banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
D66 : bezorgd om kwalit...
Hupsakee, de zorg polonaise...
D66 : bezorgd om kwalit...
D66; jullie zijn toch ook a...
D66 : bezorgd om kwalit...
Dat lijkt mij een prima pla...
Zwolse theaters blij me...
@PeterD Volgens mij vergeet...
Het weer: Afwisselend b...
Nou hier regent het!
Zwolse theaters blij me...
Rietpluim: wij betalen uite...
Veerkrachtig Oud met Jo...
Tokus ouwe troller! Juist w...
Veerkrachtig Oud met Jo...
Prima initiatief, graag jon...
Zwolse theaters blij me...
Zwollee, Er heeft nog nooi...
Josef Kvida op huurbasi...
Bruinsweer kom zelf eens me...
Zwolse theaters blij me...
Eens PeterD.
Het weer: Afwisselend b...
Mooi, weer, hoor!
Zwolse theaters blij me...
Subsidie ontvng je omdat de...
Josef Kvida op huurbasi...
Please, verzeker me dat je ...
Josef Kvida op huurbasi...
Net wat Aukje o.a. ook zegt...
Vrouw overleden bij ver...
Redactie bedankt!
Vrouw overleden bij ver...
Wauw, er is heel stiekem to...
Zwolse theaters blij me...
RietPluim, subsidie is iets...
Afval plastic als grond...
Dit initiatief verdient een...
Zwolse theaters blij me...
Gek is dat. Als een wegwerk...
Vrouw overleden bij ver...
@Hikje - Inderdaad een resp...
Vrouw overleden bij ver...
Ik ben het ermee eens dat h...
Josef Kvida op huurbasi...
Je kan ook goed spelen zond...
Vrouw overleden bij ver...
Ik vind bovenstaande reacti...
Vrouw overleden bij ver...
Tsja HH, wat kun je doen? I...
Vrouw overleden bij ver...
@redactie. Kan bovenstaande...
Josef Kvida op huurbasi...
Sandler en Kingsley zijn he...
Vrouw overleden bij ver...
Lezende 'De vrouw reed in h...
Josef Kvida op huurbasi...
Selectie word wel erg smal ...
Josef Kvida op huurbasi...
Ja Ja, wat is Nijkamp toch ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Nieuwe directeur Hogeschool Viaa
vrijdag 14 juli 2017 10:46

Zwolle - Wilfred de Vries is per 1 januari 2018 de nieuwe directeur van de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa. De christelijke hogeschool uit Zwolle heeft in De Vries een ‘verbinder' gevonden die een groot hart heeft voor het onderwijswerkveld. Hogeschool Viaa was op zoek naar een nieuwe directeur vanwege het aankomend pensioen van de huidige directeur: dr. Jaap Modderman.

wilfred_de_vries.jpg

Wilfred de Vries (1966) woont in Zwolle, is getrouwd en heeft 4 kinderen. Hij is momenteel werkzaam als algemeen directeur bij schoolvereniging Rehoboth; een scholengroep waar de Educatieve Academie nauw mee samenwerkt. Jacob Schaap, voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool Viaa ziet in De Vries een directeur die het basisonderwijs van binnenuit kent: "Wilfred is zelf leerkracht, directeur en schoolbegeleider geweest en heeft ervaring opgedaan als interimmanager bij verschillende scholen. Op dit moment is hij algemeen directeur bij schoolvereniging Rehoboth. Wilfred heeft in al die functies direct binding weten te houden met leerkrachten en met leerkrachten in opleiding. In zijn functie als bestuurder bij Rehoboth gaat hij er in alles voor om kwetsbare kinderen met open armen in het onderwijs te ontvangen. Daarin voelt hij dezelfde gedrevenheid als leerkrachten hebben: het gaat om het kind. Ik ben heel blij dat Wilfred onze hogeschool komt versterken. Hij is een ‘verbinder' die vanuit een nauwe samenwerking met onze werkveldpartners wil gaan voor een pabo van de beste kwaliteit." 

 

 
Het weer: Bewolkt met kans op flinke bui
vrijdag 14 juli 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag zal de ochtend nog redelijk zonnig verlopen, maar 's middags is het voornamelijk bewolkt met kans op (stevige) buien. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 21 graden.

weerfoto-14-juli-2017-nooterhof.jpg
Nooterhof

Zaterdag is het bewolkt met nagenoeg geen ruimte voor de zon. Mogelijk valt er een lichte bui. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 22 graden.

 
D66 wil overlast Vliegveld Lelystad beperken
donderdag 13 juli 2017 20:31

Zwolle - De Zwolse raadsfractie en de Overijsselse Statenfractie van D66 willen de overlast die mogelijk vanaf 2019 veroorzaakt wordt door laagvliegend luchtverkeer afkomstig van Lelystad Airport zoveel mogelijk beperken. Tijdens de bewonersbijeenkomst op dinsdag 11 juli, georganiseerd door wijkstichting Stadshagen Totaal bleek dat er grote zorgen zijn. D66 wil dat er goed gekeken wordt naar mogelijke oplossingen en het vereiste zorgvuldige proces richting inwoners en andere belanghebbenden. Maandag 17 juli stelt de partij daarom vragen aan het college.

"Het lijkt erop dat de vliegtuigen een forse daling inzetten pal boven de wijk die misschien wel gepaard gaat met een geluidsbelasting van 60dB," aldus Martin Bleijenburg van de Zwolse fractie die bij de bijeenkomst aanwezig was. De D66 Fractie wil graag weten of deze informatie klopt.
De D66-raadsfractie van Zwolle en -statenfractie van Overijssel dringen daarom gezamenlijk aan op zorgvuldig onderzoek, het aanpassen van vlieghoogtes als blijkt dat dat kan, en een democratisch proces waarbij bewoners worden betrokken, geïnformeerd en gehoord. Ook roepen beide D66-fracties hun Tweede Kamer-collega Rob Jetten op om aan te sturen op een zorgvuldig proces. Jetten kent het dossier ook. "Wij willen onze invloed op lokaal, regionaal en landelijk niveau maximaal inzetten", aldus Martin Bleijenburg van de Zwolse en Rob Wertheim van de Overijssels D66-fractie.
Beide fracties maken zich al langer zorgen over de vlieghoogtes boven Overijssel. Op 13 maart 2017 nam de voltallige Zwolse gemeenteraad de D66-CU-CDA-motie aan om in te zetten op glijvluchten van grote hoogte. "Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst van dinsdagavond wordt de uitvoering van deze motie zeer urgent," aldus Bleijenburg.

 
Cibap studenten verbeelden IJssellandschap
donderdag 13 juli 2017 16:33
Zwolle - Negen studenten van Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle maakten prachtige schilderijen van het IJssellandschap bij Deventer. De schilderijen zijn tot half september te zien in een expositie in kasteel De Haere in Olst. De expositie is onderdeel van tal van activiteiten die IJssellandschap organiseert in het kader van hun 750 jarig bestaan.

De studenten van de opleiding Decoratie en Restauratieschilder lieten zich ter plekke inspireren door het prachtige natuurgebied De Ossenwaard aan de overkant van de IJssel bij Deventer. Vanuit de eigen beleving en visie maakte iedere student een schilderij. Dit resulteerde in prachtige werken in uiteenlopende stijlen. Jet Nieboer van IJssellandschap is tevreden blij en verrast met het resultaat:" de samenwerking van onze stichting met het Cibap is voor ons echt een verrijking".

 

 
Het Oergezellig bordspel Zwolle
donderdag 13 juli 2017 12:38

Zwolle - Dinsdag 18 juli 2017 om 19.00 uur introduceren wij als Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld bij Brownies & Downies in Zwolle Het Oergezellig bordspel Zwolle. Met dit bordspel staat de stad Zwolle en haar ondernemers centraal.

het_oergezellig_bordspel_zwolle.jpg

Het Oergezellig bordspel Zwolle heeft o.a. ook als doel om ouderwetse gezelligheid in ere te houden en om kinderen en ouderen bewuster te maken welke mogelijkheden aanwezig zijn om agressie en pestgedrag met elkaar te verminderen, bespreekbaar te maken en om meer veiligheid tot stand te brengen. Het Oergezellig bordspel Zwolle is een eenmalige uitgave en krijgt een gratis verspreiding in Zwolle onder de aanwezige basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis.

 
V.v. Edon vol energie jubileumseizoen tegemoet
donderdag 13 juli 2017 12:16

Zwolle - De voorbereidingen voor een feestelijk jubileumseizoen bij voetbalvereniging Edon zijn in volle gang. Na een jaar vol geruchten en serieuze zorgen over het voortbestaan van de voetbalclub zit iedereen vol energie om het 80-jarig bestaan groots te vieren. De herenteams voor aankomend seizoenen zijn bijna vol. En er is zelfs weer een dameselftal te bewonderen op het nostalgisch sportpark aan de Weteringkade in Zwolle.

edon2_-_berkum6-2.jpg

Niemand kon het zich voorstellen: Nooit meer voetballen bij de club met de vierkante houten doelpalen en tussen de eeuwenoude bomen. Toch scheelde het niet veel of deze historierijke vereniging had de 80 jaar niet volgemaakt. Het eerste elftal vertrok en het veld was er slecht aan toe. Commissie ‘Toekomst' schetste de leden verschillende scenario's, maar niemand kon het over zijn hart verkrijgen om voor het opdoekscenario te gaan. Wel kwam het besef dat er dan doorgepakt moest worden. En dus werd het veld aangepakt, de accommodatie werd opgeknapt tijdens de klusdag en er worden nieuwe sponsoren geworven. Als klap op de vuurpijl meldde zich ook nog een damesteam aan. Dit team kan overigens nog wel wat vrouwkracht gebruiken.

 
Winnaars Langhuis Talent Awards 2017 bekend
donderdag 13 juli 2017 8:55

Zwolle - Op woensdag 12 juli in Kunstcentrum Het Langhuis was de uitreiking van De Langhuis Talent Awards. De eindexamenexposities van studenten van de onderwijsinstellingen ArtEZ, Cibap, Deltion College en Hogeschool Windesheim waren en zijn te zien in de binnenstad van Zwolle. Het Langhuis bracht alle eindexamenexposities samen met een wedstrijd; De Langhuis Talent Awards. 

aaacbc5e-d747-4426-9cc2-7b51ae4ba179.jpg

De vakjury, David Bade (internationaal gerenommeerd Nederlands beeldend kunstenaar, exposeert regelmatig in Museum de Fundatie), Matthijs van Cruijsen (mede-oprichter van Studio INAMATT gespecialiseerd in interieur en design) en Rik Lambers (Internationaal opererend architect bij MVRDV en alumnus Hogeschool Windesheim), koos hèt Zwolse talent van 2017. 
 
Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken
donderdag 13 juli 2017 0:00

Zwolle - Donderdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft voornamelijk droog. Bij weinig wind wordt het maximaal 21 graden.

weerfoto-13-juli-2017-luttekestraat.jpg
Luttekestraat

Vrijdag trekken na een zonnige start buien over. Tussen deze buien door is er ruimte voor de zon. Bij een stevige noordwestenwind wordt het maximaal 21 graden.

 
Kunstgras in en voor de regio
woensdag 12 juli 2017 23:18

Zwolle - Dat PEC Zwolle een nieuw kunstgrasveld heeft kan bijna geen Zwollenaar ontgaan zijn. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen worden de trainingen en wedstrijden in het MAC3PARK stadion afgewerkt op het nieuwe kunstgrasveld. In samenwerking met Sportcampus De Pelikaan krijgt het voormalige veld een gepaste en duurzame herbestemming, waar zowel de voetbalverenigingen als supporters van kunnen profiteren.

bestand_12-07-17_16_46_52.jpg 

Herbestemming Het veld waar de afgelopen vijfseizoenen op gevoetbald is wordt verplaatst naar Sportcampus De Pelikaan. Hier zal het veld gebruikt worden voor verschillende sportieve én maatschappelijke doeleinden; zo zullen PEC Zwolle Vrouwen en de jeugd van PEC Zwolle hier gebruik van gaan maken. Ook voetbalverenigingen uit de regio kunnen hierop terecht. Zo heeft vv Berkum als eerste vereniging uit de regio een huurovereenkomst getekend voor komend seizoen. Daarnaast zal het veld ook gebruikt worden voor maatschappelijke activiteiten die vanuit PEC Zwolle United (de maatschappelijke tak van PEC Zwolle) worden georganiseerd.

 
Open brief betreffende toename vliegverkeer
woensdag 12 juli 2017 17:03

Zwolle  - Aan: het de voorzitter van het College van B&W van de gemeente Zwolle, burgemeester dhr. H.J. Meijer.

i.a.a: de raadsgriffier dhr. A.B.M. ten Have en de lokale pers.

Geachte heer Meijer, beste Henk Jan,

de toekomstige uitbreiding van Lelystad Airport zal voor Zwolle- en dan met name voor Stadshagen(west) (waaronder Westenholte)- grote gevolgen hebben, zo is ons bij aanwezigheid gebleken tijdens een informatieavond in de Paperclip in Stadshagen. Tijdens deze bijeenkomst hebben enkele deskundigen van het actiecomité HoogOverrijssel de aanwezigen geïnformeerd over mogelijke consequenties. Volgens actiecomité HoogOverijssel zal het aantal vluchten langs en boven Stadshagen behoorlijk oplopen waarbij dan de piek in de ochtend en avonduren zal komen te liggen. Deze toename zal volgens voornoemde deskundigen grote impact hebben voor de bewoners van Stadshagen, zo gaat- is dan te verwachten- de geluidsoverlast richting de 40 decibel of zelfs meer, wat een norm is- zo gaf de betreffende deskundige aan- die invloed zal hebben op het aantal levensjaren ten gevolge van hinder en slaapverstoringen. Naast grote hinder voor mens en dier zal deze toename van vliegbewegingen ongetwijfeld ook economische schade met zich mee brengen, denk daarbij aan de toekomstige verkoopbaarheid van woningen en grond. Kortom geen prettige vooruitzichten! Ons schrikmoment is na deze informatieavond groot, omdat uw College de ernst van voornoemde omvang niet eerder aan de gemeenteraad heeft laten blijken en evenmin duidelijk heeft gemaakt wat er aan te gaan doen! Wij roepen het College van B&W op om nu intensieve actie te ondernemen, te beginnen om de betreffende conclusies van actiecomité HoogOverijssel te verifiëren en aansluitend de verantwoordelijke instanties duidelijk laten weten dat de gemeente Zwolle deze ontwikkelingen boven of langs haar grondgebied niet accepteert en u daarbij tevens scherp bent op de begrenzing van het aantal toekomstige vluchten van- en naar Lelystad. Daarnaast roepen wij het College van B&W op om de actiegroep HoogOverijssel te steunen, bijvoorbeeld door ambtelijke c.q. juridische bijstand beschikbaar te stellen. 

Graag horen wij spoedig van u.

Verblijven wij met vriendelijke groet, 

namens de Swollwachtfractie, William Dogger

namens de GroenLinksfractie, Michiel van Harten

 
Exclusieve rondleidingen langs museumschatten
woensdag 12 juli 2017 16:47

Zwolle - In de tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten toont Stedelijk Museum Zwolle museumstukken die het publiek zelden of nooit eerder zag. Meer dan 100 objecten zijn uit de depots gehaald en op zaal gezet. Sommige daarvan zijn uiterst zeldzaam.

rondleiding_museumgasten.jpg 

Samen met een van onze museumdocenten bekijkt u tijdens de rondleidingen de mooiste, belangrijkste en opvallendste werken uit de collectie.

 
Betere voorzieningen Zwolse recreatieplassen
woensdag 12 juli 2017 16:37
Zwolle - Investeren in de toekomst van de drie recreatieplassen in Zwolle, dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Het college wil onder andere investeren in het parkeersysteem en de toiletten bij de Wijthmenerplas, de reddingsbrigade bij de Milligerplas en Wijthmenerplas en daarnaast is het nodig om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren bij de recreatieplassen. Met deze maatregelen wil het college de aantrekkelijkheid van de Agnietenplas, Milligerplas en Wijthmenerplas vergroten.

Nieuw parkeersysteem Wijthmenerplas
Het parkeersysteem aan de Wijthmenerplas is verouderd en moet vervangen worden. De voorkeur gaat uit naar een parkeerinstallatie waarbij bezoekers achteraf en contactloos kunnen betalen. Dit verbetert de doorstroming bij de in- en uitgang op drukke dagen. Ook wordt het nieuwe systeem gekoppeld aan het centrale parkeersysteem in Zwolle. Hierdoor kunnen bezoekers 24 uur per dag hulp inschakelen bij bijvoorbeeld problemen met de slagboom en is er met camera's toezicht op de entree.

 
'Onhoudbare situatie’ EMB cliënten
woensdag 12 juli 2017 16:33
Zwolle - Dinsdag was er volop aandacht voor het verhaal over de ‘onhoudbare situatie' in de zorg voor cliënten met een Ernstig Meervoudige Beperking (EMB). De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) geeft aan dat tarieven om goede zorg aan deze mensen te leveren inmiddels ernstig tekort schieten. Zowel in de thuissituatie als bij de zorgaanbieder is het huidige tarief onvoldoende om de noodzakelijke zorg te financieren. Frion is als VG specialist blij dat de media hier aandacht aan besteden en zich hard maken voor deze groep mensen. Omdat ook voor EMB cliënten die bij de locatie IJsselbolder wonen geldt dat het beschikbare budget niet toereikend is om de kwaliteit van leven duurzaam te verbeteren.

Annamiek van Dalen, raad van bestuur: "Onze medewerkers voldoen zo goed mogelijk aan de ingewikkelde zorgvraag en intensieve verzorgingsbehoefte van cliënten met een Ernstig Meervoudige Beperking. Deze zorgvraag vraagt om specifieke deskundigheid, fysieke kracht en de juiste instelling. Wij zijn ontzettend blij met onze gespecialiseerde medewerkers die elke dag weer de zorg en ondersteuning bieden. Die zich graag laten scholen om heel ‘klein te kijken' en er van overtuigd zijn dat iedereen zich moet kunnen ontwikkelen waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Waarbij ze steeds op zoek zijn naar nieuwe kansen en mogelijkheden om de kwaliteit van leven te verbeteren in samenspraak met ouders, familie en het netwerk. Maar om dat goed te doen ontbreekt het aan de middelen. Frion ondersteunt daarom de oproep volledig van de branchevereniging VGN aan staatssecretaris Van Rijn: Investeer 20 miljoen extra in de meerzorgregeling en een tariefverbetering van het bijbehorende zorgzwaartepakket. Zodat de basiszorg voor deze cliënten wordt gedekt en de kwaliteit van leven kan toenemen.

 

 
Geluidsoverlast in Stadshagen?
woensdag 12 juli 2017 15:09
Zwolle - Als Lelystad Airport uitbreidt zal dit flinke geluidsoverlast opleveren voor Stadshagen. Dinsdagavond was er een informatie avond  Tijdens deze avond zette Leon Aldegast van actie comité Hoogoverijssel uiteen wat de te verwachte gevolgen zullen zijn. Vrachtwagens die voorbij razen, dat is het geluidsniveau van het overvliegende vliegtuig straks", aldus Adegeest. "Het wordt een rotherrie in Stadshagen." Om te kunnen landen in Lelystad dalen de vliegtuigen bij Zwolle tot 900 meter. Dit heeft flinke geluidsoverlast tot gevolg.

In de milieueffectrapportage worden de gevolgen voor Flevoland belicht. Wat de gevolgen voor de provincie Overijssel en de stad Zwolle zullen zijn komt niet aan de orde. Het actiecomité heeft de gevolgen zelf uitgezocht.

 
Ontsluitingsweg langs IJssel bij Zwolle komt er
woensdag 12 juli 2017 13:18

Zwolle - De ‘landelijke' weg onderlangs de Schellerdijk in Zwolle om de woning in de uiterwaard te ontsluiten komt er. Deze oplossing werd eind vorig jaar door bewoners van het gebied aangegeven aan Waterschap Drents Overijsselse Delta en de gemeente Zwolle. De woning moet opnieuw ontsloten worden, omdat er een grote geul tussen de woning en de Schellerdijk is gegraven voor het project Ruimte voor de Rivier Zwolle.

rolstoelvriendelijk_veerooster.jpg 

Iets verderop komt in de nieuwe weg naar 't Kleine Veer een vrachtwagensluis om ongewenst (recreatie)verkeer in de uiterwaard tegen te gaan. In de afgelopen tijd werkte het waterschap de plannen uit. Omdat Ruimte voor de Rivier inmiddels is afgerond, gaat de gemeente het uitvoeren. De verwachting is dat de werkzaamheden nog dit jaar plaatsvinden.

 
Ierse klusjesmannen gesignaleerd in Zwolle
woensdag 12 juli 2017 13:01
Zwolle - De Ierse klusjesmannen waar het in dit geval om gaat, zijn zogeheten 'Irish travellers'. Ze maken onderdeel uit van een reizend gezelschap van Ieren. In Nederland zijn er naar het lijkt een paar honderd. Ze reizen in Nederland met werkbusjes en woonwagens van camping naar camping.

Het 'werk' van de mannen bestaat uit klusjes aan huis, waarbij mensen vaak veel te veel betalen voor slecht geleverd werk. Op intimiderende wijze weten de Ierse klusjesmannen veel geld los te krijgen bij slachtoffers. Ze zeggen gespecialiseerd te zijn in het impregneren en schoonmaken van voorgevels en tuinpaden.

 
Gemeente steunt vernieuwingsplan Grote Kerk
woensdag 12 juli 2017 12:52

Zwolle - De gemeente Zwolle is bereid de vernieuwingsplannen voor de Grote Kerk financieel te ondersteunen met een eenmalige bijdrage van in totaal 1 miljoen euro. Het grootste deel van dat bedrag (9 ton) zal worden besteed aan de herinrichting van het monumentale gebouw. Daarnaast wordt er geld vrijgemaakt voor de herinrichting van een deel van het Grote Kerkplein. Door deze investeringen kan de Grote Kerk zich verder ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed toegankelijk centrum voor uiteenlopende culturele en educatieve activiteiten.

knipsel.jpg 

Dit stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Met deze investering was al rekening gehouden in de meerjarenbegroting van de gemeente.

lichtplan_grote_kerk.jpg


Lichtplan Grote Kerk 

 

 
Het weer: Zeer natte ochtend, daarna droger
woensdag 12 juli 2017 0:00
Zwolle - Woensdag start de dag met veel regen met mogelijk veel water dat naar beneden komt. Na de ochtend stopt deze regen.  Gedurende de middag kan de zon weer tevoorschijn komen. Wel blijft de mogelijkheid op een bui bestaan. Bij een stevige noordenwind wordt het maximaal 19 graden.

Donderdag is het weer voornamelijk droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Bij een zwakke westenwind wordt het maximaal 20 graden.

 
College van B&W bezoekt JobHulpMaatje
dinsdag 11 juli 2017 20:09

Zwolle - Tijdens de ‘Tweedaagse van de Verbinding' - op donderdag 6 juli - bezochten burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder Jan Brink, namens het college van B&W, het project JobHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Het doel van dit bezoek was om een beeld te krijgen van het Zwolse JobHulpMaatje-concept.

2017-07-05_bezoek_college_bw_1.jpg 
College van B&W bezoekt project JobHulpMaatje

JobHulpMaatje
Voor Elkaar Zwolle startte vijf jaar geleden met het project SchuldHulpMaatje. Uit de praktijk bleek dat baanverlies één van de veroorzakers was van schulden. Daarom is het project ‘JobHulpMaatje' gestart. Bij ‘JobHulpMaatje' onderzoeken werkzoekenden welke baan aansluit bij hun kwaliteiten, talenten en werkervaring. In JobGroups gaan werkzoekenden zeven weken samen aan de slag met thema's als: wie ben ik, wat belemmert mij, wat kan ik en wat wil ik? De bijeenkomsten kennen een vaste structuur met een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking.

2017-07-05_bezoek_college_bw_2.jpg
Wethouder Jan Brink in gesprek met een oud-deelneemster van de JobGroup

2017-07-05_bezoek_college_bw_3.jpgBurgemeester Henk Jan Meijer doet het vacaturespel 

 
Stationspleinen worden verblijfsruimtes
dinsdag 11 juli 2017 19:29

Zwolle - De toegangspleinen aan beide kanten van het station krijgen de komende jaren een totaal ander aanzien. De gemeente Zwolle heeft samen met de provincie Overijssel, NS en ProRail afspraken gemaakt om de omgeving van het station veel aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor reizigers en andere bezoekers.

stationsplein1.jpg
Foto Karres + Brands

Het Stationsplein wordt opnieuw ingericht; de bussen verdwijnen en het moet een comfortabel gebied worden voor voetgangers en fietsers. Onder het plein komt een ondergrondse fietsenstalling. Aan het Zuidplein komt een overdekt busstation en het plein zal een prettige en groene verblijfsruimte worden. Ook komt er een voetgangersbrug over de sporen die beide pleinen met elkaar verbindt, maar ook een belangrijke 24/7 verbinding wordt tussen Hanzeland en de binnenstad, "waar je niet gehinderd wordt door poortjes."

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 181 - 225 van 10650

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
vrijdag 18 augustus:
Zomerkermis
vrijdag 18 augustus:
Straatfestival 2017
zaterdag 19 augustus:
Soulclap
zaterdag 19 augustus:
Yogalates
zaterdag 19 augustus:
Zomerkermis
maandag 21 augustus:
Yogalates
dinsdag 22 augustus:
Expositie Grote Kerk Zwo...
dinsdag 22 augustus:
30 jaar BZK - 30 Kunsten...
woensdag 23 augustus:
While She Sleeps
donderdag 24 augustus:
Thursty Tunes
zaterdag 26 augustus:
Pauluz
zaterdag 26 augustus:
Open dagen dahliatuinen
zaterdag 26 augustus:
Yogalates
zondag 27 augustus:
Ikea
maandag 28 augustus:
Huttendorp Aalanden