logo_internetmedia.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

banner-ijsselhallen-weblogzwolle-dec-2016.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

centraleharculo3d.jpg

Laatste Reacties
Start plaatsing zendmas...
Ach, het is maar een zendma...
Uitslaande woningbrand ...
Ja goede vraag. e tweede v...
Uitslaande woningbrand ...
En dan nu de vraag hoe lang...
Start plaatsing zendmas...
Ik ben het inderdaad niet e...
Start plaatsing zendmas...
Van antennemasten maken we ...
Start plaatsing zendmas...
Als ik dit lees, word ik we...
Denk mee over maatregel...
Het zou fijn zijn als er me...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
Op welk onderzoek doel je, ...
Denk mee over maatregel...
Meer afval-weggooi-plekken ...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
restafval betalen het an...
Denk mee over maatregel...
4x per maand wordt mijn afv...
Denk mee over maatregel...
Ik zeg al jaren dat de (kl...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door Pistolenpou...
Wilfred Westerhuis per ...
gebrek aan kwalitijd, ligt ...
Berkum ontvangt opkrabb...
ik heb inside informatie du...
Senioren in Spoolde ont...
Als oud Spooldenaar vind ik...
K’s Choice viert 25-jar...
Cacoon crash = cocoon crash...
Uitslaande woningbrand ...
en hier ben ik gewoon doorh...
Werkzaamheden Belvédère...
En hoe gaat bus 1 rijden va...
Berkum ontvangt opkrabb...
PEC speelt niet, dus dan ma...
Wilfred Westerhuis per ...
jammer dat de trainer het v...
Berkum ontvangt opkrabb...
2-2
Berkum ontvangt opkrabb...
Ik denk 2-0
Uitslaande woningbrand ...
@sjaakmans, wat is nou bela...
Senioren in Spoolde ont...
Mooi initiatief!!
Senioren in Spoolde ont...
Waarschijnlijk erg blij met...
Nee tegen windturbines ...
Alles lezende lijkt me wel ...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door stadsiehaag...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Strikwerda verlaat Regio Zwolle Volleybal
donderdag 2 maart 2017 22:56
Zwolle - Redbad Strikwerda vertrekt aan het einde van het seizoen bij Regio Zwolle Volleybal. De 52-jarige coach, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Zwolse volleybaldames, heeft besloten om zijn contract bij de eredivisionist niet te verlengen. "Na vijf mooie jaren verbonden te zijn geweest aan het topvolleybal in Zwolle ga ik een andere omgeving zoeken", stelt Strikwerda.

"Het bestuur van zowel Landstede Volleybal als Regio Zwolle Volleybal heeft mij de mogelijkheden gegeven om in de beste omgeving en met topfaciliteiten mijn werk als coach te doen. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Zonder iemand tekort te willen doen wil ik vooral Edwin van den Broeke bedanken. Hij heeft mij altijd onvoorwaardelijk gesteund en daarnaast was er volop ruimte voor onderlinge discussie en kritiek. Diepe waardering hiervoor is op zijn plaats", zegt Redbad Strikwerda, die verder te spreken is over de geboekte progressie door Regio Zwolle Volleybal in het afgelopen jaar. "Individueel hebben we speelsters afgeleverd aan de top van de klassementen in passing, aanval en blok. Dat zijn mooie resultaten. Het team zal hiervan de komende jaren profiteren op weg naar de top vier."

 
BFO: Ambassadeurs van de Vrijheid
donderdag 2 maart 2017 16:06

Zwolle - Broederliefde, De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Frank van der Lende maakte dit zojuist bekend op radio 3FM. De Ambassadeurs zullen op 5 mei, dankzij de inzet van helikopters van Defensie, optreden op de 14 Bevrijdingsfestivals in heel het land. Broederliefde staat op het hoofdpodium in Zwolle op 5 mei. "Door de Bevrijding kunnen we in Nederland gewoon doen en zeggen wat we willen. Ik vind het belangrijk dat we daar met z'n allen bij stilstaan en daar kunnen wij nu aan bijdragen" aldus Sjaf van de Rotterdamse hiphopformatie Broederliefde.

ambassadeurs_bl07.jpg

De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders, maar voor de Ambassadeurs staat één ding vast: vrijheid is niet vanzelfsprekend. 4 en 5 mei zijn voor de Ambassadeurs twee belangrijke dagen. Tim van Delft (De Staat): "Vrijheid moet je zien als tegenhanger van angst. 5 mei staat dan ook symbool voor de dag dat de oorlog uit ons land ging. En dat moeten we beseffen en blijven nastreven: dat we nu in een land leven waar je niet hoeft te vrezen voor je bestaan." Emms (Broederliefde): "Liefde hoort ook bij de vrijheid. Op 5 mei willen we liefde geven, dat is denk ik het belangrijkste." Vjèze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig): "Vrijheid is een moeilijk en groot thema. Daarom vind ik het heel belangrijk dat we ambassadeurs zijn. Om er - ook al is het maar een klein beetje - invulling aan te geven."

 
Burgemeester in touw tijdens NLdoet
donderdag 2 maart 2017 15:35
Zwolle - Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken. In Zwolle komen ook weer vele mensen als vrijwilliger in actie.

De klussen lopen uiteen van ‘droomdekentjes maken voor kinderen met een uitdaging' tot ‘Klussen op Kinderboerderij park Eekhout' en van een ‘high tea voor ‘nieuwe' Westenholtenaren' tot het ‘pimpen van een dakterras bij het RIBW'. De vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken, variëren van individuen tot families en van groepen collega's tot leden van verenigingen. Zo gaat het Zwolse college van burgemeester en wethouders een lunch verzorgen voor de vrijwilligers die wijk- en speeltuinvereniging Wipstrikkwartier opknappen. Wethouder René de Heer: "wij doen vanuit de gemeente altijd een klus tijdens NLdoet. We helpen niet alleen de ander, als team worden we er ook beter van. Als collega's zien we elkaar op zo'n dag namelijk op een heel andere manier."

 
Finale WRZV jeugdcompetitie
donderdag 2 maart 2017 14:13

Zwolle - Woensdag 8 maart wordt de finale gespeeld van de WRZV jeugdcompetitie tussen FC Panya en de jeugd van IFC Donaci. Beide teams wisten afgelopen week de finale te bereiken door in de halve finales de teams van De Westenlanden en Young Boys te verslaan.

Het afgelopen seizoen hebben de 7 teams vanaf september gestreden om het WRZV jeugdkampioenschap. De deelnemende teams hebben een gehele competitie afgerond en zich vervolgens via de play-off geplaatst voor de finales. De strijd om de derde en vierde plaats gaat tussen de teams van Westenlanden en de Blauwvingers. Red Sea Boys en Young Boys maken onderling uit wie dit seizoen op de vijfde plaats eindigt.

 
Zonnepanelen op Landstede schoolgebouwen
donderdag 2 maart 2017 13:01

Zwolle - De Landstede Groep stelt de daken van twaalf schoolgebouwen beschikbaar voor een grote hoeveelheid zonnepanelen. Zonnegilde B.V. uit Kampen voorziet de gebouwen met behulp van de Provincie Overijssel en SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energie) van zonnepanelen. Het gaat in totaal om maar liefst 10.740 zonnepanelen. Het project begint in Zwolle met het gebouw van TalentStad Beroepscollege aan de Blaloweg in Zwolle, dat momenteel een metamorfose ondergaat en onlangs is voorzien van 1500 zonnepanelen. De gemeente Zwolle is eigenaar van het TalentStad-gebouw. Op woensdag 1 maart hebben Landstede bestuursvoorzitter Theo Rietkerk en directeur Zonnegilde BV Gerard de Ruiter, in het bijzijn van wethouder duurzaamheid Filip van As en teamleider TalentStad Rebecca Baars de overeenkomst. Dat doen zij op het dak van TalentStad aan de Blaloweg.

zonnepanelelandstede2.jpg

Landstede Groep en Zonnegilde zijn al langer in gesprek over duurzame energie met behulp van zonnepanelen. ‘Met behulp van SDE Subsidie en het Energiefonds Overijssel kunnen we nu van start gaan', zegt directeur Gerard de Ruiter van Zonnegilde B.V. ‘Op de twaalf scholen die vallen onder Landstede Groep worden zonnepanelen gelegd. Landstede stelt de daken beschikbaar en over vijftien jaar, wanneer de SDE-subsidie is afgelopen, worden de zonnepaneelconstructies om niet overgedragen. Dan gaan ze nog wel een jaar of tien, twaalf mee. De samenwerking met Landstede Groep is een van de grotere projecten van Zonnegilde. ‘Het gaat om grotere en kleinere scholen in Zwolle, Harderwijk, Dronten, Wezep en Zwartsluis. Eerst wordt de status van de huidige dakbedekking en stroomvoorzieningen gecontroleerd. Waar nodig worden de daken constructief aangepast en zullen netwerkverzwaringen plaatsvinden. Vervolgens gaan we de zonnepanelen installeren. We zijn alleen op het dak bezig, de scholen ondervinden verder geen overlast.'

 
Het weer: Tot in de middag regen
donderdag 2 maart 2017 0:00

Zwolle - Donderdag regent het tot in de middag waarna het droger wordt in de tweede helft van de middag. Er waait een matige westenwind. Het wordt maximaal 9 graden.

weerfoto-2-maart-2017-assendorperplein.jpg
Assendorperplein

Vrijdag is het eerst droog waarna vanuit het zuidwesten weer gaat regenen. Bij een matige zuidoostewind wordt het maximaal 11 graden.

 
Politie zoekt getuigen van poging straatroof
woensdag 1 maart 2017 21:21
Zwolle - Op vrijdagavond 24 februari werd een 20-jarige jongeman op de brug bij de Vondelkade gepoogd te beroven. Hij werd aangesproken en hardhandig belaagd door twee mannen op een scooter. Doordat hij zich stevig verweerde gingen de mannen er op de scooter snel vandoor.

De aangever reed volgens zijn eigen verklaring rond de klok van 21.20 uur op de (fiets)brug over de Nieuwe Vecht die uitkomt op de Vondelkade. Op de brug werd hij ingehaald door de bewuste scooter. Eerst gaven ze hem een trap tegen de fiets waardoor hij tot stilstand kwam. Daarna stapte de opzittenden van de scooter één voor één op het slachtoffer af. Ze wilden zijn portemonnee en deze eis zette ze kracht bij met een forse klap in het gezicht. Hij weigerde mee te werken en verweerde zich stevig tegen de aanvallers. Ze daders gingen er vervolgens op de scooter weer vandoor over de brug richting de Bankastraat en via de rotonde de Hogenkampsweg op.

 
PEC Zwolle opnieuw ingedeeld in categorie 2
woensdag 1 maart 2017 20:43
Zwolle - De nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal is dinsdag bekendgemaakt. PEC Zwolle staat, net zoals de vorige meetmomenten, ingedeeld in categorie 2. Dit houdt in dat de licentiecommissie van de KNVB de financiële huishouding van de Blauwvingers als voldoende beoordeelt. De licentiecommissie van de KNVB stelde deze indeling samen op basis van de jaarstukken 2015/2016 en prognosecijfers 2016/2017.

Naast PEC Zwolle staan er nog achttien andere clubs in categorie 2. Tien clubs scoren goed en zitten in de beste categorie 3. Vijf ploegen vinden zichzelf terug in de zorgwekkende eerste categorie. De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. Door publicatie van de categorie-indeling ontstaat transparantie over de financiële situatie van de Nederlandse clubs. De KNVB meent dat transparantie bijdraagt aan het waarborgen van de continuïteit van de Nederlandse competities, omdat het de aandacht en inzet voor een gezonde financiële huishouding vergroot. De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs. Bron: www.peczwolle.nl

 
Blijvend bouwen aan toekomst van groeiende stad
woensdag 1 maart 2017 20:30

Zwolle - De groei die Zwolle de afgelopen jaren heeft gekend zet zich de komende periode voort. Dit biedt veel kansen, bijvoorbeeld voor economische ontwikkeling. Tegelijk stelt de groei Zwolle voor een aantal uitdagingen, bijvoorbeeld om voldoende woningen, banen en (sociale) voorzieningen te kunnen blijven bieden aan een stad die op termijn 140.000 inwoners zal tellen. 

Daarnaast vragen ontwikkelingen als de klimaatverandering, nieuwe manieren van energieopwekking en ingrijpende ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (technologisering en flexibilisering) extra aandacht. Het college van burgemeester en wethouders wil een belangrijk deel van de ruimte die de gemeentebegroting momenteel biedt aanwenden voor deze strategische opgaven. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in de zogeheten Voorjaarsbrief, die voorafgaat aan de beraadslagingen met de gemeenteraad over de nieuwe Perspectiefnota (meerjarige financiële verkenning).

 
Levendige, gastvrije én leefbare binnenstad
woensdag 1 maart 2017 20:25

Zwolle - De binnenstad van Zwolle bruist en is de meeste aantrekkelijke van alle binnensteden in Noordoost-Nederland: gastvrij en levendig voor bezoekers, leefbaar voor de mensen die er wonen. Dat is de inzet van de strategische agenda voor de binnenstad die burgemeester en wethouders aan de raad voorleggen.

Zwolle en de binnenstad staan er goed voor in vergelijking met andere steden. De inwoners hebben veel waardering voor de binnenstad. Er kwamen vorig jaar 1,3 miljoen bezoekers naar de binnenstad, maar mensen blijven kort en komen niet vanzelf terug. "We moeten dus blijven investeren om mensen naar Zwolle te trekken", aldus wethouder Filip van As. Bezoekers komen niet meer in de eerste plaats om te winkelen, ze willen beleving en geboeid worden. Aantrekkelijke cultuur, horeca en evenementen worden belangrijker, zeker als we meer jongeren in de stad willen. Jonge professionals zijn goed voor een vitale stad en extra inwoners zorgen voor reuring. We zoeken daarom meer ruimte voor wonen in de binnenstad."

 
Strijdende basisscholieren in de schaakarena
woensdag 1 maart 2017 20:16

Zwolle - Studenten van het Deltion College en vrijwilligers van het Zwols Schaakgenootschap hebben woensdagmiddag 1 maart een heuse schaakarena ingericht voor de schaakjeugd uit regio Zwolle. Meer dan 300 schaakborden stonden klaar op het evenementenplein in het Deltion College. Schaken is een bordspel waarbij 2 spelers om de beurt de schaaklegers dirigeren. Bij het schaakspel is er geen hulp van een dobbelsteen of speelkaarten. Onder het motto "Eerst denken dan doen" testen schakers elkaars vermogen om vooruit te denken.

img_8646.jpg

Schaken wordt met het jaar populairder in Zwolle. Een recordaantal van 26 scholen hebben zich aangemeld via Sportservice Zwolle. In de schaakarena konden alle 78 teams van 4 spelers tegelijk plaats nemen. In aanloop naar het toernooi zijn in allerijl extra schaakborden en schaakstukken aangeschaft. Stichting het Hervormd Weeshuis heeft deze extra onvoorziene kosten vergoed. Na een openingswoord van mevrouw Koster en Wethouder De Heer streden de teams voor een plaats in de finale op 8 maart. In 5 wedstijden werd uitgemaakt wie tot de beste schakers behoren in categorie A voor leerlingen uit groep 7 en 8 en in categorie B voor leerlingen t/m groep 6.
Voor de finale hebben zich geplaatst in categorie A de Parkschool, Geert Groteschool, de Ichtus, Montessorischool, Van Heemstraschool (uit Hattem), de Wilgenburg, de Wingerd en de Smaragd. In categorie B gaan door Jenapleinschool, de Smaragd, Montessorischool, de Wilgenburg, de Werkschuit en maar liefst 3 teams van Schatkamer.

img_8694.jpg

 
Open training op het dak van Deltion
woensdag 1 maart 2017 20:06

Zwolle - Survivalrun en Obstaclerun zijn de snelst groeiende sporten van Nederland doordat je er snel fit van wordt en erg leuk blijft om te doen. THOR Zwolle heeft inmiddels veel ervaring hoe je deskundig om kan gaan met de sport die hardlopen combineert met het overwinnen van obstakels. Om deze sport toegankelijker te maken voor mensen uit de wijken Holtenbroek, AA landen, Westenholte en Stadshagen kan je van jong tot oud vanaf dinsdag 7 maart terecht op het dak van het Deltion College.

thorianen_jeugd.jpg

Terwijl je hardlopen combineert met klimmen gebruik je altijd alle spieren in je lichaam waardoor je ongemerkt sterker en fitter wordt. Je kan altijd andere manieren van klimmen uitproberen en verschillende hardloopvormen toepassen. De trainingen worden hierdoor op maat aangeboden van jong tot oud en van beginner tot ervaren wedstrijdatleet. Deskundige trainers staan voor jou klaar om naast veel beweegplezier ook de veiligheid in de gaten te houden. Op dinsdag 7 maart start om 18.00u de ‘open training' voor iedereen die de sport Survivalrun/Obstakelrun maar kan en wil uitproberen en misschien wel een wedstrijd aan wil gaan met wethouder sport Rene de Heer.
De trainingen zijn voor jeugd vanaf 7 jaar (18.00 - 19.30) en volwassenen. (19.30 - 21.00) De ingang is bij het Sportcentrum van het Deltion College aan de Obrechtstraat. Het enige wat je mee moet nemen is een lange sportbroek, gevulde bidon, sportschoenen met grip (géén voetbalschoenen) en een trainingsjas. Je kan ter plekke omkleden en douchen.

 
Parkeergarage Katwolderplein geopend
woensdag 1 maart 2017 17:18

Zwolle - Woensdag 1 maart om 14.15 uur werd de parkeergarage Katwolderplein aan de Katerdijk geopend. Projectwethouder Katwolderplein Ed Anker parkeerde de eerste elektrische dienstauto van de gemeente Zwolle in de nieuwe garage en overhandigde de sleutel aan wethouder Verkeer en Vervoer Filip van As.

parkeergarage1.jpg

Met het uitrollen van een banier door studenten van de Hogeschool Windesheim met On Campus vanaf het bovenste parkeerdek langs de gevel werd het parkeergebouw officieel geopend. Wethouder Filip van As: "Met de nieuwe parkeergarage Katwolderplein aan de stadsentree Katerdijk heeft Zwolle er maar liefst 700 parkeerplekken bij. Het is een prettig licht gebouw, duurzaam ook: met laadpalen voor elektrische auto's, zonnepanelen en energiezuinige verlichting die dimt als er niemand aanwezig is. Ik vind het mooi dat ook aan het groen gedacht is: de zijgevel wordt met planten groen aangekleed en er zijn speciale nestelplekken voor gierzwaluwen en vleermuizen gemaakt."

parkeergarage2.jpg

 
Bewoners akkoord met renovatie flat
woensdag 1 maart 2017 14:58

Zwolle - Meer dan 70% van de huurders van SWZ aan Gombertstraat 226 t/m 336 gaat akkoord met de voorgestelde renovatieplannen. Dit is de eerste flat aan de Gombertstraat waar de renovatie plaats zal vinden. In 2017 komt flat 2 en in 2018 flat 3 aan de beurt. Aannemer Nijhuis B.V. gaat de renovatie uitvoeren. Liftinstallateur Kone vernieuwt deze maand de lift.

Tijdens de renovatie worden de appartementen flink opgeknapt. De woningen worden energiezuiniger gemaakt, onder andere door nieuwe gevelpuien te plaatsen. Zo gaan de woningen van energielabel G naar label A. Daarnaast kunnen bewoners ervoor kiezen hun keuken, badkamer en toilet te vernieuwen en wordt de intercom vernieuwd. In februari konden bewoners in twee speciaal ingerichte modelwoningen aan de Gombertstraat kijken hoe hun woning er na de renovatie uit komt te zien.Hier konden materialen en kleuren worden bekeken van onder andere aanrechtbladen, wand- en vloertegels en (rol)gordijnen. Nu de akkoordverklaringen van de bewoners binnen zijn, worden de komende weken in persoonlijke gesprekken de definitieve keuzes gemaakt. Naar verwachting zijn alle flats in medio 2018 gerenoveerd. 

 
CU: Statenzaal te veel onbenut
woensdag 1 maart 2017 14:55
Zwolle - De provinciale fractie van de ChristenUnie wil dat de oude Statenzaal aan de Diezerstraat in Zwolle meer door de provincie wordt gebruikt dan nu het geval is. De historische waarde van het gebouw is groot en het zou jammer zijn deze mooi zaal onbenut te laten liggen.

Jan Westert, fractievoorzitter van de ChristenUnie Overijssel heeft in het vragenuur het college van GS gevraagd of de oude statenzaal doorlopend benut kan worden in het kader van bestuur Overijssel en Democratie? Wat Westert betreft kan dat ook in projecten samen met het bijv. samen met Thorbeckehuis. Ook stelt hij dat er ter onderstreping van dit waardevolle monument een keer een Statenvergadering worden gehouden bijv. met als thema "Democratie in Overijssel"! "Zou het niet mooi zijn om eens in een statenperiode daar een statenbijeenkomst te laten plaatsvinden", vervolgt Westert zijn vragen.

 
Het allerlaatste Groot Zwols Dictee
woensdag 1 maart 2017 12:54

Zwolle - Op donderdag 23 maart wordt voor de 17e en tevens laatste keer het Groot Zwols Dictee gehouden. Iedereen is van harte welkom om mee te schrijven in het Historisch Centrum Overijssel aan de Wevelinkhovenstraat te Zwolle, aanvang 19.30 uur.

 zwols_dictee-3.jpg

De avond wordt geopend door Arie Slob, directeur van de IJsselacademie en het HCO. Na afloop van het dictee kunt u nog even genieten van een hapje en een drankje onder het genot van de muzikale bijdrage van Rick Elings. Deelname is gratis. Het Zwols behoort tot de Nedersaksische taal, een belangrijk cultureel erfgoed dat gekoesterd en beschermd moet worden. In Zwolle is een dialectkring actief, worden voordrachten en muzikale presentaties gehouden in het Zwols en publiceert de krant streektaalcolumns. 

 
Week van de Techniek 2017
woensdag 1 maart 2017 9:13
Zwolle - Ruim 1700 jongeren van basisscholen uit Zwolle en omstreken doen van 6 t/m 11 maart mee aan de Week van de Techniek. Ze gaan werkstukjes maken, krijgen een rondleiding door het Deltion College en mogen samen met hun familie technische bedrijven uit de regio bezoeken.

Week van de Techniek
De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de jaarlijkse initiatieven is de Week van de Techniek.
 
Het weer: Buien met even wat zon
woensdag 1 maart 2017 0:42

Zwolle - Woensdag is het bewolkt en vallen er buien. Tegen de middag wordt het even droog en is er kans op wat zon. Daarna gaat het weer regenen. Bij een stevige wind wordt het maximaal 9 graden.

weerfoto-1-maart-2017-dillenburgstraat.jpg
Dillenburgstraat

Donderdag is het droog op een enkel buitje na. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 10 graden.

 
Sander Dekker op werkbezoek bij CSE
dinsdag 28 februari 2017 21:46

Zwolle - Dinsdag 28 februari was OC&W Staatssecretaris Sander Dekker in Zwolle op werkbezoek bij het Centre for Sport & Education. De school groeide in acht jaar tijd uit tot een opleiding met bijna 600 leerlingen die onderwijs volgen op hun eigen niveau, vanaf basisschool groep 7 en 8 tot en met voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Bij het CSE is sport onderdeel van het onderwijs en wordt een basis gelegd voor doorstroom van basisschool naar vo naar mbo. Uniek is ook dat de onderwijsinstelling en de betaald voetbalvereniging in één gebouw zitten en de combinatie met de sportfaciliteiten in de nabije omgeving, zoals het zwembad en het sportcentrum.

staatssecretarisdekker3.jpg 

Op de fiets langs Sportcentrum, zwembad, CSE
De Staatssecretaris ging, samen met bestuurders en andere betrokkenen op de fiets van het Landstede Sportcentrum naar het zwembad en vervolgens naar het CSE. Op alle drie locaties ging hij in gesprek met leerlingen en trainers. Gastheer Thomas van der Staak, directeur van het CSE, vroeg speciale aandacht aan de Staatssecretaris en 'Den Haag' voor het vervoer van de CSE-leerlingen die vaak met hoge reiskosten te maken hebben omdat ze uit de hele regio naar het CSE in Zwolle komen. Het werkbezoek werd afgesloten met een gezamenlijke gezonde lunch waarbij ook trainers en leerlingen aanhaakten.

staatssecretarisdekker1.jpg 

 

 
Zwolle wordt Shelter City
dinsdag 28 februari 2017 17:12
Zwolle - Zwolle heeft zich voorgedragen als Shelter City. Daarmee heeft het college van burgemeester en wethouders toegezegd aan de Haagse mensenrechten-organisatie Justice and Peace dat zij een mensenrechterverdediger voor een aantal maanden wil opvangen. Daarmee is Zwolle de negende stad in Nederland die hiervoor haar deuren opzet. Met deze voordracht wordt uitvoering gegeven aan een motie van de gemeenteraad.

Shelter City is een landelijk initiatief van Justice and Peace in samenwerking met Nederlandse steden, gericht op het beschermen van mensenrechtenverdedigers. Mensenrechtenverdedigers bestrijden schendingen van mensenrechten in hun eigen land. Vaak lopen zij hierdoor het risico te worden onderworpen aan arbitraire gevangenisstraffen, martelingen en zelfs ‘verdwijning'. Wanneer mensenrechtenverdedigers vanwege hun werk worden bedreigd, komen zij in aanmerking voor een verblijf van drie maanden in één van de Nederlandse Shelter City's, dit komt overeen met de duur van een Schengenvisum. Tijdens hun verblijf in Nederland zetten de mensenrechtenverdedigers hun werk in veiligheid voort en komen zij op adem. De gemeente Zwolle neemt een coördinerende en faciliterende rol waarin nauw wordt samengewerkt met het Windesheim Honours College en verschillende organisaties en bedrijven in de stad. Wanneer de eerste mensenrechtenverdediger in Zwolle aankomt is nog niet bekend. 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 181 - 225 van 9606

Nieuwstips Weblog Zwolle

OpenDag

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 23 maart:
Thursty Tunes
donderdag 23 maart:
Rammstein
donderdag 23 maart:
Longpunt Zwolle
zaterdag 25 maart:
Kerken als Podium
zaterdag 25 maart:
Tekencursus
zaterdag 25 maart:
Contantine Hastalis
zaterdag 25 maart - zondag 26 maart:
Open dag modelbouwers
zaterdag 25 maart:
Earth Hour Lichtjeswande...
zondag 26 maart:
Kwizzy?s Muziek Bingo
zondag 26 maart:
Koorconcert
zondag 26 maart:
Excursie “Voorjaar in he...
zondag 26 maart:
Dansvoorstelling
maandag 27 maart:
EHBO cursus
maandag 27 maart:
Students on stage
maandag 27 maart:
Leger des Heils