banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Auto tot stilstand tege...
Alleen al de opmerking "'t ...
Auto tot stilstand tege...
Wat eeuwig zonde dat WLZ af...
Oplossingen voor hittes...
Klimaatsverandering (door d...
Auto tot stilstand tege...
Het zal vast een vrouw zijn...
Oplossingen voor hittes...
'n veertig derdejaars vmbo-...
Oplossingen voor hittes...
Ons klimaat veranderd weini...
Auto tot stilstand tege...
T mens was hoogbeijaard. Af...
Auto tot stilstand tege...
Wat een vooroordelen allema...
Auto tot stilstand tege...
Niet alle, Leonardo. Die va...
Auto tot stilstand tege...
Ech Bernard, je hebt gelijk...
Oplossingen voor hittes...
Prettig lezende: Ons klim...
Auto tot stilstand tege...
Moet iets anders zijn. Zoie...
Be Quick wint thuis van...
@ Teun it zijn allemaal s...
Auto tot stilstand tege...
De beelden staan al op dump...
Auto tot stilstand tege...
Zal idd wel een drankje he...
Verkeerschaos Willemska...
Ik merk wel dat er veel aut...
Verkeerschaos Willemska...
Hulde aan de gemeente Zwo...
Verkeerschaos Willemska...
Bovendien ver weg van de Wi...
Be Quick wint thuis van...
Uit welke jeugdopleiding he...
Auto tot stilstand tege...
Wat een idiote reactie soen...
Verkeerschaos Willemska...
H. van der Vegte, het lijkt...
Be Quick wint thuis van...
@ joppuh Mooi geschreven,...
Verkeerschaos Willemska...
De afsluitingen die in de w...
Auto tot stilstand tege...
tsja zal wel drank in het s...
Kleine apparaten voor i...
Dit jaar alleen van witte p...
'Rijden Zonder Invloed'...
Ja Ja mensen, ik heb boeren...
Be Quick wint thuis van...
Volkomen terecht. Met name ...
Berkum pakt magere wins...
Ahhhh het bier op en de gez...
Berkum pakt magere wins...
@code rood, ben benieuwd wa...
Kleine apparaten voor i...
nog even geduld joriss, waa...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Terrassen binnenstad niet meer opruimen
vrijdag 31 maart 2017 8:54
Zwolle - Horecaondernemers in de Zwolse binnenstad hoeven voortaan niet meer iedere avond hun terrasmeubilair op te ruimen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van ondernemers. Op dit moment is de regel nog dat terrassen na sluitingstijd uit de openbare ruimte verwijderd moeten zijn. Veel horeca ondernemers vinden deze regel bezwaarlijk en in de praktijk blijven veel terrassen daarom nu al buiten staan. Het dagelijks opruimen kost veel tijd en opslagruimte.

Burgemeester en wethouders laten in antwoord op mondelinge vragen van de gemeenteraad weten dat de terrassen buiten mogen blijven staan. Ze gaan er daarbij wel van uit dat ondernemers die hun spullen buiten laten staan zelf het terras schoonhouden. De opruimplicht blijft wel bestaan voor de terrassen op het marktterrein van de Grote Markt, Melkmarkt en Grote Kerkplein op de marktdagen (vrijdag en zaterdag). Daarnaast blijven de veiligheidsregels van toepassing en mogen de terrassen de doorgang van de hulpdiensten niet belemmeren.

 
WRZV competitie blijft spannend in eindfase
vrijdag 31 maart 2017 7:51
Zwolle - Het HubTo team van Bé Rigter komt steeds dichterbij het kampioenschap in de 1e klasse en staat op de drempel van promotie naar de hoofdklasse. HubTo versloeg zelf VIPS met 3-1 en zag directe concurrent de Blije Kornuiten verrassend met 1-2 verliezen van zvv Present. Ook de koploper in de 2e klasse A Old Stars United lijkt aardig van slag te zijn na eerste het verlies tegen laagvlieger Kees Middendorp en nu pakte de supportersclub PEC Zwolle verrassend een punt af van de titelfavoriet. Er zijn op dit moment meerdere favorieten die meedingen naar het kampioenschap. Zowel Asero Futsal als Marrakech zijn op dit moment het meest kansrijk. Asero Futsal won met 5-2 van Bluefinger Wolves en Marrakech komt later in actie. Bola-Lah! Satu moet voorlopig weer even afhaken na de 3-5 nederlaag tegen FC Blikkie. De Bever Boys waren met 9-0 te sterk voor het Leger des Heils. HANZ was met 10-4 te sterk voor TGL Football.

Vastgoed Dalfsen heeft de beste kansen in de hoofdklasse B na een ruime 14-3 zege op The Green Room. De concurrentie blijft onderling punten verspelen en zien Vastgoed stap voor stap uit het zicht verdwijnen. FC Hummel leed puntenverlies tegen subtopper Krijtje FC in een wedstrijd waar paal en lat voor beide teams doelpunten in de weg stond. De ‘kraker' eindigde in een 1-2 zege voor het Krijtje. AVC kwam met een flitsende Wahid Shimeri in snel tempo op een 6-0 voorsprong tegen Bordeaux Groen. Alleen gaf Bordeaux niet op en bleef knokken. Uiteindelijk wist Bordeaux de stand gelijk te trekken tot 6-6, maar sloeg AVC in de slotfase toch nog toe en zegevierde met 8-6. Ook Europanel pakte een belangrijke zege op Neptunes'12. Met een 13-0 overwinning lijkt Europanel veilig en verzekerd van een plaatst in de hoogste klasse volgend seizoen. Ook de Belgische Keizer 2 wist een nipte 5-4 zege te behalen op YBC.
FC Banlieu wist met 6-2 te winnen van FC Pitt en blijft zo in het spoor van koploper KPS Steigerbouw, die zelf een 13-3 zege boekte op Pandje 2.0. ZVT Edon wist ook een monsterzege (16-5) te boeken op de Thrillseekers. Aqua Comfort kwam in een gelijkwaardig duel tegen Grandesco met 2-3 net tekort en lijkt kansloos in de titelstrijd. Innofeet won met 3-0 van L&M Workwear uit Genemuiden.
 
Het weer: Mooie warme lentedag
vrijdag 31 maart 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag wordt een warme lentedag en is de zon ruimschoots aanwezig. Het wordt overdag maximaal 22 graden. In de avond is er kans op een (onweers)bui.

_mg_7668.jpg
Vlasakkers

Zaterdag doet de temperatuur een enorme stap terug. Het wordt maximaal 17 graden bij een matige westenwind. Ook is het voornamelijk bewolkt en is er kans op een bui.

 
Logo nieuwe stijl SBO de Sluis onthuld
donderdag 30 maart 2017 17:04

Zwolle - SBO de Sluis in Zwolle onderscheidt zich van andere SBO scholen, door onderwijs aan te bieden dat aansluit bij de 21e eeuw. Waar op veel scholen voor het speciaal basisonderwijs op traditionele wijze wordt lesgegeven, kiest SBO de Sluis voor onderwijs dat aansluit bij de beroepen van de toekomst.

onthulling_nieuw_logo_de_sluis-001-s.jpg

Bij het prachtige nieuwe logo van de school, dat op donderdag 30 maart door Wouter Marinus, voetballer van PEC Zwolle, is onthuld, hoort de slogan: ‘Mijn koers, mijn toekomst, wij samen'. Het was een feestelijke middag op SBO de Sluis. Tijdens de ‘kick-off' schoot Wouter Marinus, voetballer van PEC Zwolle, onder toeziend oog van alle leerlingen, met de bal het oude logo aan flarden en werd het nieuwe logo boven de ingang van de Sluis onthuld; een groen met blauw roer van een schip. Voor dit logo is gekozen omdat op de Sluis de leerlingen zelf aan het roer staan. Elk kind heeft namelijk een eigen stip aan de horizon en vaarroute ernaartoe. De invoering van tabletonderwijs waar twee jaar geleden voor is gekozen, maakt het mogelijk om maatwerk te bieden aan de leerlingen. Voor elke leerling wordt een digitaal portfolio ingevuld, zodat zichtbaar wordt waar aan gewerkt wordt en waar de leerlingen trots op zijn.

 
WOZ-waarde Zwolse woningen online te bekijken
donderdag 30 maart 2017 17:00
Zwolle - Inwoners van de gemeente Zwolle kunnen de WOZ-waarde van hun woning 7 dagen per week en 24 uur per dag online bekijken via het landelijke WOZ-waardeloket: www.wozwaardeloket.nl

De gemeente Zwolle is nu officieel aangesloten op de Landelijke voorziening WOZ (LV WOZ). GBLT, het belastingkantoor dat in opdracht van de gemeente Zwolle gemeentebelastingen heft en int, is erin geslaagd deze aansluiting voor de gemeente succesvol te realiseren. De LV-WOZ is een landelijk systeem met als hoofddoel de uitwisseling van gegevens tussen gemeenten, samenwerkingsverbanden, Kadaster, leveranciers, dienstverleners en de Waarderingskamer te moderniseren. In plaats van periodieke uitwisseling van gegevens is het met de komst van LV-WOZ mogelijk om op elk moment van de dag, 7 dagen in de week gegevens uit te wisselen. Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht zich aan te sluiten op dit systeem dat onderdeel is van de basisregistraties. Voordat een gemeente mag aansluiten op de LV-WOZ, moet eerst met goed resultaat een aansluittoets worden gedaan. Dit is gelukt voor de gemeente Zwolle.

 
Fin M’Coul naar het Assendorperplein
donderdag 30 maart 2017 12:13

Zwolle - Op zondag 9 april staat het Assendorperplein in het teken van Ierse muziek. De mannen van de Folkband Fin M'Coul brengen een ode aan hun favoriete muziekstijl vanaf 14:00 uur bij Muziek aan het Plein. Waan je even in Ierland met de muziekstijl van Fin M'Coul. De mannen spelen Irish Folk, Traditional en Drinking Songs. 

comp2.jpg

De band, vernoemd naar een reus in een van de Ierse legendes, maakt overal samen met het publiek een feestje. De muziek werkt aanstekelijk en voor je het weet sta je te dansen en te zingen op nummers van onder andere The Dubliners, Flogging Molly, The Pogues en The Dropkick Murphys. Vanaf 14:00 uur staat de band in de muziektent op het Assendorperplein. De toegang van het festival is zoals altijd gratis. Wel wordt er met de pet rond gegaan om de band financieel te ondersteunen. Sociaal Culturele vereniging Eureka en wijkcentrum de Enk zijn geopend voor een hapje en een drankje. 

 
Spreeuwen ingezet tegen ongedierte op golfbaan
donderdag 30 maart 2017 12:06

Zwolle - Op golfbanen hebben de greenkeepers een hekel aan ongedierte in de grasmat. Vooral emelten, de larven van langpootmuggen, hebben het op de wortels van het fraaie gras voorzien. Zij veroorzaken kale plekken in de grasmat.

golf_1.jpg
Foto: Herma van Gerner

Het gaat niet goed met het aantal broedende spreeuwen in Nederland. Sinds 1980 is hun aantal met circa 40% achteruit gegaan (bron CBS). Eén van de oorzaken is dat spreeuwen steeds minder broedplaatsen kunnen vinden in onze steden. Een belangrijke voedselbron voor spreeuwen zijn emelten. Dus de spreeuwen zouden heel goed werk kunnen verrichten op de golfbaan, alleen ontbreekt het hier aan broedmogelijkheden. Op initiatief van Avifauna Zwolle en met medewerking van Golfclub Zwolle werden 20 nestkasten voor spreeuwen geplaatst aan de bomen op de baan in Zwolle.

 
Verwendag voor (ex-) kankerpatiënten
donderdag 30 maart 2017 11:03

Zwolle - Honderden (ex-) kankerpatiënten maakten er de afgelopen twaalf jaar al gebruik van. En de reacties zijn altijd positief en dankbaar. Ook dit jaar organiseren de studenten van de Mooi & Mode opleidingen van Landstede MBO weer een verwendag voor (ex-) kankerpatiënten.

img_6502.jpg 

De dertiende editie van de verwendag vindt plaats op vrijdag 7 april vanaf 9.00 uur bij Landstede MBO aan het Rechterland 1 in Zwolle. De studenten van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling geven de gasten gratis behandelingen en adviezen. Nog altijd stijgt het aantal kankerpatiënten in Nederland. Alleen al in 2016 werden er 51.720 vrouwen gediagnostiseerd met kanker. Het leven met en na kanker brengt veel klachten, emoties en zorgen met zich mee. 

 

 
Fietsavonturier in Zwolle
donderdag 30 maart 2017 10:59

Zwolle - Iedereen die van superlange en avontuurlijke fietsreizen houdt of ervan droomt, is vrijdagavond 31 maart welkom in het Deltion College, Mozartlaan 15. Marica van der Meer, fotografe, publiciste en bovenal fietsavonturierster houdt dan een presentatie. De presentatie start om 19:00 uur.

bijlage_02_foto_marica-1.jpg

Marica is net terug van een fietstocht in Afrika, maar vrijdagavond gaat het vooral over de tocht waarbij ze. vertrok vanuit Nederland en dwars door Europa en Azië reed om vervolgens ook nog Australië op de fiets te verkennen.Tijdens die tocht fietste ze 28000 kilometer. Eenzaamheid, ongekende gastvrijheid, gezelligheid, maar ook dreiging en onvriendelijkheid: ze maakte het allemaal mee. En natuurlijk ook hitte, kou, prachtige, lieflijke en woeste natuur. Ze ontdekte de mooiste bouwwerken, maar ook armoedige onderkomens. Bezoekers hoeven zich tijdens de lezing van bijna twee uur niet te vervelen, want Marica heeft een boeiend verhaal met veel anekdotes en prachtig beeldmateriaal.

 
Het weer: Afwisselend zon en wolken
donderdag 30 maart 2017 0:00

Zwolle - Donderdag start bewolkt met mogelijk nog wat regen. Daarna klaart het op en zal afwisselend de zon schijnen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 20 graden.

mastenbroekerallee.jpg
Mastenbroekerallee

Vrijdag wordt de warmste dag van deze week met een temperatuur van maximaal 21 graden. Het is daarbij een vrij zonnige dag. Aan het einde van de dag kunnen wat (onweers)buien ontstaan.

 
Deltion overhandigt extra prijs aan cliënt met lef
woensdag 29 maart 2017 23:29

Zwolle - Op 29 maart ontving Liesbeth Hendriks een extra prijs van Deltion: een naaimachine. Deze prijs hoort bij de Frion Lefprijs. Liesbeth sleepte eerder dit jaar 500 euro in de wacht voor de aanschaf van een naaimachine.

img_0791.jpg

Jurylid Gusta van de Zanden en collegedirecteur Welzijn & Gezondheid Deltion, zorgde ervoor dat Liesbeth de naaimachine kreeg van Deltion. De 500 euro kan de winnares nu besteden voor de aanschaf van materialen. En zij kan op de woonlocatie cliënten en begeleiders bijvoorbeeld helpen bij het maken en verstellen van kleding, gordijnen, enz. Frion rijkt drie keer per jaar de Lefprijs uit aan cliënten, ouders/verwanten of vrijwilligers. Zij kunnen meedoen met een idee met lef, waar meerdere cliënten iets aan hebben, en geld of vragen om het goede idee uit te voeren. 

 
Club Cele i.sm. De Groene Loper I love “beeing”
woensdag 29 maart 2017 17:31
Zwolle - Vorige week zondag ging de klok een uur vooruit, de lente is officieel begonnen. Dinsdag 4 april om 20.30 staat Club Cele | Talk of the Town Zwolle in bloei. De Groene Loper, een samenwerkingsverband dat inwoners van Zwolle wil betrekken bij hun eigen groene leefomgeving, is te gast. Wat weet jij daar eigenlijk van? Bekommer jij je ook?

Voor velen wekt het eerder een angstige associatie op, maar die kleine zwart-gele beestjes zijn heel erg nuttig voor onze natuur. Deborah Post weet daar alles over. Met haar initiatief Honey Highway, een blijvend paradijs voor bijen in de bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, Spoorrails en Waterdijken, haalde ze het landelijke nieuws. En nu is ze te gast bij Club Cele! 

 
Fundatie opent pop-up museum in Deltion College
woensdag 29 maart 2017 17:21
Zwolle - In de aanloop naar de Nationale Museumweek, van 3 t/m 9 april, opent het Deltion College vandaag een pop-up museum met pronkstukken uit Museum de Fundatie. Extra bijzonder: het museum is samengesteld door de Studentenraad. De Nationale Museumweek, een initiatief van de Museumvereniging, wil jaarlijks het publiek verrassen en inspireren met ons cultureel erfgoed, met onze museale pronkstukken, kortom: met 'ons echte goud'!

Pop-up museum
Vanaf woensdag 29 maart is een aantal mooie pronkstukken uit Museum de Fundatie te zien op het Deltion College. De studenten kozen bijvoorbeeld een naamloos schilderij van Rob Scholte: "dit schilderij, met zijn ster met vijf punten, staat symbool voor hoe de school het liefst zien. Als een centrum van respect, vertrouwen, eerlijkheid, creativiteit en transparantie", aldus Quinten en Fleur van de Studentenraad. Thea Koster, lid van het College van Bestuur Deltion College, benadrukte de fijne samenwerking met Museum de Fundatie: "dit is wederom een prachtig voorbeeld van hoe we al vijf jaar lang samenwerken. Zo krijgen we kunst & cultuur en jongeren écht dichterbij elkaar".

 
Laatste open dag Windesheim van dit schooljaar
woensdag 29 maart 2017 15:07
Zwolle - Op vrijdag 7 april houdt hogeschool Windesheim zijn laatste open dag van dit schooljaar. Voor eindexamenkandidaten de laatste keer voordat zij een knoop moeten doorhakken. Voor leerlingen uit havo-4, mbo-3 en vwo-5 een goede gelegenheid om te beginnen met de studiekeuze. Zo kan volgend jaar veel stress worden voorkomen.

Programma
Windesheimstudenten geven leerlingen tips en vertellen vanuit eigen ervaring. Er zijn voorlichtingsrondes en er is informatie over onder meer studiebegeleiding, studiefinanciering en Zwolle als studentenstad. Eindexamenkandidaten kunnen hun laatste twijfels bespreken. Voor leerlingen uit havo-4, mbo-3 en vwo-5 is er een studiekeuzetest als startpunt van hun zoektocht.

 
Uitgelicht tijdens World Press Photo
woensdag 29 maart 2017 15:01
Zwolle - Donderdag 30 maart is fotojournalist Jeroen Swolfs te gast in Uitgelicht. Deze speciale editie vindt plaats tijdens World Press Photo en daarom wijkt de gastcollegereeks van de opleiding Journalistiek ditmaal uit naar de Grote Kerk in Zwolle.

Jeroen Swolfs ging na zijn opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam als fotojournalist aan de slag. Hij richtte zich voornamelijk op politieke en maatschappelijke onderwerpen en hij deed opdrachten voor de Volkskrant, Amsterdam Weekly en het Rijksmuseum.

 
Berkum naar tobbend Hulzense Boys
woensdag 29 maart 2017 10:51
Zwolle - Koploper Berkum speelt zaterdag uit bij Hulzense Boys, dat vorig jaar via de nacompetitie naar de 1e Klasse D promoveerde maar daar alle moeite heeft om zich staande te houden. De ploeg uit Nijverdal bivakkeert nu op de laatste plek, al is de afstand tot de nacompetitieplaatsen nog steeds te overbruggen. "We mogen daar natuurlijk geen punten laten liggen, want de concurrentie zit ons op de hielen," beseft Berkum-middenvelder Mehran Ali Pour Asli. "Winst is daar dus ook weer superbelangrijk, maar we zijn al een hele tijd heel gedreven bezig en we hebben vertrouwen in eigen kunnen."

Hulzense Boys, dat dit seizoen nog maar twee keer won en alle andere 17 duels als verliezer afsloot, nam in de winterstop afscheid van trainer Jurgen Kok en stelde Bert-Jan Heins als diens vervanger aan. De resultaten bleven onder de maat, maar vorige week werd toch duidelijk dat Hulzense Boys niet onderschat mag worden. Hoewel er toen met 3-2 werd verloren bij Go-Ahead Kampen had dat heel anders af kunnen lopen. Ondanks het feit dat Hulzense Boys-verdediger Marcel van Gaal noodgedwongen als keeper moest spelen namen de bezoekers de leiding door een dropkick van Hulusi Yilmaz. Na rust kwam de thuisclub langszij via een penalty en vlak voor tijd scoorde Go-Ahead de 2-1. Daarmee was Hulzense Boys echter nog niet geslagen, want even later zorgde Peter Stiekema voor 2-2 en leken de Boys, ondanks alle personele tegenslag, een verdiend punt te gaan pakken. Direct daarna ging Go-Ahead echter, na een ongelukkig handsgeval, via een tweede penalty tóch met de winst strijken. Die volgens velen ‘gestolen overwinning' drukte Hulzense Boys bovendien op de laatste plaats omdat concurrent De Esch wél drie punten pakte....

 
Beth Hart voor solo-show naar Zwolle
woensdag 29 maart 2017 10:13

Zwolle -Zwolse theaters en Hedon presenteren woensdag 25 oktober Beth Hart in de Rabozaal van Theater De Spiegel. Met haar ijzersterke oeuvre bestaande uit een mix van blues, jazz, soul en rock, gepaard met haar dynamische stemgebruik wist ze live flink indruk te maken. Zowel op Zwarte Cross, Paaspop en Bospop als afgelopen najaar in een uitverkochte Heineken Music Hall. Dit najaar zal ze met haar solo-show de zaal van Theater De Spiegel vullen met pure passie en emotie. Kaartverkoop start vrijdag 31 maart via zwolsetheaters.nl 

bethhart01__0662_edit_2017.jpg 

Eén van de meest oprechte artiesten ter wereld is wat ons betreft zonder twijfel de Amerikaanse singer-songwriter Beth Hart. Een liveshow van "the ultimate female rockstar", zoals Blues Magazine haar typeert, is een avond op sleeptouw door haar uitgebreide oeuvre dat bol staat van invloeden uit de blues, jazz, soul en rock. Met natuurlijk dat altijd verleidelijke rauwe randje dat zo kenmerkend is voor de voor een Grammy genomineerde zangeres. Laatste wapenfeit: Fire On The Floor ontving lovende recensies en won de titel beste album van het jaar op de European Blues Awards.

 
Zwolse ‘Passion’ op Goede Vrijdag
woensdag 29 maart 2017 9:55

Zwolle - Zwolle heeft z'n eigen Passion, op Goede Vrijdag 14 april in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft delen uit het lijdensverhaal gekozen en die verbonden met zeven Nederlandstalige popliederen en teksten. Zo ontstaat een nieuw vorm gegeven lijdensverhaal. Iedereen is welkom om 19.30 uur in deze bijzondere viering. De toegang is gratis.

passion_zwolle_2017.jpg 

 

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt verbinding gemaakt tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Door het gebruik van hedendaagse liederen brengt de zanggroep het lijdensverhaal dichtbij de actualiteit.Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze evangelielezingen worden afgewisseld met verbindende teksten, geschreven door ds. Jan Woltinge.

 

 
Het weer: Bewolking en zo af en toe regen
woensdag 29 maart 2017 9:52

Zwolle - Er blijft vandaag veel bewolking hangen en af en toe valt er wat regen, die een buiig karakter heeft. In de loop van de dag wordt het vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon af en toe door. 

weerfoto-30-maart-2017.jpg
Hasselterdijk
 
Bij een matige, zuidwestelijke wind, is het nog steeds zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt maximaal 12 graden op de Wadden, tot 16 graden in het ZO. Morgen meer zon en 15 tot 21 graden!

 

 
Zondag koeien in Zwolle weer naar buiten
dinsdag 28 maart 2017 22:27

Zwolle - Zondag 2 april a.s. springen de koeien van melkveehouder Harold van Vilsteren weer voor het eerst naar buiten. Na een lange winter op stal kunnen de dieren weer vers gras eten. Wie van deze jaarlijkse koeiendans wil meegenieten, is welkom.

20150411_koeiendans_3411.jpg 

De eerste keer dat de koeien na de winter naar buiten gaan, zijn de dieren meestal uitgelaten. Ze rennen, springen en dansen van blijheid. Daarom wordt dit ook wel de koeiendans genoemd. Enkele honderden mensen zijn daar in Zwolle jaarlijks bij aanwezig. Om 1 uur gaan aanstaande zondag de staldeuren open en springen de ruim honderd runderen het weiland in. Vanaf 12 uur kunnen de koeien van dichtbij in de stal bekeken worden. Ook kan daar gezien worden hoe de koeien met de melkrobot worden gemolken. De boerderij staat aan het Roodhuizerpad 1 in Zwolle. Dit is vlak achter het Isalaziekenhuis. Wanneer u met de auto komt is het een zijstraat van de Kuijerhuislaan. Vanwege de verwachte drukte wordt verzocht op de fiets komen.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 226 - 270 van 9893

Nieuwstips Weblog Zwolle

chw16718-16226-bannerset-corporate-campagne.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
woensdag 26 april:
Nabestaandengroep
woensdag 26 april:
Theatergroep Carver
woensdag 26 april:
Kids LenteBios
woensdag 26 april:
Voorstelling Hedda Gable...
donderdag 27 april:
Koningsdag Park Eekhout
donderdag 27 april:
Koningsdag Nieuwe Markt
donderdag 27 april:
Kingdance
vrijdag 28 april:
Stavast met Marco Roelof...
vrijdag 28 april:
Dilana Smith
vrijdag 28 april:
Masterclass FilmActeren
zaterdag 29 april:
Misdaad en straf
zaterdag 29 april:
Goudsteeg21
zaterdag 29 april:
IVN Fietsexcursie
zaterdag 29 april:
Ares
zaterdag 29 april:
Moederdagactie