logo_internetmedia.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

banner-ijsselhallen-weblogzwolle-dec-2016.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

centraleharculo3d.jpg

Laatste Reacties
Start plaatsing zendmas...
Ach, het is maar een zendma...
Uitslaande woningbrand ...
Ja goede vraag. e tweede v...
Uitslaande woningbrand ...
En dan nu de vraag hoe lang...
Start plaatsing zendmas...
Ik ben het inderdaad niet e...
Start plaatsing zendmas...
Van antennemasten maken we ...
Start plaatsing zendmas...
Als ik dit lees, word ik we...
Denk mee over maatregel...
Het zou fijn zijn als er me...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
Op welk onderzoek doel je, ...
Denk mee over maatregel...
Meer afval-weggooi-plekken ...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
restafval betalen het an...
Denk mee over maatregel...
4x per maand wordt mijn afv...
Denk mee over maatregel...
Ik zeg al jaren dat de (kl...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door Pistolenpou...
Wilfred Westerhuis per ...
gebrek aan kwalitijd, ligt ...
Berkum ontvangt opkrabb...
ik heb inside informatie du...
Senioren in Spoolde ont...
Als oud Spooldenaar vind ik...
K’s Choice viert 25-jar...
Cacoon crash = cocoon crash...
Uitslaande woningbrand ...
en hier ben ik gewoon doorh...
Werkzaamheden Belvédčre...
En hoe gaat bus 1 rijden va...
Berkum ontvangt opkrabb...
PEC speelt niet, dus dan ma...
Wilfred Westerhuis per ...
jammer dat de trainer het v...
Berkum ontvangt opkrabb...
2-2
Berkum ontvangt opkrabb...
Ik denk 2-0
Uitslaande woningbrand ...
@sjaakmans, wat is nou bela...
Senioren in Spoolde ont...
Mooi initiatief!!
Senioren in Spoolde ont...
Waarschijnlijk erg blij met...
Nee tegen windturbines ...
Alles lezende lijkt me wel ...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door stadsiehaag...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Oproep beleid voor MKB en familiebedrijven
zondag 12 februari 2017 15:42

Zwolle - Onder de noemer "de wijsheid uit het Oosten" bood CDA kandidaat-Kamerlid Hilde Palland vrijdagavond aan CDA lijsttrekker Sybrand Buma een pamflet aan voor MKB beleid. Dit gebeurde bij een grote campagnemanifestatie van het CDA met de regionale kandidaten op het Deltion College in Zwolle.

pamflet_mkb.jpg 
van links naar rechts Hilde Palland, Sybrand Buma, Eddy van Hijum en Pieter Omtzigt.

Beleid voor MKB en familiebedrijven
Palland roept met het pamflet op om specifiek gericht beleid te maken voor MKB en familiebedrijven. Dat zijn de stabiele motoren van de economie en werkgelegenheid. Het zijn vaak maatschappelijk betrokken en lokaal gewortelde bedrijven. ‘Die verdienen onze aandacht.' Palland roept op om in te zetten op verbetering van de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt en ondersteuning van bedrijven bij doorgroeien & bedrijfsopvolging.

 
SP Zwolle verklaart de liefde aan de Zwollenaar
zondag 12 februari 2017 12:16
Zwolle - Valentijnsdag staat voor de deur. Voor SP Zwolle is dit een prachtige gelegenheid om op een positieve manier te laten zien welke onderwerpen de SP aan het hart liggen.

Komende maandagavond zal de actiegroep van de SP Zwolle bijeenkomen om spandoeken op te hangen. Woordvoerder Simon Zandvliet: ‘We willen op een creatieve manier laten zien waar wij als SP allemaal voor staan. Daarom hebben wij gekozen om op diverse plekken de liefde te verklaren aan de Zwolse kiezer'. Wanneer de Zwollenaren de volgende dag de deur uit gaan zullen ze op verschillende locaties spandoeken zien hangen met liefde voor een onderwerp wat met de locatie in verband staat. Om 21.00 uur komen de actievoerders bij het fractiehuis bijeen, om vervolgens in groepen naar de diverse locaties te vertrekken.

 
Het weer: Bewolkt maar droog
zondag 12 februari 2017 0:55

Zwolle - Zondag is het bewolkt maar de zon kan af en toe doorbreken. Bij een stevige oostenwind wordt het maximaal 2 graden.

weerfoto-12-februari-2017-palestrinalaan.jpg
Lassuslaan 

Maandag is de zon meer aanwezig. Bij een matige oostenwind wordt het maximaal 2 graden.

 
Berkum-spelers tekenen bij
zaterdag 11 februari 2017 18:21

Zwolle - VV Berkum heeft voor het komende seizoen 2017-2018 (nog) geen nieuwe spelers aangetrokken, maar de hoofdselectie krijgt al aardig vorm doordat het overgrote deel van de huidige hoofdmacht nu al heeft bijgetekend. De voorhoedespelers Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Youp Kok en Ricardo Kuijer komen daardoor ook in de nieuwe jaargang uit voor Berkum.

Hetzelfde geldt voor de middenvelders Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg, Jason Huisman en Thom Kooke terwijl trainer Arno Hoekstra in de verdediging opnieuw kan rekenen op Jasper Bremmer, Jeroen van Brummen, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Bram Pool en Timo ter Haar. Ook de keepers Dominic van Hoof en Huib Veurink zullen in het komende seizoen deel uitmaken van de hoofdmacht van Berkum, die op dit moment de ranglijst in de 1e Klasse D aanvoert.

 
Het weer: Lichte neerslag
zaterdag 11 februari 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag start met wat lichte sneeuw wat wellicht nog een wit pak gaat opleveren. 's Middags warmt het op en gaat de regen over in nattte sneeuw of motregen. Het wordt maximaal 2 graden.

weerfoto-11-februari-2017-aa-landen.jpg
Aa-Landen 

Zondag lijkt het droog te blijven en is er mogelijk zelfs even ruimte voor wat zon. Bij een matige noordoostenwind wordt het maximaal 2 graden.

 
PEC wint eerste thuiswedstrijd van 2017
vrijdag 10 februari 2017 23:09

Zwolle - De gevoelstemperatuur is deze vrijdagavond ver onder nul, maar niet in het MAC3PARK stadion. PEC Zwolle viert er een feestje na de belangrijke thuiszege op NEC (2-0). Nicolai Brock-Madsen en Queensy Menig zorgen voor de doelpunten. ,,We hebben op basis van de tweede helft verdiend gewonnen. NEC had het ook niet verdiend om met meer dan 2-0 te verliezen", vertelt een tevreden trainer Ron Jans.

1.jpg 

Zwolle begon in dezelfde opstelling als verleden week, toen het in Rotterdam Sparta versloeg. Toch waren het de Nijmegenaren die in de openingsfase de overhand hadden. Doelman Mickey van der Hart moest in de tweede minuut al handelend optreden op een kopbal van Wojciech Golla. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam het duel meer en meer in evenwicht. Queensy Menig was het dichtst bij een Zwols doelpunt. De aanvaller trok vanaf de linkerkant naar binnen, waarna zijn inzet uiteen spatte op de paal. ,,We werden wel verrast door NEC. Van der Hart pakte een paar goede ballen. Direct na rust kwamen we heel goed weg", vond Jans.

2.jpg

3.jpg 

4.jpg 

 
CU op zoek naar sociaal ondernemerschap
vrijdag 10 februari 2017 22:11
Zwolle - De ChristenUnie Overijssel is op zoek naar mooie voorbeelden van sociaal ondernemerschap in Overijssel. De provinciale fractie van de ChristenUnie organiseert daarom woensdag 15 februari een tour door de provincie. ‘We starten bij De Makelij in Dedemsvaart. Dat is een voorbeeld van een mooi sociaal initiatief, aldus fractievoorzitter Jan Westert van de ChristenUnie. Daarna gaat de fractie op zoek in Genemuiden bij het bedrijf Gedie. De tour wordt afgerond in Zwolle bij Binthout.

De provinciale Statenfractie van de ChristenUnie Overijssel is op zoek naar goede vormen van sociaal ondernemerschap in Overijssel. De partij heeft grote waardering voor deze vorm van ondernemen, waarbij vaak kwetsbare groepen en mensen op de arbeidsmarkt perspectief wordt geboden. Daarom houdt de ChristenUnie een tour langs zulke maatschappelijke ondernemingen. Sociale firma's moeten met een kwetsbaar personeelsbestand een hoogwaardig product organiseren op basis van een marktconforme kwaliteit. "De sociale ondernemingen dragen bij aan een inclusieve economie, waarbij mensen met een arbeidsbeperking ook een kans wordt geboden.", aldus Jan Westert. ‘Hij wil dat sociaal ondernemerschap een zelfstandige lijn binnen het MKB-beleid van Overijssel wordt."
 
Resultaten pilot overhandigd aan Jetta Klijnsma
vrijdag 10 februari 2017 22:07
Zwolle - Van het ene op het andere moment je partner verliezen door een ongeluk, dodelijke ziekte of een plotselinge vlaag van een te diepe depressie. Het komt vaker voor dan je denkt. Die berichten van een minuutje tussen ander nieuws raken ons nauwelijks. Totdat het jezelf overkomt en je achterblijft in een ravage van verdriet en wanhoop. Vanuit dat besef startten het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de gemeente Zwolle, Stichting De Jonge Weduwe en welzijnsorganisatie WijZ eind 2015 de pilot ‘Steun na Partnerverlies'. Vandaag werd het resultaat gepresenteerd. Een paar conclusies: maatwerk, steun dichtbij huis door een luisterend oor en praktische adviezen te bieden en respect voor verdriet zijn broodnodig voor mensen die een partner verliezen.

Het doel van de pilot was nabestaanden samen met en mede door lotgenoten terug in balans te laten komen. Zo zou er weer ruimte ontstaan om te werken en anderszins deel te nemen aan de maatschappij. Met de zelfredzaamheid van de nabestaande voorop. De behoefte van nabestaanden bleek over in ieder geval twee dingen te gaan: praten over het verdriet en het regelen van praktische zaken. In de pilot werden nabestaanden via de gemeente benaderd met het ondersteuningsaanbod. Dat betreft onder meer een kennismakingsgesprek en de toewijzing van een eigen vrijwilliger. Afhankelijk van de behoefte kan de vrijwilliger gedurende een langere periode gesprekken voeren en meehelpen met het regelen van praktische zaken. Tijdens de hele proef is er uitgegaan van de inzet van vrijwilligers waar dat mogelijk is en van beroepskrachten waar noodzakelijk.

 
Wie heeft de mooiste koe?
vrijdag 10 februari 2017 17:00

Zwolle - Op 15 februari vindt de 16e editie van de Wintershow Zwolle plaats. Deze tweejaarlijkse Wintershow is de grootste regionale koeienkeuring in Nederland en wordt georganiseerd door de gezamenlijke veeteeltstudieclubs uit Overijssel, Noord-Gelderland en Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland.

koe.jpg

Veel deelnemers en bezoekers zijn agrarisch ondernemer met veel passie voor hun vee. Met liefhebberij en trots tonen zij hun koeien aan belangstellenden en collega's. Naast de individuele competitie tussen de inzenders om de titel 'mooiste koe van Oost-Nederland' voor zowel rood- al zwartbont, is er een sportieve onderlinge wedstrijd met diergroepen per veeteeltstudieclub. De veehouders zijn momenteel al druk bezig met de voorbereidingen om te zorgen dat hun trots van de stal ook in Zwolle straks goed gepresenteerd kan worden. 

 
Oude noodaggregaat naar Scania Museum
vrijdag 10 februari 2017 14:16
Zwolle- De Zwolse woningcorporatie deltaWonen is onlangs gestart met een groot verbouwproject aan de Harm Smeengekade 20 (HSK20) in Zwolle. Op dit moment wordt het pand klaar gemaakt voor de (gedeeltelijke) sloop.

In de HSK20 stond nog een oude Scaniamotor uit 1968. Deze deed dienst als noodaggregaat voor De Nieuwe Haven. Bij deltaWonen (eigenaar van de HSK20) realiseerde men zich dat deze Scania-motor zeer bijzonder is. De oude motor heeft in totaal nog maar 42 uur gelopen en dat is, gezien het bouwjaar, uniek te noemen. Daarom heeft deltaWonen besloten om het noodaggregaat cadeau te doen aan het Scania Museum in IJhorst.  

 
Voorbeschouwing PEC Zwolle - N.E.C.
vrijdag 10 februari 2017 13:27
Zwolle - Vrijdag speelt PEC Zwolle de belangrijke thuiswedstrijd tegen N.E.C. In het MAC3PARK stadion begint dit duel om 20.00 uur. In deze voorbeschouwing worden de recente ontmoetingen en de vorm van beide ploegen uitgelicht. 

Opponent N.E.C. kent een wisselvallige start van de tweede seizoenshelft. Na twee overwinningen op directe concurrenten Willem II (0-1) en Roda JC Kerkrade (2-0) werden er twee nederlagen geïncasseerd tegen Feyenoord en Go Ahead Eagles. Na eenentwintig speelrondes staat de ploeg uit Nijmegen op de tiende plek op de ranglijst, met 25 punten. De ploeg van de trainer/coach Peter Hyballa won dit seizoen zes maal, waarbij de knappe overwinningen tegen FC Twente en sc Heerenveen het meest opvallen. PEC Zwolle kent een goede start van de tweede seizoenshelft. Na twee overwinningen tegen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam staat de club uit Zwolle op een dertiende positie met 20 punten. Het verschil op de ranglijst tussen N.E.C. en PEC Zwolle is vijf punten, in het voordeel van de ploeg uit Nijmegen.

 
Stadsfinale straatvoetbal 6 tegen 6
vrijdag 10 februari 2017 10:58
Zwolle - Ben je gek op straatvoetbal en wil je meedoen met de stadsfinale van de Cruyff courts 6 vs 6? SportService Zwolle en de Cruyff Foundation organiseren, op 15 maart 2017 de stadsfinales van het grote straatvoetbaltoernooi Cruyff Courts 6 vs 6. De winnaars van de stadsfinale strijden, op 17 mei in Zwolle op dezelfde locatie, tegen de winnaars van de Cruyff Courts uit de regio om een plek in de halve finale. Uiteindelijk zal de landelijke finale plaatsvinden in Enschede.

ZWOLLE - Het doel van de Cruyff Courts 6 vs 6 is het verbinden van alle Cruyff Courts ter wereld, waarbij de 14 regels van Johan Cruijff gelden. Het kampioenschap wordt in 20 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd. Dit evenement is een mooie gelegenheid om jeugdig straatvoetbaltalent in actie te zien. Tijdens het toernooi gaan jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 de strijd met elkaar aan. Een team bestaat uit 6 tot 10 spelers en er is een toernooi voor jongens en voor meiden.

 
In de voorjaarsvakantie naar de Vakantieschool
vrijdag 10 februari 2017 10:38
Zwolle - Leerlingen, studenten en volwassenen die hun niveau willen ophalen van Nederlands, Engels en/of rekenen zijn ook deze voorjaarsvakantie van harte welkom op de Landstede Vakantieschool. Hier kunnen deelnemers tijdens de vakantie een 'stoomcursus' volgen waarin de kennis van deze vakken wordt opgefrist of bijgespijkerd. Gedurende vier dagen volgen de deelnemers een intensief bijscholingsprogramma.

De Landstede Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, huidige mbo-studenten en andere belangstellenden die hun niveau van het Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. Deelnemers krijgen les in groepjes en er wordt ook deels zelfstandig gewerkt. Daarbij worden de deelnemers intensief begeleid door docenten en door studentassistenten die uitblinken in het vak waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld. Ook studenten en volwassenen waarvoor Nederlands niet de moedertaal is, hebben baat bij deze extra lessen. Landstede is de enige mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid aanbiedt.

 
Te land, ter zee en voor ’t Swolsch Café
vrijdag 10 februari 2017 10:31
Zwolle - Een groep fanatieke carnavalsvierders heeft in samenwerking met Doexa Funverhuur en 't Swolsch Café een aantal jaar geleden het plan opgevat om een groots evenement neer te zetten tijdens carnaval. De jongste jeugd van Sassendonk moet aan carnaval verbonden worden en blijven en om dit te realiseren zal er voor deze groep ook genoeg moeten worden georganiseerd. Uitgangspunt: Een mooi evenement neerzetten om nooit te vergeten en zo bij te dragen aan een geweldig carnaval binnen Sassendonk voor jong en oud! Op de vrijdag voor carnaval gaat een groot aantal verenigingen al jaren op scholenbezoek om daar feest te vieren met hun prinsen/prinsessen.

Op carnavalszaterdag is er de grote Sassendonkse optocht die al jaren massa's mensen op de been brengt en een genot is voor het oog voor de carnavalsvierders. Ook kinderen genieten enorm van dit spektakel. Gezien de vakantiespreiding blijft dan de zondag over. Her en der zijn er verspreid door de stad wel een aantal kinderactiviteiten, maar iets groots en moois was er eigenlijk niet. Vorig jaar heeft het A-team al een mooi "festival" terrein weten te realiseren en na dit belachelijke succes heeft het A-Team besloten om voor het komende carnaval de 2e editie van 'Te land, ter zee en voor 't Swolsch Café' te organiseren: Nog groter en nog meer spektakel! Ook deze editie zal de Kids Jumping Stroate weer opgebouwd worden met een gebied voor de jongste jeugd en een apart deel voor de iets oudere jeugd met nog meer springkussens als vorig jaar! Naast de springkussens mogen de popcorn- en suikerspinmachine natuurlijk niet ontbreken. Naast de Kids Jumping Stroate zal er voor de oudere jongeren en volwassenen onder ons een nieuw evenement worden georganiseerd, te weten: "Wie kump 'er uut de Sassendeure".

 
Bach voor baby's
vrijdag 10 februari 2017 10:28
Zwolle - ‘Hedon opent haar deuren weer voor de aller, allerkleinsten. In het verleden werden er al babyconcerten in Hedon georganiseerd maar met BACH VOOR BABY'S wordt er een toaal nieuw en uniek concept gelanceerd waarbij klassieke muziek en de visuele beleving hiervan centraal staan. BACH VOOR BABY'S is dé manier om baby's van 4 - 14 maanden kennis te laten maken met klassieke live muziek terwijl ze kijken naar stimulerende, kleurrijke beelden die om hun heen geprojecteerd zullen worden. Een totaal belevenis van muziek en visuals.

In de veilige aanwezigheid van papa of mama wordt een ambiance gecreëerd waarbij het muzikale oor van baby's (én ouders) wordt gestimuleerd terwijl ontspanning bovenaan staat. De klassieke composities van Johan Sebastian Bach wordt live gespeeld door het strijkkwartet Regina Forte. Er is ruimte voor 30 baby's en voor elke baby één begeleider per "concert". Overige gasten mogen langs de kant meekijken''. Link naar voorstelling: https://www.hedon-zwolle.nl/voorstelling/14607/bach-voor-babys

 
World Press werft vrijwilligers voor nieuwe editie
vrijdag 10 februari 2017 9:50
Zwolle - De World Press Photo tentoonstelling 2016, met 's werelds beste journalistieke foto's, behoeft geen nadere introductie meer. Wel kan de organisatie van deze internationaal reizende expositie - van 8 maart tot en met 3 april te zien in de Grote Kerk Zwolle - nog wel wat hulp gebruiken. Wie zijn of haar talent graag ter beschikking stelt, kan zich aanmelden als vrijwilliger. Naast de World Press Photo 2016 worden er nog twee tentoonstellingen gehouden in deze periode. Het gaat om KidsRights en 'You and I', die in samenwerking met de scholen Deltion en Landstede worden georganiseerd. Om alles in goede banen te leiden, zijn er gastheren- en vrouwen nodig. Een belangrijke werkgroep waar de organisatie nog veel mensen voor zoekt, is die van educatie. Vrijwilligers die zich hier voor aanmelden, krijgen van de World Press Photo Amsterdam een spoedcursus om bezoekers rond te leiden.

De organisatie zoekt echter meer krachten. "Ben je logistiek sterk of een geboren technicus? Ook dan kan kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Daarnaast is er behoefte aan talent op het terrein van catering en pr en communicatie. Tot slot zijn er de dag-coördinatoren, zij die de touwtjes in handen hebben tijdens dagdelen van de tentoonstelling." Meer informatie opvragen of je aanmelden kan door een mail te sturen naar info@grotekerkzwolle.nl. De World Press 2016 Zwolle vormt het sluitstuk van deze editie. Daarna is de expositie nergens ter wereld meer te zien. De tentoonstelling is geopend van dinsdag tot en met zondag. Op werkdagen en zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Met uitzondering van de donderdag, want dan zijn de tijden wegens koopavond verlengd tot 21.00 uur. Zondags is de World Press Photo 2016 geopend van 10.00 tot 14.00 uur.
Voor de meest actuele informatie zie www.worldpressphotozwolle.nl . Ook is de World Press Zwolle te volgens op Facebook.

 
Het weer: Bewolkt en flink koud
vrijdag 10 februari 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag start met wat kans op zon. Wel is het 's ochtends flink koud. In de loop van de dag raakt het volledig bewolkt en kan er wat (mot)sneeuw vallen. de maximum temperatuur ligt op of rond het vriespunt.

weerfoto-10-februari-2017-westerveldse-aa.jpg 
Westerveldse Aa

Zaterdag is het voornamelijk bewolkt met wat kans op zon. Mogelijk valt er nog wat lichte (natte)sneeuw. Het wordt dan maximaal 3 graden.

 
Blaudzun en Kensington hoofdacts op BFO 2017
donderdag 9 februari 2017 21:53

Zwolle - Donderdagavond is bekend gemaakt welke artiesten dit jaar op het Bevrijdingsfestival zullen gaan optreden. De hoofd act op het hoofdpodium zal dit jaar Kensington zijn, voor afgegaan door Blaudzun en Danny Vera.

Het thema van 2017 is "De kracht van het persoonlijk verhaal ". Het belang van het blijven vertellen van deze verhalen wordt benadrukt. Of dit nu persoonlijk is, of via boekvorm. Na ontsteken van de fakkel en het spelen wordt het festival afgetrapt in de sixties sferen met The Bluebettes. Het volledige programma lees je via lees verder.

 
Getuigenoproep van mogelijke vrijheidsberoving
donderdag 9 februari 2017 21:29
Zwolle - Op woensdagavond 8 februari kreeg de politie melding van verdachte omstandigheden in de Van Schaikstraat in Zwolle. Op basis van een gesprek met een ooggetuige vandaag houdt de politie rekening met een mogelijke vrijheidsbeneming ontvoering van een man van rond de 20 jaar oud. De politie zoekt getuigen van het incident.

Op woensdagavond maakte de getuige melding van de gebeurtenis, maar pas na uitvoeriger onderzoek en aanvullend verhoor in de eigen taal van de getuige vandaag bleek dat het mogelijk een vrijheidsbeneming betrof. De getuige werd gisteravond rond 21.00 uur in de Van Schaikstraat aangesproken door een man van ongeveer 20 jaar oud. Hij klonk buiten adem en vroeg om hulp. Enkele momenten later reed een zwarte auto de Van Schaikstraat in. Deze auto stopte ter hoogte van de getuige en de man. Er stapten een man uit de auto. Hij liep op de ongeveer 20-jarige man af en duwde hem met kracht in de auto. De man riep hierbij om hulp. De auto reed vervolgens weg met hoge snelheid weg in de richting van de Schermerhornstraat.

 
Denk mee over de visie op Hanzeland
donderdag 9 februari 2017 21:15
Zwolle - Hanzeland, het gebied aan de zuidzijde van het station, neemt binnen de Spoorzone een belangrijke plek in. De Vrienden van Hanzeland - vertegenwoordigers van eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers, Windesheim, NS, gemeente Zwolle én bewoners - willen Hanzeland de komende jaren verder ontwikkelen vanuit de kracht van het gebied. En daar hebben ze u bij nodig. U bent daarom van harte welkom bij het Spoorcafé op woensdag 15 februari bij Hanz (Hanzeplein 11-27), het programma begint om 19.30 uur.

De Vrienden van Hanzeland zien veel potentie in het gebied. Op dit moment werken ze aan het ontwikkelen van een visie op Hanzeland: hoe willen we dat Hanzeland er in de nabije toekomst uitziet en wat wordt het eigen karakter van het gebied? Wat is er straks allemaal te beleven en waarom is het dan juist aantrekkelijk om hier te wonen, werken, ondernemen, studeren en recreëren? De visie op Hanzeland gaat in op de identiteit van Hanzeland als gebied. Het concept ontwikkelperspectief dat in december in het Spoorcafé gepresenteerd is, gaat vooral over de bereikbaarheid van de OV-knoop en de verbinding tussen de stad en Hanzeland. De visie en het ontwikkelperspectief zijn daarmee nauw aan elkaar verbonden.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 316 - 360 van 9606

Nieuwstips Weblog Zwolle

OpenDag

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 23 maart:
Thursty Tunes
donderdag 23 maart:
Rammstein
donderdag 23 maart:
Longpunt Zwolle
zaterdag 25 maart:
Kerken als Podium
zaterdag 25 maart:
Tekencursus
zaterdag 25 maart:
Contantine Hastalis
zaterdag 25 maart - zondag 26 maart:
Open dag modelbouwers
zaterdag 25 maart:
Earth Hour Lichtjeswande...
zondag 26 maart:
Kwizzy?s Muziek Bingo
zondag 26 maart:
Koorconcert
zondag 26 maart:
Excursie “Voorjaar in he...
zondag 26 maart:
Dansvoorstelling
maandag 27 maart:
EHBO cursus
maandag 27 maart:
Students on stage
maandag 27 maart:
Leger des Heils