banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Auto tot stilstand tege...
Alleen al de opmerking "'t ...
Auto tot stilstand tege...
Wat eeuwig zonde dat WLZ af...
Oplossingen voor hittes...
Klimaatsverandering (door d...
Auto tot stilstand tege...
Het zal vast een vrouw zijn...
Oplossingen voor hittes...
'n veertig derdejaars vmbo-...
Oplossingen voor hittes...
Ons klimaat veranderd weini...
Auto tot stilstand tege...
T mens was hoogbeijaard. Af...
Auto tot stilstand tege...
Wat een vooroordelen allema...
Auto tot stilstand tege...
Niet alle, Leonardo. Die va...
Auto tot stilstand tege...
Ech Bernard, je hebt gelijk...
Oplossingen voor hittes...
Prettig lezende: Ons klim...
Auto tot stilstand tege...
Moet iets anders zijn. Zoie...
Be Quick wint thuis van...
@ Teun it zijn allemaal s...
Auto tot stilstand tege...
De beelden staan al op dump...
Auto tot stilstand tege...
Zal idd wel een drankje he...
Verkeerschaos Willemska...
Ik merk wel dat er veel aut...
Verkeerschaos Willemska...
Hulde aan de gemeente Zwo...
Verkeerschaos Willemska...
Bovendien ver weg van de Wi...
Be Quick wint thuis van...
Uit welke jeugdopleiding he...
Auto tot stilstand tege...
Wat een idiote reactie soen...
Verkeerschaos Willemska...
H. van der Vegte, het lijkt...
Be Quick wint thuis van...
@ joppuh Mooi geschreven,...
Verkeerschaos Willemska...
De afsluitingen die in de w...
Auto tot stilstand tege...
tsja zal wel drank in het s...
Kleine apparaten voor i...
Dit jaar alleen van witte p...
'Rijden Zonder Invloed'...
Ja Ja mensen, ik heb boeren...
Be Quick wint thuis van...
Volkomen terecht. Met name ...
Berkum pakt magere wins...
Ahhhh het bier op en de gez...
Berkum pakt magere wins...
@code rood, ben benieuwd wa...
Kleine apparaten voor i...
nog even geduld joriss, waa...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Weidevogeldrone klaar om diensten te bewijzen
woensdag 5 april 2017 16:23

Zwolle - Op 5 april 2017 vond de feestelijke oplevering plaats van de Weidevogeldrone. De Weidevogeldrone helpt boeren en vrijwilligers bij het opspeuren en beschermen van weidevogelnesten. Hester Maij, gedeputeerde landelijk gebied en culturele infrastructuur van de Provincie, stuurde de eerste Weidevogeldrone de lucht in. Dit weidevogelseizoen zullen de eerste 7 Weidevogeldrones hun diensten moeten bewijzen in het veld.

1_feestelijke_oplevering_weidevogeldrone.jpg 
Gedeputeerde Hester Maij drukt op de knop: de eerste Weidevogeldrone gaat de lucht in

Weidevogelbescherming
Jaarlijks werken vele duizenden vrijwilligers, agrariërs en terreinbeheerders samen aan het beschermen van de weidevogels in Overijssel. Een tijdrovend karwei, maar wel een zeer noodzakelijke. Dankzij hen worden jaarlijks meer dan 90.000 nesten van weidevogels, zoals de grutto, kievit en scholekster, gevonden. En dan kunnen ze beschermd worden. Het aantal gevonden nesten lijkt veel, maar het is maar zo'n 20% van het aantal nesten dat in onze weilanden te vinden is. evolg is dat veel onontdekte nesten sneuvelen tijdens het bewerken van het land. Hierdoor komt de aanwas van jonge weidevogels steeds verder onder druk te staan en neemt het aantal weidevogels steeds verder af.

2_feestelijke_oplevering_weidevogeldrone.jpg
De eerste drones zijn klaar om hun diensten te bewijzen in het veld

3_feestelijke_oplevering_weidevogeldrone.jpgDe eerste groep cursisten die dit weidevogelseizoen aan de slag gaan met de Weidevogeldrone 

 
Versnelling sociale woningbouw
woensdag 5 april 2017 13:24
Zwolle - Opnieuw worden op twee locaties in versneld tempo sociale huurwoningen gebouwd; aan de Reggelaan in Aalanden en de Hobbemastraat in Diezerpoort is bij elkaar ruimte voor een 40-tal nieuwe, betaalbare woningen.

Hiermee wordt weer een stap gezet in de uitvoering van de overeenkomst tussen de gemeente en woningcorporatie deltaWonen om de komende jaren in Zwolle versneld circa 300 sociale huurwoningen te bouwen. Er zijn 14 locaties geselecteerd die daarvoor in aanmerking komen. Aan de Reggelaan 105-107 worden 18 levensloopbestendige sociale uurwoningen gebouwd. De bestaande bebouwing (het gebouw van een voormalige school) wordt gesloopt. Aan de Hobbemastraat 6 is ruimte voor 22 sociale huurwoningen (appartementen) in het bestaande voormalige schoolgebouw/gemeenschapshuis.

 
Nieuwe subsidieregelingen van kracht
woensdag 5 april 2017 13:19
Zwolle - De gemeente Zwolle krijgt nieuwe regelingen voor de subsidiëring van professionele culturele activiteiten. Een van de regelingen stimuleert de ontwikkeling van nieuwe, kwalitatief hoogstaande cultuurproducties van Zwolse makers. Een andere regeling is gericht op de vernieuwing en innovatie van het culturele aanbod. Doel van de nieuwe subsidieregelingen is om het Zwolse culturele aanbod te versterken en meer bekendheid te geven.

De nieuwe subsidieregeling Cultuur en Kwaliteit en het nieuwe Cultuurfonds Vernieuwing en Innovatie zijn gericht op (semi-)professionele makers. De regelingen onderscheiden zich daarmee duidelijk van de subsidieregelingen van Stadkamer (het Fonds Amateurkunst en het Buurtcultuurfonds die zich richten op (semi-)amateurs). De regeling Culturele Activiteiten verdwijnt in de nieuwe opzet. 

 
Nieuwe bestuurder Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
woensdag 5 april 2017 11:42
Zwolle - Mevrouw Rita van Odenhoven is per 17 juli benoemd tot nieuwe bestuurder van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. De Raad van Toezicht heeft in haar de juiste persoon gevonden om de ingezette koers van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht verder te vervolgen en vorm te geven.

Rita van Odenhoven volgt Joke Mengerink-Hogevonder op, die sinds oktober 2016 als tijdelijke bestuurder aan de organisatie is verbonden. Zij blijft tot 1 augustus in functie om een goede overdracht van de bestuursfunctie te waarborgen. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is Joke Mengerink-Hogevonder zeer erkentelijk voor de tijdelijke invulling van de bestuurdersfunctie. 

 
Het weer: Afwisselend zon en wolken
woensdag 5 april 2017 0:00

Zwolle - Woensdag zal het na wat ochtendmist voornamelijk bewolkt zijn. Mogelijk valt er ook een buitje. Bij een matige noorwestenwind wordt het maximaal 13 graden.

weerfoto-5-april-2017-palestrinalaan.jpg
Palestrinalaan

Donderdagochtend is het bewolkt met kans op wat regen. Daarna klaart het in de loop van de middag wat op. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 11 graden.

 
Feestelijke opening eerste fase Katwolderplein
dinsdag 4 april 2017 18:36
Zwolle - De eerste fase van de gebiedsontwikkeling Katwolderplein is klaar. Dit willen de ontwikkelende partijen graag met de inwoners van Zwolle vieren. Op 12 april a.s. is iedereen die dat leuk vindt vanaf 14.30 uur van harte welkom op het Katwolderplein. De officiële opening wordt om om 15.30 uur verricht door Evert Leideman directeur deltaWonen, Françoise Dechesne manager director Multi Netherlands en wethouder Ed Anker van gemeente Zwolle. Maar de ontwikkelende partijen (Multi Netherlands, deltaWonen, Pathé, DEEN supermarkten en gemeente Zwolle) willen graag iets extra's bieden.

Iedereen die het leuk vindt is vanaf 14.30 uur van harte welkom op het plein. Met muziek en versnaperingen, een rad van fortuin en voor de kinderen een suikerspinmachine, een ballonnenclown en een springkussen wordt het hopelijk een gezellige en feestelijke middag. Mascotte Charlie van Pathé is ook aanwezig. Op 26 november 2015 gaf wethouder Anker het startsein voor de bouw van het Katwolderplein. Multi Netherlands heeft het complex ontwikkeld waarin de Pathé bioscoop, DEEN supermarkten, en restaurant De Beren gevestigd zijn, deltaWonen bouwt aan het Katwolderplein 23 woningen waarmee de Vogelbuurt wordt afgerond en gemeente Zwolle heeft hier een nieuwe parkeergarage laten bouwen en het openbaar gebied aangelegd. Nu, ruim een jaar later, is het grootste deel van het plein klaar. Het Katwolderplein is een ontmoetingsplein. Met de bioscoop, de supermarkt, de horecagelegenheden, de parkeergarage en de woningen is het nu ook één van de belangrijkste schakels tussen de wijk en de binnenstad. Reden genoeg dus om fase 1 van deze gebiedsontwikkeling te openen.

 
ROVA ontwikkelt ‘Afvallabel’
dinsdag 4 april 2017 18:10
Zwolle - ROVA heeft het Afvallabel ontwikkeld. Het Afvallabel is een online platform voor inwoners met vragen over afval. Het onderscheidende van dit platform is dat er niet alleen een antwoord wordt gegeven op de vraag welk afval in welke afvalcontainer hoort maar ook geeft het actuele achtergrondinformatie over het recyclingproces. Daarnaast worden er waar mogelijk alternatieven gegeven waardoor inwoners de hoeveelheid afval binnen het huishouden kunnen verminderden.

Co creatie
ROVA zoekt met het Afvallabel nadrukkelijk de verbinding met inwoners van de gemeente waar ze voor werkt. Mark de Weerd, Communicatieadviseur ROVA: "Het Afvallabel is een co creatie van inwoners en ROVA. Het idee hierachter is dat wij antwoorden zoeken op basis van gerichte vragen van inwoners. De antwoorden die we hebben gevonden, worden teruggekoppeld en toegevoegd aan het Afvallabel. Op deze manier ontsluiten we informatie waar daadwerkelijk behoefte aan is en is alle informatie transparant en voor iedereen inzichtelijk." 

 
Podium voor Zwolse keukens en artiesten
dinsdag 4 april 2017 14:26

Zwolle -  Lepeltje Lepeltje biedt Zwolse keukens en artiesten een podium. Cultureel foodfestival is op zoek naar keukens, artiesten, vrijwilligers en marktwaren.

lepeltje_lepeltje-7.jpg 

Lepeltje Lepeltje wil Zwolse partijen een plek geven op het culturele foodfestival. Zowel keukens, artiesten, als mensen die mooie ambachtelijke spullen verkopen kunnen zich nu opgeven via www.lepeltje-lepeltje.com/zwolle . Het festival is ook op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen.

 
Pleeggezinnen voor tieners gezocht
dinsdag 4 april 2017 14:10

Zwolle - Ook voor pubers die thuis zijn vastgelopen is een pleeggezin vaak het beste alternatief. Op dit moment is Trias voor zo'n 30 tieners op zoek naar een passend gezin. Woensdag 12 april houdt Trias een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg aan de Herfterlaan 33 in Zwolle (aanvang 19.30 uur). Aanmelden kan via voorpleegouders@trias-groep.nl  of kijk op www.trias-groep.nl/pleegzorg/

lenna.jpg 

Veiligheid en structuur
Esther Rooseboom, matcher bij Trias Pleegzorg: "Het gaat om jongens en meisjes die om verschillende redenen niet bij hun eigen ouders kunnen wonen. Die met vallen en opstaan daar mee moeten leren omgaan en hun eigen weg gaan zoeken. We merken dat toekomstige pleegouders soms huiverig zijn om een tiener in huis te nemen. Maar ik denk dat veel méér mensen geschikt zijn om tieners op te vangen dan zich melden. Zo is het meestal geen probleem als je werkt, of zelf al tieners hebt. En het hoeft geen traditioneel gezin te zijn; ook bij alleenstaanden, éénoudergezinnen of oudere stellen kunnen pleegkinderen soms goed geplaatst worden. Tieners hebben behoefte aan veiligheid, structuur en iemand die helpt bij de keuzes die ze moeten maken; een coach die hen begeleidt bij de laatste stappen naar zelfstandigheid." 

 
Werk Ronald A. Westerhuis geplaatst bij Cibap
dinsdag 4 april 2017 13:57

Zwolle - Liquid, een monumentaal sculptuur van kunstenaar Ronald A. Westerhuis, siert vanaf vandaag de voorzijde van het gebouw van Cibap vakschool voor verbeelding. Het 12 meter hoge stalen werk bevat lichtelementen die in een bepaald ritme aan- en uitgaan; het wekt de illusie van luchtbellen die uiteen spatten. Een ware eye catcher voor de school die opleidt voor een baan in de creatieve industrie.

liquid_geplaatst_bij_cibap.jpg
Foto: Mark Monsma 

Liquid was in 2016 een beeldbepaler op het Lowlands festival. Het Cibap heeft het 9000 kilo wegende kunstwerk in langdurig bruikleen verkregen van de kunstenaar. In mei zal Liquid officieel worden gepresenteerd aan studenten, medewerkers en relaties.

 
Maatregelen tijdens De 10 mijl van Zwolle Zuid
dinsdag 4 april 2017 13:49

Zwolle - Op zaterdag 15 april vindt de 7e editie van De 10 mijl van Zwolle Zuid plaats vanaf winkelcentrum Zwolle Zuid. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn tussen 15.00 en 20.00 uur van kracht en hebben betrekking op voornamelijk de Oldeneelallee en de omgeving van de IJssel. Gedurende het loopevenement zijn verkeersregelaars op diverse locaties aanwezig om wanneer mogelijk het verkeer doorgang te bieden.

10_mijl_van_zwolle_zuid.jpg 

Loop
De volwassen deelnemers aan de loop starten om 17.00 uur vanaf de Democratenlaan / Van der Capellenstraat in winkelcentrum Zwolle Zuid. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. Verwachting is dat de lopers uiterlijk 19.00 uur binnen zijn. oorafgaand aan de volwassenloop wordt de Kidsrun tussen 14.00 en 15.30 uur gehouden in het winkelcentrum. Nieuw is de tienerloop tussen 16.00 en 17.00 uur; zij lopen een verkorte route van de volwassenloop.

 

 
‘Moderne historische’ Deltion-sluisdeuren hangen
dinsdag 4 april 2017 12:44

Zwolle - Met het inhangen van de sluisdeuren in de cultuurhistorische sluis Westerveld in Zwolle is het samenwerkingsproject tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta ((WDODelta) en het Deltion College afgerond. Tweedejaars studenten van de opleiding Infra bouwden de historische sluisdeuren na op school, precies zoals ze er vroeger uitzagen. Op die manier werd de sluis tijdens een grondige renovatie voorzien van ‘moderne historische' deuren.

oplevering_sluis_westerveld1_-_sluiten_deuren.jpg 

Bestuurder Herman Odink van het waterschap: "Met het inhangen en het sluiten van de sluisdeuren sluiten we letterlijk een prachtig project af. Ik vind het onze verantwoordelijkheid om de werknemers van de toekomst mee te laten werken in dit soort projecten, zodat zij goed toegerust de arbeidsmarkt kunnen betreden. Wat ons betreft is samenwerking met studenten en leraren van het Deltion College én met aannemer Salverda voor herhaling vatbaar."

 
Het weer: Flink zonnig en aangenaam
dinsdag 4 april 2017 0:00

Zwolle - Dinsdag zal al snel de zon weer gaan schijnen. Op een enkele stapelwolk na is het flink zonnig. Bij maar weinig wind wordt het maximaal 16 graden.

weerfoto-4-april-2017-deventerstraatweg.jpg
Deventerstraatweg

Woensdag is het meer bewolkt en doet de temperatuur een stap terug. Ook is er kans op wat regen. Bij weinig wind wordt het maximaal 13 graden.

 
Leerlingen Landstede treden op als raadsleden
maandag 3 april 2017 20:21

Zwolle - Zo'n 25 leerlingen van Landstede MBO spelen op woensdag 5 april 2017 in de raadszaal van het stadhuis van Zwolle het Democratiespel. Tijdens dit spel kruipen ze in de huid van een raadslid en gaan ze een beslissing nemen over een (fictief) voorstel van het college van B en W over openbaar vervoer en verkeersveiligheid. 

Eefke Meijerink, fractievoorzitter van de PvdA, verzorgt bij de start van het Democratiespel een welkomstwoord en treedt tijdens het spel op als wethouder. Het Democratiespel duurt van 13.00 uur tot 15.00 uur. Een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, begeleidt het Democratiespel. De provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en ProDemos vinden het belangrijk om (jonge) inwoners meer te betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Hiervoor hebben zij samen het Democratiespel ontwikkeld. Een Democratiespel kan zowel in het provinciehuis in Zwolle als in gemeentehuizen worden gespeeld. Met het project Overijssel doet mee! bereikt de provincie Overijssel jaarlijks meer dan 5.000 jongeren persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award. Meer informatie is te vinden via www.overijsseldoetmee.nl/democratiespel

 
Zwolse schaapskudde gaat weer de wijk in
maandag 3 april 2017 19:50

Zwolle - Woensdag 5 april 2017 opent wethouder Filip van As, samen met de herder Tjitse Terpstra, het nieuwe graasseizoen voor de Zwolse schaapskudde in bijzijn van twee kleuterklasjes van de vrije school Michael. De kudde houdt de komende maanden het gras in Holtenbroek en Stadshagen weer bij.

img_0407.jpg 

Dat de kudde weer live in Zwolle loopt is natuurlijk geweldig. Maar we hebben sinds vorige jaar ook een prachtige documentaire van de Zwolse kudde. Deltion studenten van de opleiding Audiovisueel Specialist hebben in 2015 de kudde en de herder het hele seizoen met camera gevolgd. Het resultaat is een 25 minuten durende documentaire met prachtige beelden. De film staat online en is te bekijken via een link op de site www.zwolle.nl/schaapskudde .

 
Zwols stadsgesprek over omslag schone energie
maandag 3 april 2017 19:39

Zwolle -‘Hoe kunnen we de omslag naar schone energie in Zwolle het beste aanpakken?' Dat is de centrale vraag die de gemeente aan de stad wil stellen tijdens het Stadsgesprek Energie(k)! op 19 april. De gemeente Zwolle wil meer energie die we in de stad gebruiken schoon opwekken. Een uitdaging die om pit en een frisse dosis slagkracht vraagt. Van de gemeente, Zwollenaren en het bedrijfsleven. Tijd voor actie én tijd voor een gesprek met de stad. 

afbeelding_stadsgesprek_energiek.jpg 

Voor het gesprek over de omslag naar schone energie, ook wel energietransitie genoemd, wordt breed uitgenodigd via bewoners-, wijk- en ondernemersverenigingen. Daarnaast worden scholen benaderd voor deelname door scholieren en studenten. Samen met ruim honderd stadsgenoten gaan we brainstormen, discussiëren en concrete oplossingen bedenken.

 
De Zwolse SP-fractie kiest Brammert Geerling
maandag 3 april 2017 19:27
Zwolle - Brammert Geerling (30) zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is onder andere woordvoerder op de onderwerpen volkshuisvesting, afval, grondbeleid, dierenwelzijn en sport. Hij maakt zich daar in het bijzonder hard voor meer betaalbare huurwoningen en lanceerde een reeks voorstellen waaronder een initiatief voor gemeentelijke woningbouw.
Geerling:"Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de fractie en de afdeling mij hebben gegeven.Ik zie het als een eer, maar ook als zware opdracht de SP-fractie aan te voeren met dezelfde passie als Tjitske Siderius en Frank Futselaar de afgelopen jaren hebben gedaan.Met lange wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen en toenemende armoede onder kinderen is er genoeg om de komende tijd voor te strijden.

Ook de leefbaarheid en publieke ruimte in de wijken is de afgelopen periode te weinig aan bod gekomen. Samen met de fractie wil ik mij de rest van de raadsperiode inzetten om de eenzijdige nadruk van het college op grote commerciële partijen en de binnenstad te doorbreken. Natuurlijk in de raadszaal, maar vooral door actief de wijken in te trekken.

 
Trijn van der Meulen nieuw lid raad van bestuur
maandag 3 april 2017 19:22

Zwolle -De raad van toezicht heeft Trijn van der Meulen benoemd als lid van de raad van bestuur van Frion. Met ingang van 1 juni maakt zij deel uit van de raad van bestuur van Frion. Met het aantreden van Trijn van der Meulen is de tweehoofdige raad van bestuur compleet. Samen met collega-bestuurder Annamiek van Dalen geeft zij leiding aan Frion. Met haar kennis en ervaring zal Trijn bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Frion als VG specialist, geïnspireerd vanuit de missie en visie.

trijn_van_der_meulen.jpg 

Trijn van der Meulen is oorspronkelijk opgeleid tot verpleegkundige en heeft daarin brede ervaring opgedaan. Als directeur bij de thuiszorgorganisatie Het Friese Land heeft zij klanttevredenheid op een hoog niveau gebracht, mede door dialoogsessies met medewerkers. Als directeur bij NV Empatec Sneek, van origine Sociale Werkvoorzieningschap, heeft Van der Meulen een innovatief transitieprogramma (mede) vorm gegeven. Momenteel is zij directeur bij Kentalis, een landelijke (behandel)organisatie die Diagnostiek, Behandeling, Revalidatie, Zorg en Onderwijs biedt aan kinderen en volwassenen met een beperking in het horen of communiceren. Daarnaast heeft zij de opleidingen Executive Change Management en Executive MBA, Public & Private gedaan.

 
Wedstrijd 'Win een studie' bij Windesheim
maandag 3 april 2017 15:49
Zwolle - Hogeschool Windesheim daagt iedereen die een studie naast zijn baan wil doen uit om deel te nemen aan de wedstrijd ´Win een studie'. De hele maand april kunnen professionals hun motivatie insturen voor de door hem of haar gewenste studie. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen, waarna drie genomineerden kans maken op het winnen van een studie (ter waarde van maximaal 2.500 euro).

'In de steeds sneller veranderende wereld, waarin veel beroepen veranderen en verdwijnen, is het steeds belangrijker om een leven lang te blijven leren', zegt Windesheimvoorzitter Henk Hagoort. Hogeschool Windesheim heeft, met meer dan 180 opleidingen en cursussen, een breed aanbod om kennis en expertise van werkenden te vergroten. Net als alle andere hogescholen staat Windesheim echter vooral bekend om haar voltijdaanbod. 'Onbekend maakt onbemind', denkt Hagoort. En dat terwijl Windesheim juist dé plek is om een studie naast je baan te doen: 'Met ons arsenaal aan vakdocenten bieden we een breed kennispalet. Onze kracht zit in de ruimte die je krijgt om te studeren waar en wanneer je wilt in combinatie met het fysieke contact en de interactie met je docent en medestudenten op de Windesheimcampus'.

 
€4.220.000 voor ruim 6 duizend werkzoekenden
maandag 3 april 2017 15:42
Zwolle - € 4.220.000, dat is het bedrag dat twaalf gemeenten uit de regio Zwolle investeren in individuele begeleiding van werkzoekenden. De gemeenten Zwolle, Oldebroek, Hattem, Heerde, Steenwijkerland, Westerveld, Staphorst, Zwartewaterland, Kampen, Meppel, Ommen en Hardenberg werken, volgens het gezamenlijke project ‘Aan het werk in de AMR Zwolle', aan het vergroten van de mogelijkheden van werkzoekenden en de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Naar verwachting worden 6349 deelnemers binnen het project geholpen met hun zoektocht naar werk.

De deelnemende gemeenten bekostigen met elkaar de helft van de projectkosten, de andere helft wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. De komst van de middelen draagt voornamelijk bij aan de mogelijkheid maatwerk te leveren. Daarnaast worden opleidingen, (sollicitatie-)trainingen, jobcoaching en plaatssingssubsidies bekostigd om de kans op de arbeidsmarkt van deelnemers te vergroten. De subsidieperiode loopt van 1 april 2017 t/m maart 2019

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 181 - 225 van 9893

Nieuwstips Weblog Zwolle

chw16718-16226-bannerset-corporate-campagne.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
woensdag 26 april:
Nabestaandengroep
woensdag 26 april:
Theatergroep Carver
woensdag 26 april:
Kids LenteBios
woensdag 26 april:
Voorstelling Hedda Gable...
donderdag 27 april:
Koningsdag Park Eekhout
donderdag 27 april:
Koningsdag Nieuwe Markt
donderdag 27 april:
Kingdance
vrijdag 28 april:
Stavast met Marco Roelof...
vrijdag 28 april:
Dilana Smith
vrijdag 28 april:
Masterclass FilmActeren
zaterdag 29 april:
Misdaad en straf
zaterdag 29 april:
Goudsteeg21
zaterdag 29 april:
IVN Fietsexcursie
zaterdag 29 april:
Ares
zaterdag 29 april:
Moederdagactie