banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Bruins je hebt geen versta...
Heather vat vlam op ter...
Vaak schrijf ik zomaar wat ...
Rozentunnel tijdens zom...
@Leonardo Hoezo kolder van...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Oh je hebt nu 2 namen lees ...
Ryan Thomas langer in Z...
Ryan Thomas...Ryan Thomas.....
PEC Zwolle verslaat Gen...
Ben het volkomen met Leonar...
Getuigen van woninginbr...
Toch niet weer een Oostblok...
Rozentunnel tijdens zom...
Dat er geen station is bij ...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Dat doe ik pas als figuren ...
Rozentunnel tijdens zom...
Zwolle Zuid ligt vlakbij he...
Rozentunnel tijdens zom...
Zwolle Zuid ligt aan een dr...
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Leonardo67 Wanneer ga jij...
Rozentunnel tijdens zom...
FS, je hebt groot gelijk!! ...
Heather vat vlam op ter...
Hikje schrijft zo maar wat....
Rozentunnel tijdens zom...
Ik woon niet in Zwolle-Zuid...
Heather vat vlam op ter...
japser
Heather vat vlam op ter...
Ik vind het geen gekke opme...
Heather vat vlam op ter...
Wie is Heather en is ze in ...
Ryan Thomas langer in Z...
Is die nieuwe tv in de geze...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Kun je je niet beter druk m...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Klopt Jaco, omdat ik een he...
Getuigen van woninginbr...
Jaren geleden werd de famil...
Getuigen van woninginbr...
Goh hoe verrassend buitenla...
Getuigen van woninginbr...
Buitenlands accent.... tja ...
Hedon gooit alle deuren...
Verdieping kan ik me ook er...
Heather vat vlam op ter...
Misschien dat de Lwl van Wi...
Hessenpoort nog duurzam...
@aja Dus al die bushokjes a...
Heather vat vlam op ter...
Europese richtlijnen voor h...
Provinciale Staten rese...
Lezende ' Provinciale State...
Hedon gooit alle deuren...
Wel, goed nieuws voor Zwoll...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Dieze West heeft selectie 2017-2018 bijna rond
woensdag 14 juni 2017 16:41

Zwolle - Clubicoon Naggai Letwory blijft aankomend seizoen uitkomen voor Dieze West. Ook Mourad Ouali zal op oproepbasis (ivm werkzaamheden) verbonden blijven aan Dieze West. Daarnaast worden 7 zeer talentvolle A-junioren doorgeschoven naar de eerste selectie. Vijf van deze jonge mannen hebben regelmatig goed gepresteerd in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen in de hoofdklasse.

Verder heeft de club zich versterkt met 8 nieuwe spelers, t.w.: Uwais Goelab (WVF), Seku Kabba (WVF), Ousama Ben Ali (Zwolsche Boys), Juntherly Samboe (Zwolsche Boys), Zappa van Raalte (HFC Storica), Orpheo Chaar (HFC Storica), Denis Alija (HFC Storica) en en Yoshua Gerritse (HFC Storica). Daarnaast zijn er op dit moment nog gesprekken gaande met 5 andere spelers. Het bestuur van Dieze West en trainer Henry Landman zien het komend seizoen in de zaterdag 4e klasse met veel vertrouwen tegemoet.

 
Emissievrij bevoorraden van de binnenstad
woensdag 14 juni 2017 14:23

Zwolle - Als het aan de gemeente Zwolle ligt, wordt het vervoer in de binnenstad schoner en stiller. Voor dat doel gaan nu ook de Overijsselse steden  Deventer en Enschede. Op maandagmiddag 19 juni 2017 ondertekenen de wethouders René de Heer (Zwolle), Liesbeth Grijsen (Deventer) en Hans van Agteren (Enschede) de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek, ofwel de Green Deal ZES.

image026.jpg 

René de Heer, wethouder economie van Zwolle: "Samen met de ondernemers maken wij van onze prachtige oude binnenstad een aantrekkelijke plek om te bezoeken of langere tijd te verblijven. Bereikbaar en gastvrij, dat is Zwolle. Maar het bereikbaar houden van onze binnenstad is een uitdaging, terwijl een goede bereikbaarheid een voorwaarde is voor een economisch vitale en bruisende stad. Ik vind het dan ook erg interessant om samen met ondernemers te kijken hoe de logistiek en bevoorrading slimmer ingericht kan worden zodat het aantal logistieke bewegingen in de binnenstad verminderd wordt en we tegelijkertijd de uitstoot van CO2 verminderen. Gemeente Zwolle zet daarom graag haar handtekening onder de Green Deal ZES." 

 
Tropische Zomermarkt Frion
woensdag 14 juni 2017 13:55

Zwolle - Op 28 juni 2017 organiseert De Molenkamp een gezellige Tropische Zomermarkt. Dit werk- en leercentrum van Frion staat midden in de maatschappij. De zomermarkt van De Molenkamp is ondertussen een begrip in de wijk Dieze-Oost en omstreken. Bezoekers van jong tot oud zijn tussen 13.00 - 15.30 uur van harte welkom aan de Molenkampsweg 1 in Zwolle. Hier verkopen trotse cliënten eigengemaakte producten. Daarnaast is er een verloting. Ook worden buurtgenoten uitgenodigd om een kraam te huren.

zomermarkt_frion_2016.jpg 

Voor elk wat wils
Tijdens de zomermarkt is er voor elk wat wils. Een greep uit het assortiment dat aansluit bij huidige trends is: artikelen voor de aankleding van de tuin, planten, decopatch, kraamcadeautjes, woonaccessoires en sieraden. Op de achtergrond klinkt muziek. En uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. 

 
Aangehouding i.v.m. dodelijk schietincident
woensdag 14 juni 2017 13:08
Zwolle - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 25-jarige man die in maart werd doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen, heeft vanochtend een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Zwolle. De politie verdenkt ook deze man van betrokkenheid bij het schietincident. Het lichaam van het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 maart door agenten aangetroffen rond 00.10 uur, na een melding over een verdachte situatie op de carpoolplaats aan de Geerstraat in Vaassen. Direct werd er een groot rechercheteam (TGO) op de zaak gezet.

Via het rechercheonderzoek kwam eerst een 36-jarige man uit Epe als verdachte in beeld. Deze verdachte is op 30 maart aangehouden en zit nog steeds vast. Nu is dus een tweede verdachte aangehouden. De Zwollenaar is vanochtend in zijn woning aangehouden en daarna ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit. Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is op de parkeerplaats en wie erbij betrokken waren is nog gaande, wel is inmiddels duidelijk dat het vermoedelijk ging om een conflict over harddrugs. Heeft u informatie over dit conflict en nog niet met de politie gesproken, dan kunt u contact opnemen met het team via 900-8844, via het tipformulier op deze pagina of - als u anoniem wilt blijven - via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Een mail sturen naar het rechercheteam kan ook, via onrab17004@politie.nl

 
Zwolle schittert in Kampen tijdens Hanzedagen
woensdag 14 juni 2017 12:12

Zwolle - Uiteraard laat Zwolle als Hanzestad van zich horen tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen. Van 15 tot en met 18 juni is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten, verschillende markten, muziek, theater, dans, kunst en nog veel meer .... Zwolle laat met trots aan de bezoekers zien wat de stad allemaal te bieden heeft.

luchtfoto_kampen.jpg 

Hanzemarkt
De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Dit jaar komen er 100 Hanzesteden uit 14 landen samen in Kampen waar zij zich op de Hanzemarkt presenteren. Zwolle staat samen met de andere deelnemende Nederlandse Hanzesteden op de Burgwal

 
Quint nieuwe bestuurder bij Openbaar Belang
woensdag 14 juni 2017 11:55
Zwolle - Per 1 september 2017 wordt Sjoerd Quint de nieuwe directeur-bestuurder bij Woningstichting Openbaar Belang. Hij volgt Gerke Brouwer op die 31 oktober 2016 afscheid nam. Rob van Beek heeft als interim bestuurder de corporatie in de tussentijd aangestuurd.

Sjoerd Quint heeft ruime ervaring binnen de volkshuisvesting. De afgelopen 4 jaren heeft hij als adjunct-directeur gewerkt bij deltaWonen. De jaren daarvoor was hij werkzaam als directeur ontwikkeling & beheer bij Woningcorporatie Dudok Wonen. En daarnaast heeft hij de nodige ervaring in de vastgoedwereld opgedaan. 
 
Zwols Balletje nu ook op postzegel
woensdag 14 juni 2017 11:46

Zwolle - Op 17 juni 2017 komt er een nieuwe serie postzegels uit met als thema Nederlandse lekkernijen.Tussen Bossche Bol, Drents kniepertje en Amsterdamse ui, staat ons eigen Zwolse Balletje. Op het postzegelvel 'Nederlandse lekkernijen' zijn de volgende typisch Nederlandse lekkernijen afgebeeld: Bossche bol, Limburgse vlaai, Drents kniepertie, Fries suikerbrood, Zwolse balletjes, Goudse stroopwafel, Zeeuwse bolus, Groningse eierbal, Amsterdamse ui en Tielse kermiskoek.De meeste eetwaren zijn ook buiten de streek van oorsprong te koop, maar sommige niet. Zo zijn de Zwolse balletjes alleen in de stad van herkomst verkrijgbaar.

image001.jpg 

De tien lekkernijen zijn gekozen in overleg met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland in Utrecht. De tien lekkernijen zijn met beeldvullende kleurenfoto's op het postzegelvel Nederlandse lekkernijen weergegeven. Elke lekkernij wordt op de foto vastgehouden met een of twee handen, in de meeste gevallen in combinatie met een schotel, bord, schaal, doek, doosje of pot. De persoon erachter is wel zichtbaar, maar niet herkenbaar afgebeeld. Alle foto's lopen door op de tabs boven en onder de postzegels. Elke lekkernij is in het midden van de foto afgebeeld en iedere postzegel heeft zijn eigen achtergrondkleur gekregen. Op de tabs naast de postzegels is een korte beschrijving opgenomen. Op de postzegels zelf staat rechtsonder de naam van de lekkernij vermeld. Het gebruikte lettertype is de Neutraface, een ontwerp van Christian Schwartz voor House Industries uit 2002. Het Zwolse Balletje is onderweg naar promotie tot de status van immaterieel Erfgoed. Het Zwolse Balletje, ligt via deze postzegels bij iedereen op de tong....

 
GETUIGEN GEZOCHT!!
woensdag 14 juni 2017 9:41
Zwolle - Op maandag 12 juni 2017 tussen 12.00 uur en 13.00 uur heeft er een conflict plaats gevonden op de parkeerplaats van het winkelcentrum Holtenbroek aan de Porporastraat te Zwolle. De aanleiding was een geconstateerde parkeerschade. Op het moment dat de melder met de personen in gesprek wilde gaan, werden er bedreigingen en beledigingen geuit. De politie komt graag in contact met getuigen. 

Mocht u iets hebben gezien of gehoord? Neemt u dan contact op met de politie via het telefoonnummer: 0900-8844
 
Het weer: Een zonnige warme dag
woensdag 14 juni 2017 9:26

Zwolle - Woensdag start zonnig maar nog fris. Al snel warmt het op. Het blijft voornamelijk zonnig met af en toe wat stapelwolken. Bij een zwakke oostenwind wordt het maximaal 25 graden.

weerfoto-14-juni-2017-spoelstraat.jpg
Spoelstraat

Donderdag start ook zonnig, maar in de loop van de dag verdwijnt de zon meer achter wolkenvelden. Bij een zwakke zuidwestenwind wordt het maximaal 29 graden. In de loop van de dag ontstaat er kans op een stevige onweersbui.

 

 
Studenten showen muziekachtige modecreaties
dinsdag 13 juni 2017 13:46

Zwolle - De Mooi & Mode-opleidingen van Landstede MBO en Buro Ruis presenteren donderdagavond 29 juni (vanaf 19.30 uur) Fashion Forward 2017 in Theater De Spiegel. De bijzondere modeshow, die dit jaar haar 5-jarig jubileum viert, is een multimediaal evenement waar modestudenten van Landstede MBO hun creaties aan het Zwolse publiek tonen. Daarbij werken ze samen met studenten van diverse andere Landstede-opleidingen en - deze editie - ook met het Thomas Orkest. Een bijzondere samenwerking die de modestudenten inspireerde om diverse muziekstijlen in hun creaties te verwerken.

poster_ff17kopie.jpg 

Fashion Forward vindt jaarlijks plaats en wordt zoveel mogelijk voor en door studenten vormgegeven. De show is nooit hetzelfde: elke editie proberen de studenten de vorige te overtreffen met vernieuwende kunstvormen en artistieke uitgangspunten.
Daarom is dit jaar gekozen voor een samenwerking met het Zwolse Thomas Orkest. De wonderlijke coherentie die daardoor in de creaties ontstaat, is tijdens de show te zien. Verantwoordelijk voor de fraaie kapsels zijn de studenten van Haarverzorging. Studenten Schoonheidsverzorging nemen de visagie, inclusief de gladde benen van de modellen, voor hun rekening. 

 
Toekomstplannen Zwolle 2018-2021
dinsdag 13 juni 2017 13:18
Zwolle - Op maandag 19 en 26 juni en 3 juli praat de gemeenteraad over de Perspectiefnota en overige Voorjaarsstukken zoals Jaarrekening, Berap en Meerjaren Prognose Vastgoed. Voorafgaand aan de besluitvorming is er een inspraakmogelijkheid en een mini symposium.

Investeringen
In de Perspectiefnota staan concrete voorstellen voor de verdeling van circa 50 miljoen euro waarover de gemeente Zwolle beschikt. Het college stelt voor extra geld te steken in de stimulering van de economie en werkgelegenheid. Daarnaast kan er geld naar evenementen, cultuur, toerisme en promotie en het centrumgebied (binnenstad, omliggende gebieden en Spoorzone). Ook kan in maatschappelijke voorzieningen geïnvesteerd worden, voor participatie en re-integratie voor werkzoekenden maar ook voor jeugdhulp en preventief jeugdbeleid. Ook is extra geld beschikbaar voor de sport en voor klimaatadaptiemaatregelen.

 
Zwolsche Boys wil archief uitbreiden
dinsdag 13 juni 2017 13:12

Zwolle - Voetbalvereniging Zwolsche Boys roept iedereen op die iets uit de rijke geschiedenis van de club heeft liggen, zich te melden bij de vereniging. De club bestaat in 2018 honderd jaar en wil graag haar archief uitbreiden, om in het jubileumjaar een zo compleet mogelijk beeld van de historie te kunnen geven.

logo_zwb_100_jaar.jpg 

Voetbalvereniging Zwolsche Boys vraagt iedereen op die iets uit de rijke geschiedenis van de club heeft liggen, zich te melden bij de vereniging. De club bestaat in 2018 honderd jaar. Een mooie aanleiding om het archief van de club uit te breiden, om in het jubileumjaar een zo compleet mogelijk beeld van de historie te kunnen geven. Opsturen van materiaal uit de honderdjarige geschiedenis van Zwolsche Boys kan naar Postbus 40108, 8004 CD Zwolle. Per mail is de jubileumcommissie bereikbaar via jubileum@zwolscheboys.nl.

 
Veiliger oversteken op hoek Belvédèrelaan-Duiker
dinsdag 13 juni 2017 12:56
Zwolle - Op maandag 19 juni start de gemeente Zwolle met de werkzaamheden aan de kruising Belvédèrelaan-Duiker. Met een aantal aanpassingen wil de gemeente op deze locatie de fietsoversteken veiliger maken. Dat geldt ook voor de verkeerssituatie voor parkeerders bij het winkelcentrum op de Frankhuizerallee. Beide aanpassingen duren tot begin september en hebben gevolgen voor het verkeer. De verkeerssituatie wordt daarmee overzichtelijker en eenduidiger.

Werkzaamheden
De entree van het parkeerterrein bij de aansluiting Belvédèrelaan-Duiker krijgt een groene invulling. Daarnaast wordt de verkeerscirculatie voor de parkerende bezoekers eenduidiger en overzichtelijker, en wordt de ruimtelijke kwaliteit van de plek verbeterd. 

 
Gemeenteraad worstelt met windmolens
dinsdag 13 juni 2017 7:31

Zwolle - De oppositiepartijen SP, Swollwacht, Groen Links en het CDA hadden een spoeddebat aangevraagd over het opstappen van wethouder Filip van As, maar maandagavond werd er eigenlijk alleen maar gepraat over de windmolens op industrieterrein Voorst bij Scania. Het spoeddebat begon met inspreker Maarten Epema namens de drie lokale initiatiefnemers Scania, Hogeschool Windesheim en Blauwvinger Energie, die de windmolens willen bouwen. Epema vroeg om spoedige besluitvorming van de gemeente over de plaatsing van windmolens "volgens de door uzelf eerder afgesproken procedure". In oktober 2015 hebben de initiatiefnemers hun voorstel aangeboden aan de gemeente. "We hebben toen niet gelijk een vergunning aangevraagd, maar wilden de gemeente ruimte geven voor een discussie met de omgeving." Volgens Epema doet uitstel of afstel geen recht aan de inspanningen van al degenen die zich hebben ingezet voor dit plan om Zwolle te verder te verduurzamen. Oorspronkelijk wilden de initiatiefnemers drie windmolens, maar gaan nu akkoord met twee turbines.

dsc_1500.jpg 
Plek waar de windmolens zullen komen te staan
Foto: Hennie Vrielink

Het college van B & W wil voor de zomer nog een ambitienota naar de gemeenteraad sturen over de energietransitie en in het najaar "een afwegingskader" op basis waarvan een besluit kan worden genomen over de windmolens op Voorst. Patrick Rijke van Groen Links vindt dit uitstel en is van mening dat "de verduurzaming in deze coalitie niet in goede handen is." Hij pleit voor snelle besluitvorming conform het eerder afgesproken tijdstraject. Inspreker Epema had al eerder aangegeven dat de gemeente "al ruim de tijd heeft gehad een toetsingskader vast te stellen." William Dogger van Swollwacht wil dit onderwerp juist over de verkiezingen van 2018 heen tillen. Partijen kunnen dan in hun verkiezingsprogramma aangeven of ze voor of tegen windmolens zijn en dan kunnen de inwoners van Zwolle daarmee rekening houden bij het geven van hun stem. Swollwacht heeft inmiddels meerdere malen aangegeven tegen windmolens op Voorst te zijn "en ook elders in de stad." 

 
Het weer: Afwisselend zon en wolken
dinsdag 13 juni 2017 0:00

Zwolle - Dinsdag wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft droog. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 21 graden.

weerfoto-13-juni-2017-almelose-kanaal.jpg
Almelose Kanaal

Woensdag schijnt de zon veel. Af en toe drijft er een wolk voorbij maar het blijft droog. Bij een matige oostenwind wordt het maximaal 25 graden.

 
Zwolse Avondvierdaagse weer van start
maandag 12 juni 2017 21:32

Zwolle - Maandagavond is de Zwolse Avondvierdaagse gestart met wederom duizenden deelnemers die op diverse startlocaties de 10 of 5 kilometer route lopen.

avondvierdaagse-2017-3342.jpg

Een straffe wind tegen, of in de rug, maar zeker geen onaangename temperatuur maakte het een goede start van de vierdaagse. Tot en met vrijdag lopen de deelnemers 4 avonden vanaf diverse startplekken langs de rand van Zwolle. Vrijdag is weer het jaarlijkse defilé met diverse muzikale bands die de lopers de laatste meters ondersteunen. Een altijd gezellige afsluiting waar jong en oud trots tonen dat ze de kilometers weer hebben afgelegd.

avondvierdaagse-2017-3334.jpg

 

 
Zwolse stadsdijken niet hoog genoeg
maandag 12 juni 2017 20:02

Zwolle - Zwolle is niet veilig bij hoog water en loopt risico's van overstroming. Vooral de stadsdijken langs het Zwolle-IJsselkanaal en de zuidoever van het Zwarte Water tot aan de keersluis in het Zwarte Water bij de Pannekoekendijk zijn niet hoog genoeg en op sommige plekken ook te zwak. Maar ook de noord- en oostoever van het Zwarte Water tot aan de monding van de Vecht zijn onvoldoende bestand tegen hoog water. De rijksoverheid heeft in 2014 nieuwe en strengere veiligheidseisen gesteld, waaraan de Zwolse stadsdijken niet voldoen. Grote delen van de stadsdijken zijn zelfs afgekeurd. Het klimaat blijft onvoorspelbaar veranderen en risico's van hoog water nemen toe. Waterstad Zwolle is kwetsbaar voor hoog water. In totaal moeten de stadsdijken over een lengte van 7,5 kilometer worden verbeterd. Ook dijken die dwars door de stad lopen tot bijna aan de stadsgracht. Vooral de woonwijk Holtenbroek en bedrijventerrein Voorst zullen in hun directe omgeving te maken krijgen met dijkverhogingen; ook zal dit gevolgen hebben voor de natuur en het landschap van Westerveld.

stadsdijk.jpg 
Stadsdijk
Foto: Hennie Vrienlink

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft afgelopen jaren met bedrijven, overheden, bewoners en milieuorganisaties besproken hoe de overstromingsrisico's het beste kunnen worden aangepakt. Een andere mogelijkheid voor de waterveiligheid van Zwolle is het aanleggen van een waterkering in het Zwarte Water ten noorden van Zwolle, die bij hoge rivierstanden het water van de Vecht tegenhoudt. In dat geval is dijkversterking niet nodig. Het Waterschap kiest echter voor dijkversterking, omdat dit goedkoper is en een eventuele nieuwe Zwartewaterkering bij hoog water een extra obstakel is voor het scheepsvaartverkeer en meer onderhoud vergt. Besluitvorming hierover zal worden afgestemd met de gemeente Zwolle en Provincie Overijssel. 

 
Wethouder Filip van As neemt afscheid
maandag 12 juni 2017 14:07

Zwolle - Filip was wethouder voor de ChristenUnie sinds april 2010. In die zeven jaren heeft hij zich in het bijzonder ingezet voor Zwolle op het vlak van duurzaamheid, mobiliteit, groen, binnenstad, onderwijs, jeugd en sociale zaken.

filip-van-as.jpg 

Het college van burgemeester en wethouders nodigt u graag uit voor de receptie ter gelegenheid van zijn afscheid op dinsdag 20 juni aanstaande in Wijkcentrum De Weijenbelt, Campherbeeklaan 82 in Zwolle.

 
Wat is jouw groene visioen voor Overijssel?
maandag 12 juni 2017 13:41

Zwolle - Beleidsmakers en praktische doeners zijn belangrijk om van Overijssel een mooie en duurzame provincie te maken. Maar veel prachtige natuur-, milieu- of duurzaamheidsprojecten kwamen voort uit een droom of visioen. Natuur en Milieu Overijssel is daarom op zoek naar dromers en visionairs. Ben jij een groene visionair of ken je er een, laat het ons weten. De mooiste droom zetten wij in de spotlights, ontvangt € 250,- en krijgt passende ondersteuning voor de realisatie van het visioen.

 

het_groene_visioen.jpg 

Iedere vrijwilliger die een droom heeft voor het behouden of bevorderen van natuur en milieu in Overijssel, of deze al (deels) heeft verwezenlijkt komt in aanmerking. De initiatieven moeten ambitieus, creatief en inspirerend zijn, maar ook uitvoerbaar. De winnaar ontvangt € 250,- en een mooie grafische uitwerking van de droom door onze vormgever. Daarnaast krijgt de winnaar, waar gewenst, ondersteuning van Natuur en Milieu Overijssel bij de realisatie van het visioen. We nodigen alle visionairs van harte uit om initiatieven, van jezelf of van anderen, aan te melden. Je kan dus ook iemand uit je eigen organisatie voordragen. Bekijk hier de precieze voorwaarden of mail Anne-Floor Zuurbier, zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl en ontvang de voorwaarden.

 
Feestjaar school in Windesheim afgesloten
maandag 12 juni 2017 13:28

Zwolle - 'Hoe is het toch met jou? Wat ben jij gaan doen? Kijk ons daar staan op die foto's.' De klaslokalen van de Florens Radewijnsschool waren zaterdag 10 juni omgetoverd in spreekwoordelijke kippenhokken. Zo'n honderdvijftig oud-leerlingen haalden herinneringen op aan hun schooltijd in Windesheim. De reünie was de afsluiting van een feestjaar, waarin de basisschool haar tweehonderdjarig bestaan heeft gevierd.

reunie_florens_radewijnsschool_001-s.jpg
Foto's: Margriet van Bruchem 

Drie generaties
Zelfs mensen uit België en het westen van het land kwamen weer naar Windesheim om te horen hoe het met oud-klasgenoten is vergaan en om te zien of er in al die tijd veel was veranderd. Dat was niet het geval. e Florens Radewijnsschool, één van de oudste en snelst groeiende scholen in Overijssel, is nog steeds het middelpunt van de gemeenschap. Drie generaties gaan al naar deze school: oma's die hun kleinkinderen doordeweeks naar school brengen, waren er nu zelf om met oude klasgenoten te praten over hun schooltijd. 

reunie_florens_radewijnsschool_002-s.jpg  

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 271 - 315 van 10543

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
maandag 24 juli:
Onderhoudswerkzaamheden
woensdag 26 juli:
Blauwvingerdagen
donderdag 27 juli:
Thursty Tunes met Het Ko...
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
zaterdag 29 juli:
Onno Slot
woensdag 2 augustus:
cursus Kaartlezen
donderdag 3 augustus:
cursus Kaartlezen
zondag 6 augustus:
Koopzondag
zondag 6 augustus:
Ikea
dinsdag 22 augustus:
30 jaar BZK - 30 Kunsten...
woensdag 23 augustus:
While She Sleeps
zondag 27 augustus:
Ikea
maandag 28 augustus:
Huttendorp Aalanden
dinsdag 29 augustus:
Bruisconcert