banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Supermarkten eerder ope...
Gaaaap, gooi de bezem er ma...
Informatieavond voor po...
GGZ, borrel, ik niet begrij...
Supermarkten eerder ope...
Aparte zwemlessen voor mosl...
Supermarkten eerder ope...
Pas hier op "moslims zijn o...
Supermarkten eerder ope...
Wat is De Moslim? Die 1% of...
Supermarkten eerder ope...
In ieder land waar de mosli...
Supermarkten eerder ope...
Lees een aantal stellige be...
Supermarkten eerder ope...
Dick, zolang de moslims and...
Verkeersstromen Zwolle ...
Verkeerssituatie Blaloweg/B...
Supermarkten eerder ope...
Dank je 'joppuh baalt van g...
Supermarkten eerder ope...
Dick 17.18 Heel mooi verwo...
Supermarkten eerder ope...
https://nos.nl/artikel/2194...
Supermarkten eerder ope...
@ 17:18 Vanzelfsprekend is ...
Supermarkten eerder ope...
Rietpluim ik moet jou hier ...
Supermarkten eerder ope...
@Pol Pot Wie is Dame?
Supermarkten eerder ope...
Heb een aversie tegen "ding...
Supermarkten eerder ope...
Of RietPluim is Dame of ze ...
Leger des Heils Overijs...
Idd Hikje wat heb jij vroeg...
Supermarkten eerder ope...
@Passant mee eens, alleen h...
Supermarkten eerder ope...
Dat zou zomaar kunnen. smiley
Supermarkten eerder ope...
Democratie, oftewel het vol...
Supermarkten eerder ope...
Zou ze dan toch een man zij...
Supermarkten eerder ope...
Ware gezicht? Alsof wij nie...
Supermarkten eerder ope...
RietPluim laat steeds meer ...
Leger des Heils Overijs...
Ik zou nog liever niet m'n ...
Supermarkten eerder ope...
Jouw w bezittelijk oh oh p...
Regionale aftrap Stopto...
Iedereen die gaat stoppen e...
Regionale aftrap Stopto...
Het zou ook fijn zijn als e...
Supermarkten eerder ope...
Ik vind het goed hoor, dat ...
Regionale aftrap Stopto...
ach als je wilt heb je de m...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Het weer: In de middag flink wat regen
dinsdag 8 augustus 2017 0:00

Zwolle- Dinsdag is het weer gedaan met het zonnige zomerweer. De dag begint nog met wat zon, maar in de loop van de dag komt  een stevig front over. In de middag kunnen we dus stevige buien verwachten. Tegen de avond klaart het weer wat op. Bij een matige noordoostenwind wordt het maximaal 22 graden.

weerfoto-8-augustus-2017-ijssel.jpg
IJssel

Woensdag wisselen bewolking en zon elkaar af. In de middag is er kans op een bui. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 21 graden.

 
Aandacht voor voedselschaarste in Kenia
maandag 7 augustus 2017 20:51

Zwolle - De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72% gestegen! Om aandacht te vragen voor dit probleem en het werk van Stichting Kisiwa heeft Margreeth Drost, voormalig bestuurslid, een sponsoractie bedacht. Ze gaat 36 uur lang ervaren wat het is om honger te hebben en zal daarvoor van woensdag 16 augustus, 20.00 uur tot vrijdagochtend 08.00 uur alleen water en thee drinken.

foto2.jpg
Foto: Elisabeth Ismail 

Margreeth over haar actie: "El Niño, een sterke opwarming van het zeewater rond de evenaar, bracht in 2015 veel droogte in oost Afrika. 'El Nino is inmiddels al weer twee jaar geleden, maar de impact is ook vandaag nog steeds groot. Ook viel er in het regenseizoen maar weinig regen. Deze droogte leidt tot voedselschaarste waardoor de voedselprijzen in de regio met 70% zijn gestegen!! Dat betekent: meer kosten per maaltijd voor de Stichting en ook meer kinderen die gebruikmaken van het programma. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat er dus meer geld nodig is en dat elk dubbeltje extra wat binnenkomt zeer welkom is! In het verleden was ik betrokken bij de oprichting van Stichting Kisiwa en ik heb jaren in het bestuur gezeten. Vandaar dat het werk van de stichting en het lot van de kinderen mij aan het hart gaat. Ik moet er niet aan denken dat er op den duur minder kinderen geholpen kunnen worden... Daarom actie!

 
Hoofdpodium stratenfestival weer terug
maandag 7 augustus 2017 17:10

Zwolle - Na een zeer moeilijke zoektocht is het gelukt een hoofdpodium na een jaar afwezigheid te laten terugkeren, dit jaar op het Broerenkerkplein.  RadioNl zal hier een groot aantal artiesten laten optreden en tevens een 4 uur durende live radio uitzending verzorgen. 

stratenfestival.jpg 

Een kleine greep uit de in totaal 22 optredens zijn o.a. Tino Martin, Gebroeders Ko, Django Wagner, Sieneke, Ancora, Jan Keizer & Annie Schilder, Rene Karst, Jacques Herb en vele anderen. Het gehele programma staat op:  www.stratenfestivalzwolle.nl. Maar liefst op nog 16 andere locaties is er veel muziek te beluisteren zoals Gasthuisplein met o.a. Flavium, Nw-Markt met Barcode, Bethlemskerkplein met Lead, Jufferenwal met Goeie s`morgens juffrouw Jeannie, Diezerstraat met Jools XL & Ancora, Rodetorenplein met Dj Jean, Randy van Veld en Vato Gonzales etc, etc.

 
Nog seizoenkaarten van PEC Zwolle beschikbaar
maandag 7 augustus 2017 17:01

Zwolle - Het aftellen is begonnen. Nog minder dan een week en dan opent PEC Zwolle het seizoen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Dit duel is het begin van een nieuw hoofdstuk bij de Blauwvingers. Onder de bezielende leiding van de nieuwe trainer/coach John van 't Schip maakt een gretige selectie zondagmiddag hun opwachting voor de eerste echte kennismaking met het grote publiek. Beschik jij al over een seizoenkaart om hierbij aanwezig te zijn? Want wist je dat PEC Zwolle één van de hoogste bezettingsgraden van de Eredivisie heeft? Maar liefst 98%! Om verzekerd te zijn van een plek tijdens de thuiswedstrijden in het seizoen 2017-2018, bestel je nu een seizoenkaart! Want bij het bezoeken van negen thuiswedstrijden heb je de seizoenkaart al terugverdiend, bij een kinderseizoenkaart is dit al vanaf zes wedstrijden.

 
Enquête openbaar vervoer
maandag 7 augustus 2017 14:18
Zwolle - Hoe ervaren mensen met een beperking het openbaar vervoer, in de eigen gemeente en daarbuiten? Welke verbeteringen kunnen helpen om het openbaar vervoer toegankelijker te maken? Deze vragen stelt MEE IJsseloevers in een enquête die mensen met een beperking en professionals die hen ondersteunen vanaf vandaag kunnen invullen. De uitkomsten worden in het najaar aangeboden aan onder andere het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en prinses Laurentien.

De aanleiding voor de enquête is een diner pensant van 3 juli jl., waarbij ervaringsdeskundige en medewerker bij MEE Patrick Schmidt bij prinses Laurentien mocht vertellen waar mensen met een beperking vandaag de dag nog tegenaan lopen in het openbaar vervoer. Patrick is vanwege zijn beperking rolstoelafhankelijk en is 5 jaar geleden met MEE in aanraking gekomen door het project MEE op Weg. Hier leerde hij met een OV-/fietsmaatje om met het openbaar vervoer te reizen als alternatief voor aangepast vervoer. Sindsdien reist hij zelfstandig

 
Het weer: Een dagje écht zomerweer
maandag 7 augustus 2017 0:00

Zwolle - Maandag wordt een dag met flink wat zon. Slechts een enkele stapelwolk schuift voor de zon langs. Het waait bijna niet waardoor de 24 graden zeer aangenaam warm aanvoelt.

weerfoto-7-augustus-2017-obrechtstraat.jpg
Obrechtstraat

Dinsdag slaat het weer om. Het is dan voornamelijk bewolkt en een strook met zware buien maakt een einde aan het zomerweer. De maximum temperatuur komt uit op 21 graden.

 
Goud voor Zwolse steppers in Oostzaan
zondag 6 augustus 2017 22:32

Zwolle - De steppers van stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl reden afgelopen weekend een wedstrijd tijdens de 45e editie van de ronde van Oostzaan. Naast een prominentenrace, sportklasse en elitekoers voor wielrenners stond er dit jaar ook een steprace op het programma. De wedstrijd werden gereden op een stratenparcours, wat de wedstrijd een echt ouderwets criterium maakte.

De wedstrijd duurde 60 minuten + 1 ronde voor de overall categorie (16+). Meteen vanaf het begin werd er hard gereden met gemiddeldes van 28 km/h in de kopgroep. Na een aantal rondes ging het tempo iets omlaag, maar werd er alsnog met 26 km/h gemiddeld gereden in de kopgroep. Het was na 30 minuten in de wedstrijd al duidelijk dat de 1e plek bij de heren overall naar Machiel Steenbergen van stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl zou gaan. Hij reed na een half uur bij de kopgroep weg en wist zijn voorsprong steeds verder uit te bouwen. Uiteindelijk wist hij zijn tegenstanders zelfs op een ronde te zetten en pakte zo met overtuiging het goud.

 
Politie zoekt getuigen woningoverval
zondag 6 augustus 2017 14:05
Zwolle - Op zaterdagavond 5 augustus om ongeveer 22.00 uur kreeg de politie een melding van een woningoverval aan de Lijsterbessstraat.

Een man kwam thuis met de fiets en wilde deze fiets stallen in de gang van de woning. Terwijl hij daarmee bezig was, hoorde de man geklop op de deur en daarna kwam er een andere man de gang binnen. Deze man vroeg om geld. Hierna kreeg de bewoner een klap in het gezicht. De overvaller liep de woning in. Toen de bewoner om hulp begon te roepen, ging de overvaller er vandoor in de richting van de Goudsbloemstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 
Politie houdt man aan voor straatroof
zondag 6 augustus 2017 14:03
Zwolle - Op zaterdagavond 5 augustus werd op de Grote Markt een man van zijn horloge beroofd door een andere man.

De dader had de man aangesproken en zei dat hij zijn horloge af moest geven. De verdachte ging er vervolgens met het horloge vandoor. Op basis van een beschrijving hield de politie later in de nacht een 17-jarige man uit Eefde aan voor deze straatroof.

 
Zwolle Zuid Schaakt Terrassenschaaktoernooi
zondag 6 augustus 2017 11:38

Zwolle - 2 september van 12:00-18:00 uur vindt het eerste Zwolle Zuid Schaakt terrassenschaaktoernooi plaats. Er wordt in tweetallen geschaakt op de diverse mooie terrassen van het winkelcentrum van Zwolle Zuid.

Organisator Emile Hoogterp:" De bedoeling is dat je op diverse locaties schaakt, zodat je de leuke plekken van het winkelcentrum leert kennen. En natuurlijk om een erg leuke schaakmiddag te hebben." De insteek is een lokaal, gezellig schaaktoernooi voor spelers van alle niveaus, zodat iedereen een paar mooie, spannende partijen kan spelen. Het speeltempo is 15 minuten per persoon per partij.

 
Het weer: Vrij veel zon en voornamelijk droog
zondag 6 augustus 2017 1:49

Zwolle - Zondag wordt een dag met veel zon. Wel waaien wat stapelwolken langs. In de middag valt er daar mogelijk een bui uit. Bij een zwakke westenwind wordt het maximaal 22 graden.

weerfoto-6-augustus-2017-westerveld.jpg
Westerveld

Maandag wordt het nog zonniger en lijkt de zomer terug gekeerd. Er staat maar weinig wind en daardoor wordt het een aangename 25 graden.

 
PEC wint overtuigend van Cambuur
zaterdag 5 augustus 2017 23:05

Zwolle - Met een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur heeft PEC Zwolle zaterdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018 afgesloten.

De Leeuwarders, die twee seizoenen terug degradeerden naar de Jupiler League en over twee weken aan de competitie beginnen, waren te gast in het MAC3PARK stadion, waar voor PEC Zwolle volgende week zondag al de competitie start. De generale repetitie werd door de Zwollenaren goed doorstaan. Na negentig minuten spelen stond er een 4-0 eindstand op het scorebord, waarmee de oefencampagne ongeslagen werd afgesloten. Dat stemde ook verdediger Dirk Marcellis tot tevredenheid. ,,Bij vlagen hebben we deze voorbereiding en vanavond goed gevoetbald, maar volgende week gaat het om het echie".

 
Het weer: Eerst buien, later droog
zaterdag 5 augustus 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag start met wat buien. In de middag zijn deze weer nagenoeg verdwenen en is er meer ruimte voor de zon. Bij een  matige zuidwestenwind wordt het maximaal 22 graden.

weerfoto-5-augustus-2017-maagjesbolwerk.jpg
Maagjesbolwerk

Zondagochtend begint droog en zonnig. In de middag wisselen zon en wolken elkaar af en valt er af en toe een bui. Bij een  matige westenwind wordt het maximaal 21 garden.

 
Finale EK op groot scherm op Rodetorenplein
vrijdag 4 augustus 2017 19:16
Zwolle - Zondag 6 augustus aanstaande zal de EK finale te zien zijn op een groot scherm in Zwolle. De finale, tussen Nederland en Denemarken is te zien op het Rodetorenplein.

In goed overleg met Las Rosas is er op de hiervoor zeer korte termijn door de gemeente Zwolle een vergunning verleend om dit scherm te plaatsen. De weersvoorspellingen zijn goed, waardoor het een bijzondere middag zal worden met hopelijk een feestelijke afloop. Vanaf 15.00 uur zal het plein volstromen met publiek, welke om 17.00 uur gezamelijk de spannende finale te zien zal zijn. De toegang tot het Rodetorenplein is vrij.

 
The Boxer Rebellion komt terug naar Zwolle
vrijdag 4 augustus 2017 16:35

Zwolle - De Britse band The Boxer Rebellion komt op vrijdag 29 september naar het Zwolse poppodium Hedon. De band stond in 2011 voor het laatst in Hedon en scoorde met hun single Diamonds een grote hit op NPO 3FM en Radio 2. Muzikaal zit The Boxer Rebellion in het vaarwater van bands als The National, Radiohead en Elbow. De kaartverkoop voor het concert in Zwolle is per direct gestart. 

theboxerrebellion.jpg

De afgelopen jaren brak de Britse alternatieve-rockband door bij een groot publiek en waren singles als Diamonds, Big Ideas en Keep Moving regelmatig op zenders als NPO 3FM en Radio 2 te horen. Tevens stond The Boxer Rebellion op grote festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Dauwpop, Welcome To The Village en waren ze te zien in grote televisieshows waaronder de beroemde Amerikaanse talkshow van David Letterman. Muziek van The Boxer Rebellion was te horen onder afleveringen van televisieseries als NCIS, Grey's Anatomy en CSI: New York.
 
Werkzaamheden Ambeltpad nog niet gereed
vrijdag 4 augustus 2017 16:28
Zwolle - Het fietspad Ambeltpad is in opdracht van de gemeente Zwolle voorzien van nieuwe betonverharding. Op dit moment voldoet het fietspad nog niet aan de eisen die de gemeente hieraan stelt. In de week van 14 augustus 2017 werkt de aannemer verder aan het Ambeltpad. De verschillen in weghoogte in het huidige pad zorgen voor een onveilige situatie, daarom is het fietspad afgesloten totdat de werkzaamheden gereed zijn. Ter plaatse is een omleidingsroute aangegeven. Naar verwachting kan er eind augustus weer gebruik gemaakt worden van het Ambeltpad.

Onderhoud van wegen
Jaarlijks voert gemeente Zwolle groot onderhoud uit aan wegen in Zwolle. De werkzaamheden vinden op diverse locaties in de stad plaats en variëren van het herstellen van het wegdek tot het volledig opbreken van de weg en opnieuw aanbrengen van de verharding. De werkzaamheden aan het Ambeltpad maken onderdeel uit van het onderhoudsplan voor wegen.

 
Het weer: Afwisselend zon en wolken
vrijdag 4 augustus 2017 0:00

Zwolle - Vrijdagochtend wisselen zon en wolken elkaar af. 's Middags komen daarbij buien voor. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 22 graden.

weerfoto-4-augustus-2017-westerveld.jpg
Westerveld

Zaterdag start de dag met zon waarna er stapelwolken ontstaan met een mogelijke bui. In de loop van de middag verdwijnen de buien oostwaarts. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind komt de maximum temperatuur uit op 22 graden.

 
€ 45.000,- voor project “Welkom in de wijk”
donderdag 3 augustus 2017 20:14

Zwolle - Travers Welzijn krijgt een bijdrage van € 45.000,- van het Oranje Fonds voor het project Welkom in de wijk; meedoen en de weg kennen in Zwolle. Hiermee zal een sterke impuls worden gegeven aan het vergoten van de zelfredzaamheid van statushouders in Zwolle. Uit recent onderzoek blijkt dat inburgeren en meedoen aan de samenleving van nieuwkomers niet vanzelf gaat.

Welkom in de wijk wil de kansen vergroten van het hele gezin (ouders en kinderen). Om te zorgen dat statushouders zich welkom voelen in de wijk, de juiste ondersteuning krijgen en de weg weten te vinden als ze vragen hebben rondom o.a. taal, opvoeden en vrijwilligerswerk, komt er een fysieke plek waar ze terecht kunnen. Daarnaast wordt er gewerkt met een Welkom in de wijk team dat statushouders gaat bezoeken. Dit team bestaat uit statushouders die al langer in de wijk wonen en die een verbindende rol kunnen spelen naar nieuwkomers. Omdat de meeste statushouders wonen of komen te wonen in Zwolle Noord en Oost, wordt daar gestart.

 
Nieuwe muziek- en danslessen bij Jubal Zwolle
donderdag 3 augustus 2017 11:05

Zwolle - Vanaf dinsdag 19 september 2017 beginnen de nieuwe Muzikidz- en Showkidzcursussen bij showband Jubal Zwolle. Tijdens deze cursussen kunnen kinderen vanaf 6 jaar op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met muziek en dans.

Deze muziek- en danscursussen biedt Jubal al enkele jaren met veel succes aan. In het verleden startten de cursussen in het najaar, maar ook dit jaar is besloten om deze cursussen aan te bieden op het moment dat de scholen weer beginnen. Dinsdag 19 September 2017 is daarom het begin van de nieuwe Muzikidz en Showkidz. Jubal Zwolle vindt het belangrijk dat de jeugd op een leuke en laagdrempelige manier kennismaakt met muziek en dans. Hiervoor zijn de Muzikidz- en Showkidz-cursussen in het leven geroepen. 

 
Open dagen dahliatuinen
donderdag 3 augustus 2017 10:59

Zwolle - Op de zaterdagen 26 augustus en 2 september a.s. stelt Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuinen in Zwolle open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen op 26 augustus op de tuin aan de Ruusbroecstraat en op 2 september op de tuin in park de Wezenlanden/Leo Majorlaan van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen op deze tuinen.

Er zijn ook enkele activiteiten zoals een kalebassen en pompoenenmarkt, er zijn rondleidingen over de tuin, dahlia's te koop en kan men dahliaknollen bestellen. Ook zijn er lekkere hapjes en drankjes en muziek. De open dag is een prima moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op de tuinen waar de dahlia's en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan. De dahliavereniging heeft dus twee tuinen: een tuin aan de Leo Majorlaan en een tuin aan de Ruusbroecstraat. Alle leden telen dahlia's op de eigen dahliabedden. Daarnaast zijn er dahliabedden van de vereniging. De bloemen van deze bedden worden gebruikt om mooie bloemstukken samen met bewoners van bejaardenhuizen te maken. Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom. Ook hierover kunt u informatie krijgen op de open dag of kijkt u op de website van de vereniging www.dahliazwolle.nl

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 271 - 315 van 10876

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
vrijdag 22 september:
Droom van Zwolle
vrijdag 22 september:
Erik Borgman
vrijdag 22 september:
Young Gun Silver Fox
zaterdag 23 september:
PermacultuurZwolle
zaterdag 23 september:
EHBO aan baby\'s en kind...
zaterdag 23 september:
EHBO
zaterdag 23 september:
Jeugdtheaterschool Zwoll...
zaterdag 23 september:
Garage Dingerink
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen