles op alles om een nieuw bestaan op te bouwen in het nieuwe thuisland.

De foto-expositie 'Weer toekomst!' laat de kant van het vluchtelingendebat zien die we niet vaak horen; de kant van integratie van vluchtelingen door studie en werk. De expositie is te zien op Hogeschool Windesheim vanaf 10 mei t/m 13 juli 2017 in gebouw X-1. De expositie wordt geopend door Jan Willem Meinsma, lid van het CvB, op 24 mei vanaf 16.00 uur. Verder is er o.a. een gesprek met fotograaf Ahmed Polat. Toegang is gratis, aanmelden is gewenst via: windesheim.nl/weer-toekomst.

 
Wandeling door een deel van de Spoorzone
woensdag 10 mei 2017 12:25
Zwolle - Het Spoorcafé van 17 mei krijgt een andere invulling als anders. Met de artist impressions van het concept Ontwikkelperspectief in de hand én een persoonlijke terugkoppeling van de Vrienden van Hanzeland gaat u deze avond wandelen en het plan beleven. U komt op plekken waar u normaal gesproken niet kunt komen. De wandeling start om 19.30 uur vanaf Brainz aan het Lübeckplein 68. Om uiterlijk 21.00 uur zijn we daar ook weer terug.

Tijdens de wandeling, deels over bouwterrein, staan we stil bij een aantal belangrijke plekken uit het Ontwikkelperspectief voor de Spoorzone. Denk aan de toekomstige locaties van het busperron, de busbrug, de passerelle, de fietsenstalling onder het Stationsplein, maar ook aan de herinrichting van de Oosterlaan. Daarnaast krijgt u van de Vrienden van Hanzeland een toelichting op de aangepaste visie op Hanzeland op basis van de reacties uit het Spoorcafé van februari.

 
Chinese delegatie op bezoek bij Landstede
woensdag 10 mei 2017 12:14
Zwolle - Regio - Op onderwijsgebied timmert China hard aan de weg. Hoewel de onderwijssystemen in verschillende regio's in het land kunnen verschillen, ligt het opleidingsniveau er over het algemeen hoog. Het onderwijs is heel anders dan hier: streng hiërarchisch en eigen inbreng van de studenten is ongewenst. Wat ook totaal onbekend terrein is voor de Chinezen, is de manier van leren in en van de praktijk, zoals dat bij Landstede gebeurt. Tijdens de uitwisseling bij Landstede deze week, willen de Chinese onderwijscollega's er dan ook alles over weten.

In het Chinese onderwijs zijn hiërarchische relaties erg belangrijk. Chinese studenten dienen inzet te tonen en respect voor hun docent. Die wordt gezien als een autoriteit en een bron van kennis. Op traditionele scholen in China is het niet gebruikelijk dat studenten tussentijds vragen stellen of groepsopdrachten maken. Beroepspraktijkvorming vindt er ook nauwelijks of helemaal niet plaats

 
Berkum wil in stijl afsluiten tegen De Esch
woensdag 10 mei 2017 12:06
Zwolle - Berkum, de kersverse kampioen van de 1e Klasse D, speelt zaterdag thuis in de slotwedstrijd van dit seizoen tegen het al gedegradeerde De Esch. De Zwollenaren kunnen dus zonder kampioensstress voetballen en willen er voor eigen publiek opnieuw wat moois van maken.

"De knikkers zijn al verdeeld, maar je wilt het seizoen in stijl afmaken," kijkt Jorben Nieuwenhuis vooruit. "De Esch doet natuurlijk zijn best, maar wij willen voor onze fans afsluiten met een mooie pot. We moeten voortborduren op het feestje van vorige week," aldus de Berkum-verdediger die terug kan kijken op een sterk debuutseizoen.

 
55 scholen in Overijssel aan de slag met muziek
woensdag 10 mei 2017 10:15
Zwolle - 55 basisscholen in Overijssel ontvangen subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie om vanaf komend schooljaar aan de slag te gaan met muziek. Door heel Nederland zijn nu al ruim 1000 scholen die dankzij de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs werken aan meer en beter muziekonderwijs.

De komende drie jaar kunnen de 55 scholen, verspreid over heel Overijssel, werken aan het verbeteren van hun muziekonderwijs, onder andere door samenwerkingen aan te gaan met partijen uit het muziekveld. Hiermee komt het totaal aantal scholen dat in de afgelopen twee rondes in Overijssel subsidie heeft ontvangen op 95. Zo zetten ook in deze provincie steeds meer scholen de toon!

 
Het weer: Eerst bewolkt, later zon
woensdag 10 mei 2017 0:00

Zwolle - Woensdag start bewolkt. In de loop van de dag is er steeds meer ruimte voor de zon. Bij een zwakke draaiende wind wordt het maximaal 16 graden.

weerfoto-10-mei-2017-overtoom.jpg
Overtoom

Donderdag verloopt flink zonnig. Aan het einde van de dag neemt de bewolking toe. Bij een matige noordoostenwind wordt het maximaal 18 graden.

 
CDA wil graag aandacht voor Johan Cele
dinsdag 9 mei 2017 22:46

Zwolle - Vierhonderd jaar geleden werd de internationaal beroemde kunstschilder Gerard ter Borch in Zwolle geboren. Volgens het CDA Zwolle is aan dit feit te weinig aandacht besteed. Het CDA zou graag zien dat naar aanleiding van de 600 ste sterfdag van Johan Cele er wel aandacht is voor zijn gedachtegoed.

dsc_3644.jpg 

Dit jaar en wel op 9 mei is het exact 600 jaar geleden dat Johan(nes) Cele, een sleutelfiguur van de Moderne Devotie, kerkmusicus en onderwijsvernieuwer in de stad Zwolle is gestorven. Rector Celes invloed was van een dusdanig niveau, dat studenten van ver over de landsgrenzen de weg naar zijn school in Zwolle vonden. Bovendien nam Cele het initiatief voor de eerste openbare bibliotheek in Zwolle.

 
Kom naar het gemaal Harculo
dinsdag 9 mei 2017 17:04

Zwolle - Op zaterdag 20 mei 2017 van 10.00 - 15.00 uur is iedereen welkom om de bouw van het gemaal Harculo te bekijken. Dit gemaal nabij het Harculosepad 4 in Zwolle - Zuid bouwen wij ter vervanging van het oude gemaal dat is gevestigd in een gebouw op het terrein van de IJsselcentrale. Deze centrale en bijgebouwen worden gesloopt.

locatie_nieuwe_gemaal_nabij_hekwerk.jpg
Locatie nieuw gemaal nabij hekwerk 

Het nieuwe gemaal is nodig om voor het juiste waterpeil voldoende water vanuit de IJssel in te kunnen laten in de woonwijk Zwolle- Zuid. Ook biedt het de mogelijkheid voor doorspoeling van het watersysteem en het op peil houden van het water in het landelijk gebied. Voldoende doorstroming in het watersysteem heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. 

 
Yakob van HHC naar Berkum
dinsdag 9 mei 2017 15:47
Zwolle - Hoeseb Yakob speelt in het nieuwe seizoen 2017-2018 voor VV Berkum, dat afgelopen weekend kampioen werd in de 1e Klasse D en dus promoveert naar de hoofdklasse. De 21-jarige middenvelder maakte de laatste drie seizoenen deel uit van de selectie van tweededivisionist HHC Hardenberg.

Yakob speelde voor zijn overgang naar HHC bij tweedeklasser PH Almelo. Bij de Hardenbergse club voetbalde hij de eerste twee jaar mee als stagiair maar hij verdiende in het seizoen 2016-2017 zijn eerste contract. Hij kwam diverse keren uit voor de hoofdmacht van HHC, maar sinds zijn aankondiging dat hij op zou stappen speelt hij daar in het tweede elftal. Yakobs komst naar Berkum houdt ook verband met het feit dat hij gaat verhuizen van Almelo naar Zwolle, waar hij sportkunde gaat studeren aan Hogeschool Windesheim. "Zo valt alles mooi op zijn plaats, ik heb er een goed gevoel over. Berkum is een mooie club en ze zijn net gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dat is een mooi niveau om mezelf te bewijzen," laat hij weten. Eerder werd al bekend dat Berkum zijn hoofdselectie voor het komende seizoen heeft versterkt met Björn Bakker (23), die nu nog uitkomt voor zondaghoofdklasser MSC uit Meppel. Begin dit jaar tekende het grootste deel van de huidige hoofdmacht van Berkum bij voor de nieuwe jaargang. Van de huidige Berkum-selectie vertrekt middenvelder Mehran Ali Pour Asli naar MSC en keeper Bjarn Onderstal gaat naar WHC in Wezep.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 136 - 180 van 10132

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zaterdag 27 mei:
Moderne Devotie Award
zaterdag 27 mei:
Musica Vocalis/HanzeOrke...
zaterdag 27 mei:
Rugerio del Stereo
zaterdag 27 mei:
EHBO aan kinderen
zondag 28 mei:
Tritone Quartet
zondag 28 mei:
Muziek Bingo
zondag 28 mei:
Tuincentra
maandag 29 mei:
Deltion College
maandag 29 mei:
Onderwijs van de toekoms...
dinsdag 30 mei:
ArtzKoorklas
dinsdag 30 mei:
TEDx
woensdag 31 mei:
Woest!
donderdag 1 juni:
John Bramwell
donderdag 1 juni:
Thor-Run
vrijdag 2 juni:
Close Talker