banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
D66 : bezorgd om kwalit...
Hupsakee, de zorg polonaise...
D66 : bezorgd om kwalit...
D66; jullie zijn toch ook a...
D66 : bezorgd om kwalit...
Dat lijkt mij een prima pla...
Zwolse theaters blij me...
@PeterD Volgens mij vergeet...
Het weer: Afwisselend b...
Nou hier regent het!
Zwolse theaters blij me...
Rietpluim: wij betalen uite...
Veerkrachtig Oud met Jo...
Tokus ouwe troller! Juist w...
Veerkrachtig Oud met Jo...
Prima initiatief, graag jon...
Zwolse theaters blij me...
Zwollee, Er heeft nog nooi...
Josef Kvida op huurbasi...
Bruinsweer kom zelf eens me...
Zwolse theaters blij me...
Eens PeterD.
Het weer: Afwisselend b...
Mooi, weer, hoor!
Zwolse theaters blij me...
Subsidie ontvng je omdat de...
Josef Kvida op huurbasi...
Please, verzeker me dat je ...
Josef Kvida op huurbasi...
Net wat Aukje o.a. ook zegt...
Vrouw overleden bij ver...
Redactie bedankt!
Vrouw overleden bij ver...
Wauw, er is heel stiekem to...
Zwolse theaters blij me...
RietPluim, subsidie is iets...
Afval plastic als grond...
Dit initiatief verdient een...
Zwolse theaters blij me...
Gek is dat. Als een wegwerk...
Vrouw overleden bij ver...
@Hikje - Inderdaad een resp...
Vrouw overleden bij ver...
Ik ben het ermee eens dat h...
Josef Kvida op huurbasi...
Je kan ook goed spelen zond...
Vrouw overleden bij ver...
Ik vind bovenstaande reacti...
Vrouw overleden bij ver...
Tsja HH, wat kun je doen? I...
Vrouw overleden bij ver...
@redactie. Kan bovenstaande...
Josef Kvida op huurbasi...
Sandler en Kingsley zijn he...
Vrouw overleden bij ver...
Lezende 'De vrouw reed in h...
Josef Kvida op huurbasi...
Selectie word wel erg smal ...
Josef Kvida op huurbasi...
Ja Ja, wat is Nijkamp toch ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Zieke kastanjes in Park Eekhout vervangen
vrijdag 23 juni 2017 17:43

Zwolle - Maandag 26 juni begint ROVA, in opdracht van de gemeente, met het kappen van zieke kastanjebomen in park Eekhout. De kastanjebomen lijden aan de kastanjebloedingsziekte. Zieke kastanjebomen kunnen een gevaar voor de veiligheid vormen als takken spontaan afbreken. 

Uit onderzoek blijkt dat vier kastanjebomen in Park Eekhout besmet zijn. Om de veiligheid van bezoekers te waarborgen heeft de gemeente besloten de zieke kastanjes te kappen en vervangen door andere bomen. 

 
Geert Grooteschool hield sponsorloop
vrijdag 23 juni 2017 16:44

Zwolle - . Vrijdag overhandigde directeur Loles Bobo een cheque met de opbrengst van maar liefst €4420,15 aan het Hospice Zwolle.  Het is de opbrengst van een sponsorloop die op 2 juni, in de brandende hitte, op de Geert Grooteschool plaatsvond voor Hospice Zwolle. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool liepen elk 20 minuten zoveel mogelijk rondjes over een parcours rondom de school. De leerlingen uit groep 1 tot en met 4 liepen niet mee, maar stempelden na elke ronde de kaartjes en deelden water uit. De hele school was betrokken bij de sponsorloop, die mede georganiseerd werd door de leerlingenraad.

cheque_geert_grooteschool.jpg 

De Geert Grooteschool doet elk jaar mee aan een actie voor een goed doel. Dit jaar viel de keuze op Hospice Zwolle. Directeur Loles Bobo vertelt: ‘Ik heb een rondleiding gehad door het hospice, kennisgemaakt met vrijwilligers en de sfeer ervaren. En ik heb de echte zorg voor de gasten gezien, de liefde geproefd die daar wordt gegeven. Die ervaring heeft me ervan overtuigd dat we dit jaar een sponsorloop moesten houden voor het hospice.'

 
Maak je straat groen tijdens Burendag 2017
vrijdag 23 juni 2017 16:22
Zwolle - Op 4 juli 2017 kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij de kapschuur van revalidatiecentrum Vogellanden. Onder het genot van een soepje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Meer informatie staat op www.groeneloperzwolle.nl/burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

 
Duo ingerekend na diefstal poging
vrijdag 23 juni 2017 13:54
Zwolle - De politie heeft woensdagmiddag in Zwolle twee mannen ingerekend na een mislukte diefstal. Het gaat om een 25-jarige man met Roemeense nationaliteit en zonder vast adres en een 20-jarige man uit Brussel.

De twee zouden geprobeerd hebben bij een juwelierszaak in de binnenstad sieraden te kopen met vreemde valuta. Maar ze bleken ook te weinig geld bij zich te hebben. Toen de verkoper aangaf dat de verkoop niet doorging, zouden ze geprobeerd hebben de sieraden af te pakken maar ook dat lukte niet. Daarop verlieten de mannen de zaak. Gewaarschuwde agenten hadden intussen beelden van bewakingscamera's bestudeerd zagen ze later rijden in een auto. Op de Brederostraat werd het duo aan de kant gezet. De twee reden in een auto met Brits kenteken en zijn aangehouden. De politie onderzoekt of de twee meer zaken op hun kerfstok hebben. Bron: www.politie.nl

 
Verwennen op z’n gezondst
vrijdag 23 juni 2017 11:17

Zwolle - Het is niet niks: in tien maanden tijd een geheel nieuwe schoolkantine opzetten en dan ook nog eens de erkenning Gouden Schoolkantine van het Voedingscentrum krijgen. Het lukte de MBO-school voor Vormgeving & Entertainment, ICT& Technologie, Mooi & Mode en Horeca bij Landstede op hun schoollocatie aan het Stadionplein in Zwolle. Deze week ontving de school de Gouden Schoolkantine Schaal. Vier andere kantines van Landstede MBO in Zwolle namen ook een schaal in ontvangst.

aljo_en_christina_1_van_1_custom.jpg 

Het is nog geen jaar geleden dat Christina Hoes in een totaal lege kantine bij Landstede MBO aan het Stadionplein in haar functie als cateringmedewerker startte. ‘Het was helemaal leeg op een vork en een afwasmachine na', vertelt ze. Met haar steun en toeverlaat, de ervaren Aljo Westerink die al jaren de winkel en kantine op het Dokterspad runt, ging ze op pad om producten en apparaten aan de schooldirectie te adviseren. Vanaf het begin was het de bedoeling om er een gezonde kantine van te maken, geheel volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. ‘Dat vond ik een hele leuke uitdaging.' En een uitdaging was het. Mede omdat voorheen de studenten en medewerkers vooral frituurproducten waren gewend.

koen_jansen_henny_van_den_berg_danique_ter_avest_jan_de_haan_1_van_1_custom.jpg 

 
Het weer: Zon na een bewolkte ochtend
vrijdag 23 juni 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag start wisselend bewolkt. Daarna wint de zon meer terrein en warmt het op tot 25 graden. Het blijft tot in de avond droog. In de avond kunnen er een paar spetters regen vallen.

weerfoto-23-juni-2017-stadsgracht.jpg
Stadsgracht

Zaterdag wordt voornamelijk bewolkt. Mogelijk valt er een licht buitje. Het wordt maximaal 23 graden. 's Avonds gaat het regenen.

 
Werkzaamheden Tesselschadestraat
donderdag 22 juni 2017 19:55

Zwolle - De werkzaamheden om van de Tesselschadestraat een fietsstraat te maken zijn inmiddels in de laatste fase beland. Vanaf 5 juli tot 13 juli wordt er specifiek op het kruispunt Tesselschadestraat - Brederostraat gewerkt.

Tijdens deze werkzaamheden is de kruising afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer in de Brederostraat is dan dus niet mogelijk. Verkeer wordt omgeleid via de Ceintuurbaan en Wipstrikkerallee. De werkzaamheden aan het kruispunt zijn onderdeel van de aanpassing van de Tesselschadestraat tot fietsstraat. Deze aanpassing moet de verkeersveiligheid verbeteren en tegelijkertijd aan de fietsers een comfortabele en aantrekkelijke route bieden. Daarbij sluit de vernieuwde straat aan bij het 30 km/uur-regime en bij de woonfunctie van de Tesselschadestraat.

 
Cibap Graduates in Fundatie en Stadhuis
donderdag 22 juni 2017 19:05

Zwolle - Onder de titel ‘Cibap Graduates 2017' tonen vanaf eind juni ruim 200 examenkandidaten van Cibap vakschool voor verbeelding hun eindwerk in het Zwolse Stadhuis en Museum de Fundatie. Van film tot interieurbouw, van designmeubelen tot mediavormgeving en van fotografie tot ruimtelijke objecten en restauratie/decoratie schilderen. Studenten presenteren hun werk van 5 t/m 13 juli in het Stadhuis. Daarnaast zijn per opleiding drie studenten genomineerd voor de Cibap Talent Award. Hun werk is van 27 juni t/m 16 juli te zien in Museum de Fundatie.

ruimtelijk_vormgever-lisa_botter-w.jpg

Cibap vakschool voor verbeelding is een toonaangevende mbo waar talentvolle studenten worden uitgedaagd uit te blinken als toekomstige beroepsbeoefenaar in de creatieve industrie. Al meer dan zestig jaar is het Cibap specialist in het opleiden van vakmensen. De toekomstige professionals ontmoeten elkaar hier. Zij leren hun creatieve ideeën om te zetten in beelden, steeds meer met oog voor economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Creativiteit, vakmanschap, ondernemendheid, omgevingsbewustzijn en communicatie vormen de kernwaarden binnen alle opleidingen.

creatief_vakman-wouter_van_der_ploeg-04-w.jpg
restauratieschilder-carolien_wesselink-02-w.jpg

 
Zomer Cup eindigt met finale avonden
donderdag 22 juni 2017 18:57

Zwolle - De afgelopen weken hebben de zaalvoetbalteams in de WRZV hallen gevoetbald in verschillende poules om zich te plaatsen voor de finaleavonden op maandag 26 en woensdag 28 juni.

De wedstrijden waren spannend en de teams waren ook behoorlijk aan elkaar gewaagd. Zo wisten op de maandagavond de teams van Tabonon Sportschool, LPB'17, All Stars Team, Bola-Lah! en Minoyu Restaurant zich te plaatsen voor de winnaarspoule. Grootste verrassingen zijn de teams van LPB'17 en Minoyu Restaurant. LPB'17 is een nieuw team in de WRZV die verrassend 2e werd in de poule achter het ongeslagen Tabonon Sportschool. LPB'17 verloor alleen de wedstrijd tegen Tabonon (1-5), maar wist wel te winnen van Present (3-1), Hanz (3-2) en de Mooie Mannen Brigade (4-0).

 
Waterschap beperkt nadelige gevolgen droogte
donderdag 22 juni 2017 15:00

Zwolle - Waterschap Drents Overijsselse Delta volgt in zijn werkgebied de effecten van de droogte voor het waterpeilbeheer op de voet. Dit gebied strekt zich uit van Assen tot en met Deventer en van Kampen tot en met Hoogeveen.

beregening_foto_waterschap.jpg 

Om voldoende water beschikbaar te houden voor met name landbouw en natuur, zijn de waterpeilen op maximaal peil ingesteld. Dit gebeurt waar mogelijk door het inlaten van water vanuit bijvoorbeeld de IJssel, De Vecht en de Drentse kanalen. Hiervoor gebruiken we op dit moment 70 tot 80% van de beschikbare capaciteit.

verdroging_foto_henk_lomulder_waterschap.jpg
Foto: Hans Lomulder  

 
Audities voor nieuwe leden Vuurvogel
donderdag 22 juni 2017 12:53

Zwolle - Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel bestaat inmiddels alweer vijftien jaar. Naast de groei van het ledenaantal en de vraag naar concerten, is tevens de kwaliteit zowel organisatorisch als muzikaal gegroeid en geprofessionaliseerd.

pr2017_-_vv_spinhuisbrug_lores_1.jpg 

De Vuurvogel trok onlangs landelijk de aandacht door tweemaal voor het Koningshuis op te treden in Zwolle. De orkestleden mochten van Willem en Máxima persoonlijk de lovende kritieken in ontvangst nemen. Het derde lustrum wordt onder andere gevierd met een concerttournee naar Praag eind juli.

pr2017_-_bassen_lores.jpeg

pr2017_-_trombones_lores.jpeg

willem_spreekt_orkest_toe.jpg 

 
Energie en grondstoffen uit afvalwater bedrijven
donderdag 22 juni 2017 12:23

Zwolle - Afvalwater van grote bedrijven kan een bron zijn voor grondstoffen en energie. Nieuwe technologie biedt nieuwe kansen. Samen met de grote bedrijven in zijn werkgebied gaat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verkennen wat de mogelijkheden zijn.

wc-sloffen.jpg 

Dat afvalwater (rioolwater) niet meer wordt gezien als afval, maar als bron voor grondstof en energie geeft een nieuwe kijk op het afvalwater van grote bedrijven. Bedrijven vragen het waterschap om advies en samenwerking voor het zuiveren van hun afvalwater, het winnen van grondstoffen en het opwekken van energie en warmte daaruit.

 
Bol over de IJssel
donderdag 22 juni 2017 12:12

Zwolle - Frans van de Vrande laat tijdens de IJsselbiënnale een grote blauwe Bol (diameter 5 meter) drijven op een markante plek bij het begin van een zijgeul van de IJssel (onlangs onderdeel van het project "Ruimte voor Rivier"). Deze plek ligt vlakbij het veerpont Zwolle-Hattem, Schellerdijk in Zwolle.

afbeelding_3__frans_van_de_vrande_-_aquarel_bol_-_zwolse_spoorbrugkopie-thumbnail-850x450-97.jpg 

De bolvorm heeft Van de Vrande in al zijn eenvoud altijd al gefascineerd. Al een tijdje liep Van de Vrande met de vraag hoe hij zelf een grote bol kon maken. Met houten schijven die van klein naar groot en weer naar klein gaan bijvoorbeeld? of met bogen? Of op een andere manier? Naar aanleiding van de beeldententoonstelling van de IJsselbiënnale in het buitengebied van de IJssel, dacht Van de Vrande meteen aan een opblaasbare BOL.

 
Hogere stadsdijken of Zwartewaterkering?
donderdag 22 juni 2017 6:53

Zwolle - Ondanks de warme zomeravond kwamen woensdag tientallen wijkbewoners naar Wijkcentrum Holtenbroek, waar het waterschap Drents Overijsselse Delta een informatiebijeenkomst had georganiseerd over de stadsdijken van Zwolle. Er moesten zelfs stoelen worden bijgezet. Op 12 juni heeft Weblog Zwolle al aandacht besteed aan dit onderwerp: Lees artikel

stadsdijken.jpg

De stadsdijken van Zwolle zijn niet hoog genoeg om de stad in de toekomst te beschermen tegen hoog water uit de Vecht, dat na zware regenperiodes via het Zwarte Water richting Zwolle afbuigt. De stadsdijken liggen langs het Zwolle IJsselkanaal, Zwarte Water en dwars door de stad tot bijna aan de stadsgracht. Er zijn twee mogelijkheden om dit probleem op te lossen: verhogen van de stadsdijken of het aanleggen van een waterkering in het Zwarte Water bij de monding van de Vecht. Tijdens de informatieavond werden de wijkbewoners geïnformeerd over beide mogelijkheden en gaf het Dagelijks Bestuur van het waterschap ook aan dat zij een voorkeur heeft voor dijkversterking. Na afstemming met de gemeente Zwolle en provincie Overijssel zal het Algemeen Bestuur van het waterschap op 26 september een beslissing nemen. Tijdens de informatieavond in Holtenbroek waren bestuursleden van het waterschap aanwezig en konden ze de meningen van de bezoekers peilen.

 
Het weer: Zeer, zeer warm. Later kans op onweer
donderdag 22 juni 2017 0:00

Zwolle - Donderdag wordt een zeer warme dag. De temperatuur komt zo hoog uit dat het RIVM in samenwerking met het KNMI het Nationaal Hitteplan geactiveerd heeft voor onder andere onze regio. Na een zeer warme nacht warmt het snel op naar boven de 30 graden. Uitendelijk kan het in de middag 34 graden worden. Wel neemt in de middag de bewolking toe met kans op een (zware)onweersbui.

weerfoto-22-juni-2017-beethovenlaan.jpg
Beethovenlaan

Vrijdag is het qua temperatuur veel aangenamer met een maximale temperatuur van 25 graden. Het is vooral zonnig met af en toe wat bewolking. Mogelijk valt hier een buitje uit.

 
Minimuseum op station Zwolle
woensdag 21 juni 2017 23:59
Zwolle - Het Nationaal museum van Wereldculturen gaat van start met een nieuw project. Op diverse stations in Nederland wordt door vijf bekende Nederlanders een mini tentoonstelling ingericht. Van 28 september tot 22 oktober is het minimuseum van Filémon Wesselink te bezichtigen op station Zwolle. Voor de tentoonstelling is eerst een thema gekozen. Bij dit thema zijn de objecten uitgezocht. Het thema van de tentoonstelling in Zwolle is vrouwen en vruchtbaarheid. Andere bekende Nederlanders die een minitentoonstelling inrichten zijn Floortje Dessing, Kenny B, Soufiane Touzani en Yvette van Boven. De andere tentoonstellingen zijn te zien op de stations van Leiden, Arnhem, Utrecht, en het Tropenmuseum in Amsterdam. (Het station Amsterdam Centraal heeft geen geschikte wachtruimtes.)

De objecten zullen tentoon gesteld worden in op maat gemaakte vitrines die in de glazen wachtruimte op het perron passen. Op een station wordt een ander publiek bereikt, dan wat doorgaans naar een museum gaat. Ook zullen de BN'ers een andere keuze maken dan die een conservator gewoonlijk maakt. De tentoonstelling is te zien op perron 3 en 5 van het station Zwolle en is van 6 tot 24 uur te bezichtigen en gratis toegankelijk.

 

 
Plan om restafval in Zwolle te verminderen
woensdag 21 juni 2017 15:12
Zwolle - Extra voorzieningen op maat om afval te scheiden in hoogbouw en wijken zoals Assendorp, mobiele milieubrengstations in wijkwinkelcentra, meer communicatie en bewustwording en een pilot met financieel belonen van minder restafval. Met deze en andere maatregelen willen burgemeester en wethouders de hoeveelheid restafval in 2020 terug brengen naar maximaal 100 kilo per inwoner. Dat stellen ze voor aan de gemeenteraad in het Uitwerkingsplan Zwolle Zonder Afval.

Door de toenemende welvaart worden fossiele grondstoffen schaarser. Een groot deel van deze grondstoffen wordt maar kort gebruikt, waardoor uitputting dreigt. Door een andere aanpak van het afvalbeheer blijft Zwolle er voor zorgen dat herbruikbare grondstoffen niet langer in de verbrandingsoven verdwijnen. 

 
Opening van de allereerste editie IJsselbiënnale
woensdag 21 juni 2017 13:30

Zwolle - Op vrijdag 23 juni om 18.00 uur vindt de feestelijke opening van de IJsselbiënnale plaats in Doesburg. Uitkijkend over de IJssel wordt een kleine proeverij geserveerd van de kunstroute en het rijke activiteitenprogramma dat deze zomer te zien is langs de IJssel. Vervolgens worden de 26 kunstenaars van de kunstroute aan de bezoekers voorgesteld die in de eerste weken van juni de kunstwerken langs de IJssel hebben gebouwd. Deze kunstroute met 26 kunstwerken is te zien langs de 100 kilometer lange fiets- en wandelroute door onze mooie Hanzesteden en uiterwaarden. Vrijwilligers, organisatoren, kunstenaars, theatermakers, muzikanten, beleidsmakers, bestuurders, sponsoren, vrienden, boeren, schippers én natuurlijk de IJsselvallei bewoners bouwen aan de IJsselbiënnale 2017. Samen geven we het feestelijke startsein voor een mooie zomer vol kunst en cultuur!

campagnebeeld_ijb.jpg 

Tijdens het feestelijke openingsprogramma is er een excursie naar kunstwerk Marieke de Jong, optredens van Mariëtte Hehakaya en The Colour of Sound Band, synchroonzwemmers in de IJssel, de Claxophone, Johanneke ter Stege, bezichtiging tweemaster de Tukker en DJ Michael Rhebergen. Na de officiële openingshandeling zijn er foodtrucks, is de bar open en klinkt er muziek langs de IJssel!

 
Stukje ‘klimaatstraat’ in Zwolse wijk Assendorp
woensdag 21 juni 2017 13:00

Zwolle - Wonen op schone grond zonder overlast van water en hitte. Dat is straks het resultaat als vier buren en projectontwikkelaar DJOntwikkeling klaar zijn in de Seringenstraat in de Zwolse wijk Assendorp. Geholpen door waterschap en gemeente gaan ze aan de slag met het klimaatbestendig maken van de straat door slim om te gaan met de verbouw tot nieuwe garageboxen, bodemsanering en de herinrichting van tuinen. Dit initiatief is de eerste waarvoor Waterschap Drents Overijsselse Delta de onlangs opengestelde ‘klimaatsubsidie' verstrekt.

infiltratiekratten_seringenstraat_zwolle_-_collage.jpg 

In deze ‘klimaatstraat' heeft de gemeente Zwolle een deel van de sanering gefinancierd en denkt het met waterschap, bewoners en projectontwikkelaar mee over de klimaatmaatregelen. Bewoners, gemeente én waterschap hopen dat dit initiatief navolging krijgt en als praktisch voorbeeld wordt gezien. at Assendorp een sterk versteende wijk is met wateroverlast en hittestress tot gevolg, ondervinden de bewoners aan den lijve. Bij hevige regenbuien kan het water niet weg en bij hoge temperaturen neemt de gevoelstemperatuur toe, omdat de stenen warmte opnemen. Door de sanering moesten de tuinen op de schop: hét moment voor de bewoners en de projectontwikkelaar om ook maatregelen te treffen voor een klimaatbestendige inrichting om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen.

image4_1.jpg

image5.jpg

image7.jpg

 

 
CU stelt vragen over criminaliteit op het platteland
woensdag 21 juni 2017 12:38
Zwolle - In een krantenartikel met als kop "Politie schiet tekort op platteland: 'Criminelen hebben vrij spel' is openbaar gemaakt dat de twaalf commissarissen van de koning zich zorgen maken over de toenemende criminaliteit op het platte land. De hoogste politiecommandant Oost Nederland noemt de kritiek van de provincies onzin, althans hij fronst er zijn wenkbrauwen bij, maar pleit vervolgens wel voor meer politiemensen. "Die kun je altijd gebruiken". Dat klinkt niet erg dringend en overtuigend, aldus de ChristenUnie Overijssel die hierover kritische vragen stelt.

Zo wil de ChristenUnie Overijssel weten in hoeverre er in Overijssel sprake is van een capaciteitsprobleem van de politie op het platteland en of dit ook betekent dat er sprake is van een inzettekort? Wat vindt het college van de reactie van de politiebaas Oost Nederland, die de kritiek van de provincies onzin noemt?

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 316 - 360 van 10650

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
vrijdag 18 augustus:
Zomerkermis
vrijdag 18 augustus:
Straatfestival 2017
zaterdag 19 augustus:
Soulclap
zaterdag 19 augustus:
Yogalates
zaterdag 19 augustus:
Zomerkermis
maandag 21 augustus:
Yogalates
dinsdag 22 augustus:
Expositie Grote Kerk Zwo...
dinsdag 22 augustus:
30 jaar BZK - 30 Kunsten...
woensdag 23 augustus:
While She Sleeps
donderdag 24 augustus:
Thursty Tunes
zaterdag 26 augustus:
Pauluz
zaterdag 26 augustus:
Open dagen dahliatuinen
zaterdag 26 augustus:
Yogalates
zondag 27 augustus:
Ikea
maandag 28 augustus:
Huttendorp Aalanden