logo_internetmedia.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

banner-ijsselhallen-weblogzwolle-dec-2016.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

centraleharculo3d.jpg

Laatste Reacties
Start plaatsing zendmas...
Ach, het is maar een zendma...
Uitslaande woningbrand ...
Ja goede vraag. e tweede v...
Uitslaande woningbrand ...
En dan nu de vraag hoe lang...
Start plaatsing zendmas...
Ik ben het inderdaad niet e...
Start plaatsing zendmas...
Van antennemasten maken we ...
Start plaatsing zendmas...
Als ik dit lees, word ik we...
Denk mee over maatregel...
Het zou fijn zijn als er me...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
Op welk onderzoek doel je, ...
Denk mee over maatregel...
Meer afval-weggooi-plekken ...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
restafval betalen het an...
Denk mee over maatregel...
4x per maand wordt mijn afv...
Denk mee over maatregel...
Ik zeg al jaren dat de (kl...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door Pistolenpou...
Wilfred Westerhuis per ...
gebrek aan kwalitijd, ligt ...
Berkum ontvangt opkrabb...
ik heb inside informatie du...
Senioren in Spoolde ont...
Als oud Spooldenaar vind ik...
K’s Choice viert 25-jar...
Cacoon crash = cocoon crash...
Uitslaande woningbrand ...
en hier ben ik gewoon doorh...
Werkzaamheden Belvédčre...
En hoe gaat bus 1 rijden va...
Berkum ontvangt opkrabb...
PEC speelt niet, dus dan ma...
Wilfred Westerhuis per ...
jammer dat de trainer het v...
Berkum ontvangt opkrabb...
2-2
Berkum ontvangt opkrabb...
Ik denk 2-0
Uitslaande woningbrand ...
@sjaakmans, wat is nou bela...
Senioren in Spoolde ont...
Mooi initiatief!!
Senioren in Spoolde ont...
Waarschijnlijk erg blij met...
Nee tegen windturbines ...
Alles lezende lijkt me wel ...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door stadsiehaag...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
WRZV blijft goed meedoen in KNVB Hoofdklasse
woensdag 8 maart 2017 19:10
Zwolle - Na een onnodige en misschien wel aan een zichzelf te verwijten nipte nederlaag tegen titelfavoriet IFC Donaci moest de WRZV aantreden in Dronten tegen ASVD. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging voor de WRZV met 4-5 verloren. Niettemin een belangrijke wedstrijd voor de Zwollenaren die volop in de race zijn voor plek drie in de eindstand.

De rode draad dit seizoen is voor de WRZV toch wel het creëren, maar vooral het missen van de kansen. Ook de slotminuten in een wedstrijd zijn en blijven een uitdaging om een zekere overwinning in veilige haven te loodsen. In Dronten was het eigenlijk niet veel anders. Na tien minuten wedstrijd nam de wrzv de leiding met 0-1 door een doelpunt uit een scrimmage van Mohammed Ali Pour Asli. Voordat de score was geopend had de WRZV al meerdere mogelijkheden om zeep geholpen en de keeper van ASVD continue op de goede plek. De ploeg uit Dronten probeerde het ook wel, maar wist niet echt door de Zwolse defensie te breken en dit leverde de nodige frustraties op en uiteindelijk een gele kaart.

 
Inspectie dijken staat weer voor de deur
woensdag 8 maart 2017 15:50

Zwolle - Om te inspecteren of de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, start het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) op woensdag 15 maart met de jaarlijkse inspectie van de dijken, in historisch vakjargon ‘dijkschouw' genoemd. Naast de conditie van de dijken checken de dijkinspecteurs ook of (delen van) de dijken goed zijn onderhouden door particuliere eigenaren en andere onderhoudsplichtigen.

dijkschouw_-_holen-gaten_1.jpg 

Jaarlijkse controle
Ieder jaar controleert het waterschap zowel in het voor- als najaar de dijken op beschadigingen. In het voorjaar wordt bekeken hoe de dijken de winterperiode hebben doorstaan, in het najaar hoe ze de winterperiode ingaan. Zo kunnen eventuele schades op tijd worden hersteld. 

dijkschouw_-_rijspoorschade_1.jpg 

dijkschouw_-_uitspoeling.jpg 

 
Berkum ontvangt nieuwe koploper WHC
woensdag 8 maart 2017 15:38
Zwolle - Berkum neemt het zaterdag in eigen huis op tegen WHC, de kersverse koploper in de 1e Klasse D die de Zwollenaren vorige week met één puntje verschil van de eerste plek stootte. De thuisclub krijgt dus direct kans op revanche, maar weet dat ze aan WHC een lastige en bijzonder taaie tegenstander krijgt.

"WHC is mentaal erg sterk. Ze voetballen altijd met veel inzet en scoren vaak laat in een wedstrijd nog de beslissende goal," aldus Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. "Wij moeten ons eigen spel spelen, dan zullen we ook nu weer kansen krijgen. Alle randvoorwaarden voor een lekkere pot voetbal zijn aanwezig!"
 
Politie houdt verdachte aan van gestolen auto
woensdag 8 maart 2017 15:35
Zwolle - Tijdens de nachtelijke surveillance in Zwolle-zuid werd door agenten een gestolen voertuig gesignaleerd met twee inzittenden. Na een korte achtervolging reed de auto zich klem en kon te voet één verdachte worden aangehouden.

Rond het tijdstip 3.15 uur zagen de agenten de bewuste personenauto, een grijze Fiat Uno op de Oldenallee rijden. Tijdens de start van de dienst waren de agenten geïnformeerd over de recente diefstal. Op de Patriottenlaan wilde ze de inzittenden staandehouden. Hier leek in ieder geval de bestuurder niet aan mee te willen werken. De auto reed er hard vandoor. Na een korte achtervolging in de wijk via de Hollewandsweg reed het voertuig zich klem op de Rietbergmate. Na uitstappen renden de inzittenden er vandoor. De bestuurder sprong in het water om de agenten af te schudden. Maar door de kou verstijfde de man en kon zich amper bewegen. De agenten viste hem uit het water en brachten hem naar het bureau. Met behulp van speurhonden en de inzet van een helikopter werd gezocht naar de tweede inzittende. Deze werd helaas niet gevonden. De aangehouden verdachte betreft een 28-jarige verdachte zonder vaste woon -of verblijfplaats.

 
Het Oergezellig bordspel Zwolle
woensdag 8 maart 2017 15:33

Zwolle - De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, bekend van het lieveheersbeestje, gaat binnenkort in de gemeente Zwolle Het Oergezellig bordspel introduceren. 

het_oergezellige_bordspel_zwolle_lq.jpg

Het Oergezellig bordspel Zwolle heeft o.a. als doel om ouderwetse gezelligheid in ere te houden en om kinderen en ouderen bewuster te maken welke mogelijkheden aanwezig zijn om agressie en pestgedrag met elkaar te verminderen, bespreekbaar te maken en om meer veiligheid tot stand te brengen. Het Oergezellig bordspel is een eenmalige uitgave en krijgt een gratis verspreiding in Zwolle onder de aanwezige basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis.  
 
Recherche onderzoekt beroving maaltijdbezorger
woensdag 8 maart 2017 15:33
Zwolle - Van dinsdag op woensdag 8 maart werd er kort na middernacht een maaltijdbezorger onder dreiging beroofd van o.a. zijn bestelling. Dit gebeurde in de Voochtstraat. De twee daders gingen er lopend met de gestolen goederen vandoor.

Rond de klok van 00.15 uur bracht de bezorger een forse telefonische bestelling naar de genoemde Voochtstraat. Daar werd hij opgewacht door twee mannen onder aan de flat bij de centrale toegangsdeur. Daar werd onder dreiging van een mes zijn bestelling, zijn geld en persoonlijke spullen afhandig gemaakt. Na deze beroving gingen de twee er lopend vandoor. De recherche is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over deze beroving. Zo wil de recherche graag weten of iemand de twee heeft zien lopen, of in of op een voertuig hebben zien stappen.

 
Regionale Kamerleden zoeken elkaar op
woensdag 8 maart 2017 10:08

Zwolle - De regionale kandidaat Kamerleden, die meededen aan het verkiezingsdebat dat dagblad de Stentor dinsdagavond in Hedon had georganiseerd, willen samenwerken als ze 15 maart worden gekozen. Ze willen samen de regiobelangen behartigen en een tegenwicht bieden aan het Randstedelijk denken in de Tweede Kamer. Malik Azmani van de VVD wil zich met name inzetten voor een goede bereikbaarheid van de regio, het midden- en kleinbedrijf en een betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Ook Hilde Palland van het CDA vindt aandacht voor het MKB belangrijk, maar pleit ook voor een vitaal platteland en een eerlijkere verdeling van rijksgelden over de verschillende provincies. Keklik Yücel van de PvdA wil dat iedereen gelijke kansen krijgt "ook in de regio" en Frank Futselaar van de SP vindt dat een rijke stad als Zwolle meer moet doen aan armoedebestrijding en goed onderwijs, waarbij het huidige leenstelsel voor studenten moet veranderen in een andere wijze van studiefinanciering. 

verkiezingsdebat.jpgFoto: Hennie Vrielink 

Dat de provincie Overijssel in vergelijking met andere provincies veel heeft bijgedragen aan verbetering van rijkswegen wordt door eenieder erkent en kort geleden heeft Azmani hierover vragen gesteld aan de minister, die vandaag beantwoord zijn. Volgens Frank Futselaar is het een politieke keuze van Provinciale Staten geweest zoveel geld in wegen te steken. "Overijssel had veel geld door de verkoop van Essent" en er was een breed draagvlak een groot deel van deze gelden te investeren in rijkswegen. Hilde Palland kon deze keuze wel begrijpen: "Het was verstandig de Essent gelden te investeren in de eigen provincie en niet te laten afromen door het rijk. Deze gelden zijn immers ook opgebracht door inwoners van de provincie."

 
Het weer: Regenachtig
woensdag 8 maart 2017 0:00

Zwolle - Woensdag zal regen het weerbeeld bepalen. In de loop van de ochtend komt vanuit het westen regen onze kant op. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 10 graden.

weerfoto-8-maart-2017.jpg
Gasthuisdijk

Donderdag is het ook bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. In de loop van de middag wordt het droger en kan de zon gaan doorbreken. Bij een matige westenwind wordt het maximaal 11 graden.

 
Seniorensport op sportpark het Hoge Laar
dinsdag 7 maart 2017 21:47
Zwolle - Vanaf woensdag 22 maart 2017 start er een nieuw sport en beweegaanbod voor senioren op sportpark het Hoge Laar georganiseerd vanuit Stichting Omnisport Zwolle. Annejet Cramer (buurtsportcoach van SportService Zwolle) legt uit wat Seniorensport inhoudt: "Seniorensport is voor alle senioren die met elkaar willen bewegen. Gezelligheid en bewegen op eigen niveau staan centraal."

Vanuit SportService Zwolle is er een jaar lang ingezet op sportkennismakingsaanbod in de vorm van BeweegMee! senioren. Deze activiteit was opgezet in samenwerking met fysiotherapeuten om de brug naar een sportvereniging te verkleinen en om er achter te komen welke sport het beste past bij de deelnemers. In de praktijk blijkt echter dat de deelnemers de diversiteit aan activiteiten erg op prijs stellen. Vandaar dat Stichting Omnisport Zwolle hierop inspeelt door structureel een sportmix aanbod aan te bieden voor senioren.

 
Team JenaXL in finale 3M Challenge
dinsdag 7 maart 2017 20:20
Zwolle - Een groepje derde en vierde jaars leerlingen van JenaXL hebben op eigen initiatief meegedaan aan de 3M Science Challenge. Dit is een wedstrijd die leerlingen van middelbare scholen uit België en Nederland enthousiast maakt voor wetenschap en techniek.

Op een prettige manier. Want: een leuke ervaring nu, is een goed begin voor de toekomst. In december kwam Ian op school en vertelde over de Challenge waarvoor op Discovery reclame werd gemaakt. Gelijk was de rest enthousiast. Het team van leerlingen is op zoek gegaan naar een oplossing van een alledaags probleem. Door ingeleverde batterijen door te meten kwamen ze er achter dat in meer dan de helft van de batterijen nog reststroom zit. Hiervoor hebben ze de BattyXL ontwikkeld. Een apparaat om een mobiel op te laden met afgedankte batterijen. Van hun oplossing hebben ze een video gemaakt en ingestuurd naar 3M. Uit de 167 ingezonden video's is het filmpje van de BattyXL gekozen tot één van de zes finalisten. Het team presenteert de BattyXL op 18 april bij 3M in Delft.

 
Drie dance evenementen op terrein Voorsterpoort
dinsdag 7 maart 2017 20:18
Zwolle - Ook dit jaar mogen er in de periode rond Koningsdag dance evenementen worden georganiseerd op het evenemententerrein naast Scania. De ervaringen met deze locatie waren vorig jaar positief, er was veel minder hinder in de stad. Daarom willen burgemeester en wethouders vergunning verlenen voor drie evenementen in 2017: Kingdance Nacht op 26 april, Kingdance op 27 april en Dance4Liberation op 5 mei.

Over de organisatie van de evenementen is overleg geweest met Scania en Van Wijhe, die in de directe omgeving hun bedrijf hebben. Beide hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de organisatie van deze evenementen en/of zijn bereid hun bedrijfstijden aan te passen om de dance events mogelijk te maken. In 2015 heeft de gemeente het bestaande evenementenbeleid geëvalueerd. Dat gaat uit van een goede balans tussen de beleving en reuring van evenementen en de leefbaarheid van omwonenden en in de stad. Daarom is besloten dat in park de Wezenlanden vanaf 2017 dancefeesten niet langer toegestaan zijn. Organisatoren van (dance)festivals kunnen sinds vorig jaar terecht op het terrein naast Scania op Voorsterpoort. 

 
Speels kunstwerk op het Gasthuisplein
dinsdag 7 maart 2017 17:07

Zwolle - Het Gasthuisplein is afgesloten voor verkeer om de stratenmakers ruimte te geven het plein opnieuw te bestraten en ook de slopers van bioscoop De Kroon zijn met groot materieel druk bezig met de afbraak. Rond de herfstvakantie van dit jaar ziet het plein er heel anders uit. De openbare ruimte is dan geheel vernieuwd en op het breedste deel van het plein staat dan een nieuw kunstwerk met de naam "Ode aan de poorten". Dinsdagmiddag 7 maart is het ontwerp van het kunstwerk gepresenteerd door wethouder Filip van As en architect Dingeman Deijs.

ode_aan_de_poorten2.jpg

Het kunstwerk bestaat uit vijftien elementen die zijn gebaseerd op onderdelen van de zeven verdwenen stadspoorten, die lang geleden de historische binnenstad van Zwolle verbonden en afsloten van de buitenwereld. Fragmenten uit de verdwenen poorten zoals raamopeningen, kantelen en ornamenten vormen de basis van het kunstwerk. Het is aan de ene kant een kunstwerk dat verwijst naar de rijke historie van onze Hanzestad en anderzijds een werk dat van het Gasthuisplein een ontmoetingsplek moet maken voor jong en oud. Het kunstwerk nodigt kinderen uit er op te klimmen, tikkertje te doen en zelfs verstoppertje te spelen. De elementen staan wel bij elkaar, maar er kan tussendoor worden gerend. Het Gasthuisplein waar ouders met hun kinderen graag naar toe komen. Het gemeentebestuur wil ieder stadsplein een eigen karakter geven. De Nieuwe Markt is het horecaplein van Zwolle en het Gasthuisplein wordt ingericht als een gastvrije omgeving waar altijd wat te doen is en met name ook jonge gezinnen zal aantrekken.

 
Fraterhuis Academie over het moderne Turkije
dinsdag 7 maart 2017 16:08

Zwolle - Op zaterdag 18 maart verwelkomt de Fraterhuis Academie historicus Hans Luiten. Hij verzorgt een college over het hedendaagse Turkije. Dit college is in samenwerking met èn in aanwezigheid van huisdocent Jielis van Baalen.

hans_luiten.jpg 
Hans Luiten 

Turkije
In dit college staat het moderne Turkije centraal. Van het Ottomaanse rijk, in de 19e eeuw al "de zieke man van Europa" genoemd, bleef na de nederlaag in de Eerste Wereldoorlog weinig over. Op de puinhopen van dat rijk verrees echter een nieuwe, moderne republiek, onder leiding van Atatürk. Een republiek die onder president Erdogan snel van karakter verandert. Historicus Hans Luiten schreef samen met Sven de Graaf het boek Begrijp jij het Midden-Oosten nog? Hij is reisleider in Oezbekistan, Turkije en de Baltische Staten en docent Geschiedenis op de middelbare school. De ZwolsAmsterdamse journalist Jielis van Baalen was als gastdocent verbonden aan de Cairo University en is gespecialiseerd in de rol van film in de Arabische wereld

 
Zwolse instanties ontvangen donaties
dinsdag 7 maart 2017 15:50

Zwolle - Specsavers Zwolle heeft in 2016 een bedrag van 1384,78 euro bij elkaar weten te sparen Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Overvaren. Deze week werd de cheque met de donatie overhandigd. Ook Stichting Zwols Dierenasiel kreeg namens Specsavers Zwolle een cheque van 1384,78.

Peter Blokpoel, winkelpartner van Specsavers Zwolle: "Het is elk jaar weer leuk om een organisatie hier uit de buurt blij te mogen maken met een donatie. Ook dit jaar zijn we blij dat we weer mooi bedragen bij elkaar hebben kunnen sparen. We weten zeker dat het goed besteed gaat worden!" 

 
Bomen Willemskade gekapt
dinsdag 7 maart 2017 13:59

Zwolle - Vanaf komende vrijdag 10 maart wordt een groot aantal bomen aan de Willemskade gekapt. Het gaat om de bomen die niet passen in de nieuwe inrichting van de Willemskade. Deze worden voorafgaand aan het broedseizoen verwijderd. Daar waar hinder voor het verkeer ontstaat, vinden de activiteiten buiten de spits plaats. De bomen die kunnen blijven staan, worden tijdens de uitvoering van de reconstructie voorzien van bescherming. Na afloop van de werkzaamheden worden op de heringerichte Willemskade nieuwe bomen aangeplant. Op 28 maart tussen 16:00 en 20:00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats over de uitvoering van het omvangrijke reconstructieproject voor bewoners en geinteresseerden in CityPost (Westerlaan 51).

willemskade.jpg 
Willemskade

Reconstructie Willemskade
Vanaf 18 april wordt de Willemskade, tussen de kruising met de Emmawijk en de Kamperweg geheel gereconstrueerd. Er wordt ruimte gemaakt voor een vrijliggende busbaan en de aansluiting voor de toekomstige busburg wordt gemaakt. Aannemingsmaatschappij van Gelder voert de werkzaamheden uit in opdracht van gemeente Zwolle. De werkzaamheden worden aan het einde van augustus afgerond.  

definitief_ontwerp_willemskadekopie.jpg 

 
Blauwe handjes met groene vingers gezocht
dinsdag 7 maart 2017 13:48
Zwolle - Kinderen in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar kunnen zich nog aanmelden voor de jeugdtuinen in Zwolle Zuid en Stadshagen. In Zwolle zijn drie jeugdtuinen waar de kinderen onder begeleiding na schooltijd kunnen tuinieren. De jongeren leren hoe ze op een milieuvriendelijke manier groenten en bloemen kweken. De oogst gaat mee naar huis. Het tuinseizoen loopt van begin april tot begin oktober.
Aanmelden

Aanmelden voor de jeugdtuin kan tot en met 24 maart 2017 via www.rova.nl/jeugdtuinen . Alleen kinderen tussen de 9 en 11 jaar mogen zich aanmelden! Let op: vol is vol. Uiterlijk 31 maart krijgt uw kind te horen of er een tuintje beschikbaar is. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Wim Dekker van ROVA via telefoonnummer 038-4273777. Op donderdag 6 april 2017 start het seizoen van de jeugdtuinen. De bijdrage voor een heel seizoen tuinieren is € 7,50. Tuingereedschap is op de tuin aanwezig. Ook wordt gezorgd voor de zaden en de plantjes. Hoeveel kinderen er mee kunnen doen, hangt af van het aantal vrijwilligers. Vindt u het leuk om een groepje kinderen te begeleiden? Of kent u iemand die dat leuk lijkt? Aanmelden kan dan ook via www.rova.nl/jeugdtuinen . Bron: www.zwolle.nl

 
SWZ huurders besparen geld door zonnepanelen
dinsdag 7 maart 2017 11:57
Zwolle - Ruim 50% van de huurders van Woningstichting SWZ in de wijk Ittersumerlanden heeft zonnepanelen op zijn woning laten installeren. In totaal waren er 210 huurders in Ittersumerlanden met een geschikte woning, waarvan er 105 gebruik hebben gemaakt van het aanbod. Veel bewoners zijn enthousiast, de zonnepanelen zorgen voor een directe besparing op de energierekening en dragen bij aan de duurzaamheid van hun woning.

SWZ huurders uit Ittersumerlanden met een geschikte woning kregen de mogelijkheid om aan dit project deel te nemen. SWZ koopt de zonnepanelen, die huurders vervolgens weer van SWZ kunnen huren. Voor de aanschaf en installatie hoeven de huurders verder niets te doen, ze moeten slechts aanwezig zijn op de installatiedag. Met de zonnepanelen wordt duurzame energie opgewerkt én besparen huurders al snel tussen de €60 en €150 per jaar. Met de installatie van zonnepanelen wil SWZ bijdragen aan het creëren van een duurzame leefomgeving voor haar huurders. ‘Met het plaatsen van de zonnepanelen slaan we twee vliegen in één klap: we dragen bij aan een schoner milieu en onze huurders besparen geld', aldus Monique Boeijen, directeur van SWZ. In totaal hebben 225 woningen van SWZ zonnepanelen gekregen in 2016.

 
Ruim 250 kramen op stoffenspektakel
dinsdag 7 maart 2017 11:21
Zwolle - De voorjaarsseditie van het Stoffenspektakel komt er weer aan en wel op woensdag 15 maart 2017. Iedereen die stoffen verwerkt zullen hun ogen niet geloven als ze de IJsselhallen in Zwolle weer gevuld zien met meer dan 250 kramen met allerlei soorten, maten en kleuren stoffen. Van een effen kleur naar een kakelbonte kleur en van een klein beetje stof voor een mutsje tot aan een hele rol stof voor een heel huispak. Tijdens deze dag kunnen jong en oud de nieuwste voorjaar- en zomerstoffen als eerste komen bekijken.

Katoen, linnen, breisels en patronen: het is een speelparadijs voor degene die gek zijn op stoffen. Voor iedereen die graag wil weten welke soorten stoffen dit najaar weer helemaal in zijn, is het Stoffenspektakel een regelrechte aanrader. Tijdens het Stoffen Spektakel presenteren vele bekende en onbekende stoffenleveranciers uit Nederland, België en Duitland hun nieuwste collecties. Meer dan 250 kramen zijn gevuld met alles, wat "iedereen die zelf stoffen verwerkt", zich maar kan wensen. Het zelf maken van kleren is zelfs bij de jongere generatie weer helemaal ‘hip' en dat wordt bewezen door de grote belangstelling van publiek en stoffenhandelaren.

 
Jongeren nemen kijkje bij technische bedrijven
dinsdag 7 maart 2017 9:36
Zwolle - Zaterdag 11 maart 2017 openen 9 technische bedrijven uit Zwolle hun deuren voor de deelnemers van de Week van de Techniek. Tijdens deze dag kunnen de jongeren samen met hun ouder(s) / verzorger(s) en broer(s) / zus(sen) een kijkje in de keuken nemen van deze bedrijven.

De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Dit door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de initiatieven is de Week van de Techniek. Aan de Week van de Techniek doen jaarlijks ruim 1600 groep 7 leerlingen mee. De Open Bedrijvendag vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats op vijf locaties in Zwolle. De volgende bedrijven openen hun deuren: Tosec B.V. & Bwefar Rental B.V., Assies Installatietechniek & RTC, Breman Kloekke Elektrotechniek, Unica Installatietechniek en Hemmink & Nooter Technische installaties BV. Tijdens de Open Bedrijvendag van de Week van de Techniek willen de bedrijven de kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) de creatieve en technische kant van techniek laten zien. Meer informatie over de Week van de Techniek staat op: http://www.weektechniekzwolle.nl/media/Informatie-bedrijven-open-dag-2017.pdf

 
Ruim 36.000 euro voor jeugdprojecten
dinsdag 7 maart 2017 9:33

Zwolle - De stichting Hervormd Weeshuis ondersteunt projecten gericht op de Zwolse jeugd en heeft in de afgelopen zestien jaar al ruim drie miljoen euro uitgegeven.

In de eerste vergadering van 2017 heeft de stichting 36.425 euro toegekend aan in totaal tien projecten. Het meest opvallende project waaraan de stichting met plezier een bijdrage levert, betreft de particuliere aanvraag voor de aanschaf van een hulphond. Daarnaast kunnen ook Zwolle Unlimited (Cultuurfestival), stichting Oranjepret (Koningsdag), CBS De Morgenster (wederopbouw schoolbibliotheek na brand), Triathlonvereniging Triade (oprichting jeugdafdeling), Stichting de Stadkamer (hotspots), Stichting Vrienden van de Vuurvogel (Muziekcarrousel), Stichting Noodfonds Zwolle (diverse kleine projecten) en Zwols Schaak Genootschap (schaaktoernooi voor basisscholen) op een bijdrage rekenen. Bevrijdingsfestival Overijssel wordt van 2016 tot 2020 zelfs jaarlijks ondersteund met een structurele financiële injectie. 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 136 - 180 van 9606

Nieuwstips Weblog Zwolle

OpenDag

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 23 maart:
Thursty Tunes
donderdag 23 maart:
Rammstein
donderdag 23 maart:
Longpunt Zwolle
zaterdag 25 maart:
Kerken als Podium
zaterdag 25 maart:
Tekencursus
zaterdag 25 maart:
Contantine Hastalis
zaterdag 25 maart - zondag 26 maart:
Open dag modelbouwers
zaterdag 25 maart:
Earth Hour Lichtjeswande...
zondag 26 maart:
Kwizzy?s Muziek Bingo
zondag 26 maart:
Koorconcert
zondag 26 maart:
Excursie “Voorjaar in he...
zondag 26 maart:
Dansvoorstelling
maandag 27 maart:
EHBO cursus
maandag 27 maart:
Students on stage
maandag 27 maart:
Leger des Heils