banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Matige start Be Quick i...
Typisch dat die persoon zic...
Het weer: Stapelwolken ...
Ik ben hier laatst langsgef...
Getuigenoproep straatro...
Ga je toch in Afrika wonen ...
Getuigenoproep straatro...
Racisme is een minstens eve...
Erik Bakker keert terug...
Mooi dat (bijna) iedereen z...
Erik Bakker keert terug...
Welkom back !
Erik Bakker keert terug...
Goed inzicht als middenveld...
Erik Bakker keert terug...
Niet zo flauw doen Zwollena...
Matige start Be Quick i...
Kan de persoon die hier loo...
Erik Bakker keert terug...
Samen met Diederik straks e...
Landman nieuwe hoofdtra...
Jammer dat de beste amateur...
Verhalen van Auschwitz ...
Wel Zwollee, goed punt, nee...
Matige start Be Quick i...
Weer 2 afvallers die NIET d...
Erik Bakker keert terug...
Hidde jij bent nummer 1
Erik Bakker keert terug...
Goed nieuws, Erik is een Zw...
Erik Bakker keert terug...
Waar blijven die negatievel...
Getuigenoproep straatro...
Gelukkig, getinte mensen. B...
Erik Bakker keert terug...
goed nieuws ervaren ...
Getuigenoproep straatro...
@ mike70 doe niet zo d...
Landman nieuwe hoofdtra...
Waar blijft dat wedstrijdve...
Landman nieuwe hoofdtra...
Stoken? Wie stookt er? Ik m...
Landman nieuwe hoofdtra...
Anders ik wel.
Landman nieuwe hoofdtra...
Ook ik voel mij zeer vereer...
Verhalen van Auschwitz ...
Hik, laat anderen dan niet ...
Getuigenoproep straatro...
Op de dijk liepen twee mann...
Landman nieuwe hoofdtra...
Frans schrijft de hele dag ...
Matige start Be Quick i...
Dat heb jij mis kwasiman al...
Landman nieuwe hoofdtra...
mijn naam is net zo fictief...
Landman nieuwe hoofdtra...
Een potlood en een deletekn...
Landman nieuwe hoofdtra...
Frans schrijft de hele dag ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle
vrijdag 14 april 2017 19:30
Zwolle - Aanstaande zondag staat voor PEC Zwolle het voorlaatste uitduel van dit voetbalseizoen op het programma. Om 14.30 uur trappen de Blauwvingers in het Noordlease stadion af tegen FC Groningen. De ploeg van trainer/coach Ron Jans staat momenteel op een twaalfde plek, met slechts één punt achterstand op de Groningers. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht.

De vorige competitiespeelronde ging de tegenstander van zondag op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg uit de Hofstad wist binnen 23 minuten drie doelpunten te maken, waardoor de bezoekers met een 3-0 achterstand bij rust de kleedkamer in konden. Kort na de pauze schoot Dion Malone zelfs de 4-0 binnen. Waar ADO Den Haag op rozen leek te zitten, knokte FC Groningen zich weer terug in de wedstrijd. Die comeback kwam echter te laat. Pas in de laatste minuut van de blessuretijd tekende Bryan Linssen voor de 4-3 en moest de ploeg alsnog zonder punten terug naar het Hoge Noorden. Van de laatste vijf competitieduels speelde de ploeg van trainer Ernest Faber er twee gelijk, werden er twee verloren en één gewonnen.

 
Man aangehouden na bestoken 1-1-2 centrale
vrijdag 14 april 2017 15:26
Zwolle - Een 36-jarige man uit Zwolle is donderdag aangehouden omdat hij in de loop van de dag en -avond ruim 20 keer de meldkamer van de politie belde en centralisten uitschold. Het was de tweede keer in een paar dagen tijd dat de man hiervoor aangehouden werd.

De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol toen hij de telefoontjes pleegde, zo bleek toen agenten hem op zijn adres ophaalden. De man is vrijdag verhoord en ook beoordeeld door een arts. De man heeft een dagvaarding gekregen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Het doen van valse 1-1-2 meldingen is strafbaar. Dit soort telefoontjes belasten onnodig de telefoonlijnen van de Meldkamer Oost-Nederland. In het ergste geval kunnen deze bellers een nadelige invloed hebben op hoe snel we mensen die echt in nood zijn of snel politie willen spreken bij heterdaad situaties te woord kunnen staan. Misbruik wordt daarom altijd aangepakt.

 
Koningsspelen 2017 in Zwolle
vrijdag 14 april 2017 14:38

Zwolle - SportService Zwolle faciliteert Koningsspelen 2017 in Zwolle Ook dit jaar zijn er weer de landelijke Koningsspelen. De Koningsspelen zijn er sinds 2013. Door middel van een sportief Oranjefeest ervaren kinderen, uit het basisonderwijs, hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen. In Zwolle organiseert SportService Zwolle in samenwerking met diverse sportverenigingen en met ondersteuning van het Deltion College, Landstede, Windesheim (CALO), Centre for Sports & Education, Jena XL, het Thomas a Kempis college en Frion de Koningsspelen 2017. De Koningsspelen zijn op vrijdag 21 april 2017. Deze dag staat Zwolle in het teken van sport en bewegen op zeven verschillende sportlocaties en scholen. In totaal zijn er die dag zo'n 14.430 kinderen van 58 Zwolse basisscholen aan het sporten en bewegen.

koningsspelen_zwolle.jpg 

Koningsspelen Zwolle
Op vrijdag 21 april staan sportparken de Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar, De Siggels, Windesheim (CALO) en zwembad de Vrolijkheid in het teken van de Koningsspelen 2017. Voor de midden- en bovenbouw groepen wordt er een sportdag georganiseerd door SportService Zwolle en diverse sportverenigingen met de ondersteuning van, Landstede, Windesheim (CALO), het Thomas a Kempis college en Jena XL. De kinderen maken kennis met het sportaanbod uit de wijk/ stad. En ervaren met elkaar hoe leuk sport en bewegen is. Sensei Hubert van Ravensberg, 6e Dan Aikikai Aikido van Aikikai Ryushinkan geeft aan waarom deelname aan de Koningsspelen voor hen belangrijk is: "de Koningsspelen zijn een mooie gelegenheid om de jeugd bekend te maken met Aikido. Aikido is niet vechten maar met en voor elkaar bezig zijn en elkaar hierin te respecteren." Aldus Sensei Hubert van Ravensberg, 6e Dan Aikikai Aikido van Aikikai Ryushinkan. 

 
Derde windturbine op Voorst komt er niet
vrijdag 14 april 2017 14:17

Zwolle - Een van de drie Scania, Hogeschool Windesheim en Blauwvinger energie windturbines blijkt niet haalbaar op Voorst. Die derde molen zou geplaatst worden op gemeentegrond (dichtbij de Hasselterweg). Maar nu pas blijkt het naastgelegen bedrijf binnen de risicocontouren te vallen. Daarnaast is er wiek-overslag voor weggebruikers en slagschaduw. Dit onderstreept de door TegenwindVoorst aangevoerde bezwaren (november en december 2016) rond de risico's bij plaatsing van windturbines op Voorst.

tegenwind_voorst.jpg 
Dit fotopunt is gemaakt vanaf de Frankhuisweg nabij de speeltuin.

Tegenwind Voorst blijft echter bezorgd.‘Tot vandaag wilde Blauwvinger Energie niet praten over alternatieve locaties en de risico's op Voorst. Na dit bericht blijkt daar plotseling wel ruimte voor te zijn'. Ondanks het ontbreken van draagkracht vanuit de klankbordgroep bleven Scania, Hogeschool Windesheim en Blauwvinger energie (samen SWB) volledig gefixeerd op het plaatsen van windturbines op Voorst. Hierin verwezen zij afgelopen week nog alle bezwaren, ook veiligheid en het ontbreken van draagkracht, naar het land der fabelen. 

 
Stadkamer opent op 21 en 22 april
vrijdag 14 april 2017 13:51

Zwolle - Vrijdag 21 en zaterdag 22 april opent Stadkamer Centrum haar nieuwe locatie aan de Zeven Alleetjes 1a. Tijdens deze twee dagen kun je het nieuwe gebouw ontdekken en via afwisselende en leuke activiteiten maak je kennis met dat wat Stadkamer te bieden heeft.

save_the_date.jpg

Zo kun je op het buitenterrein naar 'out-of-the-box' waarin je in een labyrint niet weet wie je gaat ontmoeten, maar door samen te werken kom je er uit! Of misschien doe je liever mee aan de schrijfestafette waarbij je samen met anderen een verhaal schrijft. Misschien heb je behoefte aan praktische tips rondom het thema 'meer doen met minder geld'. Op zaterdag kun je kennismaken met Joep, een voorstelling van Gnaffel.
 
 
Extra lezing Zwolle in de Tweede Wereldoorlog
vrijdag 14 april 2017 11:28

Zwolle - Wegens grote belangstelling voor de lezing ‘Zwolle in de Tweede Wereldoorlog: het verhaal achter een document en een foto' op 13 april, wordt er een extra avond georganiseerd waarop alle geïnteresseerden de lezing kunnen bijwonen. Deze lezing zal plaatsvinden op donderdag 11 mei 2017 in het Historisch Centrum Overijssel.

zwolle_in_wo_2.jpg 

Vaak schuilt er achter een archiefstuk of een foto een bijzonder verhaal. Ook dit jaar heeft het Historisch Centrum Overijssel (HCO) mooie aanwinsten verworven voor de collectie 1940-1945. De avond zal dan ook in het teken staan van verworven aanwinsten. HCO medewerker Paul Harmens geeft je door zijn fijne manier van vertellen een kijkje in het verhaal achter de archiefstukken en vertelt hoe de materialen bij het HCO terecht zijn gekomen.

 
Het weer: Voornamelijk bewolkt met kans op bui
vrijdag 14 april 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag start bewolkt met kans op een bui. Wel breekt de in de middag de zon soms door. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 13 graden.

weerfoto-14-april-2017-stadsgracht.jpg
Stadsgracht

Zaterdagochtend is er kans op wat regen. Later is het droger met kans op een bui. Het waait stevig vanuit het zuidwesten. De maximum temperatuur komt uit op 11 graden.

 
Nieuwe voorzitter R. van Toezicht Zwolse theaters
donderdag 13 april 2017 21:40

Zwolle - Na 10 jaar bestuurlijk betrokken te zijn geweest bij Zwolse theaters zal Gaston Sporre (o.a. oud-directievoorzitter Achmea en sportbestuurder) per 1 juli aanstaande het voorzitterschap van de Raad van Toezicht (RvT) overdragen aan Thecla Bodewes. Bodewes (directeur Thecla Bodewes Shipyards) maakt inmiddels al een aantal jaren deel uit van de RvT van Zwolse Theaters.

Sporre: " Thecla heeft ruime bestuurlijk ervaring, draagt de cultuur een warm hart toe en kent de ‘looplijnen in het Zwolse'. En niet onbelangrijk, ik heb Thecla leren kennen als iemand die prettig is in de omgang en oog heeft voor de menselijke maat". Hij blikt terug op de afgelopen tien jaar als een periode waarin de met gebruik neming van het nieuwe theater, het culturele landschap aan flinke wijzigingen onderhevig was. "In dat turbulente klimaat zijn we erin geslaagd om Zwolse theaters een betekenisvolle rol te geven. Ons streven is steeds geweest om over de volle breedte het publiek in de regio Groot Zwolle te bedienen. Dit is gebeurd met vereende krachten en onder de streep steeds een positief financieel resultaat. Cultuur hoort toegankelijk te zijn voor alle lagen van de bevolking. De gemeente Zwolle kan trots zijn op wat er nu staat". Sporre heeft in zijn toezichthoudende periode drie directeuren meegemaakt die verschillende accenten aanbrachten in de profilering van Zwolse theaters. " Met name de laatste directeur, Margreet Wieringa, heeft kunnen ervaren dat het spel in het cultuuraanbod de afgelopen jaren danig is veranderd. Vanuit haar achtergrond heeft zij bewezen deze spelwijze goed aan te kunnen.".

 
SOOZ zoekt nieuw bestuur
donderdag 13 april 2017 21:14
Zwolle - Voor het komende collegejaar zoekt het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) nieuwe bestuurders. De organisatie zet zich in voor de belangen van de Zwolse student en richt zich op grote onderwerpen als huisvesting en onderwijskwaliteit. Om dit te kunnen bewerkstelligen zoekt de organisatie flexibele, sociaal- en besluitvaardige personen.

Een bestuursjaar bij het SOOZ loopt parallel aan een collegejaar. SOOZ-voorzitter Anja Schuurman benoemt over het besturen: ,,Een bestuursjaar vraagt vaardigheden als zelfvertrouwen, samenwerking en overzicht houden. Ontzettend leerzaam naast het volgen van een studie dus''. Het contact met studentenverenigingen, medezeggenschapsraden, politieke partijen, schoolgemeenschappen en andere jongerenorganisaties is het middelpunt van het werk van het SOOZ. Daarnaast worden activiteiten georganiseerd, uiteenlopend van introfeest tot debat. Het SOOZ heeft een eigen juridisch steunpunt, waar passend advies aan studenten wordt gegeven over onderwijs-, huur- en arbeidsrecht. Meer informatie over het besturen bij het SOOZ is te vinden op www.sooz.nl/nieuwbestuur . Voor vragen kun je mailen naar bestuur@sooz.nl. 

 
Studenten Menso Alting in debat in Provinciehuis
donderdag 13 april 2017 20:17

Zwolle - Donderdagmorgen hebben een aantal eerstejaarsstudenten van Menso Alting hun campagne mogen verdedigen tijdens een politiek debat in het Provinciehuis. Het was een mooie ervaring om het debat in een heuse raadszaal te voeren. Dit debat was een afsluiting van een serie lessen in het kader van Loopbaan en Burgerschap.

De studenten hebben zich tijdens deze serie verdiept in de landelijke politiek. De lessen bestonden onder andere uit een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag en ook hebben ze eigen politieke partijen opgericht. Bij het oprichten van die partijen hoorde het maken van een kandidatenlijst, een partijprogramma, het bedenk van een partijnaam, het voeren van een campagne voor de eigen politieke partij en het houden van een debat. Alle opgerichte politieke partijen mochten eerst debatteren op Menso Alting en daar zijn elf winnaars uitgekomen, die vervolgens met elkaar mochten debatteren in het Provinciehuis ten overstaan van alle 250 eerstejaarsstudenten Menso Alting. De jury heeft een advies uitgebracht aan het publiek, waarna de studenten, als in een heuse democratie, mochten kiezen wie zich de winnaar van het debat mocht noemen. De ‘Partij van de Duidelijkheid' onder leiding van Amber Badenbroek mag zich winnaar noemen.

 
Move-On team van start op Sportpark Marslanden
donderdag 13 april 2017 19:57

Zwolle - In de afgelopen maanden is er een nieuw project van start gegaan op Sportpark Marslanden voor leerlingen van het Thomas a Kempis College en studenten van Landstede Sport & Bewegen. SportService Zwolle, Landstede Sport & Bewegen, Thomas a Kempis College (TAK) en Stichting Sportpark Marslanden hebben samen een nieuw praktisch lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen die het vak "Bewegen, Sport & Maatschappij" (BSM) volgen op TAK.

De studenten van Landstede Sport & Bewegen zijn de afgelopen maanden opgeleid door SportService Zwolle, Landstede Sport & Bewegen en Stichting Sportpark Marslanden tot "Move-On begeleiders". Vervolgens hebben de studenten van Landstede (de Move-On begeleiders) de leerlingen van TAK opgeleid in enkele maanden tot "Move-On Trainers". We noemen dit een train-de-trainer traject. Tijdens de opleidingsperiode zijn de leerlingen van TAK ook daadwerkelijk in aanraking gekomen met verschillende doelgroepen. Het blijft dus niet alleen bij het theoretische gedeelte, maar er zijn ook in de praktijk doelgroepen begeleid als senioren, basisschoolkinderen, inburgeraars en jongeren. Daarnaast is Move-On Team (studenten van Landstede en leerlingen van TAK) ingezet tijdens het schoolvoetbaltoernooi bij SV Zwolle, een geslaagde testdag.

 
The Elvis Concert naar Hedon
donderdag 13 april 2017 19:53

Zwolle - Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Hij zette de wereld op zijn kop met zijn losse heupen en vernieuwende rock & roll. Heartbreak Hotel, Hound Dog, Don't Be Cruel, Love Me Tender en ga zo maar door; Elvis scoorde hit na hit.

Vrijdag 21 april wordt The King in Hedon geëerd met The Elvis Concert, een tribute compleet met muzikanten die eerder samen met Elvis op het podium stonden. Na het concert is er de mogelijkheid voor een meet & greet met de bandleden. "This is as close as it gets!" De originele muzikanten van Elvis Presley, waaronder drummer Bob Lanning, percussionist Eddie Graham en Estelle Brown van The Sweet Inspirations, brengen je vanavond de onmiskenbare Presley sound en alle hits van ‘The King.' Ze worden bijgestaan door de 35-jarige Dwight Icenhower, die wereldwijd gezien wordt als de 'best Elvis tribute artist ever' en vorig jaar de officiële titel Elvis Tribute Artist (ETA) in ontvangst mocht nemen van EPE (Elvis Presley Enterprises - de erfgenamen van Elvis Presley).

 
Eerste vier speelsters Regio Zwolle Volleybal
donderdag 13 april 2017 18:43
Zwolle - Regio Zwolle Volleybal heeft haar eerste versterking voor het komende seizoen binnen. Na het contracteren van coach Wilfried Groothuis is libero Rosita Blomenkamp de eerste nieuwkomer in de selectie van de Zwolse eredivisionist. Verder is de club er in geslaagd om Iris Reinders, Kelly van de Haar en Maureen van der Woude langer aan zich te binden. De drie dames beginnen na de zomer aan hun tweede seizoen in de eredivisie.

De 26-jarige Rosita Blomenkamp komt over van het Apeldoornse Coolen-Alterno, waarmee zij in 2014 landskampioen werd en waar zij al samenwerkte met Wilfried Groothuis. "Ik ben erg verheugd om volgend seizoen bij Regio Zwolle Volleybal te spelen", reageert Blomenkamp. "Vorig seizoen heb ik ook meegetraind met Zwolle, maar de tijd was toen nog niet rijp. Ik heb bij Alterno al in een vroeg stadium aangegeven dat dit mijn laatste seizoen werd en dat ik op zoek was naar een nieuw avontuur. Bij Zwolle heb ik dat nieuwe avontuur gevonden. Zwolle is een team in opbouw en er is een mooie basis gelegd door coach Redbad Strikwerda. Ik wil graag helpen verder bouwen aan dit ambitieuze team. Regio Zwolle biedt prima faciliteiten en speelt en traint in één van de mooiste accommodaties van Nederland. Ook Wilfried is geen onbekende voor mij. Hij is een trainer die goed bij mij en mijn speelstijl past."
 
WVF wil uitbreiden met nieuw kunstgrasveld
donderdag 13 april 2017 18:40
Zwolle - Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, verklaarde tijdens de sponsoravond van voetbalvereniging WVF ten overstaande van 150 sponsoren waarom hij John van 't Schip als hoofdtrainer had aangesteld. "Hij is als een rijpere coach uit Australië teruggekomen."

Pascal Borst, voorzitter van de businessclub van WVF genaamd De Weide Steen, opende de bijeenkomst. "Precies een jaar gelden hebben we aangegeven ons te willen onderscheiden als businessclub. Dit betekent dat we onze sponsoren nog meer een podium bieden om op te vallen binnen onze vereniging. En we we willen nog meer een verbindende factor zijn tussen de leden van de businessclub." De businessclub is groeiende, constateerde hij er achteraan. "Twaalf nieuwe sponsoren in afgelopen seizoen en bij circa twintig sponsoren hebben we de contracten verlengd en opgeschaald." De zichtbare impact is dat op het tweede veld inmiddels ongeveer 40 meter reclameborden is toegezegd. 

 
Uitreiking van de Familiebedrijven Award 2017
donderdag 13 april 2017 14:56

Zwolle - Tijdens de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2017 werd de Ten Clarenwater Thesis Award uitgereikt aan de beste masterscriptie en de beste bachelorscriptie over familiebedrijven. De prijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim de Stichting Ten Clarenwater. Beide studenten wonnen een bedrag van € 2.500,- en publicatie van hun scriptie. De inzendingen voor de prijs waren afkomstig van elf verschillende universiteiten uit Nederland, Zweden, Engeland, Italië en Duitsland.

image.jpg 

Beste masterscriptie
De Duitse Katharina Hubmann, die aan de Universiteit Maastricht studeerde, schreef in 2016 de winnende masterscriptie over familiebedrijven. Zij deed onderzoek naar de identiteit van familiebedrijven en hoe zij daarover communiceren. De resultaten laten zien dat communicatie over de identiteit van het familiebedrijf een positief effect heeft op de bedrijfsprestaties mits het aansluit op de beleefde identiteit. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van haar onderzoek: de combinatie van het theoretische raamwerk, data vanuit een kwantitatief onderzoek en de verbinding met de daadwerkelijke communicatie op de websites van de bedrijven. 'Het toont aan dat familiebedrijven hun identiteit moeten koesteren en gebruiken als strategisch element', aldus de jury. Zij meldt dat de masterscriptie van Lutz Stoffels van Universität Witten/Herdecke uit Duitsland een eervolle vermelding verdient.

 
Verkenning naar windenergie Voorst afgerond
donderdag 13 april 2017 14:47
Zwolle - Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week kennisgenomen van de resultaten van een studie naar de mogelijkheden van windmolens op bedrijventerrein Voorst. Een besluit over de eventuele plaatsing van windturbines op Voorst is nog niet genomen.

In de verkenning is onderzocht onder welke voorwaarden het opwekken van windenergie op bedrijventerrein Voorst zou kunnen plaatsvinden. Dit gebeurde omdat Scania, hogeschool Windesheim en Vereniging Blauwvinger Energie (SWB) de wens hebben op deze locatie drie windmolens te plaatsen en te exploiteren. mwonenden, omliggende bedrijven en andere belanghebbenden zijn de afgelopen periode via een klankbordgroep betrokken bij de verkenning en hebben hierover een onafhankelijk advies opgesteld.

 
Bevrijding van Zwolle
donderdag 13 april 2017 14:29

Zwolle - Jaarlijks organiseren de Koningin Emmaschool en de Geert Groteschool de herdenkingsplechtigheid bij het monument aan het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Er worden door de leerlingen van de groepen 7 en 8 van beide scholen gedichten voorgedragen, liedjes gezongen en muziek gemaakt. Ook worden er bloemen bij het monument gelegd. Traditiegetrouw heeft de burgemeester Henk Jan Meijer de plechtigheid bijgewoond. De bevrijding van Zwolle wordt normaliter op 14 april gevierd. Dit jaar een dag eerder omdat Goede Vrijdag op 14 april valt.

dsc_0003-bordermaker.jpg 

Op de muur van het monument staat: "Gedenk het leed, maar niet om stil te blijven staan. Gedenk de schande, maar om voort te gaan". Jaarlijks hangt bij dit monument de Canadese vlag ter nagedachtenis aan onze Canadese bevrijders, in het bijzonder eerste bevrijder en ereburger Leo Major die in 2008 is overleden.

dsc_0017-bordermaker.jpg 

dsc_0020-bordermaker.jpg 

dsc_0022-bordermaker.jpg 

Meer foto's via 'Lees verder' 

 
Help Schipper mag ik ook eens varen?
donderdag 13 april 2017 13:36

Zwolle - De stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen? is volop aan het bouwen op het schip dat op de werf bij Thecla Bodewes in Hasselt ligt. Mensen komen en mensen gaan en om het tempo er in te houden is er weer dringend behoefte aan vrijwilligers die kunnen werken als scheeptimmerman, elektricien, lasser, schilder, behanger, handig zijn met techniek of manusje van alles. 

img_7321.jpg 

Naast de vaste dagen van dinsdag tot donderdag kunnen vrijwilligers op afspraak ook op maandag, vrijdag of zaterdag op de boot werken met collega vrijwilligers. Zas Bousema is de projectleider en plant de werkzaamheden in van iedereen. Met hem kun je overleggen over je mogelijke inzet en deskundigheid. (0651765197) of via info@schippermagikookeensvaren.nl. Er zijn een aantal vrijwilligers die weer een baan hebben gevonden nadat ze bij ons een aantal maanden hebben gewerkt. Hoe mooi is dat. Helpt u ons, helpt u een ander!

dsc_1045.jpg

dsc_1071.jpg 

 
Minder parkeerdrukte voor fietsen bij station
donderdag 13 april 2017 12:11

Zwolle - Met een aantal maatregelen willen gemeente, NS en ProRail de parkeerdruk voor fietsen rond het station Zwolle op korte termijn verlichten. De bewaakte fietsenstalling aan het Lübeckplein wordt nog dit jaar uitgebreid en krijgt in fasen een gebruiksvriendelijker toegangssysteem. Met de inzet van extra fietscoaches, communicatie en betere bewegwijzering kunnen fietsers de vrije plekken beter vinden. Dat laten burgemeester en wethouders weten aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad heeft het college eind vorig jaar gevraagd om voorstellen te doen om het fietsparkeren rond het station van Zwolle te verbeteren. Nu al is de parkeerdruk hoog; het gebruik van de fiets groeit de komende jaren nog verder en daarmee de vraag naar stallingsplaatsen: van ruim 7.300 nu naar ongeveer 12.000 in 2030. Gemeente, NS en ProRail hebben gezamenlijk de situatie en de (on)mogelijkheden verkend om voor de korte termijn extra stallingsruimte te maken. De bewaakte stalling aan de noordzijde wordt al optimaal gebruikt binnen de huidige mogelijkheden. Op straat is aan de Oosterlaan en Westerlaan nog wel een beperkt aantal plekken (circa 100) beschikbaar die nu niet gebruikt worden, zelfs niet op de piekmomenten. Door de inzet van fietscoaches in de spits in combinatie met communicatie en bewegwijzering kunnen de beschikbare plekken beter gevonden en gebruikt worden. 

 
Flink meer bezoekers in Zwolle in 2016
donderdag 13 april 2017 12:08

Zwolle - Zwolle telde in 2016 maar liefst 10% meer bezoekers dan in 2015. De Hanzestad verwelkomde afgelopen jaar bijna 1,3 miljoen bezoekers en steeg daarmee op de landelijke lijst van de achtste naar de zesde plek. Dat blijkt uit de cijfers van het NBTC NIPO naar het toeristisch bezoek van steden in 2016.

Met een groei van 10% is Zwolle de op één na sterkste stijger van de grote steden, alleen in Leiden groeide het aantal bezoekers meer (11%). Vorig jaar kon Zwolle al met trots een stijging melden naar plek acht qua bezoekers en aantal bezoeken. In 2016 stijgt Zwolle verder naar de zevende plek qua bezoeken en passeert daarbij Den Bosch. Op de lijst van bezoekers prijkt Zwolle nu op plek zes en is daarmee Eindhoven en Maastricht gepasseerd. De belangrijkste reden voor een bezoek aan de stad is nog altijd winkelen (36%), maar het aandeel mensen dat dit als belangrijkste reden noemt blijft dalen (in 2012 nog 56% en in 2015 40%). Andere redenen om Zwolle te bezoeken zijn horeca, museumbezoek, evenementen, het maken van een stadswandeling of bezoek aan een theater.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 316 - 360 van 10120

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 25 mei:
Goudsteeg21
donderdag 25 mei:
Woonboulevard
donderdag 25 mei:
Ikea
donderdag 25 mei:
Tuincentra
donderdag 25 mei:
Goudsteeg21
vrijdag 26 mei:
Riverside
zaterdag 27 mei:
Moderne Devotie Award
zaterdag 27 mei:
Musica Vocalis/HanzeOrke...
zaterdag 27 mei:
Rugerio del Stereo
zaterdag 27 mei:
EHBO aan kinderen
zondag 28 mei:
Tritone Quartet
zondag 28 mei:
Muziek Bingo
zondag 28 mei:
Tuincentra
maandag 29 mei:
Deltion College
maandag 29 mei:
Onderwijs van de toekoms...