banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
De Schatkamer helpt Cli...
Wat mooi!
Dieze West heeft select...
12.000 Exclusief leaseauto ...
Dieze West heeft select...
@ yvette Leuk he naar een ...
Dieze West heeft select...
Geweldig dat WVF 17 JO11 te...
Dieze West heeft select...
Het niveau van het eerste i...
Politie onderzoekt mish...
We zouden eigenlijk gewoon ...
Politie onderzoekt mish...
Jarenlang met veel plezier ...
Nieuwe sfeerverlichting...
Niet in een stad.
Nieuwe sfeerverlichting...
Als het maar dimlicht is. H...
Politie onderzoekt mish...
gezellig buurtje
Politie onderzoekt mish...
Buurman kan niet worden aan...
Dieze West heeft select...
@ yvette Misschien gaan ze...
Politie onderzoekt mish...
Veel sterkte voor het slach...
Politie onderzoekt mish...
Voor een overtreding wel ja...
Politie onderzoekt mish...
Wat kansloos weer dit, je m...
Dieze West heeft select...
@Die Ene Je linkje werkt n...
‘Klei uit dijk-kunstwer...
En zo vallen alle stukjes o...
Dieze West heeft select...
Het aandeel eigen jeugd wor...
Politie onderzoekt mish...
Maar die buurman wilde niet...
Nieuwe sfeerverlichting...
Ik vind het een goed initia...
Het weer: Afwisselend z...
Zon?
Nieuwe sfeerverlichting...
Ik vind het er ook mooi uit...
Nieuwe sfeerverlichting...
Ben benieuwd. En ja, die l...
Dieze West heeft select...
Als iedereen nu gewoon eens...
Dieze West heeft select...
Voetbaltopics lees ik norma...
Politie onderzoekt mish...
Nadat de man aan de deur wa...
Dieze West heeft select...
Zucht. Yvette blijf vooral ...
Het weer: Afwisselend z...
Het regent ook altijd hier ...
Nieuwe sfeerverlichting...
Het ziet er mooi uit! Of b...
PvdA: Oproep tot bouwst...
Die geiten zijn niet het pr...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Vertel het de PVDA
vrijdag 2 juni 2017 15:13
Zwolle - Leden en fractieleden van de PvdA Zwolle gaan op zaterdag 10 juni naar Stadshagen om verhalen over het wonen in deze wijk te verzamelen. De Partij van de Arbeid is benieuwd wat Zwollenaren vinden van de wijk waarin ze wonen.

Na Zwolle Zuid en Assendorp is deze keer Stadshagen aan de beurt. Wat gaat er goed in de wijk, wat zou er verbeterd kunnen worden? Waar zijn de bewoners tevreden over of zijn er zaken waar ze zich al jaren aan ergeren? Waar moet de partij zich hard voor maken? De PvdA trekt de wijken in om al deze informatie aan te horen. Ook wijkbewoners die ideeën hebben over de toekomst van de stad kunnen hun verhaal aan de leden van de partij kwijt. Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht (2018) wil de PvdA graag weten waar ze zich voor in moet zetten en wat er in het verkiezingsprogramma van de partij niet mag ontbreken! De verhalen, opmerkingen en ideeën worden uitgewerkt en uiteindelijk weer teruggekoppeld naar de inwoners van de verschillende wijken.

 
Landstede zet inspirerende Collegetour neer
vrijdag 2 juni 2017 14:19

Zwolle - Het Centre for Sports & Education, Landstede MBO Sport & Bewegen en het Landstede Sportcentrum hebben op 1 juni een inspirerende Collegetour met onder andere hockeycoach Max Caldas voor haar doelgroepen aangeboden.

dsc_0492.jpg  

Tijdens de Collegetour trapt Gerard Marsman (directeur Coaches Betaald Voetbal) af en legt uit wat de thema's van de avond zullen zijn. Topsport en innovatie, sport en gezondheid en carrière na de sport zijn de thema's waar de avond om draait. Het doel van de avond is voornamelijk kennis delen en om een interessant programma neer te zetten voor belangstellenden.

dsc_0493.jpg

 
Diederik Boer keert terug bij PEC Zwolle
vrijdag 2 juni 2017 14:06
Zwolle - PEC Zwolle voegt Diederik Boer toe aan de selectie. De 36-jarige doelman komt over van Ajax en tekent een contract voor twee seizoenen, met de intentie om daarna een andere functie binnen de club te gaan bekleden. Van 2002 tot 2014 was Boer ook al actief voor de Zwollenaren. In die periode kwam hij tot een totaal van 297 competitiewedstrijden in het eerste elftal van de club. Hij doorliep ook de jeugdopleiding bij de Blauwvingers.

Diederik Boer over zijn terugkomst: ,,PEC Zwolle is mijn club, dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Ik heb een fantastische periode gehad en vele prijzen gewonnen in Zwolle. Mijn droom was om nog bij een topclub te spelen en toen die mogelijkheid zich aandiende bij Ajax, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op de periode in Amsterdam. Ik voel me harstikke fit en ben klaar om nog een aantal seizoenen actief te zijn in de Eredivisie. Ik ben dan ook blij dat PEC Zwolle mij deze kans biedt en kan niet wachten op het nieuwe seizoen.''

 
Vrouw verdacht van valse aangifte beroving
vrijdag 2 juni 2017 12:32

Zwolle - Op maandag 8 mei meldde een 19-jarige vrouw uit Zwolle dat ze die avond op de Eemlaan van haar telefoon was beroofd. De afgelopen weken heeft de politie deze zaak onderzocht, maar uit het onderzoek blijkt dat het verhaal van de aangeefster niet klopt. Ze wordt nu verdacht van het doen van een valse aangifte.

politie.jpg 

Op de avond van de melding heeft de meldkamer meteen een Burgernetmelding uitgedaan in de hoop getuigen te vinden en de daders te achterhalen. Rechercheurs van de Districtsrecherche IJsselland zijn dezelfde avond een onderzoek gestart. De politie heeft de volgende dag een getuigenoproep verspreid via politie.nl en Facebook. Verder heeft de recherche onder andere de mensen die zich als getuige hebben gemeld gehoord, de gegevens van de ‘gestolen telefoon' bekeken en is een week na de beroving een passantenonderzoek gehouden. Dat houdt in dat rechercheurs rond het tijdstip van de zogenaamde beroving op de Eemlaan voorbijgangers hebben gevraagd of zij er een week eerder ook waren en of ze iets hebben gezien.

 
Van Moorst presenteert album in Hedon
vrijdag 2 juni 2017 11:34

Zwolle - Dinsdag 13 juni presenteert Van Moorst zijn nieuwe album Head & Heart in Hedon. Tom van Moorst, die eerder o.a. in Smiley Virus speelde, is een 23-jarige gitarist en componist uit Zwolle die momenteel bezig is met de laatste loodjes voor zijn Bachelor Muziek aan de Academie voor Popcultuur. De liefde en inspiratie voor muziek is ontstaan door bands als Muse, Radiohead, Trivium en Avenged Sevenfold. Head & Heart is dan ook heel dynamisch geworden. Soms ingetogen en soms overweldigend en bombastisch. Een bezetting bestaande uit een band, een koor, strijkers en maar liefst vijf verschillende leadvocalisten wekken de Van Moorst-sound tot leven. Het complete album is door Tom zelf gecomponeerd en gearrangeerd.

persfoto.jpg 

De opleiding aan de Academie voor Popcultuur bracht hem eerder al zijn eerste samenwerking met een drietal andere muziekstudenten. Deze samenwerking uitte zich in de band Smiley Virus. Een jonge rockband die zich richtte op het maken van alternatieve pop-rock. Na twee jaar optreden en een eigen EP zijn de bandleden allemaal hun eigen weg ingeslagen.
In zijn ontwikkeling tot een veelzijdig muzikant wordt er nu naar een apotheose toegewerkt: Op 13 juni zal de release van zijn debuutalbum plaatsvinden in Poppodium Hedon ter Zwolle.

 
Postma, Old Stars en FC Banlieu WRZV kampioen
vrijdag 2 juni 2017 9:02

Zwolle - Afgelopen week zijn ook de laatste kampioenschappen gevierd op de maandagavond. Het was tot de slotdag spannend in zowel de hoofdklasse, 1e klasse als de 2e klasse. In de hoofdklasse werd het team van Gebroeders Postma kampioen en de Old Stars United waren de beste in de 2e klasse. FC Banlieu pakte de titel op de slotdag na winst op zvt Edon.

fc_banlieu_kampioen_1e_klasse_c_20162017.jpg 

De Gebroeders moeste n winnen om de finale te ontlopen tegen Tabonon Sportschool, omdat deze wedstrijd nog gespeeld moet worden. Door de 12-5 zege van Postma op Kletsen en Proeven kan de kersverse kampioen niet meer achterhaald worden door Tabonon. Voor titelverdediger Tabonon is het maximale haalbare dit seizoen de 2e periode, die nog een zware avond had tegen het sterke voor de dag komende Dozend. Tabonon won nipt met 8-7.

gebroeders_postma_kampioen_hoofdklasse_20162017.jpg

old_stars_2e_klasse__20162017.jpg 

 
Straatmuziek DRAADloos vrolijken terrassen op
vrijdag 2 juni 2017 8:49

Zwolle - DRAADloos is het straatmuzikantenconcours dat de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) op zondagmiddag 4 juni in de Zwolse binnenstad organiseert onder de vlag van festival Zwolle Unlimited. Met enthousiasme wordt DRAADloos ontvangen. Verspreid over verschillende terrassen van café's en restaurants zit deskundige, onafhankelijke jury die de optredens zullen beoordelen aan de hand van vooraf opgestelde criteria.

draadloos.jpg 

De deelnemers zullen starten vanaf 14.00 uur. De acts zijn heel divers; solo artiesten, duo's maar ook grotere bands gaan hun mooiste nummers laten horen. En ze komen niet alleen uit zwolle; ook uit Arnhem, Meppel, Groningen, Barneveld en zelfs een Franse chansonnier uit Frankrijk. Van folk en Jazz tot stevige Rock en prachtige ballades. De straatmuzikanten treden per terras een half uur op en gaan vervolgens naar het volgende terras en rouleren met elkaar. Zo krijgen zij de kans om zich een aantal keren te bewijzen voor de jury. De bezoekers van de terrassen kunnen genieten van verrassende optredens die rondgaan.

 
PECZwolle jaarlijkse supportersclub zaalvoetbal
vrijdag 2 juni 2017 8:37

Zwolle - Op zaterdag 3 juni 2017 a.s. organiseert de supportersclub PEC Zwolle voor al haar supporters in de WRZV hallen het jaarlijkse supportersclub zaalvoetbaltoernooi. Aan de start van dit verschijnen diverse teams, bestaande uit leden van de supportersclub PEC Zwolle, supporters van Far East Ultra's, Joet, PEC.nu, Vanda's, Stadshagen Boys, Busje 4, Tikkie Terug, FC Fred Benson en vele andere fans van onze fantastische club PEC Zwolle, om de felbegeerde zaalvoetbaltitel van de supportersclub.

poster_pec_toernooi.jpg 

Er wordt gespeeld met 8 teams, welke verdeeld over twee poules gaan uitmaken wie zich kwalificeren voor de kwart, halve en vervolgens de finale.

 
JenaXL Doet!
vrijdag 2 juni 2017 8:34

Zwolle - Jena XL, een school voor voortgezet onderwijs, wil op 14 juli graag de handen uit de mouwen steken. Een groep van 150 leerlingen van tussen de 12 en 16 jaar wil zich deze dag graag inzetten voor de samenleving. Daarnaast heeft deze dag als doel de interesse bij jongeren voor vrijwilligerswerk te vergroten en hen bewust te maken van hun eigen aandeel in een maatschappij. Voor de jongeren een hele mooie kans om ervaring op te doen en om hun sociale vaardigheden te trainen. De leerlingen zijn voor diverse klussen inzetbaar bij verschillende organisaties. Zo hebben leerlingen in voorgaande jaren b.v. een tuin van een kinderdagverblijf opgeknapt en is een andere groep gaan wandelen met bewoners van een verzorgingstehuis. Er zijn docenten beschikbaar voor begeleiding van de leerlingen.

visual.jpg 

Heb jij een leuke klus liggen voor een enthousiaste groep leerlingen?
Wanneer Vrijdag 14 juli 2017
Tijdstip: Tussen 9.00 tot 13.30 uur
Wat: Diverse soorten klussen
Aantal: De voorkeur gaat uit naar klussen waar tussen de 10 en 20 leerlingen aan kunnen deelnemen. Groepen van tussen de 5 en 10 leerlingen of 20+ behoren ook tot de mogelijkheid.

 
Actiegroep reageert op vertrek van Wethouder
vrijdag 2 juni 2017 7:44
Zwolle - Als actiegroep Tegenwindvoorst.nl hebben wij kennisgenomen van het vertrek van Wethouder van As. Wij hebben respect voor zijn besluit. De Raadsvergadering van afgelopen maandag ging over het vaststellen van een Zwols Energietransitiebeleid, dat onder de verantwoordelijkheid van Wethouder van As valt/viel.
Het debat werd echter (wat ons betreft begrijpelijkerwijs) overschaduwd en regelmatig beheerst door de discussie over de onduidelijkheden ten aanzien van windturbines op het industrieterrein Voorst. Wij zijn blij met de toezegging van Wethouder van As dat het "Voorst Windturbineproject", pas zal worden vervolgd, nádat het kan worden getoetst aan een specifiek voor héél Zwolle opgezet windenergiebeleid en toetsingskader. Wij gaan er zonder meer vanuit, dat dit Collegestandpunt, ondanks de nu ontstane situatie, niet wijzigt.

Wij hebben wel zorgen over de grote haast die door sommige fracties werd geuit over de termijn waarin dit toetsingskader moet worden opgesteld. Wij zien niet in, hoe een volgende wethouder binnen de gestelde termijn zorgvuldig een kader kan opzetten waarbij tevens ook rekening is gehouden met de steun en draagvlak van héél Zwolle. Wij vermoeden dat politieke druk op de agenda nu zwaarder gaat wegen dan wat de burgers van Zwolle zelf willen, namelijk een zorvuldige afweging met betrokkenheid van de Zwolse burgers.

 
32e editie van de Penaltybokaal bij Be Quick ‘28
vrijdag 2 juni 2017 7:35

Zwolle - Donderdag 1 juni 2017 werden op een mooie voorjaarsavond bij Be Quick '28 de halve finales en de finale van de Zwolse Colijn & Partners Penaltybokaal 2017 gehouden, een evenement dat Be Quick ‘28 ondertussen dus al 32 jaar organiseert. Be Quick Recreanten 2, samen met Huseyin Torunlar als hoofdscheidsrechter, organiseerden het dit jaar voor de 8e keer in successie.

bequick.jpgV.l.n.r.:Huseyin Torunlar (hoofdscheidsrechter), Orkun Bayram (Be Quick ‘28), Jan Veldman (sponsor Colijn & Partners), Stan Peppelenbos (gehurkt, WVF), Jurrody Samboe (WVF) en Jenthe Fellinger (SV Zwolle). 

In de halve finales hebben in totaal 135 spelers van negen deelnemende Zwolse voetbalverenigingen geprobeerd om bij de 5 beste D-, E- of F-penaltyschutters van Zwolle te behoren. De gevraagde keepers van de Zwolse voetbalverenigingen hebben daarbij juist weer geprobeerd om de minste goals tegen te krijgen. Aangezien zowel de spelers als de keepers in de finale wilden komen, werd er een mooie strijd gevoerd met veel goed ingeschoten penalty's en fantastische reddingen. In de finale hebben de 5 beste spelers per leeftijdscategorie tegen de drie beste keepers de penalty's geschoten.

 
De digitale wereld van vandaag
vrijdag 2 juni 2017 7:29
Zwolle - De Jonge Democraten Overijssel (D66), DWARS Overijssel (GroenLinks) en D66 Zwolle slaan de handen ineen om het over actuele thema's te hebben. Hiervoor is op initiatief van voorzitter Tjoek Korenromp (Jonge Democraten) Kees Verhoeven uitgenodigd om het te hebben over digitaal (stemmen), referenda, Brexit en Europa. "Kees Verhoeven is een
expert op het gebied van digitale zaken, privacy, ICT en Europa. Deze actuele onderwerpen zijn vaak gevoelige thema's, genoeg reden om onze expert in te laten vliegen", aldus Korenromp.Kees Verhoeven zal vertellen over digitaal stemmen, een onderwerp dat na elke verkiezing weer actueel is. Maar is het wel een oplossing? Daar gaan we achter komen. Naast het onderwerp digitaal stemmen zullen er ongetwijfeld nog vragen komen over de inzet van bodycams door de politie, een onderwerp dat in Zwolle erg actueel is en Verhoeven is expert op dit gebied.

Een actueel onderwerp is de Ransomware WannaCry, die veel schade heeft opgeleverd, ook fysiek. Bestuurslid van D66 Zwolle, Kay Wolters, die ICT studeert en de ontwikkelingen nauwlettend volgt zegt: "De aanval met dit type ransomware is dramatisch te noemen. Naast talloze bedrijven zijn ook spoorsystemen en ziekenhuizen besmet. Dit moet de overheid aan het denken zetten hoe er om moet worden gegaan met kwetsbaarheden in software die door bijvoorbeeld inlichtingendiensten gebruikt worden."

 
Het weer: Een warme zomerse dag
vrijdag 2 juni 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag wordt een flink warme dag. Tot in de middag is het vrij zonnig. In de loop van de avond komen vanuit het zuiden onweersbuien overdrijven. Het wordt overdag maximaal 28 graden.

weerfoto-2-juni-2017-ijsselcentraleweg.jpg
IJsselcentraleweg

Zaterdag verloopt eerst voornamelijk bewolkt met af en toe regen. 's Avonds zal het gaan opklaren. De maximumtemperatuur komt uit op zo'n 23 graden.

 
Vijf nieuwe spelers voor SV Zwolle
donderdag 1 juni 2017 22:48
Zwolle - SV Zwolle heeft voor volgend seizoen versterkt met vijf nieuwe spelers. Tegenover de vijf nieuwelingen staan ook een aantal spelers die stoppen en een paar spelers die vertrekken naar een andere club.

Tom Hovenkamp en Robert Flierman komen over van het tweede elftal van Heino. Daarnaast maakt Martijn Hollewand de overstap van het tweede elftal van Rohda Raalte naar Sportpark Marslanden. Jelle Jagersma komt over van vijfdeklasser IJVC uit IJlst, daar kwam hij afgelopen seizoen tot negentien wedstrijden in de hoofdmacht. Ook doelman David Veldman is nieuw bij SV Zwolle.

 
Politiekids gezocht in Schoonhorst, Stadshagen
donderdag 1 juni 2017 16:37

Zwolle - Kinderen uit de buurt Schoonhorst in de Zwolse wijk Stadshagen kunnen zich aanmelden als Politiekid. Vanaf september 2017 start de Politiekidsopleiding. De kinderen gaan dan een half jaar (bijna) iedere woensdagmiddag aan de slag om samen met politie en wijkwerkers hun buurt leefbaar, veilig en gezellig te houden.

 

Tijdens de training krijgen de kinderen onderdelen die een politieagent in opleiding ook krijgt. Weerbaarheid, samenwerking en conditie komen aan bod, zodat je één keer per maand samen met de wijkagenten een spannende politieactie in Stadshagen uit kunt voeren. Door tijdig te investeren in de jeugd en hun omgeving, stimuleren we positief gedrag en goed contact. Uit de resultaten van Politiekids in Breecamp (eerste lichting Politiekids Stadshagen in 2016) blijkt dat de kinderen door dit project bijdragen aan veiligheid, leefbaarheid en gezelligheid', aldus Iwan van Zon, jeugdwerker Travers Welzijn. ‘Door samen aan de slag te gaan, staan de kinderen sterker' aldus Alrik van den Berg en Maarten van Esch, de twee wijkagenten en gezichten van Politiekids Stadshagen.

 
Schaapscheerdersfeest op Tweede Pinksterdag
donderdag 1 juni 2017 16:24

Zwolle - De 350 schapen van de Zwolse schaapskudde worden tijdens het schaapscheerdersfeest, op maandag 5 juni 2017, van hun winterse vacht ontdaan.

schaapscheren_klooienberg.jpg 

Het schaapscheren
Alle schapen worden één keer per jaar geschoren. Als het al een paar dagen lekker warm is geweest is het wolvet lekker zacht en dan gaat het scheren veel makkelijker. De lammetjes worden niet geschoren omdat ze nog onvoldoende vacht hebben.

 
Schoolkorfbaltoernooi 2017 bij Oranje Zwart
donderdag 1 juni 2017 14:52

Zwolle - Woensdag werd onder ideale weersomstandigheden het schoolkorfbaltoernooi gespeeld bij Oranje Zwart op Sportpark de Marslanden. Een samen werking van SportService Zwolle en ZKV Oranje Zwart en CKV Sparta.

overzichtsfoto.jpg
Foto: Carla Jansen

De stad Zwolle werd voor deze ene dag in tweeën gedeeld. De scholen gelegen in het westelijk gedeelte van de stad speelden hun toernooi bij Sparta op sportpark de Verbinding, de scholen in het oostelijk gedeelte waren te gast bij Oranje Zwart op Sportpark de Marslanden. Er deden totaal 25 scholen aan mee, verdeeld in groepen 3-4, 5-6 en 7-8. Totaal aantal scholieren ruim 700, waarvan er bij Oranje Zwart 360 aanwezig waren. Het toernooi begon stipt om half twee en de om kwart over vijf werd de laatste wedstrijd gespeeld. Kinderen, leerkrachten en ouders hebben kunnen genieten van een sportieve een fanatieke middag. Terwijl Oranje Zwart, SportService Zwolle en Fysiotherapie de Dobbe zorgden voor alle faciliteiten om dit mogelijk te maken.

 
Motorrijder komt om bij verkeersongeval
donderdag 1 juni 2017 13:40
Zwolle - Bij een verkeersongeval op de Kuyerhuislaan is donderdag 1 juni een 62-jarige motorrijder ui Zwolle om het leven gekomen.

De man reed botste rond 07.15 uur door nog onbekende oorzaak met zijn motor tegen een bestelbus. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van deze bestelbus, een 51-jarige man uit Markelo, raakte niet gewond. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Bron: www.politie.nl

 
Voetbaltoernooi voor mensen met een beperking
donderdag 1 juni 2017 13:34

Zwolle - Op zaterdag 10 juni a.s. wordt op het sportcomplex van voetbalvereniging HTC in Zwolle een groot landelijk veldvoetbaltoernooi georganiseerd voor voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het toernooi wordt georganiseerd door HTC en WRZV De Boog. Het Conrad Cateringtoernooi, voorheen Swollenaertoernooi, bleek de afgelopen jaren een groot succes te zijn.

Aan het Conrad Cateringtoernooi nemen maar liefst 38 teams deel uit o.a. Apeldoorn, Arnhem, Dronten, Meppel, Kampen, Nijmegen, Harderwijk, Emmeloord, Steenwijk, Nunspeet en uiteraard Zwolle. Zwolle is vertegenwoordigd door De Swolse kids, De Twijn, De Driemaster, Meekelenkamp, Rontex, HTC en Gait Rigterboys. Van de deelnemende teams bestaat het grootste gedeelte uit jeugdspelers. Bij het Conrad Cateringtoernooi is naast het voetballen het randprogramma even belangrijk. De teams mogen uiteraard weer strafschoppen schieten op de doelmannen van HTC. In de middagpauze, wanneer de spelers zich te goed doen aan de gratis verstrekte lunchpakketten, zal Harm Wolters de stemming nog verder weten op te voeren. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur op het sportcomplex van HTC en de prijsuitreiking is vanaf drie uur. Gemeenteraadslid en VVD fractievoorzitter Thom van Campen zal hierbij aanwezig zijn om de prijzen uit te reiken.

 
Gers Pardoel naar SBO de Sluis
donderdag 1 juni 2017 8:55

Zwolle - Groep 7/8 van SBO de Sluis in Zwolle krijgt woensdag 7 juni rapper Gers Pardoel op bezoek. De leerlingen deden mee aan een rapwedstrijd van KlasseTV, waarin ze een eigen rap moesten schrijven, en hebben deze gewonnen.

gers_pardoel.jpg 

KlasseTV, aanbieder van digitaal lesmateriaal voor het onderwijs, ontwikkelde een lespakket over auteursrecht. Met deelname aan dit lespakket konden verschillende prijzen gewonnen worden, waaronder een workshop van rapper Gers Pardoel. De leerlingen moesten hiervoor zelf een raptekst schrijven op de melodie van een bestaand liedje van Gers Pardoel. Groep 7/8 van SBO de Sluis stuurde twee liedjes in. Na het schrijven van de tekst, werden deze rap liedjes in de klas opgenomen. Enkele weken later ontving de klas een telefoontje met de mededeling dat ze hadden gewonnen. Beide liedjes stonden in de finale!

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 181 - 225 van 10370

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
woensdag 28 juni:
WRZV ZaalVoetbalCompetit...
donderdag 29 juni:
Beiaardconcert
vrijdag 30 juni:
Mantelzorgsalon
vrijdag 30 juni:
Schilderen
vrijdag 30 juni:
Vrienden van WEW
vrijdag 30 juni:
Westenhage
zaterdag 1 juli:
Andijvie beachvolleybal
zaterdag 1 juli:
Dialogues
zaterdag 1 juli:
Marianne Dekkers-Roos
zaterdag 1 juli:
SchrijvenInZwolle
zaterdag 1 juli:
Big D en Ron
zaterdag 1 juli:
Dubbelgreep
zaterdag 1 juli:
Summerschool
zondag 2 juli:
KRIJT
zondag 2 juli:
D66