banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Berkum wint knap bij Aj...
Waar is onze negatieveling ...
Eerste porseleinen roos...
@ Hokje, Typhoon zette eens...
Deel Windesheim dicht i...
Bericht door Realist, op 21...
Gratis rondwandelingen:...
Dat woord kennen ze bij de ...
Deel Windesheim dicht i...
Oh wel, de vraag 'hoe heeft...
Gratis rondwandelingen:...
Idd mooi Klaas. "Iets grati...
Berkum wint knap bij Aj...
@RietPluim, ik verwacht gee...
Berkum wint knap bij Aj...
Hoeveel Berkum supporters z...
Tweede stadsgesprek ove...
Philip Blom (o.a. filosoof,...
CDA:Milieuonderzoek Lel...
Nog wel van de VVD! Uniek, ...
CDA:Milieuonderzoek Lel...
NU Winsemius in Buitenhof.
Berkum wint knap bij Aj...
Wat intereseert mij dat Ber...
Eerste porseleinen roos...
Ik denk dat Hikje Typhoon v...
Berkum wint knap bij Aj...
Gaaf zeg dat Berkum het zo ...
Eerste porseleinen roos...
Leuk initiatief. Dit soort ...
Het weer: Afwisselend z...
Grappige foto. Het huis lij...
Eerste uitzege bij NAC ...
Wij gaan europa in!! Ryan m...
Berkum wint knap bij Aj...
..................ik heb dମ.
Deel Windesheim dicht i...
@ Klaas Jan, het is het Bub...
Deel Windesheim dicht i...
De kernen die genomen zijn ...
Dirk Albert Prins nieuw...
Voor een korte periode? kan...
Gratis rondwandelingen:...
Ach Riet. Nu is er iemand d...
Gratis rondwandelingen:...
Is dit de winnaar van het Z...
Berkum wint knap bij Aj...
goedgedaan boys
Deel Windesheim dicht i...
Ik weet het niet bouwinspec...
Dirk Albert Prins nieuw...
De CU ziet ook werkgelegenh...
Deel Windesheim dicht i...
Als bouwinspecteur kloppen ...
Voorbeschouwing NAC Bre...
Ja dank je!
Voorbeschouwing NAC Bre...
Veldwachter. .van harte gef...
Deel Windesheim dicht i...
Allemaal bang makerij. De v...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Het weer: Afwisselend zon en wolken
maandag 25 september 2017 0:00

Zwolle - Maandag gaat de ochtendmist over in bewolking. Tussen de wolkenvelden door schijnt de zon zo nu en dan. Bij een matige noordoostenwind wordt het maximaal 20 graden.

weerfoto-25-september-2017-holtenbroek.jpg
Holtenbroek

Ook dinsdag start mistig waarna zon en wolkenvelden elkaar afwisselen. Mogelijk valt er een kleine bui. Bij een matige oostenwind wordt het maximaal 19 graden.

 
Erepenning voor theater Gnaffel
zondag 24 september 2017 23:13

Zwolle - Theather Gnaffel heeft zaterdagmiddag de erepenning van de stad Zwolle ontvangen. Burgemeester Henk Jan Meijer reikte de penning uit aan Elout Hol (Artistiek leider) en Dorret Pinkster (Artistiek coördinator). Theather Gnaffel vierde zijn 30-jarig bestaan met een voorstelling van de Worstelaar (6+) in Odeon. In 2006 won Gnaffel met De Worstelaar de Zilveren Krekel, de VSCD-prijs voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

gnaffel_deworstelaar1.jpg 

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren, niet-Zwollenaren of organisaties met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan de houder van de erepenning en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. Ondernemer Wim Waanders is ereburger van Zwolle. De gouden penning werd eerder uitgereikt aan wijlen eerste bevrijder Leo Major en oud-burgemeester Job Drijber.

 
Sparta laat winst glippen in Friesland
zondag 24 september 2017 22:18

Zwolle - Sparta Zwolle, koploper in de 1e klasse, kende een lastige korfbalmiddag in Friesland. Tegen KV Oerterp kwam de formatie van trainer/coach Henco Pullen niet verder dan een 18-18 gelijkspel. "We hadden kunnen winnen, moesten eigenlijk winnen, maar verdienden het ook niet om te winnen", aldus de Zwolse coach.

Het Zwolse achttal bestond uit Déanne de Lange, Rowie Soldaat, Linda Elgersma, Anique Steenbergen, Dion Westening, René Compayen, Pim Steenbergen en Jeroen Hukema.  Ondanks een redelijke start kwamen de Zwollenaren niet in hun vertrouwde spel. De jonge ploeg speelde niet scherp genoeg en gaf te weinig verdedigende druk, waardoor de Friezen bij konden blijven.  Halverwege stond het zelfs 10-8 in het voordeel van KV Oerterp. Het kon toen nog alle kanten op. Sparta zette na rust flink aan en liep uit naar 14-17, wat goed genoeg leek voor de overwinning. Maar Sparta scoorde in de laatste 20 minuten maar tweemaal en Oerterp kwam op basis van inzet toch weer langszij. Kort voor tijd werd het 17-17. Sparta kwam nog op 17-18 en leek alsnog de winst te pakken, maar de Friese ploeg maakte toch nog gelijk.  Ondanks het puntverlies blijft Sparta koploper. Waterpoort en Drachten lijken vooralsnog de grootste concurrenten voor promotie naar de overgangsklasse. Doelpuntenmakers bij Sparta: René Compayen (4), Jeroen Hukema (4), Dion Westening (3), Déanne de Lange (3), Linda Elgersma (3), Rowie Soldaat (1).

 
Goede prestaties ZV 44 op NK Estafette
zondag 24 september 2017 20:58

Zwolle - Zondag 24 september 2017 vonden de Nederlandse Estafette Kampioenschappen plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Maar liefst vijf teams van ZV 44 hadden zich weten te plaatsen voor de kampioenschappen waar de beste 20 teams per leeftijdscategorie mochten starten. Voor ZV 44 verschenen aan de start de jongens minioren 6 en jonger, de jongens junioren 2 en jonger, de meisjes junioren 1 en jonger, de meisjes junioren 3 en jonger en het dames all-in team.

Tijdens de ochtendsessie mochten de minioren en de junioren het spits afbijten. De jongens minioren verschenen aan de start bij de 4 x 50 meter schoolslag, vrije slag en wisselslag. Het team bestaande uit Boaz Schuurman, Daniel Critchell, Thijs Poll en Youp Stuifzand liet zien dat zij zich goed staande kon houden op een groot KNZB-toernooi. Het leverde hen de 17e plaats in het eindklassement op. Robin van den Berg, Danny Brown, Matthew Critchell, Niels Epema en Sven Klink kwamen in wisselende samenstelling uit in de categorie jongens junioren 2 en jonger. Zij namen de 4 x 100 meter schoolslag, rugslag, vrije slag en wisselslag voor hun rekening. Zij werden in hun series twee keer derde en twee keer vierde, goed voor een fantastische vierde plaats in het eindklassement. 

 
Successen voor Thor in Zweden
zondag 24 september 2017 20:53

Ook in Zweden breidt de populariteit van Obstacle Course Racing (OCR) en Survivalrun zich uit. In Uppsala namen naast diverse recreanten ook ca 250 wedstrijdatleten/elite deel. Met bijna 3 minuten voorsprong behaalde Jurrian van Dam de 2e en Jeroen Bolks de 1e plaats, beide atleten van THOR Zwolle. De atleten moesten op zondag 24 september een parcours van 10km met 38 obstakels afleggen. Het parcours ging over veel ‘trailpaadjes', rotspartijen en weilanden. Deze Obstacle Course Race was wat meer geënt op Survivalrun wat ook wel bekend staat als de zwaarste variant van Obstacle Course Racing. Halverwege en met name het einde van het parcours kende een lange en zeer gevarieerde combinatiehindernis met netten, touwen en balken die je op allerlei manieren moest overwinnen.

podium_uppala_2017.jpg

Jurrian van Dam startte als snelste en ging heel lang op kop van het startveld. Jeroen Bolks liep echter zijn eigen race en wist beetje bij beetje dichterij te komen. Jurrian begon met 10sec voorsprong aan de hele lange eindhindernis. Via touwen zijwaarts, de weaver, swing-over maakte hij een kelin foutje bij een horizontale balk. Jeroen klom zonder foutjes gestaag door en stak Jurrian met nog 100m te gaan net voorbij en eindigde met 1uur en 26 seconden als eerste, 20 seconden voorsprong op Jurrian van Dam. In de top 10 eindigden nog enkele Nederlanders maar bestond ook uit veel Zweden, Noren, Duitsers en Denen. Niels Wieringa legde als derde Thoriaan beslag op een keurige 18e plek. Ondertussen vond in het prachtige Twentse Rutbeek de 3e Survivalrun plaats in de Topklasse Korte Survivalrun. (KSR) Over een parcours van iets meer dan 8km en 38 obstakels lag het hardlooptempo heel erg hoog met een duidelijke overwinning van Ruben Dinkelman, de lijstaanvoerder van deze Topklasse. Met Joost Holterman (14e), Nick Elshof (7e) en Eric van den Ham (4e) liet THOR Zwolle zich naast het Zweedse Uppsale echter ook in Twente gelden. Volgend weekend staat in het teken van de altijd zware Survivalrun Leeuwarden.

 
Zomers nazomeren in Doepark Nooterhof
zondag 24 september 2017 20:37

Zwolle - Zondagmiddag kon het weer niet beter uitgepakt hebben voor het Nazomerfeest in Doepark Nooterhof. De vele bezoekers zochten daar de rust, de muziek of de zomerse activiteiten op.

003.jpg

Een heerlijk zonnetje maakte de georganiseerde activiteiten nog net even wat leuker. Terwijl er sowieso al weer groots uitgepakt is met activiteiten met als thema "Natuur dichtbij". Met een speurtocht, hapjes en drankjes en diverse kramen in dit thema. Sterrenkijken met een telescoop of zelfs een echte astronautentraining was voor de kinderen een groot genot.

001.jpg
002.jpg
004.jpg
Meer foto's via lees verder...

 
Meld je aan voor de PEC Zwolle Street League
zondag 24 september 2017 18:18
Zwolle - Na vier succesvolle seizoenen start na de zomervakantie weer een nieuwe PEC Zwolle Street League. Wie worden de opvolgers van FC Blauwvingers en FC Streetboys? Het was de wijk Stadshagen die afgelopen seizoen de kampioenen leverde. Een mooie uitdaging voor andere wijken om hier komend najaar verandering in te brengen. Op vrijdag 13 oktober gaat PEC Zwolle Street League, de leukste straatvoetbalcompetitie van Zwolle, weer van start. Meld je nu aan met je vrienden/vriendinnen en trap samen het nieuwe voetbalseizoen af!

De PEC Zwolle Street League is de straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen 11 en 16 jaar. Elke wijk in Zwolle kan meedoen met een of meerder teams en speelt de thuiswedstrijden op een veld of plein in de eigen wijk. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond (niet tijdens de schoolvakanties). Iedereen speelt ongeveer acht wedstrijden. De competitie eindigt in december met een finaleronde. Na de kerstvakantie start er weer een nieuwe competitie. Ook worden er leuke thema-avonden en een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd.

 
PEC Zwolle en VVV-Venlo in evenwicht
zondag 24 september 2017 18:14
Zwolle - PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan VVV-Venlo. De voor rust verkregen voorsprong via Kingsley Ehizibue wordt na rust onschadelijk gemaakt door een schitterend binnengeschoten vrije trap van Clint Leemans (1-1). ,,Gezien de kansen voor VVV in de tweede helft kan ik leven met een punt, maar we hebben het gevoel dat er meer in had gezeten", vertelt trainer John van 't Schip.

In een heerlijk zonnig Venlo bleek Zwolle in de eerste helft de betere partij. Ondanks dat het tempo, mede door het warme weer, wat laag lag, had de ploeg van trainer John van 't Schip veelvuldig het initiatief. Toch was het VVV dat het eerste gevaar stichtte via een schot van Lennert Thy, dat gepakt kon worden door doelman Diederik Boer. Aan de andere kant waren Wouter Marinus, die de geblesseerde Younes Namli verving, en Ryan Thomas dicht bij een doelpunt. De pogingen van het duo gingen net naast het doel van keeper Lars Unnerstall. PEC Zwolle mocht verdediger Nils Röseler danken voor de openingstreffer. Hij wilde terugkoppen op keeper Unnerstall, maar gaf daardoor een hoekschop weg. Uit die hoekschop van Youness Mokhtar belandde de bal voor de voeten van Kingsley Ehizibue, die hem in het dak van het doel schoot: 0-1. ,,Voor rust hadden we de controle en wachten we goed op het moment om in te spelen. We speelden alleen te weinig kansen bij elkaar, dat is ht enige wat ik mijn ploeg kan verwijten", vertelde Van 't Schip.

 
Michaël(s) in mars naar Academiehuis
zondag 24 september 2017 16:38

Zwolle - De start van het nieuwe seizoen in Academiehuis Grote Kerk Zwolle wordt op 29 september gevierd met de komst van Michaël. Een prachtig beeld van de aartsengel, aanvoerder van het hemelse leger en beschermer van Zwolle krijgt op die dag een plek in het Academiehuis. 

Het beeld zelf is te zwaar om mee te zeulen. Een ‘replica' van licht materiaal zal vanuit de basiliek (Peperbuskerk) naar Academiehuis Grote Kerk Zwolle worden gedragen. Binnenin het academiehuis wordt het echte beeld feestelijk onthuld. In het bijzonder worden alle Zwollenaren die Michaël heten - of een naam dragen die een afgeleide is daarvan - uitgenodigd om mee te lopen tijdens de optocht die om 17.00 uur begint bij de basiliek. Coördinator Rinske Ebbers ziet het al helemaal voor zich. "Fantastisch toch om dit feestje te vieren met allemaal mensen die deze naam hebben?"

 
Politie houdt zakkenrollers aan
zondag 24 september 2017 12:02
Zwolle - Agenten hielden op zondag 24 september op de Grote Markt een 32-jarige man uit Hoogeveen en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De twee worden ervan verdachte dat ze korte tijd daarvoor iemand beroofden bij de Kamperpoortenbrug. Door snel de informatie te delen en gebruik te maken van camerabeelden in de binnenstad kon de politie de twee snel traceren.

Surveillerende agenten in de binnenstad werden rond 1.00 uur aangesproken door het slachtoffer, een 21-jarige man uit Nieuwleusen. Hij verklaarde dat twee mannen hem korte tijd daarvoor hadden beroofd van zijn portemonnee. De twee lieten hem struikelen en stalen daarbij zijn portemonnee. De agenten gaven direct het signalement door aan hun collega's. Op camerabeelden waren de twee verdachten te zien. Op basis hiervan en informatie van andere surveillerende agenten werd vastgesteld dat de twee richting de Grote Markt waren gelopen. Daar werden ze gezien door agenten en aangehouden. De twee zijn ingesloten voor onderzoek.

 
Het weer: Een mooie nazomerdag
zaterdag 23 september 2017 23:12
Zwolle - Zondag zal de zon de ochtenmist verdrijven waarna zon en wolken elkaar afwisselen. In de middag zijn de wolken nagenoeg verdwenen. Bij een zwakke noordoostenwind wordt het maximaal 21 graden.

Maandag is het meer bewolkt maar lijkt het voornamelijk droog te blijven. Bij een zwakke oostenwind wordt het maximaal 18 graden.

 
Berkum te sterk voor Urk
zaterdag 23 september 2017 20:55
Zwolle - Berkum heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Urk en heeft daarmee een passend vervolg gegeven aan de droomstart in de Hoofdklasse B. Vóór rust boden de bezoekers nog redelijk partij, maar nadat Berkum in de tweede helft op voorsprong kwam liepen de Zwollenaren uit naar een verdiende overwinning.
"We hebben gecontroleerd en gedomineerd. Verdedigend stond het bij ons als een huis en qua kansenverhouding had de winst nog wel wat ruimer uit kunnen vallen," stelde Berkum-spits Chris van der Meulen tevreden vast. De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud, toen de bezoekers goed wegkwamen nadat een kopbal van Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna op de Urker lat belandde. Ook daarna waren de betere mogelijkheden voor de thuisclub, waarbij Urk-keeper Cornelis Koffeman zijn ploeg in de 36e minuut op de been hield door een vrije trap van Chris van der Meulen met zijn voet nog uit zijn doel te houden. Urk hield, mede door een robuuste fysieke inzet, vooralsnog stand maar slaagde er met veel lange ballen richting het Berkum-doel niet in om zelf echt gevaarlijk te worden.
 
PEC Man, Zwolse voetbalverhalen
zaterdag 23 september 2017 17:49

Zwolle - De verstopte zwachtels van Rinus Israel, de met geld wapperende zaakwaarnemer van Herman Heskamp, de contractjes van de allereerste Zwolse profs, de mooiste wedstrijd uit het leven van Guyon Fernandez. Het komt allemaal in bod in het boek 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen'.

pec_man_cover_def.jpg

Auteurs Anton van Gerner, Herman Nijman en Gerjos Weelink tekenden veertig verhalen op van veertig oud-spelers en -trainers van PEC Zwolle. Een bonte mix van jong en oud, Zwollenaren en buitenlanders, clubiconen en bijna vergeten voetballers, uit alle generaties vanaf 1955 - toen PEC betaald voetbal ging spelen - tot nu. Samen geven ze een mooi beeld van PEC door de jaren heen.

 
Het Bokbier arriveert met tjalk aan Zwolse wal
zaterdag 23 september 2017 17:06

Zwolle - Op zondagmiddag 1 oktober a.s. komt om 13.00 uur schipper Mail Overbosch met zijn prachtige tjalk "Emanuel" uit 1903 het Bokbier weer aan Zwolse wal brengen. Dit jaar niet op het Rodetorenplein maar bij Het Beugeltje aan de Thorbeckegracht. Het eerste vat zal worden aangeslagen en worden uitgedeeld om te proeven. 3 Brouwerswagens zullen de vaatjes rond gaan brengen naar diverse kroegen in de Zwolse binnenstad.

bokbier.jpg

De stadsomroeper is aanwezig evenals showband Jubal en dweilorkest De Stroatklinkers. Ook zijn er twee Jan Plezieren waarmee de bezoekers -gratis- een tocht door de binnenstad kunnen maken. Op het Broerenkerkplein is een Regiomarkt waar diverse bierbrouwers uit Zwolle e/o staan met hun eigen gebrouwen bieren. Tevens zijn er kramen met diverse streekproducten. De streekmarkt duurt tot 17.00 uur. De deelnemende cafés zijn 't Swolsch Café, De Pul, Public, Hessel's café, De Hete Brij, De Gezelligheid, De Hofvlietvilla, Blocks, De Kleine, Het Refter, Het Beugeltje en Woodies. Daar zal het Bokbier feestelijk ingehaald worden met muziek en/of bijpassende hapjes. Zie www.hesz.nl voor meer informatie.

 
Politie voorkomt confrontatie voetbalhooligans
zaterdag 23 september 2017 11:40
Zwolle - Door snel en groot inzetten van mankracht uit de regio voorkwam de politie in Zwolle vrijdagavond 22 september dat hooligans van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles elkaar konden treffen. Er werden 46 personen aangehouden.

De politie had een sterk vermoeden dat hooligans van Go Ahead Eagles op de terugreis vanuit Emmen in Zwolle de confrontatie zouden aangaan met hooligans van PEC Zwolle. Op het station in Zwolle moesten de Deventenaren overstappen in een andere trein. Om te voorkomen dat ze van het perron afkonden, grendelden ME, hondengeleiders en agenten van tevoren de uitgang af. Toen de groep aankwam en over moest stappen, probeerden ze om door het cordon te komen, maar de ME greep in dreef de groep in de klaarstaande trein.

 
Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken
zaterdag 23 september 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag start mogelijk met mist. Hierna zal de zon er door heen breken. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af maar regen zal waarschijnlijk niet vallen. Het wordt 19 graden bij een zwakke noordoostenwind.

weerfoto-23-september-2017-holtenbroek.jpg
Holtenbroek

Ook zondag is er kans dat de dag mistig begint en ook dan zal de zon de mist verdrijven. Zon en stapelwolken wisselen elkaar gedurende de dag af. Het wordt maximaal 20 graden.

 
Voorbeschouwing VVV-Venlo - PEC Zwolle
vrijdag 22 september 2017 19:58

Zwolle - Na de midweekse bekerronde in De Meern richt PEC Zwolle het vizier nu op de competitiewedstrijd met VVV-Venlo. Zondagmiddag neemt de ploeg van trainer John van 't Schip het in Seacon stadion De Koel op tegen de promovendus, die een voortvarende start kende en net als PEC Zwolle zonder moeite de eerste ronde in de KNVB Beker doorkwam.

Na vier jaar in de Jupiler League actief te zijn geweest is Venlo dit seizoen weer een Eredivisiestad. Afgetekend werden de Limburgers afgelopen seizoen kampioen van de Eerste Divisie met negen punten voorsprong op nummer 3 SC Cambuur - Jong Ajax werd tweede maar kon geen aanspraak maken op promotie - en zelfs zestien punten op NAC Breda, dat uiteindelijk via de achterdeur promoveerde. 

 
Golden Earring terug naar Zwolle
vrijdag 22 september 2017 19:44

Zwolle - Op zaterdag 20 januari 2018 keert de legendarische rockformatie Golden Earring terug naar de IJsselhallen Zwolle. Na een aantal jaren afwezigheid zullen de Godfathers van de Nederlandse Rock-‘n-Roll de IJsselhallen weer op zijn kop zetten met een gegarandeerd wervelend concert. De kaartverkoop start zaterdag 23 september 10.00 uur.

william_rutten__small.jpg
Foto: William Rutten

De levende rocklegende Golden Earring kan na meer dan 50 jaar aan de top putten uit een lange reeks van hits. Wie kent niet de wereldhits "Twilight Zone", "When The Lady Smiles" en "Radar Love". Oud en jong zingen deze nummers uit volle borst mee en schromen niet om op overtuigende wijze blijk te geven aan het plezier wat een ieder aan een concert met deze Haagse rockgroep beleeft. Zij zijn de enige echte Godfathers van de Nederlandse rock en staan altijd garant voor een enerverend concert. Dit tot groot genoegen van de vele fans bestaande uit drie generaties popmuziekliefhebbers. In december 2015 vierde de band, in de klassieke bezetting bestaande uit Rinus Gerritsen (bas/toetsen), George Kooymans (gitaar/zang), Cesar Zuiderwijk (drums) en Barry Hay (zang/gitaar), hun 50 jarig jubileum groots in de Ziggo Dome maar nu, bijna twee jaar later, is van rustiger aan doen geen sprake.

 
Escaperoom in de bieb tijdens Kinderboekenweek
vrijdag 22 september 2017 13:49
Zwolle - Van 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek met het thema ‘griezelen'. Dit jaar is het tijdens de Kinderboekenweek extra spannend voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Speciaal voor hen wordt er door The Great Escape en Stadkamer een escaperoom gebouwd in Stadkamer Centrum.

‘Escape Kaatje'
De escaperoom ‘Escape Kaatje' is gebaseerd op het boek ‘Stranders' van Iris Stobbelaar, één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2017. Dit verhaal gaat over Job. Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt. Zwolse kinderen kunnen Job een handje helpen om zijn zusje te vinden! Ze gaan op onderzoek uit in de kelder van Stadkamer
om vervolgens zoveel mogelijk over het verhaal te weten te komen. Ook worden ze opgesloten in een mysterieuze schrijverskamer, waar ze uitgebreid speurwerk moeten verrichten om te kunnen ontsnappen.

 
Begin van buurttuin Assendorp
vrijdag 22 september 2017 13:46

Zwolle - Op zondag 24 september om 11:30 uur wordt een start gemaakt met een buurttuin op de hoek Hardesteinstraat/Assendorperdijk (tegenover de Jeruzalemkerk) in Zwolle (Assendorp). De tuin komt er op initiatief van Lieke Teunis-van Diepen, bewoonster van een van de Zaagtandwoningen aan de Ten Oeverstraat.

foto1_buurttuin.jpg

,,In de buurt speelde al heel lang de wens om iets te doen met het stuk gras aan het eind van onze straat. Het is nu een hondenpoepveldje, dat af en toe gemaaid wordt. Wij willen er iets veel leukers van maken. Ik droom van een pluktuin met weelderige bloemen, fruit, kruiden en een hoop gezelligheid met buren samen", aldus de enthousiaste initiatiefneemster. ,,De onderlinge verbondenheid die er in de buurt is, hopen we met deze tuin te versterken."

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 226 - 270 van 11135

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zondag 22 oktober:
Beleef Zwolle met verhal...
zondag 22 oktober:
Jonny Lang
zondag 22 oktober:
Gidon Nunes Vaz
zondag 22 oktober:
Ik zie, ik zie...het mon...
zondag 22 oktober:
Griezelen in de Sassenpo...
maandag 23 oktober:
Vakantieschool
maandag 23 oktober:
Digisterker
dinsdag 24 oktober:
Youtuber Furtjuh
dinsdag 24 oktober:
Deksels spannende worksh...
donderdag 26 oktober:
Thursty Tunes met Wimsen
donderdag 26 oktober:
Skeelertocht
donderdag 26 oktober:
Dromenvanger
donderdag 26 oktober:
Husky
donderdag 26 oktober:
Griezelen in de Sassenpo...
donderdag 26 oktober:
Griezelen in de Sassenpo...