logo_internetmedia.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

banner-ijsselhallen-weblogzwolle-dec-2016.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

centraleharculo3d.jpg

Laatste Reacties
Start plaatsing zendmas...
Ach, het is maar een zendma...
Uitslaande woningbrand ...
Ja goede vraag. e tweede v...
Uitslaande woningbrand ...
En dan nu de vraag hoe lang...
Start plaatsing zendmas...
Ik ben het inderdaad niet e...
Start plaatsing zendmas...
Van antennemasten maken we ...
Start plaatsing zendmas...
Als ik dit lees, word ik we...
Denk mee over maatregel...
Het zou fijn zijn als er me...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
Op welk onderzoek doel je, ...
Denk mee over maatregel...
Meer afval-weggooi-plekken ...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
restafval betalen het an...
Denk mee over maatregel...
4x per maand wordt mijn afv...
Denk mee over maatregel...
Ik zeg al jaren dat de (kl...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door Pistolenpou...
Wilfred Westerhuis per ...
gebrek aan kwalitijd, ligt ...
Berkum ontvangt opkrabb...
ik heb inside informatie du...
Senioren in Spoolde ont...
Als oud Spooldenaar vind ik...
K’s Choice viert 25-jar...
Cacoon crash = cocoon crash...
Uitslaande woningbrand ...
en hier ben ik gewoon doorh...
Werkzaamheden Belvédčre...
En hoe gaat bus 1 rijden va...
Berkum ontvangt opkrabb...
PEC speelt niet, dus dan ma...
Wilfred Westerhuis per ...
jammer dat de trainer het v...
Berkum ontvangt opkrabb...
2-2
Berkum ontvangt opkrabb...
Ik denk 2-0
Uitslaande woningbrand ...
@sjaakmans, wat is nou bela...
Senioren in Spoolde ont...
Mooi initiatief!!
Senioren in Spoolde ont...
Waarschijnlijk erg blij met...
Nee tegen windturbines ...
Alles lezende lijkt me wel ...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door stadsiehaag...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
VLO knot wilgen bij Kleine Veerweg
vrijdag 24 februari 2017 14:15

Zwolle - Het knotseizoen gaat nog enkele weken door voor de werkgroep Vrijwillig Landschapsonderhoud (VLO) . Op zaterdag 25 februari worden wilgen geknot vanuit adres Kleine Veerweg 5A, 8017 PB Zwolle . Daar staat een rij wilgen in het land die in december 1993 zijn aangeplant tijdens de aktie "Knokken voor knotten". "Kleusien uut Zalk" heeft toen ook nog bomen geplant. Het was in dat jaar noodzaak om veel aandacht te geven aan het behoud en onderhoud van wilgen, anders had het landschap in deze omgeving er heel anders uitgezien.

vlo_2.jpg 

Dankzij de knotters van de VLO kunnen Zwollenaren genieten van dit fraaie landschap.
Dezelfde ochtend worden er ook wilgen gepoot bij het Zandweteringpad. Het werk is van 9.00 tot 12.30 uur. Iedereen is welkom om een keer mee te doen. Kom gewoon langs op de werkplek. Of vraag eerst even informatie bij Herman ten Den, tel 038- 85 35 839 of via vlo@milieuraadzwolle.nl

 
Home-Start basistraining start op 7 april
vrijdag 24 februari 2017 14:08
Zwolle - In april organiseert WijZ in Zwolle een Home-Start basistraining, bedoeld voor nieuwe vrijwilligers. Via de training worden de vrijwilligers voorbereid om gezinnen tijdelijk te ondersteunen als het even niet zo soepel loopt binnen het gezin. De ondersteuning is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van ouders, zodat zij na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen.De basistraining bereidt de vrijwilligers voor op het bieden van lichte (opvoedings) ondersteuning aan ouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kun je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder? Home-Start is landelijk ontwikkeld en wordt in Zwolle uitgevoerd door WijZ en Frion. 

De basistraining bestaat uit 5 dagdelen en wordt gegeven op 7, 13 en 21 april + 12 en 19 mei (elke keer van 9.30 tot 12.30 uur), bij De Molenkamp (gebouw van Frion)Voor Home Start worden vrijwilligers gezocht die zich tijdelijk willen verbinden aan een gezin. De insteek is dat een vrijwilliger wekelijks het gezin bezoekt voor ondersteuning, praktische hulp en het bieden van een luisterend oor. Home-Start zoekt daarom vrijwilligers met een dagdeel per week tijd, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.

 
Internationale Vrouwendag Zwolle 2017
vrijdag 24 februari 2017 10:42

Zwolle - Het Zwols Vrouwenplatform organiseert 8 maart weer de Viering van de Internationale Vrouwendag. Dit jaar een avond waarbij vrouwen kunnen kennismaken met het thema "Samen leven". De Internationale Vrouwendag richt zich op vrouwen uit alle lagen van de bevolking om het vrouw-zijn en het leven te vieren.

vrouwendag.jpg 

Samen is leuker. Samen lachen, samen huilen maakt ons sterk. Samen kunnen we alles aan! Kom 8 MAART naar het Thomas á Kempis College in het centrum waar we elkaar ontmoeten en het thema gezamenlijk inhoud kunnen geven. Samen genieten van muziek, workshops, consulten, verschillende soorten zelfgemaakte hapjes en koffie of thee. Dankzij sponsoren is er weer een heel mooi programma. Het programma begint om 17.45 u en eindigt om 21.15 u. Vanaf 17.45 u kun je je meteen inschrijven voor een workshop of activiteit. De entree is gratis. Voor meer informatie kun je kijken op onze website: http://www.zwolsvrouwenplatform.nl

 
Groot openingsfeest op 21 en 22 april
vrijdag 24 februari 2017 9:00

Zwolle - Op 21 en 22 april opent Stadkamer de deuren van haar nieuwe pand aan de Zeven Alleetjes in Zwolle. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de prachtige, nieuwe centrumvestiging: een plek om mensen te ontmoeten, op adem te komen, om cultuur en kennis te delen en nieuwe ideeën op te doen. Om zoveel mogelijk Zwollenaren te betrekken bij de feestelijke opening, organiseert Stadkamer zowel op de openingsdagen als de weken vooraf diverse activiteiten. Zo kun je nu meedoen aan ontwerpwedstrijden: het ontwerpen van een set kunstkaarten en het ontwerpen van de nieuwe jeugdpas. 

save_the_date_stadkamer.jpg 

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen een ontwerp insturen voor de nieuwe pas. Een kinderjury beoordeelt de inzendingen en kiest het beste ontwerp. De nieuwe jeugdpas, die vanaf 21 april verkrijgbaar is, wordt voorzien van het winnende ontwerp. De andere wedstrijd die Stadkamer heeft uitgezet is het ontwerpen van een mooie set kunstkaarten. De set is een giveaway tijdens de openingsdagen. Eventueel worden ze daarna tegen kostprijs verkocht op de nieuwe locatie.

 
Het weer Winterse start, later koud
vrijdag 24 februari 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag begint de dag met neerslag wat winters van karakter kan zijn. 's Middags is het droger met kans op wat zon. Bij een zwakke noordwestenwind wordt het overdag maximaal 8 graden. Gedurende de nacht kan de temperatuur dalen tot op of onder het vriespunt.

weerfoto-24-februari-2017-oldeneelallee.jpg
Oldeneelallee

Zaterdagochtend begint koud met mogelijk nog een graadje vorst. Het is voornamelijk bewolkt en gedurende de dag kan het gaan regenen. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 8 graden.

 
"Paragone" in Het Langhuis
donderdag 23 februari 2017 23:56
Zwolle - Op zondag 26 februari opent in kunstruimte Het Langhuis in Zwolle de tentoonstelling 'Paragone' van Eli Zegers & Roland Spitzer. Deze tentoonstelling in Het Langhuis is onderdeel van een drieluik: Na eerst in het Kunstenlab (Deventer) & Circa...dit (Arnhem) met hun tentoonstelling Paragone te hebben gestaan, wordt het afgesloten in Het Langhuis met een nieuwe uitwerking. De onlangs nieuw gekozen stadsdichter van Zwolle Kees Smits reageert op hun werk in een gedicht.

Hoe nemen we onze wereld waar? Waar ligt onze focus tijdens het werken? Wat maakt iets tot een schilderij of een sculptuur? Hoe ruimtelijk is een schilderij en hoe plat is een sculptuur? Wat is het raakvlak van desbetreffende objecten? Met deze vragen gingen Eli Zegers & Roland Spitzer aan het werk met het project 'Paragone'. Na tentoonstellingen in Deventer (Kunstenlab) en Arnhem (Circa...dit) presenteren zij een nieuwe uitwerking van dit Duo-project in Het Langhuis.

 
Lantaarntocht bij nacht en ontij
donderdag 23 februari 2017 23:50

Zwolle - Wegens groot succes en op veler verzoek herhaalt het Zwolse St. Michaëlsgilde op woensdagavond 15 maart as. weer een duistere en avontuurlijke verrassingstocht door de donkere steegjes en straatjes van de Zwolse binnenstad. Een spannende lantaarntocht door de donkere sloppen en stegen van het oude Zwolle

no_tocht_poster.jpg 

Vertrouw u toe aan de poortwachter, hij zal u bij het flakkerende licht van lantaarns meenemen op een beklemmende tocht door de sloppen en stegen van de oude binnenstad. Maar pas op!! onderweg kunnen we maar zo een aantal onverwachte en misschien wel schrikaanjagende ontmoetingen hebben met enige sinistere Zwolse figuren uit langvervlogen tijden.

 
Gastlessen over geld op Zwolse basisscholen
donderdag 23 februari 2017 17:51

Zwolle - Hoe ga je om met geld? Dat leren basisschoolleerlingen in de ‘Week van het geld', die dit jaar van 27 tot en met 31 maart gehouden wordt. In deze nationale projectweek voor het basisonderwijs worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals gastcolleges van financiële professionals. Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De gemeente Zwolle vindt het daarom belangrijk om aandacht te vragen voor de projectweek. Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen basisscholen (gratis) lespakketten aanvragen. Ook is op deze site allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes te vinden die de leerlingen zelfstandig kunnen doen. Voor de groepen 6, 7 en 8 verzorgen financiële professionals op aanvraag (gratis) gastlessen. Medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten staan dan voor de klas om leerlingen door middel van een educatief spel om te leren gaan met geld. Op www.bankvoordeklas.nl kunnen scholen een gastles aanvragen. Wethouder Jan Brink geeft op maandagochtend 27 maart een gastles op één van de scholen die zich hiervoor op de website hebben aangemeld. Eind februari wordt bekend gemaakt op welke school Jan Brink de gastles gaat geven. Bron: www.zwolle.nl

 
Fleddy Melculy en July Talk naar Hedon
donderdag 23 februari 2017 12:18

Zwolle - Zaterdag 11 maart speelt de metalband Fleddy Melculy in Hedon. Afgelopen jaar bracht de band haar tweede album Helgië uit waarmee ze op talloze Belgische en Nederlandse festivals zoals Graspop en Pukkelpop speelde. De band pakt metal-hardcore, theater en stand-up comedy en smelt deze elementen samen tot een ijzersterke en vlammende show.

fleddy11-03.jpg
Fleddy Melculy

Frontman Jeroen Camerlynck, die schuilgaat achter de naam Fleddy Melculy, speelde eerder al in de Belgische band De Fanfaar als leadzanger en gitarist. De Fanfaar is de begeleidingsband van de komiek, zanger en Belgische volksheld Urbanus. Fleddy Melculy staat bekend om hun humoristische show vol zelfrelativering en zelfspot, maar geeft hier naar eigen zeggen een rauwe rand aan met een flinke portie trash hardcore en overdreven veel breakdowns. Op zondag 12 maart treedt de Canadese alternatieve rockband July Talk op in Hedon. In september 2016 kreeg het succesvolle zelfgetitelde debuut een waardige opvolger met de release van het tweede album Touch. De vijf-koppige band trad eerder in Nederland op met een succesvolle show in Paradiso. De ijzersterke show kenmerkt zich door een mix van rauwe riffs en de spannende samenzang van zanger Peter Dremains en zangeres Leah Fay. De band speelde eerder al voorprogramma's voor wereldberoemde bands als Spoon en The Red Hot Chilli Pepers. Edmonton Journal beschreef het laatste album Touch als "a thrusting, sweaty, and intimate look at lust, loneliness, obsession, and privacy in a world dominated by cellphones, computers, and consumption."

julytalk_12-03.jpg
July Talk

 

 
Cartoon
donderdag 23 februari 2017 8:03
vanwanten1.jpg
 
Het weer: Storm en regen
donderdag 23 februari 2017 0:00

Zwolle - Donderdag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Gedurende de dag gaat het steeds harder waaien. Uiteindelijk waait het met windkracht 9. Dit betekent windstoten tot 100 km/uur. De temperatuur komt uit op een maximum van 10 graden.

weerfoto-23-februari-2017-roemer-vischerstraat.jpg
Roemer Visscherstraat

Vrijdag valt er ook neerslag, wat een winters karakter kan hebben. Het waait nog steeds stevig waardoor het flink koud aanvoelt. De maximum temperatuur komt uit op 8 graden. Op de eerste avond van carnaval kan het afkoelen tot rond het vriespunt.

 
Nieuwe leden welkom bij dahliavereniging
woensdag 22 februari 2017 22:27

Zwolle - Dahlia's zijn weer helemaal hip. Mensen die van dahlia's en tuinieren houden zijn bij de dahliavereniging Rondom De Peperbus bij het juiste adres. De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn al in volle gang. Dit jaar is er plek voor nieuwe leden. 

Als lid huur je één of meer bedden waarop je je eigen dahlia's teelt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het zaaien van snijbloemen en grassen. Tijdens de verenigingsavonden gaan de leden wekelijks aan de slag in de verenigingstuin. Daar leer je in de praktijk meer over de teelt van dahlia's, zoals het planten van de knollen, het bemesten en het dieven.  Leden kunnen het hele groeiseizoen door genieten van hun eigen bloembed(den) en van de rust en ruimte in de tuin. Het onderhoud van een dahlia bed kost in de periode april tot en met oktober wel de nodige tijd. Daarom zijn er steeds meer leden die besluiten om met 2 personen een of meer bedden te huren. Wel zo praktisch en gezellig, vooral tijdens de vakantieperiode als de dahlia's in volle bloei staan en er volop geplukt kan worden.  Naast de teelt van dahlia's worden er in de loop van het seizoen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bloemschikken met cliënten in verzorgingstehuizen en de Open Dagen. Meldt u aan wanneer u belangstelling heeft. U bent van harte welkom. Heeft u interesse? Kijk dan op www.dahliazwolle.nl Aanmelden voor half maart is wenselijk voor het op tijd kunnen bestellen van dahliaknollen en stekken.

 
Studenten onwetend over huurrecht
woensdag 22 februari 2017 15:57
Zwolle - Studenten zijn zich vaak niet bewust van de prijs-kwaliteitverhouding van hun kamer en betalen daardoor in veel gevallen onnodig veel huur, zo meldt het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ). SOOZ-voorzitter Anja Schuurman: ,,Studenten weten vaak niet dat kamerprijzen wettelijk bepaald zijn. Huisjesmelkers maken hier graag misbruik van''. Om studenten bewust te maken van hun huurrecht start het SOOZ de huurcheck-campagne.

Het juridische steunpunt van SOOZ biedt gratis huurchecks aan voor studenten. Bij de huurcheck wordt een kamer opgemeten en berekend wat de maximale prijs voor de kamer zou mogen zijn. Studenten kunnen de huurcheck aanvragen bij de SOOZ-balie in het C-gebouw van Windesheim of per mail via balie@sooz.nl. De huurcheck-campagne start op 27 februari aanstaande, uiteraard kan de check ook buiten de campagne om gedaan worden. Met behulp van de campagne wil het SOOZ ervoor zorgen dat de Zwolse student zich bewust wordt van zijn huurrecht. ,,Als studenten te veel betalen, wil het SOOZ samen met hen bekijken wat er tegen gedaan kan worden'' aldus Schuurman. 

 

 
Buurten ‘op zwart’ tijdens Earth Hour
woensdag 22 februari 2017 15:29

Zwolle - Tijdens het wereldwijde evenement Earth Hour gaat op veel plaatsen tegelijkertijd het licht uit, zo ging vorig jaar het licht op de Zwolse Peperbus exact tegelijk uit met het licht van de Eiffeltoren in Parijs. Ook dit jaar wil de organisatie - HeelBreed, Partij voor Cultuur en Fotografie Sterre Delemarre - de handen ineen slaan om op opvallende wijze zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit wereldwijde event van WWF en daarmee voor duurzaamheid en bewustwording in het gebruik van energie en onze aarde. Niet alleen in Zwolle, maar in heel Overijssel. 

earthhourzwolle_2016.jpg


Met het initiatief ‘Buurt op Zwart' wil de organisatie zo veel mogelijk buurten ‘op zwart' krijgen. "De uitdaging is natuurlijk om je buurt, of straat ook echt helemaal donker te krijgen en daarmee zo min mogelijk energie te verbruiken. Als de hele straat mee doet én je krijgt het op een nette manier óók nog voor elkaar om de straatverlichting uit te krijgen, dan heb je wel een applaus verdiend", aldus Jeroen van Doornik, Nachtburgemeester van Zwolle. "Ja!", vult Martijn van Hese, partijleider van de PVC aan: "We maken plannen om de meest uitzonderlijke en creatieve ideeën in beeld te brengen op een eigentijdse manier. Daarvoor moeten we op tour, momenteel zijn we aan 't inventariseren hoe we dat gaan doen." Beide heren zijn ambassadeur van Buurt op Zwart en zijn voornemens om net als vorig jaar  de beweging een zwengel te geven.
 

 
Zwolle krijgt een écht stadsstrand!
woensdag 22 februari 2017 14:09

Zwolle - Zwolle mag zichzelf na steden als Berlijn, Barcelona, Parijs en Amsterdam binnenkort ook officieel benoemen als stad met een écht stadsstrand. Vanaf begin mei 2017 t/m uiterlijk eind oktober 2017 wordt een gedeelte van het Rodetorenplein omgetoverd met wit zand, palmbomen, strandstoelen en bijbehorende Beachclub tot een waar paradijs voor alle strandliefhebbers.

Mensen zijn tegenwoordig altijd druk. Ze vliegen van hot naar her. Het Stadsstrand Zwolle neemt je helemaal mee naar je eigen gezellig ontspanningsmoment. Het gevoel van: er even helemaal uit zijn, een mini vakantiegevoel! Met de komst van het Stadsstrand Zwolle heeft Zwolle er weer een fantastische locatie bijgekregen om deze zomer te vertoeven! Alleen al de ligging aan de gracht van Zwolle is uniek. Naast de Beachclub gaan er zomerse activiteiten georganiseerd worden. Mogelijk wordt er een buitenbiscoop gerealiseerd.

 
Liesbeth van Tongeren op werkbezoek in Zwolle
woensdag 22 februari 2017 11:17

Zwolle - Vrijdag 24 februari brengt Liesbeth van Tongeren, GroenLinks Tweede Kamerlid, een werkbezoek aan Zwolle. De vice-fractievoorzitter van GroenLinks staat op nummer 6 op de lijst bij de komende Tweede Kamer verkiezingen.

liesbeth_van_tongeren.jpg


Door de leden van GroenLinks is ze van onverkiesbaar naar de 6e plaats ‘gestemd'! Ze trekt graag op met groene idealisten, ondernemers en burgers om samen keuzes af te dwingen voor groene energie, schone productie en een mooie leefomgeving. In de Tweede Kamer houdt zij zich bezig met de volgende portefeuilles: Energie, Economische Zaken en Innovatie, Infrastructuur en Milieu, Veiligheid en Justitie.

 
Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht
woensdag 22 februari 2017 8:52
Zwolle - Dit jaar is Zwolle van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 februari omgedoopt in Sassendonk. De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 25 februari vindt er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug
Nadat de intocht van Stadsprins Sebas de Eerste en Jeugdprinses Indy de Eerste heeft plaatsgevonden, volgt er een act op de Nieuwe Havenbrug. Om de act te kunnen uitvoeren wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, afgesloten.
De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar is een tijdelijke bushalte ingericht. Deze tijdelijke bushalte is tot 18.00 uur in gebruik. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaan de praalwagens uiteen en is de brug eveneens afgesloten.

 
Politiek en gezelligheid op Oosterschelde boot
woensdag 22 februari 2017 8:34

Zwolle - "Beroepspolitici zijn onbetrouwbaar" was een van de stellingen tijdens het regionale verkiezingsdebat, dat de jonge liberalen van de JOVD dinsdagavond op de Oosterschelde boot hadden georganiseerd. Jan Dijkgraaf, lijsttrekker van Geen Peil was het hier helemaal mee eens: "Politici zitten er voor zichzelf en Tweede Kamerleden die niet met voorkeursstemmen zijn gekozen en zich hebben afgescheiden zijn zetelrovers." Tijdens het verkiezingsdebat waren er geen beroepspolitici aanwezig. Hilde Palland uit Kampen staat op plaats 21 van het CDA en maakt mogelijk kans beroepspolitica te worden, maar Krijn Loek van de VVD uit Enschede met plaats 59 en D66-er Bert Terlouw op nummer 49 maken normaalgesproken geen kans op een Kamerzetel. De PvdA had geen kandidaat Tweede Kamerlid afgevaardigd, maar liet zich vertegenwoordigen door gemeenteraadslid Jan Slijkhuis.

dsc_1331.jpg 

Middels stellingen gaven de regionale politici hun mening over allerlei onderwerpen en hielden zich keurig aan het verkiezingsprogramma van hun partij. Jan Dijkgraaf heeft geen verkiezingsprogramma, maar wil dat leden van zijn partij rechtstreeks digitaal hun stem kunnen uitbrengen op voorstellen in de Tweede Kamer en de Kamerleden van Geen Peil zullen overeenkomstig hun stem uitbrengen. "De kiezer wordt bij ons de baas," aldus Dijkgraaf. "Heel Nederland is de huidige politiek zat en wil een eerlijke politiek zonder achterkamertjes." Zwollenaar Jan Slijkhuis van de PvdA had daarover duidelijk een andere mening: "Ingewikkelde vraagstukken moet je door de Kamer laten beslissen en kun je niet versimpelen tot een ja of nee. Een referendum is een onding." De VVD is het hiermee eens en is altijd tegenstander geweest van referenda. Bert Terlouw was iets genuanceerder en ziet wel mogelijkheden voor een raadgevend referendum, waarbij de Kamer uiteindelijk haar eigen oordeel moet vormen." 

 
Het weer: Herfstachtig weer
woensdag 22 februari 2017 0:00

Zwolle - Woensdag start met een stevige wind, die in de loop van de dag wat afzwakt. Het wordt bewolkt en er valt regen met soms een stevige bui. Het wordt maximaal 11 graden.

weerfoto-22-februari-2017-hertenstraat.jpg
Hertenstraat

Donderdag wordt de wind stormachtig van aard. Er kunnen windstoten voor komen van 75 tot 100 km. per uur. Ook donderdag valt er flink wat regen. In de middag klaart het wat op en is er kans op wat zon. De maximum temperatuur komt uit op 11 graden.

 
D66: Geen onnodig gebruik camera's Hanzeland
dinsdag 21 februari 2017 22:16

Zwolle - Via de media vernam de D66 fractie op 21 februari jl. dat de gemeente een oplossing zoekt voor de parkeerdruk in Hanzeland. De oplossing die wordt voorgesteld is om tijdens een proefperiode van een jaar parkeren langs de weg (Noordzeelaan en Zuiderzeelaan) mogelijk te maken, het zogenaamde 'langsparkeren'.

Na een jaar wordt de proef geëvalueerd. Claudia van Bruggen laat weten dat het wat D66 betreft prima is dat de parkeerproblemen aangepakt worden, echter zeer verbaasd is de D66-fractie dat er wordt aangekondigd dat de proef plaatsvindt met inzet van cameratoezicht. Claudia van Bruggen wil weten of dit nou echt nodig is en stelt vragen. Cameratoezicht is een inbreuk op de privacy van burgers. Privacy is een grondrecht van iedereen. Wanneer de gemeente camera's op openbare plaatsen hangt, dan mag dat alleen als andere maatregelen niet voldoende zijn gebleken om de openbare orde te handhaven of om criminaliteit op te sporen. 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 226 - 270 van 9606

Nieuwstips Weblog Zwolle

OpenDag

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 23 maart:
Thursty Tunes
donderdag 23 maart:
Rammstein
donderdag 23 maart:
Longpunt Zwolle
zaterdag 25 maart:
Kerken als Podium
zaterdag 25 maart:
Tekencursus
zaterdag 25 maart:
Contantine Hastalis
zaterdag 25 maart - zondag 26 maart:
Open dag modelbouwers
zaterdag 25 maart:
Earth Hour Lichtjeswande...
zondag 26 maart:
Kwizzy?s Muziek Bingo
zondag 26 maart:
Koorconcert
zondag 26 maart:
Excursie “Voorjaar in he...
zondag 26 maart:
Dansvoorstelling
maandag 27 maart:
EHBO cursus
maandag 27 maart:
Students on stage
maandag 27 maart:
Leger des Heils