banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Matige start Be Quick i...
Typisch dat die persoon zic...
Het weer: Stapelwolken ...
Ik ben hier laatst langsgef...
Getuigenoproep straatro...
Ga je toch in Afrika wonen ...
Getuigenoproep straatro...
Racisme is een minstens eve...
Erik Bakker keert terug...
Mooi dat (bijna) iedereen z...
Erik Bakker keert terug...
Welkom back !
Erik Bakker keert terug...
Goed inzicht als middenveld...
Erik Bakker keert terug...
Niet zo flauw doen Zwollena...
Matige start Be Quick i...
Kan de persoon die hier loo...
Erik Bakker keert terug...
Samen met Diederik straks e...
Landman nieuwe hoofdtra...
Jammer dat de beste amateur...
Verhalen van Auschwitz ...
Wel Zwollee, goed punt, nee...
Matige start Be Quick i...
Weer 2 afvallers die NIET d...
Erik Bakker keert terug...
Hidde jij bent nummer 1
Erik Bakker keert terug...
Goed nieuws, Erik is een Zw...
Erik Bakker keert terug...
Waar blijven die negatievel...
Getuigenoproep straatro...
Gelukkig, getinte mensen. B...
Erik Bakker keert terug...
goed nieuws ervaren ...
Getuigenoproep straatro...
@ mike70 doe niet zo d...
Landman nieuwe hoofdtra...
Waar blijft dat wedstrijdve...
Landman nieuwe hoofdtra...
Stoken? Wie stookt er? Ik m...
Landman nieuwe hoofdtra...
Anders ik wel.
Landman nieuwe hoofdtra...
Ook ik voel mij zeer vereer...
Verhalen van Auschwitz ...
Hik, laat anderen dan niet ...
Getuigenoproep straatro...
Op de dijk liepen twee mann...
Landman nieuwe hoofdtra...
Frans schrijft de hele dag ...
Matige start Be Quick i...
Dat heb jij mis kwasiman al...
Landman nieuwe hoofdtra...
mijn naam is net zo fictief...
Landman nieuwe hoofdtra...
Een potlood en een deletekn...
Landman nieuwe hoofdtra...
Frans schrijft de hele dag ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Eenjarige planten vervangen door vaste planten
donderdag 4 mei 2017 17:38
Zwolle - In en rond de binnenstad vervangt de gemeente de eenjarige planten in de bloemperken door verschillende vaste planten die Zwolle in alle seizoenen kleur geven. Rova voert de werkzaamheden uit en gaat vanaf maandag 8 mei aan de slag in park Eekhout, park Potgietersingel, Nahuysplein en bij de Sassenpoort.

Zwolle heeft in en rondom de binnenstad een aantal eenjarige bloemenperken die kleur geven aan de stad. Minimaal twee keer per jaar werden de planten in deze perken gewisseld. Het wisselen van de planten kost tijd en past niet bij de duurzaamheidsambities die Zwolle heeft. Daarom worden de eenjarige planten vervangen door vaste planten. Er is gekozen voor verschillende plantensoorten die samen zorgen voor een kleurrijke aankleding tijdens alle seizoenen. Door te kiezen voor vaste planten halveren de kosten voor het onderhoud van de plantenvakken. In 2018 vervangt Rova de eenjarige planten rondom het monument in het Ter Pelkwijkpark, Brink en nog een deel van park Potgietersingel.

 
Cultureel initiatief Zwolle-Zuid zoekt versterking
donderdag 4 mei 2017 17:34
Zwolle - Bewoners van Zwolle-Zuid maken onder de noemer ‘de Bruisende Buren' sinds 2016 muziektheater voor wijkgenoten. Op 23 en 24 juni 2017 gaat de show de Bruisende Buren goes wild in première tijdens de Kunst en Cultuurroute in De Nieuwe Bierton. Jongere en oudere deelnemers volgen hiervoor nu muziekmasterclasses, schrijven eigen nummers en repeteren voor hun optreden. De Bruisende Buren zoekt nog vrijwilligers en deelnemers voor in het wijkkoor.

De muzikale voorbereidingen zijn al van start, maar De Bruisende Buren zoekt nog deelnemers voor in het wijkkoor. Het wijkkoor zal het grootste koor van Zwolle-Zuid vormen en gaat in de voorstelling liedjes zingen uit de musical Hair en nieuw geschreven nummers. De repetities vinden plaats op woensdagavonden vanaf 24 mei. Aanmelden voor het wijkkoor kan bij Eline Geerdink via info@elinegeerdink.nl of via 038-7501253. 

 
Brug- en sluisbediening op afstand
donderdag 4 mei 2017 15:20
Zwolle - De scheepvaart die gebruik maakt van de vaarwegen in de regio Zwolle-Kampen-Meppel kan de komende jaren ongehinderd doorvaren. Het Rijk, de provincies Overijssel en Drenthe en de gemeenten Zwolle en Meppel zijn overeengekomen om uiterlijk op 1 januari 2018 de bruggen en sluizen in de regio op afstand te bedienen. 

Flexibele brug- en sluisbediening
In het afgelopen jaar is er al een verbeterslag gemaakt door een meer vraaggestuurde bediening toe te passen. Dat betekent dat de inzet van bedienend personeel flexibel gebeurt op die tijdstippen dat er daadwerkelijk binnenvaartschepen willen passeren. Hiermee worden de bedieningstijden optimaal afgestemd op de vraag van de binnenvaart en wordt de bereikbaarheid voor de scheepvaart verbeterd. Dit ondanks de eerdere bezuiniging van het Rijk op brug- en sluiswachters. Met de bediening op afstand vanaf 2018 gaat de service aan de vaarweggebruikers omhoog. De betrokken partners willen hiermee het goederenvervoer over water stimuleren. Dat is niet alleen goed voor de bereikbaarheid van de regio en de groei van de economie, maar ook voor de concurrentiepositie van de binnenvaart en de ondernemers langs de vaarwegen.

 
Ga in gesprek tijdens het Stadscafé
donderdag 4 mei 2017 10:48
Zwolle - Ben je klaar om jouw idee voor een leefbare stad te pitchen? Ga dan de uitdaging aan, deel jouw idee met het publiek, en maak kans op een Stadscheque tot 2500 euro.

Samen met Club Cele en ZAP, in het kader van de Omgevingsvisie, wordt in het Stadscafé onderzoek gedaan naar de Zwolse Stedelijkheid. En daar hebben we inwoners van Zwolle voor nodig: jong en oud, studerend of werkend, binnenstadbewoners en bewoners van elke zwolse wijk en buurt. Waarom? Omdat iedereen op een andere wijze kijkt en de stad anders gebruikt en dat is waardevol. Tijdens het vorige Stadscafé werd op de fiets met vier groepen bekeken welke verschillende routes naar de binnenstad van Zwolle leidden. Verstopte kunstobjecten, fijne zitplekken, prachtige zichtlijnen en mooie natuur.

 
Het weer: Voornamelijk bewolkt met kans op bui
donderdag 4 mei 2017 0:00

Zwolle - Donderdag is het voornamelijk bewolkt en valt er af en toe een bui. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 13 graden.

weerfoto-4-mei-2017-stockholmstraat.jpg
Stockholmstraat

Bevrijdingsdag start bewolkt. In de loop van de dag onstaat er wat meer kans op zon. Wel lijkt het droog te blijven. Bij een matige noordwestenwind wordt het maixmaal 13 graden.

 
Turfmarkt kermis wordt weer opgebouwd
woensdag 3 mei 2017 21:54

Zwolle - Inmiddels is de opbouw van de Turfmarkt kermis in Zwolle weer begonnen. Op Bevrijdingsdag kan de kermis weer bezocht worden. Iedereen die op 5 mei even wat anders wil kan de gehele dag voor 1 euro pp. in de attracties. Gezellig met het gezin of met vrienden even afzakken naar de kermis, van 's morgens 10.00 tot 's avonds 23.00 uur!

mariekevandenberg_weblogzwolle_1030.jpg
Foto's: Marieke van den Berg 

De kermis is van vrijdag 5 mei t/m zondag 14 mei. Maandag 8 mei en vrijdag 12 mei is het ook de gehele dag Eurodag.

mariekevandenberg_weblogzwolle_1035.jpg

mariekevandenberg_weblogzwolle_1038.jpg

mariekevandenberg_weblogzwolle_1047.jpg 

 

 
Berkum voor cruciaal duel naar Bennekom
woensdag 3 mei 2017 21:24
Zwolle - Berkum speelt zaterdag uit bij Bennekom en kan daar met een overwinning de titel in de 1e Klasse D binnen halen. Dat zal echter geen eenvoudige klus zijn want hoewel Bennekom onlangs een paar kostbare steken liet vallen, hebben de Veluwenaren laten zien over een sterke selectie met gevaarlijke spitsen te beschikken.

"Het is geen gemakkelijke ploeg," weet Berkum-verdediger Jordi Lemmens. "Ze zijn vrijwel zeker van nacompetitie, maar je mag er natuurlijk nóóit van uit gaan dat ze het nu wel weg zullen geven. Wij moeten daar gewoon weer lekker voetballen, we hebben het hele seizoen al een goed gevoel en we zijn er nu zó dicht bij...."

 
ZomerOndernemer dit jaar weer in Zwolle
woensdag 3 mei 2017 17:12

Zwolle - Op 25 juli 2017 start ZomerOndernemer weer in de regio Zwolle. Jongeren tussen de 15 en 22 jaar kunnen kosteloos deelnemen aan het ondernemersproject in de zomervakantie. Tijdens het project ervaren jongeren hoe het is om te ondernemen. Onder begeleiding van professionele trainers starten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvangen een startkapitaal en zijn verzekerd.

naamloos.jpg_1.jpg Foto's gemaakt door Theo Smits
Vorig jaar waren de deelnemers te gast bij McDonald's Zwolle Zuid

Inhoud project
Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training. Vervolgens brengt de groep iedere week een bezoek aan een ervaren ondernemer of bekende organisatie in de regio Zwolle. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

naamloos.jpg 

 
Hogeschool Windesheim nodigt haar buren uit
woensdag 3 mei 2017 17:08

Zwolle - Hogeschool Windesheim organiseert op donderdag 11 mei een foodtruckfestival op de Campus in Zwolle. Het festival vindt plaats van 11.00 tot 15.00 uur en is vrij toegankelijk. Aan het festival nemen dertien regionale bedrijven deel die allemaal diverse verrassende gerechten verkopen.

Naast alle medewerkers en studenten van Windesheim zijn ook buurtbewoners en bedrijven uit Spoorzone Hanzeland uitgenodigd. Het festival wordt georganiseerd in het kader van ‘Reuring op de Campus': een initiatief van Windesheim om maandelijks met een event voor nog meer levendigheid op de Campus te zorgen. ‘Dit festival is een mooi voorbeeld van ons doel om vaker op informele wijze onze buren op de Windesheimcampus welkom te heten en bij onze events te betrekken', zegt Irma van der Kolk, evenementencoördinator bij Windesheim. ‘En juist in zo'n informele setting ontstaan vaak weer mooie ideeën om nieuwe samenwerkingen aan te gaan.' Aan het foodtruckfestival nemen de volgende dertien bedrijven deel: Pistache, Lots of Yoghurt, BriesSaucies, Veulsoeps, Vive la Crêpe, What's Tomorrow Food, De Frietosoof, I Love Fish, Traktatie op Locatie, Smooth Fruit Therapy, De KOFFERBAKker, The Food Dealer Food Truck en Talamini. Allen bieden voor een prijs van maximaal € 2,50 een selectie uit hun assortiment.

 
Nachtelijke asfalteringswerkzaamheden
woensdag 3 mei 2017 13:12
Zwolle - Van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 mei laat gemeente Zwolle aan de rotonde Meppelerstraatweg/Hogenkampsweg, aan de Koggelaan en de Stockholmstraat asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Op donderdagavond 11 mei starten de werkzaamheden aan de rotonde Meppelerstraatweg/Hogenkampsweg later, namelijk om 21.00 uur. Dit in verband met koopavond.

De werkzaamheden bestaan uit het frezen van de bestaande asfaltlaag, het aanbrengen van een nieuwe deklaag en bijbehorende wegmarkeringen.

 
Het weer: Bewolkt met kans op regen
woensdag 3 mei 2017 0:00

Zwolle - Woensdag start bewolkt met wat (mot)regen. In de loop van de dag kan de zon af en toe doorbreken. Wel blijft de kans op een bui aanwezig. Bij een zwakke noordoostenwind wordt het maximaal 16 graden. In de avond is er meer regen dat ook wat steviger van aard kan zijn.

weerfoto-3-mei-2017-scheldelaan.jpg
Scheldelaan

Donderdag is het veelal bewolkt met kans op een bui. Bij een stevige noordoostenwind wordt het maximaal 14 graden.

 
Rode Kruis Jubileumtentoonstelling op het BFO
dinsdag 2 mei 2017 22:00

Zwolle - Op 5 mei 2017 staat de reizende Rode Kruis Jubileumtentoonstelling op het bevrijdingsfestival in Zwolle. In een groot meubel in de vorm van een rood kruis kan het publiek op beeldschermen verhalen zien over Rode Kruis-vrijwilligers van toen en nu; helden en heldinnen die een rol van belang hebben gespeeld in de 150-jarige geschiedenis van het Rode Kruis.

De figuren worden gespeeld door acteurs van het Nationale Theater. De jubileumtentoonstelling is op het bevrijdingsfestival vanaf de opening om 11 uur door de (loco)burgemeester te zien. Het staat op het plein van de vrijheid. Gedurende bevrijdingsfestival is de tentoonstelling door belangstellenden te bezichtigen. Vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Zwolle zijn beschikbaar om meer informatie te geven over wat de hulporganisatie allemaal doet, lokaal, landelijk en wereldwijd. In het meubel zijn op beeldschermen de verhalen te zien van bijzondere Rode Kruisvrijwilligers: vijftien in totaal. Bijvoorbeeld het verhaal van Pim Kolff, een internist in Kampen en Rode Kruiser in hart en ziel. 

 
Eenmalige subsidie voor Zwolle Unlimited
dinsdag 2 mei 2017 18:34
Zwolle - Zwolle Unlimited ontvangt eenmalig een extra bedrag van 10.000 euro in aanvulling op de subsidie die eerder al was toegekend voor dit jaar. Met behulp van deze aanvullende subsidie organiseert Zwolle Unlimited een extra avondprogramma op zondag 4 juni.

Het festivalweekend van Zwolle Unlimited valt dit jaar samen met het pinksterweekend en is daardoor een dag langer dan gebruikelijk. Dit biedt de organisatie van Zwolle Unlimited de kans om meer mensen naar het festival te trekken. Een uitbreiding van het programma is daarom gewenst. Zwolle Unlimited laat het publiek kennis maken met kunst en cultuur op een laagdrempelige manier. Tijdens het festival zijn er onder andere internationale straattheatervoorstellingen, vertelvoorstellingen, rootsmuziek en singer-songwriters. Zwolle Unlimited heeft als kernevenement een plek in het Zwolse evenementenbeleid en ontving voor 2017 een bedrag van 55.000 euro. 

 
Jeugdtheaterschool Zwolle heeft nieuwe website
dinsdag 2 mei 2017 14:03

Zwolle - Met een ferme klap op de knop heeft wethouder Brink van cultuur de geheel vernieuwde website van Jeugdtheaterschool Zwolle geopend. Niet alleen werd zo het nieuwe logo onthuld, ook is het vernieuwde en uitgebreide lesprogramma vanaf vandaag voor iedereen toegankelijk.

opening_site_jeugdtheaterschool_zwolle.jpg 

Naast de vertrouwde jaarcursussen theater voor jeugd van 8-12 en van 13-17 jaar is het aanbod uitgebreid met workshops, lessen voor de allerjongsten, klassiek ballet & musicaldanslessen. 

 
Organisatie Aalandenloop mikt op 800 lopers
dinsdag 2 mei 2017 13:52
Zwolle - Atletiekvereniging PEC 1910 en multifunctioneel Wijkcentrum De Bolder bereiden zich weer voor op de Aalandenloop, die op vrijdagavond 19 mei voor de 4e keer wordt gehouden. Het maximale deelnemersaantal is, wegens het succes van voorgaande jaren, uitgebreid van 600 naar 800 lopers.

Liefhebbers kunnen meedoen aan een 5- of een 10-kilometerloop. Voor de jeugd is er weer een speciale kidsloop over 1 of 2 kilometer. Als extra is dit jaar bij de Kidsrun een prijs voor de beste school ingevoerd. Voorinschrijven kan nog t/m maandag 15 mei via www.aalandenloop.nl of inschrijven.nl. Op de dag van de loop zelf is inschrijven mogelijk vanaf 15:00 uur in Wijkcentrum de Bolder. Dit alleen indien de loop nog niet is volgeboekt.
 
Het weer: Voornamelijk bewolkt met kans op bui
dinsdag 2 mei 2017 0:00

Zwolle - Dinsdag is het voornamelijk bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen.'s Middags wordt het droger en kan de zon even doorbreken. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 15 graden.

weerfoto-2-mei-2017-havezathentunnel.jpg
Havezathentunnel

Woensdag is het in de morgen bewolkt en valt er regen. 's Middags wordt het droger en komt de zon meer tussen de wolken door. Bij een matige oostenwind wordt het maximaal 15 graden.

 
Inloopbijeenkomst hoofdfietsroute Oude Wetering
maandag 1 mei 2017 18:16

Zwolle - Op dinsdag 9 mei aanstaande tussen 17.00 en 19.00 uur zijn bewoners van Stadshagen van harte welkom op de inloopbijeenkomst over de herinrichting van de hoofdfietsroute Oude Wetering. Met een aantal aanpassingen wil de gemeente Zwolle de Oude Wetering toegankelijker maken voor fietsers en voetgangers.

170501_foto2_oude_wetering.jpg 

De bijeenkomst vindt plaats in het Wijkservicepunt aan de Belvédèrelaan 1. Tijdens deze inloop kan iedereen zich laten informeren over de nieuwe inrichting van de Oude Wetering en de uitvoering van de werkzaamheden. De fietsroute Oude Wetering vormt samen met het Twistvlietpad de centrale fietsontsluiting-as van de wijk Stadshagen. Deze hoofdfietsroute is tevens de centrale as, die de wijk verbindt met de binnenstad en het buitengebied. Tevens vormt het een belangrijke verbindende schakel tussen de langs deze route gelegen woonwijken, scholen, sportvelden en het (winkel)centrum van de wijk.

 

 
TV Triade wint 1e wedstrijd triathloncompetitie
maandag 1 mei 2017 18:14

Zwolle - De heren van triathlonvereniging TV Triade uit Zwolle hebben de eerste wedstrijd van de 2eDivisie Noord triathloncompetitie gewonnen. Zondag kwam het team, bestaande uit Óscar Torres, Han Peter Lucas, Tim Hezemans en Geert-Jan Vos, in actie tijdens de teamtriathlon in Arnhem. Met ruim een minuut voorsprong op de nummer twee finishte het 1e team van Triade na 475 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen in 56 minuten en 5 seconden. Tijdens de zogenaamde ‘Super Sunday' in Arnhem trapten maar liefst 252 teams uit het hele land het nieuwe triathlonseizoen af.

herenteam_tv_triade.jpg

Onder zonnige omstandigheden kwamen meer dan 1.000 triatleten in actie op één locatie op verschillende niveaus. Naast het 1e herenteam kwamen voor Triade nog 2 herenteams en het damesteam in actie. De dames komen voor het vijfde jaar op rij uit in de landelijke 1eDivisie, de een-na-hoogste divisie van de triathloncompetitie. Het niveau ligt erg hoog. Esmeralda Spek-Hovestad, Arlana van Ommen, Rolien Duiven en Kimberly Kok finishten in de eerste wedstrijd als 19e van de 20 teams. Het doel van de dames is handhaving in de 1eDivisie. Om dit doel te behalen moeten ze nog flink aan de bak in de volgende wedstrijden in Almere, Stiens, Rotterdam en Leiderdorp. Het tweede herenteam van Triade, dit keer bestaande uit Frank Eggink, Edward van Dootingh, Kees van de Wetering en Pelle van Waes, komt uit in de 3eDivisie Noord en eindigde op een uitstekende 11e plek van de 23 teams. Jeroen van Dijk, Rob Verweij, Berry Koning en Michel Lamtink maakten deel uit van het derde herenteam en finishten knap als 14e van de 24 teams in de 4eDivisie Noord. TV Triade is een triatlon- en duatlonvereniging met ruim 100 leden. Naast volwassenen, is de Zwolse vereniging dit seizoen bezig met het opstarten van een jeugdafdeling. Jeugd van 8 tot 16 jaar kan zich nog aanmelden via jeugd@tvtriade.nl

 
Kick-off PEC kicks ASS
maandag 1 mei 2017 15:06

Zwolle - Het voetbalplezier spat er vanaf. Ingespannen koppies bij de kinderen, lachende ouders aan de rand van het veld. Kortom een geslaagde start van PEC kicks ASS: een nieuw project van PEC Zwolle United in samenwerking met Stichting Empower.

3.jpg 

Wanneer de eerste kinderen binnen komen in het clubhuis van Sportcampus de Pelikaan is het eerst nog even de kat uit de boom kijken. Menigeen blijft nog dicht bij papa of mama in de buurt. Het is ook niet niks als je je aangemeld hebt voor een voetbaltraining voor kinderen met autisme. En dat is best spannend, als je verder bijna niemand kent. Vooral als je dan ook nog een PEC Zwolle-shirt krijgt uitgereikt van PEC Zwolle-spelers Danny Holla en Wouter Marinus.

5.jpg

10.jpg 

 
NS op zoek naar nieuwe schoonmaaktechnieken
maandag 1 mei 2017 14:11
Zwolle - De NS heeft aan het dagelijks schoonmaken en schoonhouden van treinen een gigantische klus. Om dit zo goed mogelijk te doen worden er steeds weer nieuwe plannen bedacht en gerealiseerd.

Op het rangeerterrein in Zwolle staat nu een testtrein. De NS nodigt bedenkers van nieuwe schoonmaakconcepten uit, deze in de trein te komen testen. Reizigers laten hun sporen na door omgevallen koffiebekertjes, kauwgom, zand, overvolle prullenbakken en vieze toiletten. In heel korte tijd moet dit alles schoongemaakt en opgeruimd worden.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 181 - 225 van 10120

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 25 mei:
Goudsteeg21
donderdag 25 mei:
Woonboulevard
donderdag 25 mei:
Ikea
donderdag 25 mei:
Tuincentra
donderdag 25 mei:
Goudsteeg21
vrijdag 26 mei:
Riverside
zaterdag 27 mei:
Moderne Devotie Award
zaterdag 27 mei:
Musica Vocalis/HanzeOrke...
zaterdag 27 mei:
Rugerio del Stereo
zaterdag 27 mei:
EHBO aan kinderen
zondag 28 mei:
Tritone Quartet
zondag 28 mei:
Muziek Bingo
zondag 28 mei:
Tuincentra
maandag 29 mei:
Deltion College
maandag 29 mei:
Onderwijs van de toekoms...