banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Matige start Be Quick i...
Typisch dat die persoon zic...
Het weer: Stapelwolken ...
Ik ben hier laatst langsgef...
Getuigenoproep straatro...
Ga je toch in Afrika wonen ...
Getuigenoproep straatro...
Racisme is een minstens eve...
Erik Bakker keert terug...
Mooi dat (bijna) iedereen z...
Erik Bakker keert terug...
Welkom back !
Erik Bakker keert terug...
Goed inzicht als middenveld...
Erik Bakker keert terug...
Niet zo flauw doen Zwollena...
Matige start Be Quick i...
Kan de persoon die hier loo...
Erik Bakker keert terug...
Samen met Diederik straks e...
Landman nieuwe hoofdtra...
Jammer dat de beste amateur...
Verhalen van Auschwitz ...
Wel Zwollee, goed punt, nee...
Matige start Be Quick i...
Weer 2 afvallers die NIET d...
Erik Bakker keert terug...
Hidde jij bent nummer 1
Erik Bakker keert terug...
Goed nieuws, Erik is een Zw...
Erik Bakker keert terug...
Waar blijven die negatievel...
Getuigenoproep straatro...
Gelukkig, getinte mensen. B...
Erik Bakker keert terug...
goed nieuws ervaren ...
Getuigenoproep straatro...
@ mike70 doe niet zo d...
Landman nieuwe hoofdtra...
Waar blijft dat wedstrijdve...
Landman nieuwe hoofdtra...
Stoken? Wie stookt er? Ik m...
Landman nieuwe hoofdtra...
Anders ik wel.
Landman nieuwe hoofdtra...
Ook ik voel mij zeer vereer...
Verhalen van Auschwitz ...
Hik, laat anderen dan niet ...
Getuigenoproep straatro...
Op de dijk liepen twee mann...
Landman nieuwe hoofdtra...
Frans schrijft de hele dag ...
Matige start Be Quick i...
Dat heb jij mis kwasiman al...
Landman nieuwe hoofdtra...
mijn naam is net zo fictief...
Landman nieuwe hoofdtra...
Een potlood en een deletekn...
Landman nieuwe hoofdtra...
Frans schrijft de hele dag ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Openbaar Belang verhoogt de huren
woensdag 26 april 2017 11:29
Zwolle - De ruim 2600 huurders van Openbaar Belang ontvangen deze week het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging. Wettelijk mag de corporatie een maximum huurverhoging van 2,8% geven aan huishoudens met een jaarinkomen onder de € 40.349,-. Boven deze grens mag de woningcorporatie een maximum verhoging van 4,3% vragen.

Ruim 80% beperkte huurverhoging
Openbaar Belang stelt aan 81,6% van haar huurders een huurverhoging voor die ver onder de wettelijke percentages ligt. De huishoudens met een huishoudinkomen lager dan € 40.349,- of dat niet vast te stellen is, krijgen gemiddeld 0,75% huurverhoging. Slechts 6% van de huishoudens met een lager inkomen krijgt de maximaal toegestane huurverhoging van 2,8%. Dit om de huur meer in evenwicht te brengen met de kwaliteit van de woning. Deze huurders betalen momenteel minder dan 60% van de huur die Openbaar Belang voor de woning mag vragen.

 
World Disco Soupday
woensdag 26 april 2017 11:20

Zwolle - YFM zet voedselverspilling dit jaar opnieuw op de kaart tijdens de eerste World Disco Soup Day. Het is namelijk onverteerbaar dat er nog steeds mensen honger hebben terwijl we oogsten vernietigen en per persoon bijna 50 kilo voedsel per jaar in de vuilnisbak gooien. In de aanloop naar deze dag nodigt YFM alle Zwollenaren uit om op vrijdagochtend 28 april een gratis kom soep te halen, van groentes die anders zouden worden weggegooid.

wdsd.jpg 

Voedselverspilling op de kaart.
In 2014 zette Youth Food Movement (YFM) voedselverspilling in Zwolle al op de kaart door het organiseren van Damn Food Waste. Dit jaar pakken we het groter aan dan ooit, door samen te werken met jongeren over de hele wereld. Met ons internationale Slow Food Youth Network organiseren we wereldwijd Disco Soups en laten we zien dat voedselverspilling nog steeds een probleem is. Op 29 april dansen we in meer dan 35 landen op dezelfde beats terwijl we producten die eigenlijk weggegooid worden, omtoveren tot een heerlijke soep.

 
Het weer: Afwisselend zon en wolken
woensdag 26 april 2017 0:00

Zwolle - Woensdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Er vallen enkele buien die mogelijk hagel bevatten. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 11 graden. 's Avonds wordt het droog en helder en daarom kan tijdens koningsnacht de temperatuur rond het vriespunt uitkomen.

weerfoto-26-april-2017-twistvlietpad.jpg
Twistvlietpad

Op koningsdag vallen er weer buien afgewisseld met wat zon. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en/of onweer. Bij een gure noordwestenwind wordt het maximaal 10 graden maar voelt het kouder aan.

 
‘Rijden Zonder Invloed’ bij Dance4Liberation
dinsdag 25 april 2017 21:01

Zwolle - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen. Op 5 mei is het campagneteam in Zwolle aanwezig om bezoekers van Dance4Liberation bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

3d_tripping_simulator.jpg
3D Tripping Simulator

Het campagneteam is tussen 11:30 en 20:00 uur aanwezig bij Dance4Liberation in Zwolle. Daar kun je plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality- wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.  De komende jaren is het campagneteam op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden. De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

 
Kruising Belvédčrelaan-Frankhuizerallee open
dinsdag 25 april 2017 20:57
Zwolle - Vanaf dinsdagmiddag 25 april 2017 is de kruising Belvédèrelaan-Frankhuizeralle weer toegankelijk voor al het verkeer. De werkzaamheden aan de kruising Belvédèrelaan-Frankhuizerallee zijn zover gevorderd dat de kruising op dinsdagmiddag 25 april 2017, aan het einde van de middag, opengesteld kon worden voor al het verkeer.

Vanaf woensdag kunnen de stadsbussen en het vrachtverkeer naar het winkelcentrum hun reguliere routes weer rijden. De komende dagen worden hier en daar nog enkele afrondende werkzaamheden uitgevoerd. De activiteiten hebben geen gevolgen voor het verkeer. De gemeente Zwolle startte eind maart 2017 met de herinrichting van de kruising. Met een aantal aanpassingen maakt de gemeente de kruising met name voor fietsers veiliger.

 
Berkum moet alert zijn tegen DOS ‘37
dinsdag 25 april 2017 20:53

Zwolle - Om in de kampioensrace te blijven zal Berkum zaterdag thuis scherp moeten blijven tegen DOS '37, dat zich vorige week in veilige haven heeft gespeeld. De Tukkers draaiden dit jaar, na hun degradatie uit de hoofdklasse, in de 1e Klasse D nogal wisselvallig mee maar presteerden in de derde periode beter dan daarvoor.

"In deze fase is elke wedstrijd voor ons een nieuwe finale," beseft Berkum-middenvelder Frank Hoolsema. "DOS is een ploeg met sterke spitsen, dus we moeten zeker niet denken dat we dat karwei wel even zullen doen. We moeten ons eigen spelletje blijven spelen en ook nu de punten weer pakken." De balans voor DOS in de laatste duels is tekenend voor hun hele seizoen. Enkele weken geleden boekte de ploeg uit Vriezenveen een knappe 1-1 remise tegen kampioenskandidaat WHC, direct gevolgd door een 3-1 zeperd bij laagvlieger De Esch. Afgelopen zaterdag zette DOS plaatsgenoot DETO met 3-2 opzij, waardoor DOS nu vrij van degradatiezorgen is. DETO nam het initiatief en DOS keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Daarna nam DOS echter het initiatief over en na de 1-1 van Stef van der Velden was de thuisclub de bovenliggende partij. Toen goalgetter Marc Meier na rust voor 2-1 en 3-1 zorgde leek het pleit beslecht, maar DETO kwam 10 minuten voor het slot terug tot 3-2. DOS-keeper Patrick Nitert hielp zijn club in de slotfase met fraaie reddingen aan de overwinning, die plaatsgenoot DETO nog wat dieper in de degradatieproblemen duwde.

 
Oplossingen voor hittestress in Zwolle
dinsdag 25 april 2017 14:25

Zwolle - Ons klimaat verandert. In 2050 is het gemiddeld 7 graden warmer dan nu. Wat betekent dat voor Zwolle en de gezondheid van mens en dier? Welke maatregelen kunnen we nemen om de gevolgen van de temperatuurstijging te beperken? Zo'n veertig derdejaars vmbo-tl-leerlingen van het Carolus Clusius College zoeken naar oplossingen. Ze doen dit voor het project ‘Adviseurs van de Toekomst' van onder andere de gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel. Op 19 mei presenteren ze het eindresultaat in het Provinciehuis.

future_health.jpg 

‘Kennen jullie Bordeaux? Zo warm wordt het hier over dertig jaar ook'. Met dit voorbeeld wil docent Nederlands en projectbegeleider Carel Wagteveld voor zijn leerlingen inzichtelijk maken wat klimaatverandering eigenlijk inhoudt. Hierdoor kunnen ze zich als adviseur van de gemeente goed inleven in het onderwerp.

healthy_people.jpg

 

 
Jong PEC Zwolle wint met ruime cijfers!
dinsdag 25 april 2017 11:26
Zwolle - Maandagavond stond voor Jong PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen de beloften van Fortuna Sittard op het speelschema. In het MAC3PARK stadion begon dit duel omstreeks 18.30 uur. Bij het elftal van trainer/coach Albert van der Haar begonnen veel eerste elftal-spelers vanaf de aftrap. Zo was er onder meer een basisplaats ingeruimd voor Anass Achahbar, Stef Nijland en Wouter Marinus.

Het zijn de Zwollenaren die de wedstrijd vanaf het eerste moment domineren. Het jonge elftal van Fortuna Sittard weet zich geen raad met de ervaring van Zwolse voetballers. Dit heeft als resultaat dat er met de rust al een 4-0 tussenstand op het scorebord staat. De treffers komen op naam van Achahbar (twee keer), Nijland en Bas van Wijnen. Na de thee vindt er nog één doelpunt plaats aan Zwolse zijde. Nijland zorgt er voor dat ook hij twee keer op het scoreformulier komt te staan. Jong PEC Zwolle wint deze competitiewedstrijd zodoende knap met ruime cijfers.

 
Zwolse jongeren bij Theater Na de Dam
dinsdag 25 april 2017 10:58

Zwolle - Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Zwolse theaters en Bevrijdingsfestival Overijssel presenteren op 4 mei een gezamenlijk programma in Schouwburg Odeon, met voorstellingen van o.a. Theatergroep De Jonge Honden en Theater De Makkers. Beide gezelschappen werken voor hun voorstellingen samen met jongeren uit Zwolle en omgeving.

140217_td_theater_na_de_dam_beeldmerk_onderschrift_2014_rgb_500px.gif 

De Tweede Wereldoorlog komt steeds verder van de huidige generatie af te staan. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid levend te houden. Met Theater Na de Dam, dit jaar voor de derde keer in Schouwburg Odeon, houden we de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend.
Theater De Makkers maakt de jongerenvoorstelling voor Theater Na de Dam. De voorstelling, Het vrije woord, is een theatrale route door het centrum van Zwolle, met verhalen die zijn ontstaan uit interviews van de jongeren met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

 
Park de Wezenlanden omleidingen ivm BFO2017
dinsdag 25 april 2017 8:45

Zwolle - In verband met de veiligheid tijdens de op- en afbouw van Bevrijdingsfestival Overijssel zijn delen van Park de Wezenlanden afgesloten rondom de periode van 5 mei. Het afsluiten in fases in plaats van een gehele afsluiting dient het woon- en werkverkeer mogelijk te houden. Er gelden rond deze data een aantal loop- en fietsomleidingsroutes welke met borden worden aangegeven rondom het park. Tot en met zondag 30 april is het grootste deel van het park gewoon te gebruiken. Wel wordt oplettendheid gevraagd in verband met bouwverkeer.

5mei.jpg 

Van 1 tot en met 7 mei is de brug vanuit de Wipstrik en de route richting de dierenweide vrij. Ook de familieweide is te gebruiken (met uitzondering van 5 mei) gedurende de gehele periode. De omleiding voor fietsers is al vanaf 28 april van kracht en loopt om het park heen (Almelose kanaal, Luttenbergstraat, Ten Oeverstraat - Assendorperdijk).

 
Dansen en vechten met Maarten Luther
dinsdag 25 april 2017 8:25

Zwolle -In het kader van 500 jaar Reformatie is in Zwolle de voorstelling te zien ‘Hier sta ik. Dansen en vechten met Maarten Luther'. Theoloog, theatermaker en acteur Kees van der Zwaard verzorgt deze voorstelling op vrijdag 12 mei om 20.00 uur in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel te Zwolle. Iedereen is van harte welkom. Toegang: 5 euro. Hoofdpersoon Maarten duikt in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtewereld van reformator Luther. Die confronteert hij met onze eigentijdse cultuur en zijn eigen persoonlijke geschiedenis. Zo ontstaat een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil - voortgedreven door het verlangen naar wat ook wel genade wordt genoemd.

hier_sta_ik_-_kees_van_der_zwaard.jpg 

Een aparte rol is weggelegd voor een computer gestuurd draaiorgel, dat Bach en blues laat horen. De composities en arrangementen zijn van Hans Hasebos. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep. Vanuit een samenwerking van Adventskerk, Lutherse Kerk en Oosterkerk in Zwolle, is deze bijzondere voorstelling nu in de Overijsselse hoofdstad te zien.

 

 
8.000 bezoekers bij opening Stadkamer Centrum
dinsdag 25 april 2017 8:23

Zwolle - Inmiddels is de Stadkamer Centrum geopend. Tijdens de openingsdagen hebben zo'n 8.000 bezoekers de nieuwe locatie aan de Zeven Alleetjes bezocht. Via allerlei activiteiten hebben zij kennis gemaakt met de veelzijdigheid van Stadkamer. Zo vind je in de centrumlocatie (samen-)werkplekken, horeca, een theaterzaal, stilteruimtes en hotspots. Dit zijn bijzondere en verrassende plekken met verschillende thema's. Bijvoorbeeld reizen, muziek (luisteren), het Taalpunt, werk en inkomen. Ook is er een doehoek voor de jeugd, een huiskamerbioscoop en een medialab. Kortom, Stadkamer is een plek waar je graag komt naast je school, werk en thuis, voor inspiratie en ontmoeting.

dsc_0001-bordermaker.jpg 

Je bent van harte welkom! Dus kom om te lezen, werken, studeren, ontspannen, koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten. Stadkamer Centrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 
Het weer: Afwisselend zon en wolken
dinsdag 25 april 2017 0:00

Zwolle - Dinsdag trekken buien over die in de ochtend mogelijk gepaard kunnen gaan met hagel of natte sneeuw. Tussen de buien door schijnt de zon regelmatig. Bij een stevige noordwestenwind wordt het maximaal 9 graden.

weerfoto-25-april-2017-bachlaan.jpg
Bachlaan

Woensdag wisselen zon en wolken elkaar af. Ook nu vallen er regelmatig buien die in de ochtend weer een winters karakter kunnen hebben. Bij een stevige noordwestenwind wordt het maximaal 10 graden.

 
Bushalte Deltionlijnen tot verplaatsing busstation
maandag 24 april 2017 20:08
Zwolle - De tijdelijke bushalte aan de overzijde van het Stationsplein in Zwolle voor de Deltionlijnen blijft daar tot aan de verplaatsing van het busstation naar de zuidkant van station Zwolle. De studenten hebben hierdoor meer ruimte bij de halte, er kunnen grotere bussen worden ingezet en de frequentie kan omhoog. Daarmee verbetert de doorstroming en de veiligheid op het stationsplein. Dat hebben de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en Syntus vastgesteld na een proefperiode van bijna vier maanden.

Sinds begin dit jaar zet Syntus een gelede 21-meter Capacity-bus in naar het Deltion College. Deze bus heeft een capaciteit voor bijna 200 personen. Hiervoor is er een extra halte aan de overzijde van het Stationsplein aangelegd voor de lijnen 9 en 609. Door inzet van verkeersregelaars en extra medewerkers van Syntus, kunnen de studenten gecontroleerd de weg oversteken en is de situatie voor fietsers overzichtelijker geworden. Op verzoek van ABN AMRO is de bushalte een paar meter naar achteren verlegd, zodat de toegang tot het kantoor niet belemmerd wordt. Met de verplaatsing van de bushalte en de extra bussen wilden de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en Syntus de doorstroming op het (bus)station Zwolle en de veiligheid van de reizigers vergroten. De aanpassingen waren nodig omdat de laatste jaren het aantal reizigers, voornamelijk studenten en scholieren, op het busstation flink was gegroeid en naar verwachting de komende tijd nog verder groeit. Dat betekent dat de Deltionbussen op de huidige plek blijven halteren tot het moment dat het busstation definitief wordt verplaatst naar de zuidzijde van het NS Station in Zwolle.

 
Voor de derde keer een bloemenlint door Zwolle
maandag 24 april 2017 19:56

Zwolle - Elk jaar op 22 april is het Earth Day en voor de derde keer op rij vond op die dag in Zwolle het Bloemenlint plaats. Onder de vlag van de Groene Loper Zwolle zorgden groene initiatieven er samen voor dat op 30 locaties in de stad perken ingezaaid werden. Dit met als doel de bijen van voedsel te voorzien. Want dat is hard nodig. Dat de stad er ook nog vrolijk uit komt te zien door een variëteit aan wilde bloemen is een mooie bonus.

bloemenlint-6808.jpg
Foto: Marjan van Houwelingen

De Groene Loper Zwolle wil inwoners en bedrijven bij groene initiatieven betrekken en de biodiversiteit in de eigen leefomgeving bevorderen. Het aanleggen van het bloemenlint is één van de activiteiten die daaruit is voortgekomen. ‘Bijen en andere bestuivers hebben het moeilijk, onder andere door het gebruik van pesticiden in de landbouw en door een tekort aan bloemen waar ze zuifmeel en nectar kunnen halen', vertelt Arjan Broer, één van de trekkers van Groene Loper Zwolle, ‘met het Bloemenlint wordt daar in Zwolle iets aan gedaan.'

 
Ruimere openingstijden Sassenpoort
maandag 24 april 2017 19:52

Zwolle - De Sassenpoort in Zwolle trekt steeds meer geïnteresseerden die de middeleeuwse stadspoort willen bekijken. De Poortwachters, de vrijwilligers die de bezoekers ontvangen en rondleiden, haken daar op in door de openingsuren op de woensdagen te verruimen. "Nadat we vorig jaar meer vrijwilligers kregen zijn we op de zaterdagen al langer open gegaan. Datzelfde gaan we nu ook op de woensdagen doen, omdat we merken dat er steeds meer bezoekers in de stad komen," kondigt Poortwachters-voorzitter Bert Helbers aan.

Vanaf 1 mei a.s. is de Sassenpoort daardoor elke woensdag én zaterdag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. De Sassenpoort heeft in 2016 het recordaantal van 4660 bezoekers getrokken, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder, en de aantallen laten ook in de eerste maanden van dit jaar weer een stijgende lijn zien. De in 1409 voltooide Sassenpoort in Hanzestad Zwolle is de best bewaarde Nederlandse stadspoort. Niet voor niets staat het gebouw in de top-100 van de Nederlandse Unesco-monumenten en schittert de poort in miniatuurvorm in Madurodam! Voor de stad Zwolle is de Sassenpoort beeldbepalend. Op tal van uitingen van de stad verschijnt de poort prominent in beeld. Kijk voor meer informatie ook op http://www.sassenpoortzwolle.nl en volg de poort ook op Facebook. Op andere tijden dan de openingsuren op woensdag en zaterdag kan de poort worden gereserveerd voor het houden van bijeenkomsten, cursussen etc. Bovendien is de Sassenpoort een officiële en bijzonder fotogenieke trouwlocatie.

 
Verkeerschaos Willemskade uitgebleven
maandag 24 april 2017 19:49

Zwolle - De verkeersmaatregelen door de herinrichting van de Willemskade hebben grote impact op het Zwolse verkeersysteem. De inzet van de verkeersmaatregelen heeft positief effect gehad op de verkeerssituatie in de eerste week van de reconstructie: een verkeerschaos is uitgebleven.

foto_2_kruising_willemskade-westerlaan.jpg

Vanaf de start van de werkzaamheden op 18 april 2017 monitoren de gemeente Zwolle en de aannemer Van Gelder de verkeerssituatie in de ochtend- en avondspits dagelijks. Daarnaast nemen zij voortdurend maatregelen om het nieuwe verkeerssysteem te optimaliseren. Dit vindt plaats door groentijden van verkeerslichten in het systeem te verlengen of te verkorten, nieuwe verkeersborden toe te voegen en extra verkeersregelaars in te zetten. Meer informatie over het herinrichtingsproject Willemskade staat op www.zwolle.nl/willemskade .

 

 
Auto tot stilstand tegen pui woning
maandag 24 april 2017 19:43

Zwolle - Maandagmiddag is een personenauto tegen een pui van een woning in Zwolle Zuid tot stilstand gekomen. De bestuurster op leeftijd is ogenschijnlijk de macht over het stuur kwijt geraakt.

auto.jpg
Foto: Petra Zielhuis

De brandweer heeft de bestuurster uit de auto gehaald. Op het moment van het ongeluk was niemand in het pand aanwezig. Wel is er veel schade ontstaan aan de woning. De pui diende gestut te worden om instorting te voorkomen. De bestuurster is naar het ziekenhuis vervoerd.

 
Buitenspeeldagen in Zwolle
maandag 24 april 2017 10:08

Zwolle - Tijdens de meivakantie organiseren Doepark Nooterhof en Stichting kinderboerderijen Zwolle in samenwerking met Sportservice Zwolle leuke Buitenspeeldagen voor kinderen tot 12 jaar.

Op maandag 24 en dinsdag 25 april zijn de kinderen van harte welkom voor een heerlijke middag buitenspelen bij Doepark Nooterhof. De kinderen kunnen samen met hun (groot) ouders plaatsnemen aan Frion's knutseltafel. SportService Zwolle verzorgt een kennismaking met allerlei buitenspeel- & sportactiviteiten. En er kan inspiratie op worden gedaan met de buitenspeelkaarten van Kommee en er kunnen waterbeestjes worden gevangen. Je kunt maandagmiddag ook je eigen soep komen koken of je eigen boter karnen bij de stand van de Milieuraad Zwolle. Studenten van Landstede organiseren deze middagen. 

 
Kleine apparaten voor intocht van Sinterklaas
maandag 24 april 2017 9:57

Zwolle -  Inwoners van de gemeente Zwolle kunnen de intocht van Sinterklaas supporten met het inleveren van hun oude föhn of spaarlamp. Inzamelstichting Wecycle stimuleert het inleveren kleine apparaten en lampen. Personen die vanaf vrijdag 28 april afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op hun milieustraat, kunnen daarmee de lokale intocht van Sinterklaas ondersteunen. Hoe meer zij inleveren, hoe groter de kans dat de intocht hiervoor een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle ontvangt. De inleveraars zelf maken kans op een nieuw apparaat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. 

wecycle-inleveractie-gemeente-2017-hr.jpg

Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS (Global Positioning System) stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het goede doel. De actie loopt tot en met 31 augustus. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 226 - 270 van 10120

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 25 mei:
Goudsteeg21
donderdag 25 mei:
Woonboulevard
donderdag 25 mei:
Ikea
donderdag 25 mei:
Tuincentra
donderdag 25 mei:
Goudsteeg21
vrijdag 26 mei:
Riverside
zaterdag 27 mei:
Moderne Devotie Award
zaterdag 27 mei:
Musica Vocalis/HanzeOrke...
zaterdag 27 mei:
Rugerio del Stereo
zaterdag 27 mei:
EHBO aan kinderen
zondag 28 mei:
Tritone Quartet
zondag 28 mei:
Muziek Bingo
zondag 28 mei:
Tuincentra
maandag 29 mei:
Deltion College
maandag 29 mei:
Onderwijs van de toekoms...